folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilgisayarcilar Neden Asosyaldir ?

Bilgisayarcilar Neden Asosyaldir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Humanka bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet Coderlar salaştır , asosyaldir .

-Çünkü birçoğu dünyanın en zahmetli işlerinden birini yapmasına rağmen üç kuruş paraya çoluğuna çocuğuna bakmak zorunda

-Çünkü yıllarca uğraştığı belkide kendisini sürekli geliştirmesi gereken tek iş olan yazılımcıların sosyal statüsü halk arasında " bilgisayarcı" dır.

-Çünkü bir coder'ın yada bir Mühendisin asla bir özel yaşantısı yoktur. Sohpet etmek için arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde bile "antivirüs çöktü napsakki" , "bilgisayarım bozuldu bi el atıversene be" , "kardeş benim kaynıma bi pc toplicaz napak sen anlıyon bu işlerden" gibi sorularla kafası bunaltılır.

-Çünkü bir yazılımcı bayram ziyaretine gittiğinde bile akrabaları tarafından taciz edilir. 2-3 kelam sohpet edildikten sonra konu hep evdeki bilgisayarın sorunlarına gelir. Ve her seferinde o koltuktan kaldırılır bilgisayarın başına oturtulursunuz.

-Çünkü bir yazılımcının özel hayatı yoktur. Gecenin 00:30 'unda bile telefon açıp uzaktan yardım isteme cürretini bulur bir yazılımcının çevresindekiler. Hep uzaktan çözülemeyecek bir sorunla ilgili yardım isterler, ve hep konuşma " kardeş sen ne zaman müsaitsin , yarın falan bi gelde bak çocuk oyun oynayamiyo " şeklinde biter.

-Çünkü yazılımcı ailesinden hep azar işitmiştir. Çocukluğundan beri bilgisayar başında kendini geliştirmeye harcadığı vakitler ailesine batmış ve " nolacak bu çocuğun hali zibidi gibi bilgisayarda takılıyor hep " gibi tepkilere maruz bırakılmıştır.

-Çünkü yazılımcının iş arkadaşları da yoktur. İş arkadaşları ya genelde kendisini kıskanır ve ayağını kaydırmak için patronu zehirler , ya da "kroyum ama para bende "  edasındaki muhtemelen endüstri meslek lisesi mezunu patronu tarafından bilmişlik taslanarak aşağılanır.

-Çünkü en iyi yaptığı projede bile iş aldığı kimseler tarafından " şunuda mı eklesek , buradaki logo biraz sağda mı olsa , acaba admin paneline resim ekleme şeysidemi koysak" gibi ardı arkası kesilmeyen isteklere maruz kalır yazılımcı.

-Bu çünkülerin ardı arkası kesilmez. Çünkü bir bilgisayarcı ömür boyu kendisini geliştirse de çok afedersiniz 4 yıllık üniversitede "***aklarını yayarak okumuş , muhtemelen kodaman çocuğu beyinsiz işletme mezunu bir personel müdürünün altında çalışmak zorundadır.

LANET OLSUNKİ BİR YAZILIM EĞİTMENİYİM. AMA DURUM BUNDAN İBARET.

Sürç-ü lisan eylediysem affolsun. 

:/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

üç sebebi var bence.

ilki zaten genelde asosyal insanlar bilgisayara ilgi duyup o alanda kendini geliştirir.

ikincisi o dünyanın içine dalıp futbol, araba, siyaset gibi insanların birbirleriyle ilişki kurmasına ve muhabbet açmaya yardımcı konular artık bilgisayar yüzünden ikinci plana atılır, zamanla da unutulur ve boş iş olarak görmeye başlar genelde yazılımcılar bu konuları. haliyle de milletle yazılım konuşamayacağından asosyal damgası yer.

bilgisayar başında bir şeyler yapabildiğini gören yazılımcının egosu artar diğer insanlardan daha üstün olduğunu düşünmeye başlar. giyimdir kuşamdır bu tarz şeylere önem vermeyerek kendilerinin farklı olduğunu da bu şekilde göstermeye çalışırlar. çünkü zaten kendilerini ispatladıklarını düşünürler.

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RunAway
    RunAway's avatar
    Erkek

nessaj bunu yazdı:

Humanka bunu yazdı:

-Çünkü birçoğu dünyanın en zahmetli işlerinden birini yapmasına rağmen üç kuruş paraya çoluğuna çocuğuna bakmak zorunda

-Çünkü yıllarca uğraştığı belkide kendisini sürekli geliştirmesi gereken tek iş olan yazılımcıların sosyal statüsü halk arasında " bilgisayarcı" dır.

