Bu Da Oldu,Trtden 24 Saat Kürtçe Yayın
-
aga bilmiyorum ama bence trt nin kürtçe yayın yapması iyi bişey. Sonuç olarak zararı olmaz diye düşünüyorum. Bir kişi kazansak fayda.
-
Kürtçe hakkında konuşurken biraz daha temkinli ve seviyeli olmanızı diliyorum. Sonuç itibariyle anamla, babamla, dostumla, kardeşimle, bakkalımla, patronumla, müşterimle anlaşabildiğim dil; siz her ne kadar "hede hödö tarzı ilk çağdan kalma farsça-arapça-türkçe çakması" olarak kabul etsenizde.
-
kütçe yayın yapıldıysa lazca da yapılsın ingilizce de yapılsın almanca da
-
musty28 bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
musty28 bunu yazdı:
kürdistan diye bişey yok ama kürtçe diye bi dil var. Haberleri pkk nın kanalından dinleyeceklerine bizim kendi kanalımızdan dinlerler.
kürtçe : ) iki farklı mahalledeki adamlar anlamıyorlar birbirlerini :)
roj tvyi izleyen adam zaten pkk sempatizanıdır.bu kadar asker öldürdük diye propaganda yapan bir kanalı adam izliyorsa zaten o adam iflah olmaz,ülkeye hayrı da olmaz.ama niyet farklı.tabi işin ucunda seçim öncesi oy toplama derdi de var.
-----------------------------yıllırca oradaki insanları kaderlerine bırakmışız. pkk ya yapılan operasyonların haberini alsalar en azından içlerinde bi korku olur belki çocuklarını dağa göndermezler.
Hani bu vatan perver köy korucuları asker ile iç içe her boktan haberileri olanlar.barzani köpeginin ajan ismini taktıgı iki kıcı kırık kendi gibi köpekleri sınırdan içeri sızıp,asker hakkında bilgiyi kimden aldılar.Hani bu bir kaç konuda gözüme carpan hani bakın koruculara ne diyeceksiniz diyenlere kapak olucak sekilde haberlerde boy boy gösterildi.Haberi olmayan daga cıkıyor haberi olan bilgi sızdırıyor.Birde unutmadan gecenlerde milli guvenlikdersinde yasanaları unutmayın.
-
musty28 bunu yazdı:
aga bilmiyorum ama bence trt nin kürtçe yayın yapması iyi bişey. Sonuç olarak zararı olmaz diye düşünüyorum. Bir kişi kazansak fayda.
hocam ne kazanması ,neden kazandırsın :)
bu daha çok ülke içinde ikiliğe yol açar.kürt bilincinin körüklenmesine yol açacaktır,olmayan bir tarih bir kültür yaratılıyor.sonu malum.pkknın da barzaninin de istediği şeyler,aynı şekilde avrupa birliğinin de abd nin de göremiyor muyuz bunu : ) -
musty28 bunu yazdı:
-----------------------------zararı var böyle böyle ufaktan ufaktan başlıyo bu işler.
-
aslında oradaki insanları bilinçlendirmek adına iyi olabilir diye düşünüyorum kesin olmamakla beraber
-
Tabi canım , kaderlerine terkettik onları , adamlar haklı ellerine silahları alıp kundaktaki bebekleri öldürmekte .
Bırakın bu yalanları , kaderlerine terketmişiz , yatırım yapmamışız bilmem ne . Ulan inşaat yapılıyor , mesai sonunda bakıyorsun 1-2 kat çıkmışsın (misâl) , sabah işe bir geliyorsun gece darmaduman etmişler .
Hiç doğuya şark hizmeti için gitmiş bir öğretmen ile konuştun mu ? Ortaokul çocuklarının nasıl bayrağı indirdiklerini duydun mu ? Ailesinde pkk'lı olan bir öğrencinin müdürü veya öğretmenlerini nasıl azarlayabileceğini işittin mi ?
Hayır , eğer bunları bilsen , "onları kaderlerine terkettik." demezdin .
Hepsinden geçtim , illâ birinin elinden tutması mı lâzım ? Türk Milleti binlerce yıldır hangi devletin yardımıyla ayakta duruyor acaba , merak ettim ? Biz bin yıllardır kendimiz tüm dünyaya hükmetmişiz . Yani olay kadere terketmek vs. değil . Hiç bir felsefi görüş , edebi eser , savaş , antlaşma vs. yok kürtlerde . Niye yok acaba hiç düşündün mü ?
-
öle demeyin yaw.
kürtçe çok doğal bir dil.
koyun melemesi öküz böğürmesi inek mölemesi, adamlar bütün gırtlak ziken sesler toplamış national geographic gibi hizmet sunuyor :F
artık dalga geçmekten başka yapacak birşeyim kalmadı, durmak yol dalgaya devam..
-
devlet doğuya önce hizmet götürsün iş aş versin ondan sonra bak bakalım oluyomu böyle şeyler hükümetin politikaları yanlış.yanlıştan yanlış doğar