Bu Video Gercekmi ( Askerlere Dayak )
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------
haha bune ki lan askere gitmediniz mi siz ?
sıcak demirle ayaklarımızı yakıyolardı bizim hehey ne günlerdi
oha hocam bu dayak mı işkence resmen :| -
torunlara ızdırap olursun ama bu gevşeklerin yaptıgı zulüm hoplatmak lazım bunları :)
-
burada vuran da sıradan er gibi geliyor bana bu elemanlardan biri mutlaka bir zaman sonra almıştır intikam benim bildiğim Türk askeri ise
-
sonuçta bunlar asker, savaş çıksa cepheye ilk bunlar gidecek. dayağa işkenceye alışkın olmalılar bence. hatta askerler açlığa susuzluğa felan da maruz bırakılmalıdır. dövmezsen sövmezsen vahşi yetiştirmezsen savaşta altına sıçar bunlar. rus askeri dediğin zaman dünya titriyor çünkü adamlar vahşi yetiştirilmişler. böyle yapmasalar ruslardan kim korkardı ? silah, teknoloji, para vs. diğer gelişmiş ülkelerde de var ama rusların verdiği korkuyu veremiyorlar. türklerde böyledir. edit: buna dayak diyenler hayatında hiç dayak yememiş :)
-
aliyk bunu yazdı:
Askerde devrecilik denilen bişey var ben bahriyeli yapmıştım gemide (79/4),ordada adı kuracılıktı, alt devreni olabildiğince ezeceksinki tüm işleri onlara yaptıracaksın anlayışı vardı,ben Telsiz/Telem operatörüydüm ama yara/savunma bölümündeki askerler geminin lağım işleri ile uğraşır ve hatta usta askerler acemi askerleri tıkanmış borulardaki b.o.k'u makine yerine elleriyle çıkarttırırlardı,elektirik kısmındaki arkadaşlarımın 3-4 gün uyumudağını bilirim,haa bende ezildim ama diğerleri kadar değil... kanaaimce anlattıklarımdan aşırı devrecilik yapılan yerler vardır,dayak askerlikte aşinadır,Yemedim diyen yalan söyler :)
-----------------------------Ben rahatlıkla askerde dayak yemediğimi söyleyebilirim ama bi keresinde astsubay kulağımı çekti ondada haklıydı gerçi kuracılık gördüm bende bahriyeliydim gemideydim bi keresinde geminin 3 4 kamarasını fırcalayarak temizledim hemde fırçanın sapını çıkarıp öyle vermişti o.çocuğu hemde hiç suçum yoktu devrecilik gördüm sonra bölük çavuşu oldum ama Allaha şükür yapmadım.
-
videoda 0:32 ve 0:33 saniyelerde ranzaların arkasında görülen bayrak türk bayrağı değil.
-
dayak yiyenler de atanlar da ilkeller. bu dayak yiyen mallar evlerine gidip aslanlar gibi askerlik yaptım diyecekler. ama şekil a1 de gördüğümüz üzere
aslan farklı bir hayvan köpek farklı bir hayvan . bunun adı köpeklik. ama asıl köpek bunu kabul edip askerliğin bittikten sonra da ben yaptım herkes yapacak diyip bu sistemi olduğu gibi kabul eden orda yaşadığı köpekliği kabul edendir. ve bu çürümüşlüğü değiştirmeyi aklından geçiremeyendir
-
bu olay cahil,aptal,hayatı boyunca ezik kalmış insanların eline yetki-güç verilmesinin bir sonucudur...
devrecilik denilen sistem tıpkı kominzm gibidir hesapta kulağa hoş gelir ama pratikte o tarz ii iniyetli insanlar bulunamıyıcağı için "en az bi %80-90 arası ii olması gerekir" sonuç kötü olur...devrecilkte te ipin kopuğn eline yetki-güç vermek cahilliktir,aptallıktır. -
konyada iki senedir öğrenciyim.buradaki insanlardan çekmediğim kalmadı.insan böyle bir yerde kendini her alanda kısıtlı hissediyor.ki hayatımın en yaşanacak döneminde.daha ilkokul okuyan çocuklar bile arkasına güvenip istediği kşiye ahkam kesebiliyor.burada yaşayan kürtler çingeneler babası belli olmayan piçlerle sürekli rastgeliyorum.okulu bitirmek zorunda olduğum için bişey yapamıyorum.şimdi ben askere gidince bunlar karşımda hazırolda dikilecek.ve ben bunların kolunu bacağını kırmayacağım.mümkün değil.(konyalı müridler yanlış anlamasın.bahsettiğim kişilerden onlarda çok çekiyordur zaten)
-
Devrecilik denilen sistem aslında komutanların işlerini kolaylaştıran bi durumdur, bu durumdan emin olun komutanların muhakak haberleri vardır. Bu dayak yiyen gençler 5-6 ay sonra aynı şeyleri yeni gelen acemi askerlere uygulayacaklardır, Aslında burda dayak atan dallamalar da zamanında bol bol bu tür dayaklar yemişlerdir. Babadan oğula geçen iktidar gibi bu işte böyledir, Türkiyede bu tarz aşalama kalmamıştır, Devrecilik çoğu yerde yerini Sıracılığa bırakmıştır, Tüm angarya işler acemilere yüklenir ki; Bugün acemi olanlar 3-5 ay sonra Sıracılık sayesinde rahat askerlik yaparlar. Bu tür dayak olaylarının psikolojik açıdan tabiki çok sıkıntı yaratan bi durum olduğu ortadadır, bu gibi durumlardan sonra cinnet geçirip arkadaşalrını vuranlar yada intahar ederler muhakkak vardır. Bu Devrecilik olayı kesinlikle bir Eğitim çeşiti değildir, kimse kimseyi kandırmasın.
Size psikolojik eğitimin, dayanıklılığın nasıl verildiği küçük bi örnekle açıklayayım.
"Acemi birliğinin 1. Ayı (O zaman 3 ay acemilik dönemi vardı) Anfide toplanmış 2 usta askerden ders dinliyor ve notlar alıyorduk, yaklaşık 50 kişiydik, Ders gırgır şamata gidiyordu usta askerlerde bize ayak uyduruyor bizi gevşetiyorlardı. Bi anda saçma bi nedenden dolayı 2 usta asker tartışmaya başladılar biz hayretle durumu anlamaya çalışıyor, onları izliyorduk, Usta askerin biri silahı diğer ustaya doğrulttu ve usta askere sıktı adam yere yığıldı, biz ne yapacağımızı şaşırdık sonra silahı bizim üzerimize çevirdi ve bizi taramaya başladı, O an herkes kendini sağa sola atmaya başladı, ağlayandan tutun korkudan bayılana hatta ölü taklidi yapana kadar değişik tepkiler veren acemi askerler vardı. Olay aslında başlı başına bi eğitimdi, Usta askerlerin birbirleriyle tartışmaları, O ustanın diğer usta askeri vurması ve silahı bize doğrultup ateş etmeye başlaması tamamen kurguydu (mermiler tabiki eğitim mermisi olup kuru sıkı tabir edilen çekirdeksiz mermilerdi), Bunun gibi bi çok Psikolojik eğitim mevcuttur. Bu eğitimler sizi ani karakol baskınlarına hazırlamak ve o an ne yapmanız gerektiğini öğreten eğitimdir ve muhakak ki şarttır. Öyle dayak atarak eziyet ederek bi eğitim söz konusu olamaz."