Deepseek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Beyler bu Microsoft copilot'un designer programı çok iyi,

Muazzam bir şekilde fotolarda revizyonlar yapip işimi bitirdim. 

Tek sorun limiti varmış.. Ama memnun bıraktı. Denemenizi öneririm. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

dall-e kullanmıyor mu o yav? ben çok beğenmiyorum. böyle tatlı şirin görseller için çok iyi. iyi logo da çıkarabilir. ama onun harici mesela gerçekçilik lâzım olursa çuvallıyor. ayrıca görsel ölçüsü seçme de yok eğer aynı yere bakıyorsak.

onun yerine çok güzel bir image creator söyliyim size hem de beleş.

googla labs imagefx super. mutlaka deneyin. prompt yapısını da biraz algılayıp yazmayı öğrenince çok iyi sonuçlar almayı başarıyorum. consistancy almak zor oluyor biraz. o da hepsinde zor zaten. ama açık açım söylemese de ardarda oluşturduğum görsellerde aynı karakter için aynı kelimeleri kullanırsam sanki biraz consistancy sağlıyor gibi geldi. 

https://labs.google/fx/tools/image-fx 

edit : whisk de var onu da deneyin. faydalı olur mu bilmiyorum da eğlenceli birşey o da.

Prometheus tarafından 05/Şub/25 10:15 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Ben deepseek'i beğenemedim. Local'e de kurdum distilled versiyonunu 32biliion olanı tatmin etmedi beni. Devamlı saçma sapan çıkarımlar yapıp konudan sapıyor. Basit bir kod yazdırıp komplike hale getirtmeye çalıştığımda sapıtıyor mesela. Thinking de kullanıcı aslında bunu istemiyor deyip kafasına göre alakasız kodlamalar yapıyor. Kaç yıldır yapay zekalarla iç içeyim, prompt konusunda da başarılı sayarım kendimi ama anlama tarzı ve işleyişi çok saçma. Gpt o1 ve 4o çok daha başarılı bence. Reasoningi çok daha iyi ve çok daha iyi yönlendiriyor istediğimin dışına çıkmıyor yeni bir fikir vereceği zaman benim ne yapmak istediğimi anlayıp ona göre veriyor.

Tamam opensource eyvallah hergün daha da iyi olacak ama son kullanıcıya bu yansımayacak. 24gb vram ile 32billion kullanabiliyorum daha üst parametreleri ben kullanamıcam. Çok ufak bir kitleye hitap edecek. Fayda açısından şuan gpt çok daha iyi. Kodlama konusunda da çok fazla karşılaştırma yaptım gpt daha tutarlı.

Deepseek'e ben sana böyle böyle demiştim şuan verdiğin cevap alakasız diyorum, thinking de anlıyor önce ki konuşmamızın başlıklarını kendine hatırlatıyor buna göre cevap vermeliyim diyor ama verdiği cevap evet haklısınız başka bir isteğiniz var mı oluyor ve konuşma orada tıkanıyor.

Finetuning denemedim henüz. Biraz lora ile finetuning yapıp eğiticem ama sonuç sanmıyorum değişsin. Konuşma uzadıkça sapıcak yine konuşmadan. Mesela konuşuyoruz ve sapmaya başladığını gördüğümde adım neydi diyorum adı xxx idi diyor ama bana evet adınızı hatırlıyorum diye cevap veriyor. Söylesene adımı niye context dışına çıkıyorsun.

Efektif olarak kullanıp fayda sağlayan varsa tavsiyelere açığım. İstediğim verimi alamadım çünkü.

ollama'nın 32b distilesini kulanıyorum arayüz olarak ta open webui kullanıyorum docker üzerinden. Kurulum için yardım isteyen olursa yardımcı olabilirim local'de deneyeceklere.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı

Ben deepseek'i beğenemedim. Local'e de kurdum distilled versiyonunu 32biliion olanı tatmin etmedi beni.

hocam kendi sitesinden kullanıyorum memnun kaldım. deepthink'te oluşturduğu fikirler o1'den iyi ve yaratıcı bence. saçmaladığı oluyor ama o1 veya 4o da saçmalıyor o kadar. local anca 7b falan çalıştırabildiğim için denedim ama bi işe yaramadı. 
    benim yaptığım genelde uzun hikaye yazdırmak diye özetleyebilirim. belli taleplerime göre bunu eğitip sadece istediğim şeyleri çok iyi yapmasını sağlayabilir miyim, böylece boyut düşürebilir miyim? text rewrite iyi yapsın mesela, ama 2+2 kaç deyince bilemesin önemli değil, boyutu da ona göre küçülsün.

