Bilgisayarınızın En Fazla Ne Kadar Açık Kaldı?
-
amorphis81 bunu yazdı:
-----------------------------
anladıgım kadarı ile açık kalmasında çok bi sakınca yok saten benim pc de masa üstü. işte sorun şuy du ki oldu ki pc ye bişi oldu bu aralar yenisini alıcak durum mevcut deil bende korku onun korkusu : )
edit : @ antivirüs hoca aradım ama böle bi konu bulamadım. belki yanlış kelimeler ile aradım o da ayrı konu tabi.
-----------------------------yok hocam senin için söylemedim sen takıl :)
-
Üstadım kendi bilgim ölçüsünde laptop larda o dar alanda toplanan statik bile seninki kadar uzun sürelerde boşalamadığı için sağa sola zarar verir bırak bir bataryası bitsin yav benden tavsiye:)
-
Burada millet sidik yarıştırıyo diye, bilgisayarı kapamazlık yapmayın tabi...
her elektronik aletin bir ömrü vardır,
örneğin anakartın üstündeki bi kondansatörün ömrü 10000 saat ise, sen bunu hiç kapatmadan 1.5 sene sonra öldürürsün günde 8 saat calıştırarak 5 sene sonra öldürürsün..
Yada bi adsl modemi hiç kapatmadan 2 sene kullanıyosan günde 3-4 saat calıştırarak 6-7 sene kullanırsın...
-
renegadealien bunu yazdı:
örneğin anakartın üstündeki bi kondansatörün ömrü 10000 saat ise, sen bunu hiç kapatmadan 1.5 sene sonra öldürürsün günde 8 saat calıştırarak 5 sene sonra öldürürsün..
Yada bi adsl modemi hiç kapatmadan 2 sene kullanıyosan günde 3-4 saat calıştırarak 6-7 sene kullanırsın...
-----------------------------bu açıklama iyi olmuş. yani tercih kişiye kalmış . ben kendim için pay çıkartırsam kullanmadıgım zamanlar adsl modemi kapatmaya karar verdim mesala.
-
rene usta benim gevelediğim ama anlatamadığımı tercüme etti:):)
iş bilenin:)
-
nerdeyse 1 ay kadardı ama tam emin değilim 25 gün felanda olabilir. sürekli açık kaldı ve her gün 20 gbnin altında dosya inmiyordu. 4096 internet hızım vardı o zamanlar :)
sonra torrente cok agır sekilde inen 20 gb lik müzik paketi %99 da iptal olmustu sinirlenip kapamıstım
edit : bikerede msn den film atmıstım 1 gblik :D:D 1gün sürmüştü.. bomboş işler işte :D
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------bu kapatma olayı kablonet modemler içinde geçerlimi?kapatma düğmesi yok direk fiş çekmemiz gerekiyor..:Dfiş kötü yerdede...
-
kesintisiz ne kadar açık kaldı bilmiyorum ama 4 senedir açık :D
zaten resetleyince yarım saate açmıyor kendini artık napcaktm ben falan moduna giriyor
birde şey var yan kanakta 4 senedir açık gecenlerde kapatayim dedim pc sürekli res atmaya başladı kapağı tekrar açtım düzeld :D
mustasyona uğramış gibi davranıyor kısacasi :D
-
knight online oynarken 2 ay koxp a açık birakmıştım Hiç reset Atmadan .. :) ve 83 lvl olmustum :)
-