Bu Da Oldu,Trtden 24 Saat Kürtçe Yayın
-
tuncaxxz bunu yazdı:
-----------------------------
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Sırf Türkçe Bilmiyorlar Diyerek Alternatif ve Bir Okadarda Tehlikei Çözümlere Ne Gerek Var.
TÜRKÇE Bilmemek Onların Öküzlükleri. O Zaman TÜRKÇE Öğrensinler.
-----------------------------ya anlamıyosunuz işte nerde doğacağınıza annenizin babanızın kim olcağına karar veremiyorsanız bu kimsenin öküzlüğü değildir
sen bir vatandaşını anlayabileceği dilde eğitemiyorsan yada ona vatanının dilini öğretemiyorsan bu senin ayıbın
adamın çevresinde kimse türkçe bilmiyor adam okula gitmemiş nerden öğrensin türkçeyi?
iki mesajımda da belirttim kontrol altında dedim kontrol altında ne demek? güvenilir yayın olur trt de artık onların lehinde olacaksa hepimiz s. olup gidelim bu ülkeden
sen onun anlayabileceği dilde bak işte doğru bu yanlış olan bu sen gel doğruyu seç bizim kimseye bi kötülüğümüz yok hepimiz kardeşiz demezsen
bizi anlamayan o adam yarın öbür gün dağa da çıkar o. ç. luğu da yapar gün gelir onlarca abimi onlarca kardeşimi onlarca babamı öldürür!
ya hala eğitemiyosun diyosun. hocam iyi misin sen?devlet öğretmende gönderiyo 3 haneli köye okul da yaptırıyo.ama sen giden öğretmeen tecavüz edersen bak işte o olmaz.çocuklarına bayrak indirtirsen o olmaz.
orda doğmuş olması problem değil öyle bir insan olmaları problem zaten :) kanlarında var öküzlk haklsn : ) -
Savunmaya çalışan arkadaşlar , Trt den bahsediyoruz yerel bi kanaldan degil... Neyi savundugunuza dikkat edin..
1-Bazı abuk laflar var. roj tv yi izleyecegine bunu izlesin niye karşı çıkıyosunuzki diye... roj tv ile bunu aynı kefeye koymuşsunuz helal olsun. bi arkadaş demiş, zaten o kanalı izleyen adam iflah olmaz sen 1 kanalı degil 7 kanalıda kürtçe yapsan o gider onu izler. amaç farklı
2-Madem o kadar çok dillerinde yayın istiyolar , bi tane kürt iş adamı ne bilim ibrahim tatlıses aq açsın yerel bi kanal. koysun program. Türkçe egitim yapan bi kanal açsın. TÜRKİYE ulan burası
3- ayrıca bunun altındaki amaç belli , göremeyenler utansın , kürtler dilimizde yayın yapılcak diye seviniyosa onlarda sevinmesin , yine kullanılıyolar yine kullanılıyolar...Ama işte egitim şart , hoş o egitimi de yaptırmıyolar. Yatırım yapılmadı diyen zihnineyete de itinayla söverim. cahil cahil konuşmasın
4-Ayrıca bi tane arkadaşımız halklar çogunlukta oldugu yerde kendi kaderlerini belirler demiş.. o zaman karadenizin %99 u laz lazistan kuralım antalyanın %51 i rus mavi rusya kuralım gibi abuk şeyler ortaya çıkar. herkeste haklı olur. öncelikle kimin kuralını savunduguna dikkat etsin. Önünde Atatürk gibi bir lider varken gidipte wilson un kurallarını okumasın. ortaokul tarih bilgisiyle fazla bişey yazmasın
-
LCFR bunu yazdı:
-----------------------------ecdadımız yavuz sultan selim'in (mekanı cennet olsun)şu mısraları hiç aklımdan çıkmaz ne kadar ileri görüşlü bir adammış şimdi daha iyi anlaşılıyor (yaptırdığı çeşmenin başına stırmıs bu mısraları)
Kürde aman verme Ya Rab dehre sultan olmasın,
Çarık sıksın ayağını asla iflah olamasın,
Vur sopayı al ekmeğini karnı bile doyamasın,
Ol çeşmeden gavur içsin kürde nasip olmasın.