yani sadece eğitmek değil, gereksiz kısımları ayıklayıp küçültmek gibi birşey mümkün mü?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

hocam kendi sitesinden kullanıyorum memnun kaldım. deepthink'te oluşturduğu fikirler o1'den iyi ve yaratıcı bence. saçmaladığı oluyor ama o1 veya 4o da saçmalıyor o kadar. local anca 7b falan çalıştırabildiğim için denedim ama bi işe yaramadı. 
    benim yaptığım genelde uzun hikaye yazdırmak diye özetleyebilirim. belli taleplerime göre bunu eğitip sadece istediğim şeyleri çok iyi yapmasını sağlayabilir miyim, böylece boyut düşürebilir miyim? text rewrite iyi yapsın mesela, ama 2+2 kaç deyince bilemesin önemli değil, boyutu da ona göre küçülsün.

yani sadece eğitmek değil, gereksiz kısımları ayıklayıp küçültmek gibi birşey mümkün mü?

Elimizde kendi ham hali ve distilled halleri var dediğin şey bunlarla zor. Unutturamazsın sanırım ama bunlar üzerinden istediğin şeyi finetune edebilirsin. Lora kullanabilirsin bunun için. Mesela hikaye örnekleri vs hikaye oluştururken nelere uyması gerektiği, nasıl bir sistemde ilerleyeceğini filan öğretebilirsin. Bu şekilde istediğini elde edersin. Ama boyut düşürme veya sadece benim istediğimi bilsin diğer şeyleri unutsun zor elimizde ki modellerle.

7b olanı lora ile eğitip güzel sonuçlar alabilirsin gibi geliyor bana. Deepseek finetuning lora diye aratırsan bilgi alabilirsin bu konuda. Geçen gördüm hatta bir kitap üzerine eğitmişler deepseek'i ve klitap ile ilgili her soruyu çok güzel detaylı uzun uzun cevaplıyordu. Aynı mantık sende hikayeler yazdırabilirsin.

Microsoft'un phi4'ünü de deneyebilirsin bu arada. https://huggingface.co/microsoft/phi-4

Yine aynı şekilde gemma2 ve mistral işini görebilir. Bunların hepsini ollama da bulabilirsin kurması çok kolay localde.

Hatta şöyle bir örnek karşılaştırma da bırakayım sana,

https://www.reddit.com/r/ollama/comments/1hiqs9r/comment/m314sk0/

Özellikle gemma ve phi4 novel yazma konusunda övülüyor. Bunlardan aldığın çıktıları gpt ve deepseek'e verip tekrar düzenleyebilirsin. Böyle bir yol da izleyebilirsin kendin eğitmek yerine.

RaAmLis tarafından 05/Şub/25 12:16 tarihinde düzenlenmiştir

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

dall-e kullanmıyor mu o yav? ben çok beğenmiyorum. böyle tatlı şirin görseller için çok iyi. iyi logo da çıkarabilir. ama onun harici mesela gerçekçilik lâzım olursa çuvallıyor. ayrıca görsel ölçüsü seçme de yok eğer aynı yere bakıyorsak.

googla labs imagefx super. mutlaka deneyin. prompt yapısını da biraz algılayıp yazmayı öğrenince çok iyi sonuçlar almayı başarıyorum. consistancy almak zor oluyor biraz. o da hepsinde zor zaten. ama açık açım söylemese de ardarda oluşturduğum görsellerde aynı karakter için aynı kelimeleri kullanırsam sanki biraz consistancy sağlıyor gibi geldi. 

edit : whisk de var onu da deneyin. faydalı olur mu bilmiyorum da eğlenceli birşey o da.

Image creationdan bahsetmedim, 

Mesela fotoda yerde kablolar var, seçiyorsun sil diyorsun siliyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuth
    tuth's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

kodlama bilmeden yapay zekaya basit mobil oyun yazdırılabilir mi 

2D tepeten bakış bişi mesela.

deepseek r1 şöyle diyor, tabi denemek lazım. yaparım dediğine bakmamalı. bazen sallıyorlar.

