Bilgisayarınızın En Fazla Ne Kadar Açık Kaldı?
-
yaklasik 24 saat acik kalmisti. bende o kadar sure uyanik :) Sonunda pc mavi ekran hatasi verdi ayrica cokta ses cikartiyordu sonra bende sessizce sizdim pc basinda :|
-
fth_ bunu yazdı:
-----------------------------
konu açılmışken sorayım, ben aldım alalı dogru durust kapatmadım laptopu, işim olmadıgı zaman ekranı kapatıyorum, oyle duruyo, hiç kapanmıyo
şimdiye kadar bi sorun olmadı, olurmu acaba bundan sonra
senin soruna cevap olarak 4 aydır kapanmadı diyebilirim, bitek2 saat uçakta kapandı okadar
-----------------------------standby'da bir şey olacağını sanmam; ancak cpu kullanırken fazla açık bırakmanı tavsiye etmem.
-
god bunu yazdı:
-----------------------------409 gun ? 48 saat açık kalsın pc beni korku sarıo acaba bişi olur mu die?
yorumları okudugum kadarı ile pek bişi olucakmış gibi durmuo ama.
-
Masaüstünde çok sorun olmaz dostum elbet ısınma en büyük problem ya atın artık şu amd ısınıyor muhabbetini m.ö ydi o. Performans sorunu yaşarsın intel işlemcidede amd dede arada shutdown şart işlemciden ziyade ram ler için. ram optimizasyonu programlar kullan onuda kısmen aşarsın. ama ısınma heleki şu ara sıcak havalarda elbette performansı etkileyecektir de korkacak bir şey yok. Benimki 3-4 günde bir kapanıyor süreklide bir şekilde faaliyette. gerçi sessiz soğutma var biraz avantajlıyım. Laptoplarda ısı daha büyük sorun onlar çok etkilenir.
-
Azerbaycandaki evimde ( öğrenci evi ) 1 laptop 1 masa üstü vardı
Masa üstü çok eskiydi sadece download için kullanıyodum
Bir sömestr yani 5 ay felan hiç kapatmadım
Geldiğimde açmıştım giderkende kapatmıştım
(elektrik su bedava olunca böyle oluyo :D )
-
benım 1 saatlik işim olsun pc yi kapatıp giderim. +1 saat ne kadar eskicek ısıncak vs onu geçtim de elektrik israf oluyo
-
abi nasıl açık duruyo pcleriniz öle. ayı bulur mu bi pc ya gözünü sevim patlar gider ya da odada oksijen die bişe kalmaz ne biliyim :D
-
amorphis81 bunu yazdı:
fth__ hem lap top hem de 4 aydır açık hadi ya : )
-----------------------------evet hocam
beklemede duruyo kapatmıyorum
-
yanlış yapıyorsun üstat laptop o hangi modeli olursa olsun o kadar ısınma deşarj olamama statik filan ne olursa olsun bir yerleri aşırı yorar. Ömrünü kısaltıyorsun. arada kapanmalı. Masaüstü olsa sorun değil laptop masraflı olur sonra:)
-
2 haftayı geçmişti sanırım