folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bitmeyen Gece " Yaz Saati Uygulaması "

Bitmeyen Gece " Yaz Saati Uygulaması "

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

saatle birlikte mesai saatlerinide ayarlasalar keske ozel sektor 6 da baslar saglik ve kamu 8 de ozel 2 saat erken cikar mesela isten 2 saatte izin alir rahat rahat hastahaneye tapuya vs yetisir...

ileri böyle olmasına isterim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Bence 1 saat daha geri alınmalı.

Akşam karanlıkta işten/okuldan geleceklerine, sabah karanlıkta okula/işe gitmeleri daha uygun diye düşünüyorum.

İnsanlara gün kalır en azından, ot gibi yaşıyorlar.

DE5TROY3R tarafından 18/Oca/18 12:07 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek

Geçen sene haberlerde vardı. Bayağı zarar etmişiz bu sistemden dolayı. Benim anlamadığım bütün dünya salak biz mi akıllıyız da kullanmıyoruz? 

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek
    oinomaos bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı

yazında kışında sabah 5 kalkınca seve seve ortalık karanlık oluyor. kış dönemi zaten güneş aldığımız saatler belli bence insanlar yok yere laga luga yapıyor hava zaten kapalı aq. bunların derdi 2 güneş çıksın 300 500 liraya aldığım gözlüğü takayım. 

Alternatif forumlarda yazar engelleme var keşke buraya da gelse.

sizin yerinize düşünülmüş cümleleri kullanmak kolay olduğundan al kullan.

laga luga yapıyor diyen ağzını sikesim geldi tiksindim sizden amk.

kış dönemi aldığımız güneş belli demiş amk malı ya. lafa bak sanıyor ki güneş ışığı almak illa direk güneşi görmek. gün ışı uyandırıcı etkisi kanıtlanmış bir gerçek. sabah o güneşi görmesen bile gün ışığını gördüğünde çok rahat ayılırsın. bu da güne başlaman için seni hazırlar.

öf siktir et amk he güneş gözlüğümü takmak için istiyom. şuan niye takamıyom saat 1 saat ileri diye yoksa takacaktım ama ileri olunca takamıyorum niye güneş çünkü ileri olunca çıkmıyor geri olunca çıkıyor birde 300 500 lük gözlük evet. 2 güneş çıksın ama zati akşama kadar ofisten çıkmayan adam zaten sabahın göründen bahsediyor ama işte güneş gözlüğü önemli.

amk sinirlendim yine sabah sabah.

Adama yüklenmeyin bu kadar. Kendince haklı olabilir. 

Ayrıca bu nasıl üslup. Adama laf etmişsin kullandığın kelimelere bak. Terbiye veren olmadı mı? Her ne kadar internet üzerinden olsa da saygı çerçevesinde yürütülmeli.

Bir de en sevmediğim milletin birbiriyle it dalaşı yapması. Sorununuz varsa burda 1 ay da tartışssanız sorun çözülmez. Sorunun kaynağına ulaşmanız lazım. (bkz. Bimer, başbakanlık vs. Vs.) 

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı
    oinomaos bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı

yazında kışında sabah 5 kalkınca seve seve ortalık karanlık oluyor. kış dönemi zaten güneş aldığımız saatler belli bence insanlar yok yere laga luga yapıyor hava zaten kapalı aq. bunların derdi 2 güneş çıksın 300 500 liraya aldığım gözlüğü takayım. 

kış dönemi aldığımız güneş belli demiş amk malı ya. lafa bak sanıyor ki güneş ışığı almak illa direk güneşi görmek. gün ışı uyandırıcı etkisi kanıtlanmış bir gerçek. sabah o güneşi görmesen bile gün ışığını gördüğünde çok rahat ayılırsın. bu da güne başlaman için seni hazırlar.

öf siktir et amk he güneş gözlüğümü takmak için istiyom. şuan niye takamıyom saat 1 saat ileri diye yoksa takacaktım ama ileri olunca takamıyorum niye güneş çünkü ileri olunca çıkmıyor geri olunca çıkıyor birde 300 500 lük gözlük evet. 2 güneş çıksın ama zati akşama kadar ofisten çıkmayan adam zaten sabahın göründen bahsediyor ama işte güneş gözlüğü önemli.