Elbette, sadece prompt kullanarak **basit bir mobil oyun konsepti oluşturabilirim**, hatta temel kod örnekleri, tasarım fikirleri ve adım adım rehber sunabilirim. Ancak, bir oyunu tamamlamak için bazı araçları kullanmanız, temel seviyede öğrenmeniz veya dış kaynaklardan yardım almanız gerekecektir. İşte nasıl yardımcı olabileceğim ve sınırlarım:

---

### **Yapabileceklerim:**
    1. **Oyun Konsepti ve Tasarımı:**  
       - Hikaye, karakterler, mekanikler (örn: "Engellerden kaçan bir kuş oyunu" veya "Bulmaca çözen bir robot").  
       - Basit oyun döngüsü (başlangıç → oyun içi → skor/kaybetme).  

2. **Kod Örnekleri:**  
       - Unity (C#) veya Godot (GDScript) gibi araçlar için basit kod snippet'leri.  
       Örnek:  
       ```csharp
       // Unity'de karakter hareketi
       void Update() {
           float move = Input.GetAxis("Horizontal") * speed * Time.deltaTime;
           transform.Translate(move, 0, 0);
       }
       ```

3. **Araç ve Platform Önerileri:**  
       - **No-Code Araçlar:** Construct 3, Buildbox, GDevelop (kod yazmadan oyun yapabilirsiniz).  
       - **Başlangıç Dostu Motorlar:** Unity (ücretsiz), Godot (açık kaynak).  

4. **Asset ve Kaynaklar:**  
       - Ücretsiz grafikler: [OpenGameArt](https://opengameart.org/), [Kenney.nl](https://kenney.nl/).  
       - Ses efektleri: [Freesound](https://freesound.org/).  

5. **Test ve Yayınlama:**  
       - APK/IPA dosyası nasıl oluşturulur?  
       - Google Play/App Store’a yükleme adımları.

---

### **Eksik Kaldığım Yönler:**  
    1. **Çalışan Bir Dosya Üretemem:**  
       Kod yazabilirim, ancak .exe veya .apk dosyası oluşturamam. Siz motorları kullanarak bunları derlemelisiniz.  

2. **Optimizasyon ve Hata Ayıklama:**  
       Karmaşık hataları (örn: FPS düşüşü, çakılmalar) çözemem; deneme-yanılma veya forumlardan yardım almanız gerekir.  

3. **Görsel Tasarım:**  
       Pixel art veya 3D modeller oluşturamam, ancak nasıl yapılacağını anlatabilirim.  

4. **Yasal Süreçler:**  
       Oyunu yayınlarken gereken lisanslar, telif hakları gibi konularda detaylı bilgi veremem.  

---

### **Adım Adım Örnek Proje: Basit Bir "Engelden Kaçış" Oyunu**  
    1. **Konsept:**  
       - Karakter otomatik koşar, kullanıcı ekrana dokunarak zıplar, engellerden kaçar.  

2. **Araçlar:**  
       - **Motor:** Unity (ücretsiz).  
       - **Grafikler:** Kenney.nl'den ücretsiz 2D asset'ler.  

3. **Kod Örnekleri:**  
       ```csharp
       // Zıplama kodu (Unity C#)
       public class Player : MonoBehaviour {
           public float jumpForce = 5f;
           private Rigidbody2D rb;

void Start() {
               rb = GetComponent<Rigidbody2D>();
           }

void Update() {
               if (Input.GetMouseButtonDown(0)) {
                   rb.velocity = new Vector2(rb.velocity.x, jumpForce);
               }
           }
       }
       ```

4. **Adımlar:**  
       - Unity'de yeni 2D proje aç → Asset'leri içe aktar → Karakter ve engel objelerini sahneye yerleştir → Yukarıdaki kodu ekle → Build al → APK'yı telefonda test et.

---

### **Başlamak İçin İhtiyacın Olanlar:**  
    1. Bilgisayar ve internet.  
    2. **Temel Motivasyon:** Oyun motorlarının arayüzünü öğrenmek 1-2 gününüzü alabilir.  
    3. Sabır 😊  

Eğer belirli bir konseptin varsa (örnek: "Uzaylıların saldırısına karşı savunma"), detaylı bir plan ve kod örnekleriyle yardımcı olabilirim!

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 7885 Toplam Mesaj: 79
ai