folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder "Bu Ülkede İrtica Tehdidi Yoktur" Diyenlere Duyurulur

"Bu Ülkede İrtica Tehdidi Yoktur" Diyenlere Duyurulur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YakuZa
    YakuZa's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yapmayın lütfen. Sizin irtica olarak gördügünüz şey inandıgınız dinin ve bu dinin peygamberinin sünnetidir yani bu insanlar sırf allah rızası ve peygambere mutabaat yapmak için böyle giyiniyorlar. Yani amaç sevab kazanmak inanmayan ve kendine güvenen arkadaslar bu tarz amcalarla tanısıp gerçeği öğrenebilir. Emirreis arkadasımın da dedigi gibi yaşam tarzı, kılık kıyefet tarzı olarak allahın peygamberini taklid eden insanların siyasetle işleri olmaz. Geçtiğimiz yıllarda tvlerde gördügünüz o görüntüler birilerinin ülkemizi germek maksadıyla oynadıgı oyunlardan baska bisey degildir. Aşağıda sarık ve sakal ile ilgili kısa bir bilgi sunuyorum inşallah aydınlatıcı olur sizin için...

Allah hepimize doğru yola ulaşmayı ve ölene kadar ayrılmamayı nasib etsin....

Sakal âdete ait sünnetlerdendir. Kâfirlerden de sakallı olanlar var idi. Buhari, Müslim, Nesai, Ebu Davud, Tirmizi’nin rivayet ettiği (Sünnet olan on şeyden biri sakal bırakmaktır) hadis-i şerifi sakalın sünnet olduğunu açıkça bildirmektedir. Sakalın bir tutamdan fazlasını kesmek sünnettir. Bir tutamdan kısa bırakmak, sünnete aykırıdır. Sünnet diye bir tutamdan kısa sakal bırakmak bid’attir. Böyle bid’at sakalı, haram işlemekten kurtarmak için, bir tutam uzatmak vaciptir [yani farzdır.] (Redd-ül Muhtar)

Bahr-ür-raık’da, (Erkeklerin sarkan saçlarını büküp fitil yapmaları mekruh olur. Çünkü, fitil yapmak, bazı kâfirlere benzemek olur) buyuruldu. Demek ki kâfirlerin âdetlerine benzediği için yasaklanan şeyi yapmak bile haram değil, mekruh oluyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Müşriklere benzemeyin, bıyığınızı kısaltın, sakalınızı bırakın.) [Nesai]

(Mecusiler bıyıklarını uzatır, sakallarını kısaltır. Onlara muhalefet edin, bıyıklarınızı kısaltın, sakalınızı uzatın!) [İ. Hibban]

(Namazı nalın ile kılın ki Yahudilere benzemeyin!) [Hakim]

(Nalını olmayan, mest giysin!), Müslim] [Nalın, terliğe benzer ayakkabı]

Bahr-ür-raık’ın ifadesine göre, bu hadis-i şerifler, sakal kazımanın ve çıplak ayakla namaz kılmanın mekruh olduğunu bildiriyor. Yine hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Yahudi ve Hıristiyanlar sakal boyamaz. Onlara benzemeyin, boyayın!) [Müslim]

(Saçlarınızı kırmızı veya sarıya boyayın, ehl-i kitaba muhalefet edin!) [İ.Ahmed]

Eshab-ı kiramın kimi boyadı, kimi boyamadı. Çünkü, bu âdetteki emre ve yasağa uymak vacip değildir. Burada, o şehrin âdetine uyulur. (Hadika)

Eshab-ı kiram sakal kazımazdı. Çünkü, o zaman, sakal uzatmak Arapların âdeti idi. Ebu Cehil gibi birçok kâfir sakallı idi. [Eğer sakal ve sarık, âdete ait sünnet olmayıp, sünnet-i hüdâ, yani İslamın şiarı olsaydı, müşrikler müslümanlara benzememek için, hemen sarıklarını çıkarır ve sakallarını keserlerdi.]
    Sünnet olan sakala kıymet vermeyen kâfir olur. Yüzünü, kadın gibi parlak yapmak, kadınlara benzemek için sakal kazıtmak haramdır. Kadınlara benzemeyi düşünmeyip, genç ve güzel görünmek için sakal kazımak mekruhtur. (K. Saadet)

Ruh olmussa infirada muptela, yaya kalır geri, her ne varsa.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

Hertürlü hazımsızlığa TSK iyi gelir ;)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    YakuZa bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar yapmayın lütfen. Sizin irtica olarak gördügünüz şey inandıgınız dinin ve bu dinin peygamberinin sünnetidir yani bu insanlar sırf allah rızası ve peygambere mutabaat yapmak için böyle giyiniyorlar. Yani amaç sevab kazanmak inanmayan ve kendine güvenen arkadaslar bu tarz amcalarla tanısıp gerçeği öğrenebilir. Emirreis arkadasımın da dedigi gibi yaşam tarzı, kılık kıyefet tarzı olarak allahın peygamberini taklid eden insanların siyasetle işleri olmaz. Geçtiğimiz yıllarda tvlerde gördügünüz o görüntüler birilerinin ülkemizi germek maksadıyla oynadıgı oyunlardan baska bisey degildir. Aşağıda sarık ve sakal ile ilgili kısa bir bilgi sunuyorum inşallah aydınlatıcı olur sizin için...

o zamanin kiyafetleri ve col sicaklariyla gunumuz $artlari ayni degil, arabistanda ba$ka turlu giyinebilecegini sanmiyorum, ki o zamanlarda...

ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YakuZa
    YakuZa's avatar
    Erkek

egalix bunu yazdı:
    YakuZa bunu yazdı:

o zamanin kiyafetleri ve col sicaklariyla gunumuz $artlari ayni degil, arabistanda ba$ka turlu giyinebilecegini sanmiyorum, ki o zamanlarda...

O zaman bu zaman farketmez bu, bu tarz giyinen insanların dinlerini peygamberlerini ne kadar çok sevdiklerini gösterir

" Kim benim unutulmuş bir sünnetimi ihya ederse ona 100 şehid sevabı vardır" (hadis-i şerif) sözünün sırrını anlamış

ve gayesi allah rızası olan bu insanlarla uğraşmak büyük vebal almaktır bilesiniz.

Ya unutmadan sorayım eyyy site sakinleri allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ve herif gibi bana cevap verin

Hanginiz bu insanlardan kaçtanesini tanıyorsunuz ve hanginiz 5 dakika olsun bu adamlarla konuşmuşsunuz?

ve hanginiz gidipte bu adamlara sormuşsunuz "amca sen niye böyle giyiniyorsun sen irticacımısın?"

arkadaşlar birşeyleri ve birilerini tenkid etmeden önce o düşüncenn yapısını öğrenmemiz lazımdır.

Bilip bilmeden insanların arkasından konusmak vebal almaktır gunahtır...

Ruh olmussa infirada muptela, yaya kalır geri, her ne varsa.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

Foğtoraftaki polislerin yoldan geçen takkeli cübbeli adamları izlemesi ilginç alıcaksın 2 tanesini içeri bak bakim bidaha öyle gezebiliyormu ama kim alıcak ? Fettoşcu emniyet mi ?

selam gençlik!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    PriesTBT bunu yazdı:

Foğtoraftaki polislerin yoldan geçen takkeli cübbeli adamları izlemesi ilginç alıcaksın 2 tanesini içeri bak bakim bidaha öyle gezebiliyormu ama kim alıcak ? Fettoşcu emniyet mi ?

almalari icin sebep nedir?

ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

egalix bunu yazdı:
    PriesTBT bunu yazdı:

almalari icin sebep nedir?

İrticai faaliyetler, insanları empoze etmek, dini çarpıtmak, tarikat şeriat vs getirmek kısacası devletin,milletin m. koymak bu kadar sebep yeter; bir insanın içeri alınmasına..

selam gençlik!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

YakuZa bunu yazdı:

O zaman bu zaman farketmez bu, bu tarz giyinen insanların dinlerini peygamberlerini ne kadar çok sevdiklerini gösterir

" Kim benim unutulmuş bir sünnetimi ihya ederse ona 100 şehid sevabı vardır" (hadis-i şerif) sözünün sırrını anlamış

ve gayesi allah rızası olan bu insanlarla uğraşmak büyük vebal almaktır bilesiniz.

Ya unutmadan sorayım eyyy site sakinleri allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ve herif gibi bana cevap verin

Hanginiz bu insanlardan kaçtanesini tanıyorsunuz ve hanginiz 5 dakika olsun bu adamlarla konuşmuşsunuz?

ve hanginiz gidipte bu adamlara sormuşsunuz "amca sen niye böyle giyiniyorsun sen irticacımısın?"

arkadaşlar birşeyleri ve birilerini tenkid etmeden önce o düşüncenn yapısını öğrenmemiz lazımdır.

Bilip bilmeden insanların arkasından konusmak vebal almaktır gunahtır...

evet ben konustum duyduklarim sunlar :

Ataturk deccaldir, sarhos dinsiz biriydi,

(o zamanlarki hukumet icin) bunlar emperyalistlerin usagidir, bizi yok etmeye calisiyorlar,

laiklik soyledir boyledir diye atip tutmaya baslamisti.

o zamanlar biraz kucuktum adama tek soyledigim "Ataturk olmasaydi da yunanlilar olsaydi bu topraklarda, sen rahat rahat ibadetini yapabilecekmisin" demistim,

sonra eveleme geveleme devresine girmisti.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Türkiye'de bazı döngüye sahip insanların, bu ve buna benzer konuları ele alarak ne şekilde bir politika izlediklerini açık ve net bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

İrtica tehditinde bulunan insanların baz aldıkları konu, hep aynı devamlılığı sürdürmekte. Hedef,  farklı bir kesim.

''İrtica'' başlığı altında, hedef gördükleri bu insanların amacı bahsi geçen ''İrtica'' tehditine karşı bir savunma zemini hazırlamak değil, farklı münakaşalara yol açmaktır.

Millet, toplum kavramı, bir bütünlük içinde değerlendirilir, bazı toplumları soyutlayarak değil. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

abi dünkü buluşmada gördüğümüç çarşaflı kadın manyaktı :D üstte çarşaf :D altta kot pantolon :D resim çekseydık keşke :D

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 10556 Toplam Mesaj: 64