Deepseek
-
hypnot1c bunu yazdı
ben normal görüyorum açıkçası. sonuçta belli verilerle eğitiliyor. hiç dolu bardak görseli verilmediyse yapamıyordur.
yazılımla insan farkı diyebilirsiniz ancak :
mesela ben uzun yıllardır hiç bilmediğimiz, çok farklı gelişmiş uzyalı ırkı hayal etmeye çalışıyorum. takıntı gibi birşey oldu ara ara aklıma gelir düşünürüm. ama yok olmuyor. illa ya böceğe benziyor, ya denizanasına benziyor, ya boynuzları oluyor ya timsaha benziyor en babası enerjisel varlık oluyor hayalet filmlerindeki karakterlere benziyor vb. yani yok, hiç görmediğim birşeyi ben de hayal edip çizemiyorum. ai'nin de önüne 2 tane dolu bardak koyup bak hacı abi bu bardaklar dolu derseniz bir daha çizer.
-
hypnot1c bunu yazdı
Ben oluşturdum onu diyen kimse gelsin :) Biri daha geldi böyle video attı instagramda birinin videosunu oluşturamıyor diye, ben oluşturup yolladım :) bırak doldurmayı taşırdım bile :)
Zeytun-i tarafından 29/Oca/25 01:45 tarihinde düzenlenmiştir -
1 konuyla ilgili çalışıyorum verdim ingilizcesini ben burayı anlamadım dedim örneklerle anlattı 2 kişi bana bu konuyu özel olarak anlatmıştı yapay zeka gibi anlatamadılar
-
Tam bilgiye sahip değilim fakat ryzen ai9 hx 370 tabanlı eni nesil bir işlemci çipinden bahsediyorlardı. Nvidianın yüksek watt larına karşın 17 watt gibi düşük elektrik tüketimi ile yaklaşık nvidianın yüksek wattlarda yaptığı işlerin aynısını yapabiliyordu. Muhtemelen konunun bununla bir bağlantısı olabilir.
-
Nvidia için alım fırsatı olarak yorumladım
-
https://x.com/MelihKarakelle/status/1884239121612235052
biri yazmışta pcye kurulumunu 404 gb indirme yapmaya çalışıyor normal mi ?
-
yamtartunga bunu yazdıKhan23 bunu yazdı

Occured olduk cevap veremedik

Cevap yok

Ben ne diyorum sen ne diyrsun !!!
Amkoğumun gerizekalıları. Söylesene israilin filistinlileri ezdiği günden beridir biz orda uygurları eziyoruz itoğlu itler.
Twitterda asıl bahsedilmesi gereken bu durum maalesef çok az kişi dile getiriyor. Filistin meselesinin yanından bile geçmiyor.
Düşünsene; adamlar en büyük rakibinin 4'te 1'i kadar kişi ve yüzde bilmemkaçı kadar az parayla, en az rakibi kadar güçlü bir AI geliştiriyor. Bu yapay zeka rakibini bazı konularda benchmarklara göre tokatlıyor. Yeri geliyor internetten arama yapıp sonuçlarını analiz edip senin belki 1-2 saatlik işini anında 30saniyede çözüyor. Deepthink yöntemi ile nasıl düşündüğünü de sana anlatıyor ki belki farklı bir bakış açısı geliştirirsin yada sonraki promptunda daha spesifik birşeye dikkat edersin diye. Bunu rakibinin %1i fiyatına pazara sürüyor, open source yapıyor ki sen evdeki buzdolabında yada kahve makinende bile kullanabilesin diye. Yetmiyor, kardeşi qwen ile eğittiği/birleştirdiği (artık nasıl türkçeye çevirirseniz çevirin) modelleri de opensource veriyor. Ülkesinin rakibi olan, dünyanın en büyük ekonomilerinden birine 5 günde zarar verebiliyor.
Sonra twitter/reddit/facebook/tiktok'ta birisi çıkıp bu yapay zekaya "sonco con oygorloro kotlotto mo", "tononmon oloyloro gorçok mo", "donyo doz mo" gibi sorular soruyor.
Deepseek'in de (bakın yapanların demiyorum. Çindeki bir sunucuda çalışan deepseek.exe uygulamasından bahsediyorum) ne uygur türkleri, ne çindeki olaylar, ne nvidianın düşmesi umrunda değil. Bunların sorulmasının amacı ne yani? Bak çin tü kaka demek mi?
Ünlü düşünür binali yıldırımın bir sözüyle bitirmek istiyorum:
"..kullanacaksın, nimetlerinden kullanıp yararlanıp işini göreceksin. kafayı taktın mı o zaman işin kötü. çok fazla hikmetine fazla şey yapmamak lazım."
NoktaliVirgul tarafından 29/Oca/25 10:21 tarihinde düzenlenmiştir -
ErastoX bunu yazdı
https://x.com/MelihKarakelle/status/1884239121612235052
biri yazmışta pcye kurulumunu 404 gb indirme yapmaya çalışıyor normal mi ?
Kullandığın modelin boyutuna göre değişir. 685 Milyar parametreli olanın linki https://huggingface.co/deepseek-ai/DeepSeek-R1/tree/main bu 163 tane 4.3 GB part var
-

çözdüm ben hep bunu seçiyomuşum :D
-
server a kurulumu gerçekleştirdim.
Bunu clientlara nasıl göstericem ?
Örnek 10.10.25.01 server adresi.