Bu Nasıl Bişiy? Hangi Programla Yapılmı$ Bu Akm?
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------said nursi'nin hocası filan yok. kendisi bir dava adamı. o dönemin yozmaşlamasını engellemeye çalışmış bir kişi. risale-i nur külliyatlarını yazan kişi. yıllarca hapiste bu uğurda yatan kişi. ve bir sürü insanın kendisini zehirlemeye çalışan kişi sizde siin dediğiniz gibi basit bir adamı neden insanlar zehirlemeye çalışsın, neden atatürk doğu anadolu bölgesinin' müftülüğü verip meclise davet etsin?
ayrıca bir müceddid.
-----------------------------hoca birincisi dediğin islamiyet ile alakasız bişey ne demek hocası yok kimden öğrendi bu adam vahiy gelmediğine göre mecbur birinden öğrenmesi lazım yada sıkıyo bak kendin kendi cevabını veriyosun asulunda
he bu arada araya Atatürkü neden sokuyosun
adam risalesinde Atatürk'e tek gözlü deccal demiş sen hala ne diosun madem bu kadar seviosun Atatürkü
-
bu arada bu konuda adam gibi küfürsüz şiddetsiz konuşmak isteyen varsa
batikanturkmen@msn.com
-
hocam bak senin böyle yaparak hiç bir yere varamazsın. aksine karşındaki senden daha çok nefret eder.
-
Arkadaşlar tartışmalarımızı kavgaya dönüştürmeyelim Lütfen (Rica)...
-
Buremda Bu saidi nursi denilen şahıs şeyh saitin yakın arkadasıdır hemde baya bi yakın Şeyh sait isyan cıkaracaktı saidi nursi ise daha erken dedi şeyh sait dinlemeyip isyan cıkardı ve sonuc olarakta saidi nurside bu ayaklanmada vardı.Sadece ona danısılmadan erken yapıldıgı için göz önünde fazla gözükmedi ama oda vardı.Daha nasıl bi örnek istiyosun kardes.Said nursiyi iyi bilipte bunları bilmemen ilginç.
-
hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------ya harbi bişi bilmiosun, nickindende anlasılıo bu, yazıosun, bi git bak kimmiş said nursi ögrende gel! , nebilem'e yazılmıstır bu mesaj :P karısmasın.
-----------------------------dostum ben BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ'nin kim olduğunu biliyorum anladın mı kitaplarıda var. sen kendi bildiğini konuşma yaşın 18 sen hala okula gidiyorsun git hocalarına sor bakalım. ordanda bana dil çıkarma burda ciddi tartışma yapıyoruz büyük islam alimini bilmiyorsan konuşma boş yere...
-
bana somut birşey göster inanayım tormavida.
bide adını gene hatırlamıyorum :) alıntı yapan arkadaş, kendisi çok zeki bir adamdır.
bir sürü kitap okuyan bir kişidir. hepsini bu kitaplar sayesinde öğrenmiştir. ve karsındaki
şeyhleri de bu kitaplar sayinde daha bilgili olduğunu ispatlamıştır.şimdi hani okuma yazma bilmiyordu demeyin risaleleri yaşlılığında yazmıştır o yüzden yaşlılığından dolayı yazmamamıştır. bilmioyrdu derken risaleyi yazdığı zamanları kasdettim. yazamıyordu.
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
Buremda Bu saidi nursi denilen şahıs şeyh saitin yakın arkadasıdır hemde baya bi yakın Şeyh sait isyan cıkaracaktı saidi nursi ise daha erken dedi şeyh sait dinlemeyip isyan cıkardı ve sonuc olarakta saidi nurside bu ayaklanmada vardı.Sadece ona danısılmadan erken yapıldıgı için göz önünde fazla gözükmedi ama oda vardı.Daha nasıl bi örnek istiyosun kardes.Said nursiyi iyi bilipte bunları bilmemen ilginç.
-----------------------------
Kurtuluş Savaşı Sırasında Kendisi 12 Kişitle Beraber ''Siyah Kalpaklılar'' Adında Bir Teşkilat Kurmuşturki Hala Devam Etmektedir ( Şuanki Bordo Bereliler) Ve Kendisi Ruslara Esir Düşmüştür
Ve Son Söz '' Ön Yargıları Kırmak Atomu Parçalamaktan Daha Zordur'' Albert Einstein
-
Amerika okyanus aşıp , Irak'ı işgal ediyor . Güneydoğumda benimle sınır komşusu oluyor , ben bu konuları tartışmayacam. "Saidi Nursi" bir iki okuyuşta kitap ezberliyormuş :). Çok zekiymiş. Bunları tartışıp konuşacağım.
Amerika Irak petrollerine el koymuş dünyada petrolün ve doğalgazın fiyatı ikiye katlanmış. Bunun faturası bana yüklenmiş ben bunları konuşmayacam , tartışmayacağım. Seidi kürdiyi tartışacağım :).Güneydoğuda PKK olayları tekrar hortlamış.Ben bu konu nasıl çözümlenir bunu tartışmayacam. Avrupa birliği oluşumunun kapısına beni zincirlemişler , ne içeri alıyorlar ne bırakıp özgürce kendi başımın çağresine bakabiliyorum , içeri girebilmek için şimdiki iktidarın yaptığı gibi taviz üstüne taviz verip ulusal gururumuzu çiğniyorlar. Ben bunları tartışmayacam. Metafizik konularla beynimi uyuşturacağım.
Birileri yattığı yerden zenginliklerine zenginlik katarken , işçiler alınteriyle çalışırken ve hergeçen gün fakirleşirken; Birileri bankaların içerisini hortumlarken , ve bunun ceremesini ben çekerken.Ben bunları tartışmayacam. Devlet din'e müdahele eder mi ? , edemez mi ? Onu tartışacağım , ÖYLE Mİ ?!
Sizlerde enerjinizin , tamamını değil. Onda birini , yüzde birini birazcıkda olsa bu konular üzerine harcayabilseydiniz , dünya çok daha güzel , yaşanılıcak , sömürüsüz biryer olurdu.
İnsanları hiçbir zaman ortaçağ fikirlerini tartışmaya , savunmaya , yönlendirip zamanlarını çarçur etmelerine neden olmayın.
Onca devlet meselesi varken bunlar zaman kaybıdır...... Daha yararlı işler yapmak için iyi günler , iyi çalışmalar diliyorum.
Üstteki yazım 28 Ağustos 2005 tarihli bir yazıma ait aynen c/pledim hatırlayanlar olacaktır
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------bana somut birşey göster inanayım tormavida.
bide adını gene hatırlamıyorum :) alıntı yapan arkadaş, kendisi çok zeki bir adamdır.
bir sürü kitap okuyan bir kişidir. hepsini bu kitaplar sayesinde öğrenmiştir. ve karsındaki şeyhleri de bu kitaplar sayinde daha
bilgili olduğunu ispatlamıştır.şimdi hani okuma yazma bilmiyordu demeyin risaleleri yaşlılığında yazmıştır o yüzden yaşlılığından dolayı yazmamamıştır. bilmioyrdu derken risaleyi yazdığı zamanları kasdettim. yazamıyordu.
-----------------------------başkalarının kitaplarında bu bilgiler zaten varsa nerde kaldı alimli bu adam okuyup yazmış sadece diycem ama orda kendi yorumlarıda var nası oluyo bu bana açıklıyabilcenmi