"Bu Ülkede İrtica Tehdidi Yoktur" Diyenlere Duyurulur
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Lan ne alakası var irtica ile ? Ben böyle çok insan tanıyorum vatanını ve cumhuriyetini senden benden daha çok seviyorlar. Askerimiz kuzey ırağa giderken günlerce dua ediyorlar. Saçma sapan haberlerle her boka irtica demedin. Tüm dünyada buna karışılmazken nedense bizim ülkemizde irtica deniyor. Bu adamlar bi cami çıkışı yürüyorlar, bumu irtica ? Doğuda elinde silahla inip sonra bizim vergilerimiz ile pişmanlık yasasından yararlanıp ev sahibi olan teröristlerden, yada biz Atatürkçüyüz ayağına yatıp, ingilizlerden amerikadan aldıklarını paralar ile yürüyüş yapan ülke ekonomisine zarar veren şuursuz insanlardan daha mı zararlı bu adamlar.
Yeter amk, her önüne gelen bi bok biliyormuş gibi yok irtica, yok türban vs vs vs...
Ulan bi gün birisini ciddi anlamda yamultacam !!!
-----------------------------
Bırak hocam kendi çaplarında o tek taraflı aciz düşüncelerini dile getirsinler. Acıyorum, çoook acıyorum böyle insanlara. Yaptıkları bu gıybetlerin altından nasıl kalkacaklar. Hakikat tokadını yemeden uyunmaları dileğiyle... -
Hoca verdigniz örnek sizi şu çıkmaza sürükler "çok insan tanıyorum son derece modern giyimli ancak dinine son derce düşkün" olaylara böyle bakmayın.Demodorin verdigi örnek sadece bir başlangıç bir giriş.Asıl sorun ve üzerinde durulması gereken konu bu resmin herhangi bir amaca hizmet ettiginden çok bu resmin 3 boyutlu bir halde içimizde dolastıklarının ve belki böyle giyinmeslerde böyle düşünenlerin varlıgının gercekligi ve onları tetikleyen etkenlerdir.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Birilerinin oyunu,birilerinin reklamı oldugunu varsaysak dahi bu görüşün varlıgını sürdümedigine dair kesin konusabilcek kadar bir insan sıg olabilir mi ? Bu gizli tehtit her zaman vardır ve olmayada devam edicek.Her zaman söyledigim gibi bu insanlar İstiklal Mahkemlerinde yargılanıp gebertilmedikce,sessizce bir kuytu köşede bekliyecek taki birileri çıkıp bu günler de oldugu gibi iktidara uzanana kadar.Bu durumda İstiklal Mahkemelerini kuracak kadar yürekli bir parti olmadıgına göre demek ki tek yol bunları deliklerine göndermek için çıkmalarını saglayan iktidarı ve yandaslarını ülkenin kurulus bütünlüğüne ve ilkelerini aykırı oldukları için siktir etmektir.Gerisi boştur traştır,fazla traşta cildi bozar.
-----------------------------
Baal,önceleri yazdıklarını beğenerek okurdum fakat görüyorumki çizginden sapmaktasın.Ülkenin en çok yara aldığı yıllara özlem duymak,o yıllarda yaşanılanları 2008 Türkiye'sine uyarlamak vatanı sevmenin hangi boyutudur saatlerce tartısılır.