Teletabi misin bilader güneş ardından batarken tepelerin de üzülüyor musun 😁😁

ben lisedeykende sabahçıydım güneşi görmüyordum okula gidip gelirken. Ne ağladınız aq alın güneşte dilimde sizin olsun. 

Üslubuna da dikkat et eline veririm güneş panellerin kısa devre yapar

Çok severim elime almayı. Verde panellerime kısa devre yaptır hele.

Lisede sabahçıydım ne güzel mantık amk bende sabahçıydım bende görmüyordum ama onun sebebi sabahçı olmamdı günün saatlerinin saçmalatması değil.

O kadar yazdım he ya haklısın de yok amk illa akp yalakalığı yapcan ya onlar yaptıysa en doğrusudur dicen ya ondan oluyor.

Anıl
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Ben çok abartıldığını düşünüyorum, sanki önceden herkes saat 6,30 da işe gitmekten zevk alıyodu da şimdi höff oyonomoyoroz oldu.

Şu saat sadece çocuklar için sıkıntılı onun haricinde zaten insan güneş doğmadan önce kalkmalı evrimsel olarak buna ayarlanmış vucut ve bu en güzeli en uygunu, birileri gece 3 e kadar bilgisayarda saçma sapan diziler izleyecek diye sabah güneş tepedeyken kalkalım ağaböy böle çhok zor yea olmaz.

başka zaman olsa sabah erken kalkana ya nasıl yapıyosun abie çok özeniyorum yeaa diye söylenir şimdi sistem saat erken kaldırımca ağğbi ben anarşiştim yea kanımda var qurumsal olmıyorooom diyosunuz

Bir de zaten hükümetle de  alakalı bu hükğmet ne yapsa batacak halk herşeyi eleştirmeyi seviyo çünkü bedava

sonuç çocuklar haricinde bu iş biyolojik olarak çooook güzel bir şey umarım bi 100 sene daha böyle devam eder

Aga evrimsel dediğin kısımla ilgili makale var mı? Zira şununla ilgili açık araştırma var : Gün ışığı insanı uyandıran etki yapar. Kesin bilgi yayalım sebebi de en temelde mavi ışıktır. Hatta telefon tv gibi cihazlarda bu olduğu için uyarıcı uyandırıcı etki yapar bu sebeple yatmadan 1 saat önce bu cihazları kullanmayın denir. Bunun için alarm ot bok olmasa gece yarılarına kadar film izlenmese insan günün ilk ışıklarıyla uyanır.

Dediğim gibi evrilsel olarak karanlıkta kalkmaınn ayarlanmanın kaynağı dayanağı nedir? Umarım sabah namazı demeyeceksin :)

Anıl
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek
    kadircankaya bunu yazdı
    oinomaos bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı

Adama yüklenmeyin bu kadar. Kendince haklı olabilir. 

Ayrıca bu nasıl üslup. Adama laf etmişsin kullandığın kelimelere bak. Terbiye veren olmadı mı? Her ne kadar internet üzerinden olsa da saygı çerçevesinde yürütülmeli.

Bir de en sevmediğim milletin birbiriyle it dalaşı yapması. Sorununuz varsa burda 1 ay da tartışssanız sorun çözülmez. Sorunun kaynağına ulaşmanız lazım. (bkz. Bimer, başbakanlık vs. Vs.) 

Evet bence de terbiyeli olunmalı ama önce benim düşüncelerime laga luga dememeli :) Ondan uzun uzun yazdım neden laga luga değili açıkladım. Ama önce onun anlayacağı dilden yazdım.

Eğitim böyle bir şeydir herkese anladığı dilden anlatmalısın. 1. sınıf çocuğuna makaleyle değil oyunla, kavgacı bebeye kavgayla, küfürcüye de küfürle anlatabilirsin derdini(it dalaşı burada ki örneği oluyor tabi).

Bak bu da bir örnektir senin yazdığın gibi düzgünce anlattığımı düşünüyorum. Sevgiler saygılar.

Anıl
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek
    oinomaos bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Ben çok abartıldığını düşünüyorum, sanki önceden herkes saat 6,30 da işe gitmekten zevk alıyodu da şimdi höff oyonomoyoroz oldu.

