Chrome,Firefox Ve Opera Karşılaştırması
-
işim gereği 4 tarayıcıyıda kullanıyorum. yaptığım sitelerin browserlarda düzgün görünmesi için testler vs vs. ff tek geçerim. bide mozillanın aurora diye ff beta6 var oda güzel. operayı hiç sevmedim. herkes öve öve bitiremiyo. en basitinden örnek veriyorum size. bir adet sipariş formu yaptım css felan kullandım. tik kutucukları var. görünmedi bi türlü. ben hata yaptım galiba diyorum. isimtescile girdim. aynı sorun ordada var. sadece test amaçlı açıyorum. oda site tamamen bittiğinde. chrome esneklik ve hız bakımından iyi fakat oda bazen opera gibi kutucuklar felan kayıyo. css de bazı kodları çalıştırmıyo. misal olarak sitenin en altına "en üste git" diye buton koyuyorum. buna tıklatınca yavaş bir tempo ile yukarı çıkması lazım. ben tıklatıyorum gitmiyo yukarı. aksine bide normal şekilde yukarı çıkmaya çalıştığımda çıkartmıyo felan. firefox iyidir. candır ciğerdir.
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------
işim gereği 4 tarayıcıyıda kullanıyorum. yaptığım sitelerin browserlarda düzgün görünmesi için testler vs vs. ff tek geçerim. bide mozillanın aurora diye ff beta6 var oda güzel. operayı hiç sevmedim. herkes öve öve bitiremiyo. en basitinden örnek veriyorum size. bir adet sipariş formu yaptım css felan kullandım. tik kutucukları var. görünmedi bi türlü. ben hata yaptım galiba diyorum. isimtescile girdim. aynı sorun ordada var. sadece test amaçlı açıyorum. oda site tamamen bittiğinde. chrome esneklik ve hız bakımından iyi fakat oda bazen opera gibi kutucuklar felan kayıyo. css de bazı kodları çalıştırmıyo. misal olarak sitenin en altına "en üste git" diye buton koyuyorum. buna tıklatınca yavaş bir tempo ile yukarı çıkması lazım. ben tıklatıyorum gitmiyo yukarı. aksine bide normal şekilde yukarı çıkmaya çalıştığımda çıkartmıyo felan. firefox iyidir. candır ciğerdir.
-----------------------------https://www.google.com/support/chrome/bin/topic.py?hl=tr&topic=21606
bu konular ve açık kaynak gelişimi senin için var hoca, örneğin tahrıbatta da var sağ alta bakın basıyorum yukarı çıkıyor sorunsuz
siteleri firefox a göre yaparsanız tabi sıkıntı çıkartır ne diyem :)
-
Lunascape 6.0 ORION IE7 den yirmi kat hizli , uc motorluymus .. denemedim , web dizayn icin cok iyi oldugunu yazmislar.

Safari nasil sizce ?
-
irem26 bunu yazdı:
Lunascape 6.0 ORION IE7 den yirmi kat hizli , uc motorluymus .. denemedim , web dizayn icin cok iyi oldugunu yazmislar.
http://www.lunascape.tv/ Safari nasil sizce ?

internet explorer 8.0 google görsellede yamuk yapınca,
firefox 100 resimli sitede hep aynı hatayı verip geri kurtarmaya alınca,
Operada bom boş olunca,,,
safariye ısındım bir anda :D -
The_Pilot bunu yazdı:
irem26 bunu yazdı:
http://www.lunascape.tv/ Safari nasil sizce ?
internet explorer 8.0 google görsellede yamuk yapınca,
firefox 100 resimli sitede hep aynı hatayı verip geri kurtarmaya alınca,
Operada bom boş olunca,,,
safariye ısındım bir anda :D
-----------------------------o test sonucları çok eski
lunascape 3 motoru aynı anda kullanmıyor web gelişitiricileri için o an hangi moda geçmek istiyorsa ona geçiyor
uzun süre kullanılabilecek bir tarayıcı degil zaten tutmadıda :) sadece webmastersanız test için kullanırsınız
-
chorme
-
opera mouse a güzel görevler atamış, sağ tuşa basılı iken sol a basınca bir önceki sayfaya gidiyor.
sol basılı iken sağ tuşa basıncada ileri gidiyor.
unutulmaması gereken diğer özellikte sağ tuşa basılı bekleyince çıkan menü, orada işinize yarayacak olan şeyi unutmayın yeter.
örnek olarak: sağ tuşa basarken mouse u önce hafif aşağı sonra sağa çekince sayfa kapanır üstelik bunu yaparken sağ tuşa basılı kalındığında açılacak olan menünün açılmasını beklemenize gerek yok.
(opera nın kadrolu elemanı olsam bu kadar reklam yapmazdım sanırım...) -
FİREFOXLA DOĞDUM FİREFOXLA ÖLECEĞİM
-
DJ_Alper bunu yazdı:
FİREFOXLA DOĞDUM FİREFOXLA ÖLECEĞİM
-----------------------------sürekli çökünce öldürür adamı zaten :)
yinede ff
-
angels_demos bunu yazdı:
chrome beni benden almış olan tarayıcıdır. hızlı esnek hafif. tek problem bilgilerini google'a yolluyor olması
-----------------------------bir eklentisi sayesinde bilgileri yollamayı engelleyebiliyorsun geçenlerde bir sitede o eklentiyi görmüştüm görürsem paylasırım burada.