Deniz Baykal'ın Videosunda Teknik Bir Analiz
-
chpye az-çok yakın olanlar bilir ki deniz baykal chp seçmenince pek sevilmez
bakmayın bu kadar tantana çıktığına eğer çok yanlış bi başkan seçilmezse chpnin oy arttırması kaçınılmaz baykal gidince
"sırf baykal var diye chpye oy vermiyorum" diyen o kadar seçmen var ki...
bu sebeplerle chpnin zaferidir olay
aynı zamanda akpnin de zaferidir çünkü yine bişeyleri gündemden uzak tutarak yollarını açabildiler
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Görüntünün kalitesizliğinden dolayı göz yanılmaları olabilir. Videoyu düzenleyenler niye Baykal'ın kolunu videoya yapıştırma gereği duysunlar? Videoyu izleyen ve dikkatlice inceleyen biri olarak hem kadının hem de Baykal'ın o olduğundan eminim. Fakat iddialara göre yapıştırılmış diyorsanız. Ortaya Baykal'ın ebatlarında bir model lazım. Bu durumda vücut değil yapanların tek değiştireceği nokta kafası olurdu. Kısa kolu adamlar niye uzatsın?
Diğer konu gözlük yok denen fotoğraf aşırı derecede deforme. Photoshop'da bazı filtrelerde ,hayal meyal tadında olsa da, çerçevesi kendini belli ediyor.
Son olarak Baykal'ın reddettiği bir durum yok. Özel hayatın gizliliği gibi şeylerden dava açılması zaten olayın tamamen kesinleştiğini gösterdi. Ayrıca Tübitak'a görüntüleri incelemek için kimse başvuruda bulunmamış. Değilse zaten çıkar arkasına yaslanarak ben değilim diye yumruğunu masaya koyardı. Tübitak inceler sahte olduğunu kanıtlardı.
Gerçek ve son derece rezalet bir olay. Evli bir kadın ve adam ilişkiye giriyor. Sonra o kadın milletvekili oluyor. Savunulacak yanı yok. Yemişim onun özel hayatını. Gideceği yoktu. Şimdi Chp yenilensin diyor. Bunu Baykal söylüyor? Dönmeye çalışıyor ama bir yandan da yemiyor. Çünkü varan 2 de döndüğü an birileri tarafından servis edilmiş olacak.
-----------------------------Matchup bunu yazdı:
Bu ülkenin %18 inin oyunu almış yılların siyasetçisinin düştüğü bu durum tam bir sıkandal, rezillik ,fuhuş,zina olmasına rağmen resmen kahraman ilan edildi. Bu yasak ilişkinin parti içinde uzun zamandır biliniyor olduğu ortaya çıktı. Milletin vekili sıfatını taşıyan biri kim olursa olsun böyle şey yapamaz. Sonra komplo kurbanıyım mağdurum diye ağlayamazda. Başbakan o kadar çaba harcadı tek kelime söylemedi, görüntülerin izlenmesini zorlaştırdı talimatla, sonra baykal çıktı suçu hükümete attı. Vallahi ayıp ya. Şuanki hükümetin açıklamaları bizzat baykal ın kendi kaşınmasının neticesidir.
Bütün partililerin kenetlenme çabası açıkca gösterdiki bu adamların zihniyeti fuhuşu,zinayı normal gören, aile kavramının kendisini yok sayan bir zihniyet. Böyle bir rezilliğe alkış tutup inadına fuhuş inadına sol diyenler topluma gerçek yüzünü gösterdi fazlasıyla. Şundan da adım gibi eminim ki, baykal a vekil yapması için karısını ısmarlayanlar ileride kullanmak amacıyla bu vidyoyu çekenlerin ta kendisidir. Zaten para için karısını başka erkeğin kollarına atan bi zihniyet pektabi bunuda yapabilir. Bu bariz partinin kendi içinden kimselerin planıdır. Ne diyeyim Allah bu ülkeye namuslu , ahlaklı , dürüst siyasetçilere sahip olmayı nasip etsin.
Olayda vidyo gerçek mi değil mi sorusu cevaplanalı çok oldu. Bu ülkede koltuğunu bırakabilecek son kişi böyle 3 günde çekip gider mi sözde sahte fuhuş kasedi için.
-----------------------------bunların üzerine yazıcak bişey bulamadım.
-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=421548436927
Az once feyste gordum, geberdim gulmekten :D
Uyelik istemiyo :|
-
persian bunu yazdı:
Persian komplonun TDK anlamından bahsetmişsin. Senin öğrenmen için kopyalıyorum.
komplo hazırlamak
bir kimsenin aleyhine çalışmak, onun kötü duruma düşmesini sağlamak.
