Bilgisayarınızın En Fazla Ne Kadar Açık Kaldı?
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
deja-vu bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Burada millet sidik yarıştırıyo diye, bilgisayarı kapamazlık yapmayın tabi...
her elektronik aletin bir ömrü vardır,
örneğin anakartın üstündeki bi kondansatörün ömrü 10000 saat ise, sen bunu hiç kapatmadan 1.5 sene sonra öldürürsün günde 8 saat calıştırarak 5 sene sonra öldürürsün..
Yada bi adsl modemi hiç kapatmadan 2 sene kullanıyosan günde 3-4 saat calıştırarak 6-7 sene kullanırsın...
-----------------------------bu kapatma olayı kablonet modemler içinde geçerlimi?kapatma düğmesi yok direk fiş çekmemiz gerekiyor..:Dfiş kötü yerdede...
-----------------------------Abicim telefondan televizyona, mp3 calardan fön makinasıne hepsinde geçerlidir :)
-----------------------------Hocam sen söyleyince aklıma geldi bizim kombi sabancının bi firmasının kombisi aldıktan 2 sene sonra üzerindeki acil durum ışığı yandı [ Işık yanınca servise götürmen lazım ] babamın tanıdığı [ akrabamız olan ] kombici geldi içini açtı bişeyi söktü çöpe attı ve ışık söndü üzerinden 5 6 ay gecti hiçbi sorunu yok :P Çok üçkağat dönüyor bu işlerde
-----------------------------belki uyarı veren ledi sökmüştür :D
-
Çok nadir reset atmak zorunluluğu haricinde 16 aydır açık
-
24 saat felan
-
-
Bilgisayarı renenin dediği gibi kapamak gerekiyor sadece ömründen yiyor açık kalınca.Yoksa arkadaşların serverında olduğu gibi istediği kadar açık kalsın malzeme bozuluncaya kadar aylar hatta yıllar bile gidebilir.Sonuçta elektronik alet.Bakımı yapıldıkça çalışır.Ancak önemli olay bilgisayarın soğutulmasıdır bu süreçte.laptop kullanıyorsanız soğutucu almanızı tavsiye ederim.Masaüstü kullanıyorsanız fan sayısını artırmak faydallı olacaktır.Ayrıca hava sirkülasyonu için kasanın hava girişlerinin açık olması şarttır.
-
bir buçuk senedir yedi gün yirmidört saat hiç kapanmıyor arada ufak tefek restart yapmanın dışında birde elektirik kesintilrinin haricinde ve halen herhangi bir çökme belirtisi yok
-
1 haftadan fazla olmuştu sanırım.. çok önceden di.. p3 800 makina vardı :) zaten sonrasında adam olamadı gitti..
-
okulda sunucu vardı win 2003 kuruludu ad ve is kuruluydu 6 ay falan acık kalıyodu
-
şirket bilgisayarındayım şimdi akşam eve gidincee gösteririm yaklaşık 3.5 4 hafta kapatmadığıum olmuştu torrent sağolsun :D
-
günde 15 saat civarı kullanıyorum ortalama gpu sıcaklığı 75 derece
msi lerin çoğunda varmış aynı mallık.
çok ısınıyor. ama hiç reset dahi atılmadan 15 saat civarı kullanıyodum.
taaki ekran kart çipi yanana kadar
1 yandı değiştirdik. yine aynı şekilde kullanıyodum.
2. bozuldu değiştirdik. yine aynı şekilde kullanıyodum.
3. bozuldu şimdi 2-3 saatte 1 kapatıyorum 15 dk :)
alttan soğutucum var yinede acayip ısınıyor alet :/
http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_344055240.jpg