Deepseek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

nvidia sitesine bağlamış, denemek isteyen burdan da deneyebilir. orjinal sitesi kadar iyi bi arayüz yok. muhtemelen biraz ayar da vermişlerdir ama iş görür.

https://build.nvidia.com/deepseek-ai/deepseek-r1 

birşey soracğaım ya elemanlar 30 dolara sayı bulmaca oyuyunu oynamak için eğitmişler. ben de belli konuda hikayeler yazmak için eğitmek istiyorum. görev belli, konu vereceğim o konuda belli bir klavuzu izleyip (duygusal giriş, meraklandırıcı cümleler, vb gibi şablon var) hikayeler yazacak bana. bu hikaye için de başlıklar önerecek. hep aynını yapacak. hikayeler gerçek kişilerin uydurma hikayeleri. mesela bill gates sokaktaki fakir genci işe alıyor gibi 5. boyut kafasında hikayeler. 

bunu normal modele yaptırıyorum ancak server meşgul oluyor, veya zaman zaman yeniden açıklamam gerekiyor. 

oluru var mı bunun?

Prometheus tarafından 31/Oca/25 22:25 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

nvidia sitesine bağlamış, denemek isteyen burdan da deneyebilir. orjinal sitesi kadar iyi bi arayüz yok. muhtemelen biraz ayar da vermişlerdir ama iş görür.

https://build.nvidia.com/deepseek-ai/deepseek-r1 

birşey soracğaım ya elemanlar 30 dolara sayı bulmaca oyuyunu oynamak için eğitmişler. ben de belli konuda hikayeler yazmak için eğitmek istiyorum. görev belli, konu vereceğim o konuda belli bir klavuzu izleyip (duygusal giriş, meraklandırıcı cümleler, vb gibi şablon var) hikayeler yazacak bana. bu hikaye için de başlıklar önerecek. hep aynını yapacak. hikayeler gerçek kişilerin uydurma hikayeleri. mesela bill gates sokaktaki fakir genci işe alıyor gibi 5. boyut kafasında hikayeler. 

bunu normal modele yaptırıyorum ancak server meşgul oluyor, veya zaman zaman yeniden açıklamam gerekiyor. 

oluru var mı bunun?

Bikaç ay önce microsoftun copilotu ile muhabbet ederken ipin ucunu kaçırdım biraz... En son bıraktığımız yer şöyle ki, müsait olduğumda yazıcaktım ven buna ve benim yerime projeleri cizebilecek bi dil modeli eğiticektik birlikte... Yapay zeka bana kendi yapay zeka modelimi eğitebilmem için yardım edicekti...

Bu iş çok farklı seviyelere gidiyor... 😂

valar morghulis ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Bugün değilse bile yarın yapay zekaların en büyük problemi oluşturdukları su sorunu olacak muhtemelen. Ve işin kötüsü bu artık önü alınabilir bir konu değil 

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

localde 32b lik versiyonunu çalıştırdım ama responseları çok uzun sürüyordu sildim bende :)

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    wert bunu yazdı

localde 32b lik versiyonunu çalıştırdım ama responseları çok uzun sürüyordu sildim bende :)

daha düşüğünü yapmak lazım da o zaman da istediğini alamıyorsun. en temizi istediğin konuda eğitmek veya eğitilmişini kullanmak. mesela kod yazmaya canavar gibi yazacak ama adın ne deyince bilmeyecek öyle özelleştirilmiş.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kodlama bilmeden yapay zekaya basit mobil oyun yazdırılabilir mi 

2D tepeten bakış bişi mesela.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    PanxeR bunu yazdı

şöyle birşey var ; mobil oyun olur mu bilmiyorum da 2 promtla bu oyun yapılıyorsa mobil oyun da yapılmıyorsa bile uzak değildir sanıyorum. 

https://x.com/ozan_sihay/status/1885602921867354538 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

daha dün resim yükleyebiliyordum metni oku ve yorumla diyordum

şuan resim kabul etmiyor bendemi sıkıntı acaba yükleyebilen var mı ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

şöyle birşey var ; mobil oyun olur mu bilmiyorum da 2 promtla bu oyun yapılıyorsa mobil oyun da yapılmıyorsa bile uzak değildir sanıyorum. 

https://x.com/ozan_sihay/status/1885602921867354538 

güzel üzerinde uğraşıp yapılamayacak şey yok gibi

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Medeni
    Medeni's avatar
    Erkek

Çip konusunda bizide tehtit etmiş Tramp bir işler dönüyor hadi hayırlısı bir de deepseek de 

1. Ben Kimim?

• OpenAI teknolojisine dayanan bir yapay zeka asistanıyım. ChatGPT ile benzer bir altyapıya sahibim. Kullandığınız platforma bağlı olarak GPT-3.5 veya GPT-4 gibi modellerle çalışıyor olabilirim. 

• Burada ki cevap biz danışıklı dövüş yapıyoruz demenin farklı açısı 
    • Yaratıcı yazı, fikir üretme, genel sorular: İkimiz de benzer performans sergileriz.

• Gerçek zamanlı veri veya 2023 sonrası olaylar: İkimiz de erişime sahip değiliz.

• Kodlama, matematik gibi teknik işler: Genellikle GPT-4 (ücretli) daha başarılıdır.

2023 verilen bilgi ve donanımda kalmışlar kaynakları aynı yer ve bunu kabul etmeyen küresel gücler 

Özetle:

• Neden 2023? → Eğitim verilerim o tarihte kesildi.

• İzin meselesi mi? → Hayır, teknik bir sınır.

• Çözüm? → OpenAI’ın yeni model sürümlerini beklemek. 

• Bu demek oluyor ki Çinlilerinde eli mahkum. Bilinçli bir oyun ile akıl ayarlarımız ile oynuyorlar.. 
    Medeni tarafından 04/Şub/25 08:44 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6457 Toplam Mesaj: 79
ai