Bu Nasıl Bişiy? Hangi Programla Yapılmı$ Bu Akm?
-
hakka hukuka riayeti sevdiğim, benimsediğim için şu güzel cümleyi telafuzdan büyük bir haz duyarım...
" Yaşasın zalimler için Cehennem"...
-
Bakın hocalar kafaynıza iyi sokun orena bilmeden konuşmaz!
1922'de Meclise çağrılmıştır sebedi de şeyhsait isyanıyla ilgisi olmadığını anlatmak içindi, yoksa istiklal mahkemeleri sallandırırdı. Önce Burdur sonra da Barlaya sürülmesinin sebebi geri adım atmasıdır, cumhuriyete karşı olmadığını yenilemesidir öyle fikir alma danışma mevzusu yok kelleyi kurtardı, siyaseti de bundan sonra bırakmıştır tabi adam boş durmayacak 1925 ten sonrra da risalelerini yazmaya başlamıştır. Bu adamı asmamaları hataydı ingilizlerin ve amerikalıların ne kadar desteklediğini bir türlü anlayamadılar, Eskişehir 1935, Denizli 1943, Afyon 1947 da hapis yattı, cumhuriyetin asmadığı beslediği adamlar başına hep bela olmuştur. Siz de milleti yanlış bilgilendirmekten vazgeçin. Çarpılırsınız.
-
Bu adamın kitaplarını askerden gelince iyice okumuştum menderesle ilgili anılarına kadar, koğuşta arkadaş çok tavsiye etmişti. Şu kadarını söylüyorum oku diye başkalarına tavsiye ederken; "sende benimsediğin düşüncenin karşı tezini oku", korkma günaha girmezsin. Kronolojik olarak özetleyen kitaplar var madem hayatını o yola verecen karşıdan neler yazılmış onları da oku, hatta subaylara dağıtılan sarı kitap vardı 1997 basımlı iç ve dış tehdit adında o kitapta tüm tarih ve olaylar vesikalarıyla açıklanıyordu.
-
said nursinin Atamıza ettiği hakaretlerden ve bugünkü Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına karşı engeller çıkarttığından haberiniz yok sanırım.
-
saçmalamışlar. o adam devrin en büyük alimlerinden biri said nursi beduzaman
-
öncelikle bilmediğin mesele hakkında fazla ötmiycen Orena ve decaremon siz çok bilmişlik taslarken "BEDİÜZZAMAN" ünvanı ona zamanın tüm alimlerince verilen bir liyakattir anladınmı yani ord.prof gibi şimdi milyonlarca insanı hayran bırakan bir insanın iki üç proğramlama proğramı bilipte kendini o MUHTEŞEM İNSANLARın düşüncelerine karşılık veren insanlar sizler aynen üstadın tabiri ile" güneş varken kafa fenerine güvenen yıldız böceği" hükmündesiniz gücüne giden olmasın olursa selpak cep mendili benden .dünyanın dört bir yanında milyonları etkileyen insana bu kadar kolay laf atmak vicdan ister hem bu kadar insan yanlış biliyor aklı ermiyor sizin mi aklınız eriyor özellikle decomeron mu dur nedir senin çıkışların edepsizane hiç yakışık olmuyor bu yazdıklarım gücüne giderse beni rahatca banlayabilrisin veya başka bir admin arkadaşıma söyleyip banlatabilirsin hic önemli değil ben de bu kitapları okuyorum ama nedense hep insan,millet ALLAH sevgisi görüyorum herhalde adana da bunları öğrenmek suç her neyse
-
alimmiş
Abdülhakim Arvasiye yaptığı saygısızlık nedeniyle müridlikten atılmış bi adam
Kürt miliyeytçiliğini savunan bir adam
kafasına göre kitap yazan (hocasını hala bulamadılar kim bu adamın hocasııı) bi adam
Kitapların dilini ağır yapmaya çalışan ama sadece görselliği ağır olan hiçbir maneviyat vermeyen bir adam
sonrada o kitapları ben alimlerin kitaplarından topladım diyen bi adam ( ama içindeki bi çok yazı hiçbi alimin kitabında sohbetinde yoktur)
yazdığı kitaplarınaa cemaati nerdeyse kuranı kerimden fazla değer veriyo
adamlar nurcu işletmelerde( bknz NT )kuranı kerimi yerlere koyabilirken bunun kitapalrını en güzeide raflara koyuyo
risalesinde zaten bi sürü yalan yanlış yer var
daha geçen nt de karıştırırken gördüm girişinde bu risaleden ayrılanlara hak tokatı vurur gibi şeyler saçmalamış
daha uzun uzun anlatılır insanların gördükleri diğil düşündükleri önemlidir!
-
zervalone bunu yazdı:
-----------------------------alimmiş
Abdülhakim Arvasiye yaptığı saygısızlık nedeniyle müridlikten atılmış bi adam
Kürt miliyeytçiliğini savunan bir adam
kafasına göre kitap yazan (hocasını hala bulamadılar kim bu adamın hocasııı) bi adam
Kitapların dilini ağır yapmaya çalışan ama sadece görselliği ağır olan hiçbir maneviyat vermeyen bir adam
sonrada o kitapları ben alimlerin kitaplarından topladım diyen bi adam ( ama içindeki bi çok yazı hiçbi alimin kitabında sohbetinde yoktur)
yazdığı kitaplarınaa cemaati nerdeyse kuranı kerimden fazla değer veriyo
adamlar nurcu işletmelerde( bknz NT )kuranı kerimi yerlere koyabilirken bunun kitapalrını en güzeide raflara koyuyo
risalesinde zaten bi sürü yalan yanlış yer var
daha geçen nt de karıştırırken gördüm girişinde bu risaleden ayrılanlara hak tokatı vurur gibi şeyler saçmalamış
daha uzun uzun anlatılır insanların gördükleri diğil düşündükleri önemlidir!
-----------------------------
aynen öle , ben yazacaktım sen yazmıssın :) -
nursi yada kurdi duydum ismini araştırmadım ama sevmem Atatürk'ün resminin ardında çıkması terbiyesizlik...
-
persian bunu yazdı:
-----------------------------andidit ülkeyi yobazlaştıran adam mı alim ya ... neyse...
Fethullah bide bu demi ülkenin alimleri başka kimse yok..Siz o kafayla devam edin... Yazıkkkk
Özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum. Onu geliştirip büyütün” Said-i Kürdi (Nursi) Büyütmeye devam edin siz.
Konuyu saptırıonuz ya hep,bişi demiorum.. sonra bizede cevap hakkı düşüüo... Yöneticelerde haklı olarak kilitliyorlar :S
-----------------------------Hey Allah'ım yarabbim sen bunlara akıl ver. Decaremon ve persian dostum siz ikiniz hiç bişey bilmiyorsunuz ve bilmediğiniz içinde hep böyle konuşuyorsunuz. BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ'nin kim olduğunu bilmeden konuşma Allah yukarda. siz sanırım aile terbiyesi görmemişsiniz.