folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı:
    -----------------------------

Bende senelerdir firefox kullanıyorum.Memnunum.

Neden firefox ?

-Eklentileri canavar ! Çok fazla işe yarayan, her ihtiyaca cevap verebilen eklentileri var.Yüklemesi ve kullanması çok kolay.

-Firefox 3.5 biraz yavaştı.Firefox 4 ve şimdide Firefox 5 tam bir hız canavarı.Aradığım şey bu.

-En önemli şeylerden birisi de herhangi bir nedenle firefox çökerse veya elektrik kesilmesi, restart gibi sebeplerle bilgisayar kapanırsa, hatta kendim firefox u kapatmadan pc yi kapatsam dahi önceki sekmeleri kurtarabiliyorum. Şuanda açmış olduğum sekmeleri de, firefoxu tamamen kapatıp açsamda "önceki oturumları geri yükle" seçeneği ile geri getirebiliyorum.

-web developer için de daha iisi yok.

+

denediklerim =  ie, firefox, safari, opera, chrome

hocam opera da 5 senedir var, sekme kurtarma olayı :D

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

98 yılından beri pc kullanırım ve yeni ne çıkarsa kurar uzun süre denerim.

Opera bugune kadar üzerinde emek harcanan en sikimdirik tarayıcıdır.

Doğru düzgün eklenti desteği bile yok,açılışı ve sayfa yüklenmesi diğer tarayıcılara göre çoook çok yavaştır insanı çileden çıkarır.

Chrome ise hem sayfa yüklenmesi hemde açılış süresiyle tüm tarayıcıların eline verir eklenti desteğide çok hızlı gelişmekte ama yinede tam olarak firefox eklentilerinin tam karşılığını ya da yakınını bulmak zor. Kötünün iyisidir Chrome ve sık sık çökmeler yaşanır.

Safariyi ise diğer tarayıcılar kadar çok kullanma fırsatım olmadı,chrome ve firefox'u geçemesede operayı her türlü ezer,açılış hızı ve sayfa yüklenmesi operadan iyidir.

Gelelim kaptana :) Firefoxu senelerdir kullanırım önceden eklenti desteği yoktu doğru düzgün,sayfa ve açılış hızı yerlerdeydi ama şu an 5.0 sürümüyle piyasanın aqymuş durumda.

Yüzbinlerce eklentisi,açılış hızı,sayfa yüklenme hızı ve güvenliği böyle bir tarayıcıya rağmen mükemmel,çok eklenti kurulursa açılışı biraz yavaşlamakta ama;

Yavaş bir açılış ve hızlı bir sayfa yüklenmesi mi, yoksa hızlı bir açılış yavaş sayfa yüklenmesini mi tercih edersiniz ?

Bence ilk seçenek :)

Tarayıcı savaşlarında şu an 1. Firefox'tur. Kullanın kullandırtın :)

hahhahaha ...

WTF?!

Dostum hem genele hemde konunun geneline bakarsan firefox her türlü operanın eline vermiş durumda.

Tarayıcı çekişmesi-kavgası-sikertmesi vs. taraftarı değilim,söylediklerime karşın söyleyebilecek bi cevabın olmadığından mı yoksa cool görünmek için mi "hahahah" yazdın tam anlamadım,firefox bana para ödemiyor ya da göt vermiyor hangi tarayıcı genelde neden seviliyor-sevilmiyor konudan zaten belli,avatarından da opera fanatiği olduğun belli.

O yüzden tavrından dolayı tartışmayacağım birisin kolay gelsin :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

RevengeX bunu yazdı:

XCoder bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

Doğru düzgün eklenti desteği bile yok,açılışı ve sayfa yüklenmesi diğer tarayıcılara göre çoook çok yavaştır insanı çileden çıkarır.

Chrome ise hem sayfa yüklenmesi hemde açılış süresiyle tüm tarayıcıların eline verir eklenti desteğide çok hızlı gelişmekte ama yinede tam olarak firefox eklentilerinin tam karşılığını ya da yakınını bulmak zor. Kötünün iyisidir Chrome ve sık sık çökmeler yaşanır.