Yani görüntüler her türlü Baykal'ın aleyhine olduğundan gerçek veya sahte olması komplo olduğu gerçeğini değiştirmez.
Diğer yandan evet Baykal'a karşı olduğum doğrudur. Ülkeyi kendi koltuk sevdası uğruna bu durumlara düşüren, Chp'nin yıllarca önünü tıkayan, partide kendine rakip düzgün adamları ilk fırsatta yollayan, Atatürk'ün partisini rezil eden, Atatürk'ün sırtından geçinip hak etmediği yerlere gelen, çarşaflılara rozet takarak çizgisinden çıkartan, halkı yok sayan, hitabetten anlamayan, akp ile farkı %10 larda olmasına rağmen %1 lik artış gösterse dahi kendisini başarılı sayan, gündemi değiştirmek için birilerine iftira atan ve halkı aptal yerine koyan, yaşı başı haddi çoktan aşmış birinden doğal olarak nefret ediyorum.
Burda yeri geldi tayyipe, akpye yazdık, çizdik, her türlü laf ettik. Bugün aynı şekilde Baykal'ın skandallarını yok sayacaksak ve bunları savunacaksak o körü körüne bağlı beyni yıkanmış akplilerden farkımız kalmaz. Eğer birşeyin peşinden gidiyorsanız layıkıyla yapın. Chp Baykal'ın tapulu malı değil. Video sonuçta Chp'nin tamamına mal edilmiyor. Gerçi bu adamın ve yanındakilerin durumunu gördükten sonra ve Baykal'ı da tayyip gibi peygamberleştirmiş seçmenleri gördükten sonra Chp'den de soğuduğum bir gerçektir. Bu rezaleti görmezden gelmenin bunu savunmanın körü körüne bağlı akp seçmenlerinden zerre kadar farkınız olmadığını gösterir. Tek fark birisi dinci ailede diğeri Atatürkçü ailede yetişmiş. Aynı hamur, aynı kafa yapısı, aynı bağnazlık. Birçoğunuz görüntülerin ekran görüntüsünü bile görmeden yorum yapmaya kalkıyor. Doğrudur veya sahtedir. Bana göre doğru. Ama Baykal zaten vadesini doldurmuş, rezalet bir siyasetçi olarak tarihe geçmiş birisi. Her türlü gidişinden memnuniyet duyarım. Hala neyin peşindesiniz anlamış değilim.
-
bazen öyle detaycı adamlar çıkıyo ki, yaptığı hataları bile kaSTen belli nedenlerle, belki mesajlarla, belli hesaplarla, belki başka bişeyler için yapıyor... bazende kafa bulandırmak için, iz şaşırtmak için...
bazen bu işe yarıyor,bazende yaramıyor...
-
hala neyin peşindesiniz anlamıyorum ki. adamlar kendileri bile reddetmiyo. insanlar 2 ye ayrılır yönetenler ve yönetilenler. bu kadarmı meraklısınız yönetilmeye kandırılmaya baştakilerin dediklerine eyvallah çekmeye...
kurtlar vadisi izleye izleye herkes bi garipleşti bu ülkede güven kalmadı hemen bişey çıkıo montajdır yok israil yapmıştır yok iç güçler var. otobüs kaçsa bile bunu der olduk
-
FireX bunu yazdı:
persian bunu yazdı:
Persian komplonun TDK anlamından bahsetmişsin. Senin öğrenmen için kopyalıyorum.
komplo hazırlamak
bir kimsenin aleyhine çalışmak, onun kötü duruma düşmesini sağlamak.
Yani görüntüler her türlü Baykal'ın aleyhine olduğundan gerçek veya sahte olması komplo olduğu gerçeğini değiştirmez.
Diğer yandan evet Baykal'a karşı olduğum doğrudur. Ülkeyi kendi koltuk sevdası uğruna bu durumlara düşüren, Chp'nin yıllarca önünü tıkayan, partide kendine rakip düzgün adamları ilk fırsatta yollayan, Atatürk'ün partisini rezil eden, Atatürk'ün sırtından geçinip hak etmediği yerlere gelen, çarşaflılara rozet takarak çizgisinden çıkartan, halkı yok sayan, hitabetten anlamayan, akp ile farkı %10 larda olmasına rağmen %1 lik artış gösterse dahi kendisini başarılı sayan, gündemi değiştirmek için birilerine iftira atan ve halkı aptal yerine koyan, yaşı başı haddi çoktan aşmış birinden doğal olarak nefret ediyorum.
