Bilgisayarınızın En Fazla Ne Kadar Açık Kaldı?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Burada millet sidik yarıştırıyo diye, bilgisayarı kapamazlık yapmayın tabi...
her elektronik aletin bir ömrü vardır,
örneğin anakartın üstündeki bi kondansatörün ömrü 10000 saat ise, sen bunu hiç kapatmadan 1.5 sene sonra öldürürsün günde 8 saat calıştırarak 5 sene sonra öldürürsün..
Yada bi adsl modemi hiç kapatmadan 2 sene kullanıyosan günde 3-4 saat calıştırarak 6-7 sene kullanırsın...
-----------------------------modem:zoom adsl
aldığımdan beri modemi kapattığımı hiç bilmem. berki elektrikler kesilir o şekilde.6 senedir bu böyle. Yenisini almayı düşünüyorum. O da artık hızı beni kesmediği için;)
-
bilgisayarı hiç kapatmıyorum elektrik kesilirse anca ozaman kapanıyor açık kalma süresi en uzun 3 ay
-
Arada 3-4 gün kapatmadıgım oluyor ama genelde geceleri kapatırım pc de bi sorun yok taşş gibi
-
yurtdisindayim tam 4 aydir pc im hep acik :D
-
önce kapanıyormu diye sorman gerekirdi :D ben sadece sınavlardan 1 gün önce kapatıyorum..
-
aksata bunu yazdı:
-----------------------------
modem:zoom adsl
aldığımdan beri modemi kapattığımı hiç bilmem. berki elektrikler kesilir o şekilde.6 senedir bu böyle. Yenisini almayı düşünüyorum. O da artık hızı beni kesmediği için;)
-----------------------------Hocam senin evdeki zoom adsl modem bozulmadıysa bizde aralıklsız calıştıralım o zaman :)
bahsedilen şey istatistiki bilgi, orada bahsettim, 10000 saat ömür biçilen bi alet 10001 de bozulmaz...
Senin başın ağrıdığında vermidon içtiğinde geçtiğini belirleyip, dünyada geri kalan insanların vermidonla iyileşmesii beklemek gibi işi :)
-
İşletim sistmindende az şey aslı değil.Windows ise hata verme ihtimali var.Linux işin kolaylaşır.Bizim server aylarla açık kalıyor ama UPS otomatik restart yapıyor arada.Bir restart zaten 1saate ancak bitiyor.
-
eski makineler daha sağlam be
-
1 Haftadan Fazla Süre Pc Başındaydım :)
-
uzak masa üstü elektrik kesintileri olmadıgı sürece bir sorun olmuyor şimdiye kadar pc nin acık kalmasından bir şikayetim olmadı aylık 500 gb bir downloand yapıyorum mutluyum yarışmacı arkadaşlara başarılar :)