Şu saat sadece çocuklar için sıkıntılı onun haricinde zaten insan güneş doğmadan önce kalkmalı evrimsel olarak buna ayarlanmış vucut ve bu en güzeli en uygunu, birileri gece 3 e kadar bilgisayarda saçma sapan diziler izleyecek diye sabah güneş tepedeyken kalkalım ağaböy böle çhok zor yea olmaz.

başka zaman olsa sabah erken kalkana ya nasıl yapıyosun abie çok özeniyorum yeaa diye söylenir şimdi sistem saat erken kaldırımca ağğbi ben anarşiştim yea kanımda var qurumsal olmıyorooom diyosunuz

Bir de zaten hükümetle de  alakalı bu hükğmet ne yapsa batacak halk herşeyi eleştirmeyi seviyo çünkü bedava

sonuç çocuklar haricinde bu iş biyolojik olarak çooook güzel bir şey umarım bi 100 sene daha böyle devam eder

Aga evrimsel dediğin kısımla ilgili makale var mı? Zira şununla ilgili açık araştırma var : Gün ışığı insanı uyandıran etki yapar. Kesin bilgi yayalım sebebi de en temelde mavi ışıktır. Hatta telefon tv gibi cihazlarda bu olduğu için uyarıcı uyandırıcı etki yapar bu sebeple yatmadan 1 saat önce bu cihazları kullanmayın denir. Bunun için alarm ot bok olmasa gece yarılarına kadar film izlenmese insan günün ilk ışıklarıyla uyanır.

Dediğim gibi evrilsel olarak karanlıkta kalkmaınn ayarlanmanın kaynağı dayanağı nedir? Umarım sabah namazı demeyeceksin :)

Bir kaç gün sabah namazına kalk anlarsın.. Gün doğmadan kalkılır namaz kılınır namazdan sonra gün aydınlanmaya başlar. 

Daha sonrada sabah namazının bedelsel önemini vücuttaki değerini araştır.

not: dindar değilim.. Saygım var.

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek
    ZaZu bunu yazdı
    oinomaos bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Bir kaç gün sabah namazına kalk anlarsın.. Gün doğmadan kalkılır namaz kılınır namazdan sonra gün aydınlanmaya başlar. 

Daha sonrada sabah namazının bedelsel önemini vücuttaki değerini araştır.

not: dindar değilim.. Saygım var.

Valla ben gün aydınlanınca kalkıyordum normalde acayipte zinde oluyordum.

Araştırmakla uğraşmak istemediğim için varsa buna uygun bir araştırma onu istedim. Yoksa zorlarsak 24 saat uyumanın da faydalarını bulabiliriz.

not: dindar değilim dinci değilim insanların inançlarıyla da ilgilenmiyorum. beni veya değerlerimi bozmadığı sürece saygım var.

Anıl
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

sen tam bir işsizsin ya birde üslup öğretiyor bana amk kekosu.

birde akpli yapmış şu postları kahkaha ata ata okuyorum :D

noldu 1 saat ile jetlaga mı girdiniz dünyanız mı kaydı? bırakın bu şeker çocuk misali ağlamaları. Enerji olarak sikildiğimizin farkındayım ancak benim takıldığım nokta bunun için değilde yhaa ben güneshi göremiycek miyim yhaa diye bağıran sığır tayfa. yoksa kimse olayın enerji harcama kısmında değil.  ve evet yoldan 10 kişi çevirsek 8i yaz/kış saati uygulamasından şikayetçi olsa bunun ben eminim ki 1 kişisi enerji için düşünecektir.

saat dilimi değişiminden en çok etkilenecek insan varsa o da benim heralde şu forumda. özel jet ve yolcu uçağı kiralama işi yapıyorum saat dilimi değişimi bütün tarifeyi, ekibi vs kısaca tüm planlamayı etkiliyor. senin sabah kalkıyorum güneş yok işten geliyorum güneş yok demen bana komik geliyor. benim gördüğüm sadece bu.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
Toplam Hit: 6962 Toplam Mesaj: 60
bitmeyen gece yaz saati uygulaması