Safariyi ise diğer tarayıcılar kadar çok kullanma fırsatım olmadı,chrome ve firefox'u geçemesede operayı her türlü ezer,açılış hızı ve sayfa yüklenmesi operadan iyidir.

Gelelim kaptana :) Firefoxu senelerdir kullanırım önceden eklenti desteği yoktu doğru düzgün,sayfa ve açılış hızı yerlerdeydi ama şu an 5.0 sürümüyle piyasanın aqymuş durumda.

Yüzbinlerce eklentisi,açılış hızı,sayfa yüklenme hızı ve güvenliği böyle bir tarayıcıya rağmen mükemmel,çok eklenti kurulursa açılışı biraz yavaşlamakta ama;

Yavaş bir açılış ve hızlı bir sayfa yüklenmesi mi, yoksa hızlı bir açılış yavaş sayfa yüklenmesini mi tercih edersiniz ?

hahhahaha ...

WTF?!

Dostum hem genele hemde konunun geneline bakarsan firefox her türlü operanın eline vermiş durumda.

Tarayıcı çekişmesi-kavgası-sikertmesi vs. taraftarı değilim,söylediklerime karşın söyleyebilecek bi cevabın olmadığından mı yoksa cool görünmek için mi "hahahah" yazdın tam anlamadım,firefox bana para ödemiyor ya da göt vermiyor hangi tarayıcı genelde neden seviliyor-sevilmiyor konudan zaten belli,avatarından da opera fanatiği olduğun belli.

başkalarının yorumları u ürünü iyi yapsaydı ohooo : ) 

1. opera şuana dek geliştirilen en özel tarayıcıdır kendine kapanıktır çalmaz üretir , biraz genilikçi degil gelenekseldir ama bu hızını ve gücünü değiştirmez dogdu düzgün eklenti destegi yok dediğin şimdiye kadar bir çok özelliği milletin eklenti ile yapabildiniz opera eklentisiz yapmıştır ve onda olan bazı eklentiler yeni yeni diğer tarayıcılara geçmiştir :)

açılışı ve sayfa açması çok hızlıdır chrome kadar olmasada 2. ligi hak ediyor (firefox gibi son dan birinciligi deil )

2. chrome da eklenti sorunu yok , bazı eklentileri hala olmayabilir ama onun yerine firefox da olmayan bir çok uygulaması ve programı var :) yani burda biri daha ağır basıyor diyemezsin ancak chrome daha hızlı artış gösteriyor buda android in iOS u geçtiği gibi chrome un firefox u geçeceği anlamına geliyor , şimdi sürüm 12 deyiz galiba (betalar 14)

ben her hangibibir çökme yaşamıyorum :), ama firefox un açılışta kitlendiği oluyor 

3. firefox bazıları tarafından ilk sekmeli tarayıcı olarak bilinir ama değiltir netscape  ie nin eline vermişken bazı sorunlar yüzündne geliştirilmesi durduruldu ve neredeyse 1e1 aynı tasarım ve tarayıcıyı kullanarak firefox onu devam ettirdi  taki versiyon 4 e kadar  4 de  ve 5 de   1e1 opera yı kopyalayarak kendini küçük düşürdü , ayrıca firefox un bu kadar çok populer olması  ie karşısında tüm internet kullanıcılarının  firefox u desteklemesi şimdi de bu destek chrome a dogru kayınca tilki fanatik fan larının (gerçek fanatikler sadece markaya tapar) sinirlenip sürekli kendilerini övmelerine sebep olmaktadır. 

ha isterseniz 1000 sayfa yazın daha önce de yazdıgım gibi bilinçli kullanıcı herşeyin farkında :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bannedolacaz
    bannedolacaz's avatar
    Erkek
    burakbet bunu yazdı:

Stargazer bunu yazdı:

Opera=tek sekmeyle 360 mb ram yiyordu

Firefox(halen kullanıyorum)=kötünün iyisi (türkiyede akp neyse browserda firefox odur.(çok ram tüketimi vs vs)

Chrome=Eklenti desteği az geldi nedense bana :S

e sen neyi beğeniyosun :D

Your account has been disabled.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Homo
    Opera'dan başkasını kullanamıyorum. Düzenli bir birlikteliğimiz var.

holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

RevengeX bunu yazdı:

XCoder bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

hahhahaha ...