-Çünkü bir coder'ın yada bir Mühendisin asla bir özel yaşantısı yoktur. Sohpet etmek için arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde bile "antivirüs çöktü napsakki" , "bilgisayarım bozuldu bi el atıversene be" , "kardeş benim kaynıma bi pc toplicaz napak sen anlıyon bu işlerden" gibi sorularla kafası bunaltılır.

-Çünkü bir yazılımcı bayram ziyaretine gittiğinde bile akrabaları tarafından taciz edilir. 2-3 kelam sohpet edildikten sonra konu hep evdeki bilgisayarın sorunlarına gelir. Ve her seferinde o koltuktan kaldırılır bilgisayarın başına oturtulursunuz.

-Çünkü bir yazılımcının özel hayatı yoktur. Gecenin 00:30 'unda bile telefon açıp uzaktan yardım isteme cürretini bulur bir yazılımcının çevresindekiler. Hep uzaktan çözülemeyecek bir sorunla ilgili yardım isterler, ve hep konuşma " kardeş sen ne zaman müsaitsin , yarın falan bi gelde bak çocuk oyun oynayamiyo " şeklinde biter.

-Çünkü yazılımcı ailesinden hep azar işitmiştir. Çocukluğundan beri bilgisayar başında kendini geliştirmeye harcadığı vakitler ailesine batmış ve " nolacak bu çocuğun hali zibidi gibi bilgisayarda takılıyor hep " gibi tepkilere maruz bırakılmıştır.

-Çünkü yazılımcının iş arkadaşları da yoktur. İş arkadaşları ya genelde kendisini kıskanır ve ayağını kaydırmak için patronu zehirler , ya da "kroyum ama para bende "  edasındaki muhtemelen endüstri meslek lisesi mezunu patronu tarafından bilmişlik taslanarak aşağılanır.

-Çünkü en iyi yaptığı projede bile iş aldığı kimseler tarafından " şunuda mı eklesek , buradaki logo biraz sağda mı olsa , acaba admin paneline resim ekleme şeysidemi koysak" gibi ardı arkası kesilmeyen isteklere maruz kalır yazılımcı.

-Bu çünkülerin ardı arkası kesilmez. Çünkü bir bilgisayarcı ömür boyu kendisini geliştirse de çok afedersiniz 4 yıllık üniversitede "***aklarını yayarak okumuş , muhtemelen kodaman çocuğu beyinsiz işletme mezunu bir personel müdürünün altında çalışmak zorundadır.

:/

İmzanın kralı...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

konu çok güzel yalnız. harika yorumlar geliyor.

Bende 2-3 yorumun harmanı olan kendi yorumumu yazıyım.

Coderlar Neden Asosyaldir?
    +Bilgisayar sizin kıyafetinize bakmaz,fikirlerinize,kafanıza bakar. Bu durumu anladıktan sonraya dışardaki muhabbetler malca gelir..
     +Bilişim camiasında dönen muhabbetlere bakın. Her zaman normalde kimsenin konuşmayacağı,kafasının almayacağı konulardır.Atlantisten atom fiziğine,astrofiziğe,teslaya,einstein'a,tarihe vs vs. birçok konuya kadar fikir sahibidir asosyal coderlarımız..
    +Sanalda böyle muhabbetler,stephen hawking ve bigbang,masonluk gibisinden ağır muhabbetler dönerken,sanalın başından bir an ayrılıpda kalabalığa karışan coderımızın duyduğu muhabbetler:
    -Bugün şu ayakkabıyı aldım 300 tlye.
    -Bugün xxx ile yyy'yi gördüm çıkıyolarmışşş.
    -BugünFace'e bi fotoğraf attım 200 kişi beğendi çok mutluyum.. Gibisinden salak muhabbetler vardır dışarda.
    Bir tahribat müridininde dediği gibi arasıra otobüste kulaklığımı çıkartıyorum. Hiç sanaldaki arkadaşlarım kadar düşünüp konuşan,onun bunun üstündeki kıyafeti,cebindeki parayı,fotoğrafındaki beğeni sayısını değilde mesela stephen hawkingin bir kitabını,teslanın bugüne kadar yaptıklarını konuşanını HİÇ DUYMADIM.
    Fakat 3-4 tane tahribat müridinin yanyana koyun çıkan konular çok daha egzantirik olacaktır.
     Kısaca biz asosyalliğimizle mutluyuz arkadaş..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Humanka bunu yazdı:

beni bunlar bitiriyor işte

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Erkek

2k kuralım vardır ikisinden de uzak durmaya çalışırım karanlıkla kalabalık :D. dershaneye gidiyorum bir arkadaşım var onunla gider gelirim genellikle.