İrticai faliyetlerin varlığından ve ülkenin sürekli bunun tehtidiyle yaşadığından söz etmişsin,söyler misin 1923'den beri devlet böyle hadiseyle hiç bir zaman karşı karşıya kaldı mı ? Hizbullah,Dhkp-c ve vari küçük oluşumlardan söz edeceksen bilmelisinki bir takım legal yada illegal kurum ve kuruluşlar tarafından oluşturulan ve farklı amaçları olan örgütlerdi.Belgeleriyle ispatlandı.Bu ülkenin temel yapı taşları var bu taşları belirleyen şey ise Atatürk ilke ve inkılaplarıdır.Ülkenin kuruluşundan şimdiye uzanan zaman diliminde bu ilkeler bozulmamış ve asla sarsılmamıstır.Bunu sağlamakla mükellef devlet kurumları vardır ve Türkiye Cumhuriyeti varlığını sürdüğü sürece bu ilkeler böyle kalacaktır. Yaşamasını istemediğin hatta idam edilmesi gerektiğini savunan bu insanların ne irtica nede farklı bir arzuları vardır.Bu insanların tek dertleri vardır o da dinlerini yaşamalarıdır.Ve böyle yapmaktadırlar.Ama ne yazıkkı bu insanlarının içlerinde olmayanlar tarih boyunca onları hep tehlike gibi görmüştür.Bu önyargının,bilgisizliğin,tanımamışlığın vermiş olduğu bir yanlıştır,insanlar bu tabularını yıkmadıkları sürece böyle düşünenler ve şuursuzca karalamaya çalışanlar hep olacaktır.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Hoca verdigniz örnek sizi şu çıkmaza sürükler "çok insan tanıyorum son derece modern giyimli ancak dinine son derce düşkün" olaylara böyle bakmayın.Demodorin verdigi örnek sadece bir başlangıç bir giriş.Asıl sorun ve üzerinde durulması gereken konu bu resmin herhangi bir amaca hizmet ettiginden çok bu resmin 3 boyutlu bir halde içimizde dolastıklarının ve belki böyle giyinmeslerde böyle düşünenlerin varlıgının gercekligi ve onları tetikleyen etkenlerdir.
-----------------------------Denemesi bedava hocam. Bu tarz cemaatlerin hepsinin yeri bellidir. Ve bir çoğunun korumasınıda emniyet, jandarma ve mit birlikte gerçekleştirir. Bu adamlar bir çok yoldan çıkmış, serseriyi alır, devletin yapamadığını yapar ve 5 vakit namazında, kimse ile artık takışmayan, efendi bir duruma sokar. Bunu duymuşsunuzdur, içine girersenizde görürsünüz. Öyle içine girmeden önyargı ile yorum yapmak kolaydır adamım, git tanı gör, biraz muhabbet et. İrtica hakkında görüşlerini al onlardan biriymişsin gibi. Bak bakalım ne cevap veriyorlar. Karalamak kolaydır, önemli olan niyettir.
Sol, sağ ile ülkeyi böldüler, şimdi bizim değer yargılarımızı kötü göstermeye çalışıyorlar. Bizim atalarımız hep böyleydi bunu asla unutma. Cumhuriyeti bu tarz giysili adamlar, böyle sakallı dedeler başta olmak üzere bir çok müslüman birlikte olupta aldı. Unutmayın kurtuluş savaşı avrupanın yani hristiyan birliğinin bize yaptığı bir nevi haçlı seferiydi. Bizi ayakta tutan dil, din, toprak ve örf adetlerimiz var. Dilimizi elimizden almaya başladılar, topraklarımız her gün satılıyor, örf adet desen bir çoğuna göre demode oldu, saçma geliyor. Şimdi de dinimizi bize öcü gösteriyorlar. Gelmeyin bu oyuna, atalarımızın kemiklerini sızlatmayın...
-
din bu şekilde beyinsizce giyinip yaşanmaz..şu tiplere bak amk hepsinin kafasını kesip yakmak lazım..artık bitsin bu tip insanların soyu..müslümanlıktan bu tipler yüzünden soğudum zaten..
-
Beyler,bahsettigim ve kastetdigim insanlar ve kurumlar.Türkiyenin ilke ve inkilaplarına karsı olanlandır diyerek ucu açık bir görüş belirtmişim.Yani belli isimler ve kuruluşları kastederek kimseyi etiketlememişim.Şimdi bizler acıkcası bir cemaaetlerin ve tarikatların varlıgına izin verseydik bu suistimal edilir ve çokca istismar edilir.Derin devlet yada mitin yaptıklarına karşı bilzerin birşey söylemesi anlamsızdır.Bizlerin ülke içinde ki yeri ve görevi halk olmaktır millet olmaktır.Bir denge vardır oda şudur halk istismar edilmemesi gereken bir olguya tepki göstericek derin devlette yanlızca ülke menfatine ise bir şeyler yapıcak ve denge saglanmıs olucak.Şimdi eger işin içine onlarıda katarsak bilmedigmiz ne söylesek kesin olmıyacak bir seyler ortaya çıkacagı için derin devlet yada mitin bu kişilerle ilişkisi konusnda söylenicek her sey bu konuyu oldugu yere çiviler.