-----------------------------Lütfen Bana Kaynak Gösterirmisin ?Eğer Böyleyseki ben ömrü boşuna yaşamışım ve bu güne kadar bir kürt olarak boşuna Türk milliyetçiliği Yapmışım Kendimi Türkten Daha Türk Görmüşüm İstiklal Marşında Millet Gülüp Oynarken Boşuna Boğazımı yırtarcasına Okumuşum Böyle Kulaktan Duyma Lafları Yazmayın.Yavuz Sultan Selim İsmail Şahın Üstüne Giderek Alevileri Karşısına Almıştır Bi bakımdan Ondan Dolayı Alevilerde Yavuz İsmine Pek Rastlanmaz.
-
Bence televizyon iyiye kullanıldığında en iyi eğitim, kötüye kullandığında ise en iyi sömürü ve beyin yıkama araçlarından biridir.Bu nedenlerle devlet kontrolündeki bir kürtçe kanalın zararı değil yararının olabileceğini hepimizin farketmesi lazım.Ben TRT'ye yayın konusunda güveniyorum kesinlikle eğitici bir yayın yapacaktır.
-
AntiOksidan bunu yazdı:
bu arada kurtuluş savaşında illerdeki şehit sayıları;
aydın:2638
balıkesir:4043
bartın:798
ancak
batman:8
şırnak:8
hakkari:21
yeterli mi
milliyetçilik bu mu yani, sanki bölücü bir girişim batı-doğu çatışması mı vurgulanan nedir? Batı daha türk, doğu daha az türk mü oluyor? Tv yayınından nerelere gidiliyor böyle? -
ulan bizene ab den de bilmem neyindende..
sunu söylemek istiyorum biz bu nasıl bi toplumuz ya hemen bişi olduğunda ülke parçalançak bölüncez yok söyle yok böyle sadece bu konu için deil bu..yani biz böyle bi ülkeysek yuh yani her bişi olduğunda bölünebilecek bi ülkeysek çanakkalede bosuna destanlar yazıldı..bunla ilgili bişi okumustum sovyetlerde de resmi dil rusçaydı ama her topluluk kendi dilini rahatca kullanıyordu..o kadar yıl böyle ayakta kaldı yıkılmasının sebebide bu deildi yani..
-
wolfunknown bunu yazdı:
Yazık ya, foruma bak adamların biri küfür yok diyor diğeri şuan kötü bişey yok demiş tamamen kürtleri aşağılamaya yönelik sözler, şunu aklınızdan çıkarmayın kürt düşmanları, bu vatan çanakkale savaşında, verdiği ilk 15 şehitten biri siirtliydi kaynaklardan araştırabilirsiniz, kendim bir kürdüm ve dünyaya bir daha gelsem gene kürt olarak bu bayrağın altında doğmak isterdim. ama bakıyorum ki elemanlar bundan rahatsız. şunu unutmayın ki şuanda sizin bu vatanı sevdiğinizden kat kat seviyoruz bu vatanı. sende git doğuda yaşa devlet teröre yardım ettiğin için ebeni siksin, terör yardım etmediğin için götünü siksin sonra tüm kürt halkı bundan sorumlu tutulsun. aq bilmeden anlamadan aşağıladığınız bu halk bir zaman size elinden geleni yapmıştır. bugün askerlerin %30 undan fazlası kürt az bir pay mı? bu vatanı koruyanlardanda mı? utanmadan bu yazıyı yazıyorsunuz PKK nın aq tüm kürtler bu şerefsizler yüzünden nefret ediliyor ama bilinmeyen bir şeyler var dağdakiler doğulu kürtler değil, dışardan gelenlerdir.(en azından şimdikiler öyle) 2. aralarında bir sürü türkte var bunu herkes biliyor. ne kadar vatan haini varsa ta ....., 1 de ayırım yapayım PKK ayrı kürtler ayrı konu PKK'lı kürtlerin aq ama tüm kürtleri bu kefeye koyan asıl vatan hayinidir. sakın sakın konuşmalarınızda bu ayırımı yapmayı unutmayın yoksa sırf tavırlarınızdan dolayı bile olsa vatanını seven kürtleri dahi kışkırtıyorsunuz. lütfen vatanımın insaları insan gibi davranalım (PKK ya karşı olun kürtlere değil yoksa sonucu gelmez)...SELAMETLE KALIN.
