folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

chromium tabanlı SRWare Iron

google daki gibi rapor yollama olayı yok

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

3, 4 seneye yakın opera kullandım sonra fizy e girmek için firefox un googlebot eklentisi olduğunu öğrenince fizy eski haline gelene kadar firefox kullanıyım dedim. Firefoxun eklentileri beni benden aldı dahada dönmem operaya.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MRT_Ge-Force
    MRT_Ge-Force's avatar
    Erkek

Firefox kraldır, eski dosttur ancak yeni versiyonlarında çok fazla ram yiyor :S insanları zorla Chrome'a yönlendiriyor.Burdan firefoxa sesleniyorum şu ram olayını çözün artık, yoksa tilkinin kredisi giderek azalıyor haberiniz olsun :))))))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek

evet chorme hız olarak en iyisi 

firefox niyeyse bana hep itici geldi özellikle tasarımı ve yavaş gibi sanki ama okadar beğenen var bişi de demek istemiyorum

opera maus hareketleri olsun sözlüğü olsun hızlı erişim arayüzü olsun işimi çok kolaylaştırıyor vaz geçilmezim oldu (gerçi bu kadar chorme reklamından sonra 5 gün chorme kullanıyım diyorum)

birde soru sorayım dosya indirirken ne kullanıyım?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Chromium cunku ie donma cokme firefox acılıs hızi ram opera amk site acılcak mı acılmıcakmı belli diil

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    opera: ----------ne kadar sekme açarsan aç bi süre sonra pek de farketmiyor yani sekme fazlalığında giderek sekmenin yavaşlatıcı ramden harcama olayı gidiyor. ----------- yer imlerini,notlarını vs vs eşitleme diye bi olay var kendine bi hesap açıyosun oraya yüklüyo şifrelerin hariç her bişeyini başka pc ye geçince hani benim yer imlerim nerede çaldılar gençliğimi habersiz demiyosun. ----------sekmeleri gruplandırma olayı firfox a nazaran daha iyi ve pratik firefoxta ilk zamanlar bi kod yardımıyla gruplandırma için ana bi sekme açmak mümkündü opera bunu sürükle bırak haline getirmiş ---------firefox ta en çok kullandığım uygulamalar için eklenti indirmem gerekirken operada tümleşik turbo,resim yahut flvyi gerektiğinde aktif edebilmem ------------site içinde bir sözcüğü seçip sağ menüyle ara yada web sayfasına git gibi pratik seçenekler sunması gerçekten rahatlık sağlıyor istersem shift+alt kombinasyonuyla yeni sayfada gerçekleştiriyorum işlemimi bu özelliklerden sadece birkaçını firefoxun son sürümünde görebildim ----------------- fare hareketlerini unutmamak lazım sayfalar arasında hızlı göz atma ------------------- hızlı erişim ve bunlara klavye kısayolu atayabilme ----------------- lakin şu bir eksikliktir diye düşünyorum misal adres çubuğuna adres girerken ziyaret edilmiş sayfaların ve yerimlerinin aynı anda çıkması istediğmi engelleyebilmeliyim mesela firefoxta mevcut bu -----------------şu an okuduğunuz bu yazının bu kadar düzensiz oluşu da operadan kaynaklanıyor benim de bu konuda parmağım var ama her seferinde <
    > tagını kullanmak bana düşmez """""""""""""""""""""""" firefox: ---------15-20 sekme açınca gerçekten korkmaya başlıyorum sistemimi çok yoruyor evet eski bir bilgisayara sahibim ama p4 kullanan arkadaşlar hatta 4 gb ram e sahip olan arkadaşlar da aynı sıkıntıya sahip olduklarını belirtiyor ki şahsım da aynı neticeyle karşılaştı --------------- operadaki eşitleme özelliğine benzer bişey yapmış ek olarak şifreleri de eşitlemeye dahil edebiyosunuz gerçekten büyük bi avantaj olduğunu düşünüyorum ---------------- eklenti desteği gerçekten kuşkusuz onu diğerlerinden ayırıyor buna karşın sistemime işkence ettiği için ben de firefox u ayırıyorum ama stealthy dehşet bişey operada olsa vazgeçilmezim olurdu --------------- şu an düşünüyorum da başka bi artısını göremiyorum eklentiler içinde düşünecek olursak tekrar tekrar eklentileri saymanın alemi yok """""""""""""""""""""" chrome: bi türlü düzgün kullanmak nasip olmadı soğuttu kendini herkeze hızlı gelen bu tarayıcı bana bi gülmedi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek
    adam akıllı opera kullanın vaz geçemezsiniz.

!!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

chrome'dan şaşma.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Firefox u iE den sonra Biz Kral yaptık ! Devirmesinide biliriz , 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende senelerdir firefox kullanıyorum.Memnunum.

Neden firefox ?

-Eklentileri canavar ! Çok fazla işe yarayan, her ihtiyaca cevap verebilen eklentileri var.Yüklemesi ve kullanması çok kolay.

-Firefox 3.5 biraz yavaştı.Firefox 4 ve şimdide Firefox 5 tam bir hız canavarı.Aradığım şey bu.

-En önemli şeylerden birisi de herhangi bir nedenle firefox çökerse veya elektrik kesilmesi, restart gibi sebeplerle bilgisayar kapanırsa, hatta kendim firefox u kapatmadan pc yi kapatsam dahi önceki sekmeleri kurtarabiliyorum. Şuanda açmış olduğum sekmeleri de, firefoxu tamamen kapatıp açsamda "önceki oturumları geri yükle" seçeneği ile geri getirebiliyorum.

-web developer için de daha iisi yok.

+

denediklerim =  ie, firefox, safari, opera, chrome

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 12054 Toplam Mesaj: 83