Karıstırılmaması gereken bir diger konu ise gercekten ama gerekten dinini yasayanlar ile birde onları kullananları karıstırmamak.Benim idam yanlısı olmam masumlar için degil ki ben dinini gercekten yasaynlar asılsın demedim ki.Bunun neresi yanlıs.Dini kullananları,hırsızlık yapanları,teröristleri,tecevüzcüleri ve ülkenin ilke ve inkilaplarına karsı olanların öldürülmesi neden bu kadar tepki gösrün ki.O zaman hastalandıgnız vakit ilaç içmeyin,doktora gitmeyin nede olsa herhangi bi ilaç o hastalıga sebebiyet veren mikrorganizmaları öldürecek.Yanlış politikalarda tıpkı doktora degilde üfürkcülere giden bir hasta gibi.Üfür üfür hastalıga dermen bulacagını san o mikropları öldürme peki ya sonra.Parmaktan vazgeçiceksin ki bacagını kolunu kaybetmiyesin.Ne yazık ki parmak kangren olmus bunun sebebi bilzer degil biz dogmadan önceklerdi bu yüzden parmaktan vazgeçmek şarttır.İdam toplumun huzurunu,ülkenin ilke ve inkilaplarına karsı olanlara uygulanması gereken bir şerbettir.Tıpkı çölde susuz kalmıs birinin buz gibi bir göle girmesi gibidir.
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Lan ne alakası var irtica ile ? Ben böyle çok insan tanıyorum vatanını ve cumhuriyetini senden benden daha çok seviyorlar. Askerimiz kuzey ırağa giderken günlerce dua ediyorlar. Saçma sapan haberlerle her boka irtica demedin. Tüm dünyada buna karışılmazken nedense bizim ülkemizde irtica deniyor. Bu adamlar bi cami çıkışı yürüyorlar, bumu irtica ? Doğuda elinde silahla inip sonra bizim vergilerimiz ile pişmanlık yasasından yararlanıp ev sahibi olan teröristlerden, yada biz Atatürkçüyüz ayağına yatıp, ingilizlerden amerikadan aldıklarını paralar ile yürüyüş yapan ülke ekonomisine zarar veren şuursuz insanlardan daha mı zararlı bu adamlar.
Yeter amk, her önüne gelen bi bok biliyormuş gibi yok irtica, yok türban vs vs vs...
Ulan bi gün birisini ciddi anlamda yamultacam !!!
-----------------------------ağır ol reis ne demek yamultacam yakışmıyo sana
-
Baal, ilk yorumuna sonra benim senin yorumuna karşı yazdıklarıma sonra son yorumuna göz ucunla bile bakarsan İlk yorumundaki baal ve son yorumundaki baal'ın aynı kişilikler olmadığını göreceksin.Yada bir çıkış yolu mücadelesi olarakta nitelendirilebilir.
-
Hayır ben salt olarak belirtirim,kısaca bu konularda ki görüşlerimin bilindigini sandıgımdam dogan yanlıslıkla yapılan eleştirileri yaptıgım yorumu baz alanlara karsı uzunca acıklamam bir çıkış noktası aramaktan öte,tbt nin bu konularda ki degişen muhattaplarıdır.
-
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
-----------------------------din bu şekilde beyinsizce giyinip yaşanmaz..şu tiplere bak amk hepsinin kafasını kesip yakmak lazım..artık bitsin bu tip insanların soyu..müslümanlıktan bu tipler yüzünden soğudum zaten..
-----------------------------Gel kes bakalım, nasıl kesiyormuşsun çok merak ettim. Sırf senin için bende böyle giyinecem. Her şeyi devletten bekleme gel kes ne kadar sözünün erisin hep birlikte görelim.
Hepsinin kafasını kesip yakmak gerekiyormuş, senin beyin yapının gelişme düzeyinide görmüş olduk kurduğum saçma bi kaç cümle ile. Eğer ona buna bakarak zaten müslümanlıktan soğuyorsan, senin inancında bi sorun var. Din 3. şahıs kişilere bakılarak yaşanacak bir kavram değildir ki soğuyasın. Demekki sende bi sorun var. En kısa zamanda bir buluşmada görüşmek dileğiyle, selam ve dua ile ...