onunda doğal olarak arkadaşları var :D herifler bi konuşmaya başlıyor hayatımda toplasan o kadar konuşmadım bide hani karşı cins yani.

lan ben erkeğiyle konuşmaya utanıyorum bide kız olursa kombo oluyor iki kelimeyi bi araya getiremiyorum ama herifler üüüf.

4 yıl beraber okuduğum adama meraba diyemem bunlar sarılıyor üpüşüyor insanın canı çekiyor :D. Dış görünüşmüş akşam duşumu alır yatar sabah öyle kalkar

giderim yok saçımı düzeltiyim yok kıçımı düzeltiyim :D yok öyle şeyler.  saçımda kıvır kıvır düzelmiyorda bozulmuyorda sorun yok zaten :D.

bu utanma olayını büyük ölçüde aştım doktora gidip şikayetimi söyleyemiyordum annem konuşmacımdı :D şimdi doktorla hocayla konuşurum sorun yok

her halta atlıyorum birine bi şey mi söylenecek ben söylerim ama yanlızsak veya tanıyorsam yoksa o da yok:D.

bi yerde okumuştum tam beni anlatıyor tabi birazda kendime uyarladım :) şöyle; önceden hobilerim arasında kitap okumak, müzik dinlemek,

halkın çok geçmediği yerlerde gezmek vardı daha sonra onlar yemek, içmek ve oturmaya dönüştü tahminimce birkaç yıl sonra da sadece nefes almak olacak :D.

İnsanlar çok yapmacık ve onlara hayat başkası gibi davranmak için çok kısa dediğimde "dünya bir sahne insalarsa oyuncu. tabiki insanlar rol kesecek

birde kendileri mi olacak" diyorlar. Belkide böyleleri itmiştir beni asosyal olmaya...

naber?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Şuan 2.sınıfa geçmiş bir bilgisayar müh. öğrencisi olmama rağmen bizim  dışımızdaki tüm insanlar geri zekalı geliyor bana. Çok gereksiz sohbetler yapılıyor. Şapşal espriler yapılıyor. Ama bilgi ve zeka seviyesi yüksek insanlarla konuşmak sıkmıyor. Bilgisayarla alakası olmayan insanlarla programlama, algoritmalar konuşabiliyorum. Demek istediğim karşıdakinin zeka seviyesidir önemli olan. Zeki ve bilgili insanla anlamadığı şeyi de konuşabilirsin oturup yeni devlet sistemleri ütopyalar da oluşturabilirsin sözle atomu bile parçalarsın. Hatta genelde böyle insanlarla konuşurken çok alakasız bir konu ile yazdığım kodda takıldığım noktanın çözümünü bulabiliyorum. Zeka dedik ya bilgisayarcılar da mecburen zeki olduklarından kendi seviyesinde insanlar bulamıyorlar konuşacak. Belki ileride daha zeki insanlardan oluşan bir çevrem olur ve daha sosyalleşirim. Fakat kıyafette çok değişiklik olacağını sanmıyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

iş saatlerimin dışında gayette sosyalim fakat , bizim işle ilgilenmeyen bir ortama düşünce acayip bunalıyorum.

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek

Coderlar, ne tuaf bir ironidir ki bugünkü sosyal hayatın mimarlarıdır ve hala sosyal hayatı programlamaya devam etmekteler, yani sosyal insanlar coderların bir bakıma kuklası oluyor :D.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

monitore bakip gozlerini yorup kan canagi yapan bilgisayarcilar yenileme hizi yuksek olanlar ile de ugrasirken gozlerini bozabiliyor sanirim gozluk kullanimi buradan geliyor , yaydigi radyasyon da yuzu bozuyor olabilir.Sac dokulmesinin sebebleri genetik,stres,yas,dengesiz beslenme ve x isinlari oldugu icin hayatini 17 inch ekrana bakarak kazanan kisilerde kimyasal ve mekanik hasarlar olmasi normaldir .

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
Toplam Hit: 8421 Toplam Mesaj: 62