WTF?!

başkalarının yorumları u ürünü iyi yapsaydı ohooo : ) 

1. opera şuana dek geliştirilen en özel tarayıcıdır kendine kapanıktır çalmaz üretir , biraz genilikçi degil gelenekseldir ama bu hızını ve gücünü değiştirmez dogdu düzgün eklenti destegi yok dediğin şimdiye kadar bir çok özelliği milletin eklenti ile yapabildiniz opera eklentisiz yapmıştır ve onda olan bazı eklentiler yeni yeni diğer tarayıcılara geçmiştir :)

açılışı ve sayfa açması çok hızlıdır chrome kadar olmasada 2. ligi hak ediyor (firefox gibi son dan birinciligi deil )

2. chrome da eklenti sorunu yok , bazı eklentileri hala olmayabilir ama onun yerine firefox da olmayan bir çok uygulaması ve programı var :) yani burda biri daha ağır basıyor diyemezsin ancak chrome daha hızlı artış gösteriyor buda android in iOS u geçtiği gibi chrome un firefox u geçeceği anlamına geliyor , şimdi sürüm 12 deyiz galiba (betalar 14)

ben her hangibibir çökme yaşamıyorum :), ama firefox un açılışta kitlendiği oluyor 

3. firefox bazıları tarafından ilk sekmeli tarayıcı olarak bilinir ama değiltir netscape  ie nin eline vermişken bazı sorunlar yüzündne geliştirilmesi durduruldu ve neredeyse 1e1 aynı tasarım ve tarayıcıyı kullanarak firefox onu devam ettirdi  taki versiyon 4 e kadar  4 de  ve 5 de   1e1 opera yı kopyalayarak kendini küçük düşürdü , ayrıca firefox un bu kadar çok populer olması  ie karşısında tüm internet kullanıcılarının  firefox u desteklemesi şimdi de bu destek chrome a dogru kayınca tilki fanatik fan larının (gerçek fanatikler sadece markaya tapar) sinirlenip sürekli kendilerini övmelerine sebep olmaktadır. 

ha isterseniz 1000 sayfa yazın daha önce de yazdıgım gibi bilinçli kullanıcı herşeyin farkında :)

panxer gene tatmin etti

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

bannedolacaz bunu yazdı:
    burakbet bunu yazdı:

Stargazer bunu yazdı:

Opera=tek sekmeyle 360 mb ram yiyordu

Firefox(halen kullanıyorum)=kötünün iyisi (türkiyede akp neyse browserda firefox odur.(çok ram tüketimi vs vs)

Chrome=Eklenti desteği az geldi nedense bana :S

e sen neyi beğeniyosun :D

boş oy kullanıyorum ben :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

yorumları tek tek okuduğum çoğu kişi sadece taraftarlık yapmış. 

lan artık firefox en hızlı olduğunu söyleyemiyor. kullanılan eklentler desen hayati eklentilerin çoğu chrome'da. firebug desen zaten kendi özelliği. diğer seo eklentileri de var. ee hangi özelliği firefox'u web geliştiricleri içi eşsiz kılıyor? çok ram tüketmesi mi? abuksubuk alttaki eklenti ve durum çubuğu mu?

Firefox sadece stabil tarayıcıdır. Şöyle oturmuş bir görünüşü var yani. Hele opera desen her şey içindeymiş derler.. hadi lan oradan illa zıt olacam diyenlerin tarayıcısı opera.

Chrome aldı başını gidiyor aga. Dev versiyonunuda stabil versiyonunuda beta versiyonunuda kursam sorun yaşamıyorum. 

Chrome'la yarışacak bir tarayıcı varsa o da safaridir ama onun eklentisi cartu curtu yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    genelde operayı kullanırım. ama bilgisayarımda firefox da yüklüdür. milyonda bir firefox kullanmak zorunda kalıyorum. opera şuanki sürümünde gayet başarılı. operada bulunan özellik hiç bir tarayıcıda yok.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

chrome beni benden almış olan tarayıcıdır. hızlı esnek hafif. tek problem bilgilerini google'a yolluyor olması 

Toplam Hit: 12034 Toplam Mesaj: 83