-----------------------------Bu konu altında ve bunun gibi bir çok konuda yazdığımı tekrar yazıyorum.Bu mesela hakkında kürtler ne yaptı ? Sen çıkıp ben kürdüm ama ülkemi seviyom diyorsun o çıkıp bende kürdüm bende ülkemi seviyorum diyor,ancak bu kimin sikinde.Kimsenin...Bu düşünce ile bir atlım yapıcaksınız.Bir kuruluş yada herhangi bir dernek kurup bu mesele hakkında ne yapıcagınız tartısıp gercek hayata yürülülğge koyucaksınız.Eger diyorsan ne gerek var bunları yapmaya.ozaman sesini çıkartmıyacaksın.Eğer yapmıyorum yapmıyacam diyorsan devlette siker millette.Bu ikili bir oyunsa karsı tarftan hiç bir atlım olmadan nasıl çözulcek ki.Demek ki sizinde işinize gelmiyo.O zaman kürtlere karsı yapılan yorumlara sesiniz çıkmıyacak.Bu ülkede tel dil tek lehçe oda TÜRKÇE.
-
ya hakkaten anlamıyorum sizi ya sizin çok kör bakıyosunuz yada ben çok tarafsız bakıyorum
bi alimden bir zalim bir zalimden de bi alim doğabilir.
ben o yavşakları savunmuyorum
hadi askere gidenler öğreniyor gidemeden beyinleri yıkanan yavşaklar ne olcak?übi şekilde onlara sesini duyurmaz bu iş böyle devam eder dai
eğer anlamayan dinleyemeyen olup dağa mağa çıkanlarda köpek gibi ölecektir
gidemediğin sesini duyuramadığın yere benim diyebiliyosan bişi demiyorum size
o topraklar için kaç tane dedemiz ninemiz anamız babamız öldü?
şimdi bi çaba göstermeyip türkçe öğrensinler diyip kaçmayın sesini duyur git zorla öğret türkçeyi o zaman karşıma gel
-
Gotunuzden basinizdan uydurdugunuz resmiyeti olmayan siirleri verileri buralara koymayin,onlarin uzerinden savunma yapmayin.
Zaten vatan millet sakarya edebiyati yapan adamlarin cogu yurtdisina kacmak isterler, *m g*t pesinde kosarlar,okullarda sacini basini sekilden sekile sokup kari pesine duserler...madem o kadar vatanperversin oturup egitim aldigin sure icerisinde memleketine faydali isler pesinde kos...Is aynasi kisinin lafa bakilmaz demis atalarimiz.
Kurtce TV isi bi noktada savunulabilir ama yarin turup Kurtce egitim dersen bu olmaz.Evet bugun baslanabilir Kurtce tv yayinina ama tutup yarin Kurtce egitim talebiyle gelen olursa onlarin oturup kafasina sikmak gerekir.
Bokunu cikaran yorumlar yazmaktan kacinin beyler.
-
Başımıza ne geliyorsa bölücülük paranoyasından geliyor ya. Sevmediğin adam olunca "bölücü" diyorsun. Niye bölücü? niyeti kötü ondan. Ha oldu o zaman. Ne güzel. "Pkk Kürtlerin savunucusu değil, Türkiye'yi bölmek isteyen bir terörist örgütüdür."diye kıçımızı yırtsak da fayda etmez. Çünkü gepegenç arkadaşlarım kürt değil mi hepsi aynı fikriyle hareket ederek pkkya ortam hazırlıyorlar.