Burda yeri geldi tayyipe, akpye yazdık, çizdik, her türlü laf ettik. Bugün aynı şekilde Baykal'ın skandallarını yok sayacaksak ve bunları savunacaksak o körü körüne bağlı beyni yıkanmış akplilerden farkımız kalmaz. Eğer birşeyin peşinden gidiyorsanız layıkıyla yapın. Chp Baykal'ın tapulu malı değil. Video sonuçta Chp'nin tamamına mal edilmiyor. Gerçi bu adamın ve yanındakilerin durumunu gördükten sonra ve Baykal'ı da tayyip gibi peygamberleştirmiş seçmenleri gördükten sonra Chp'den de soğuduğum bir gerçektir. Bu rezaleti görmezden gelmenin bunu savunmanın körü körüne bağlı akp seçmenlerinden zerre kadar farkınız olmadığını gösterir. Tek fark birisi dinci ailede diğeri Atatürkçü ailede yetişmiş. Aynı hamur, aynı kafa yapısı, aynı bağnazlık. Birçoğunuz görüntülerin ekran görüntüsünü bile görmeden yorum yapmaya kalkıyor. Doğrudur veya sahtedir. Bana göre doğru. Ama Baykal zaten vadesini doldurmuş, rezalet bir siyasetçi olarak tarihe geçmiş birisi. Her türlü gidişinden memnuniyet duyarım. Hala neyin peşindesiniz anlamış değilim.
-----------------------------hocam yanlışların var bunlarda tabiki kimsenin bilmediği şeylerden kaynaklanan
rozet takılan çarşaflılar aşiret reisinin hanımları istabul alibeyköy ve eminönünde 2500 ü aşkın kişiye ulaşmış bir aşiret..aşiret reisi adını duyurmak için bunu istedi birazda mehmet sevingen'in yüzünden mecbur bırakıldı..
koltuğu bırakıyordu karısı çok hastaydı..Süleyman Demirel 3-4 yıldan önce gidersen arkandan geleceklerin kimler olduğunu biliyorsun..Cumhuriyet elden gider dedi..
belkide 10 u aşkın iç istifa oldu kurultay onay vermedi çünkü temsil edecek kimse yok.
Deniz Baykal sokak ağazıyla konuşmayıp ve o şekilde büyümediği için belli bir kesimden sonrasına hitap eder..
Deniz Baykal çoğu karara CHP kurultayı ile karar veriyor bireysellik körükörüne ben ne dersem o olayı asla yok..
Yapılan video'ya gelince;Ben daha ben değilim dediğini duymadım burdan yola çıkarak bu videoyu inceleme olayları gereksiz..Ki zaten eğer olay bu şekilde olsaydı çoktan ispatla gelmişti anında incelemeye alırlar..
şunuda düşünüyorum varan1'i toplatmak varan2'nin önüne geçmek birilerine kaybettiği oylardan fazla kazandıracaktır
-
FireX bunu yazdı:
ben komplonun anlamından bahsetmedim sonuç olark yazdığın aynı yere çıkmıyormu ? komplo yapılınca illa gerçek olması gerekmez yada görüntüler doğru bile olsa bunu yapmaya bu durumdan ötürü baykalı suçlamaya prim yapmaya kimsenin hakkı yok... Sadece eşi karışabilir geri herkes kendi işine bakar bu kadar basit...
Baykalın gitmesini bende istiorum ama yanlış olduğu için deil halk benimsemediği için... Baykal gittiğinde chp kaç oy aldı bi araştır.. Ayrıca solun tarihinde 30u geçtiği görülmüşmü bir bak (inönü dışında) yani solun alacağı maksimum oy yüzde 25 yani bunu bilmeyenler çok tabikide chpnin oyu başarıdır... başarısızlık diğer sağ partilerin tamamın akpye teslim olmasıdır. diceksin ki 25ide geçsin sağdan da oy alsın işte onu yapamadığı için bende baykalın gitmesini istiorum baykal olmasa chp oy veririm diyenler verirmi hiç ihtimal vermiorum kulliyen yalan oda ayrı...
Ayrıca ecevitsiz dsp, mesut yılmazsız anavatan dp dyp vs.vs. adlarından esame varmı? hangi birinin adını duyuyorsun ? tayyip olmadn akp seçimi girsin yüzde 10 alırsa ben adımı değişirim... baykal olmasaydı aynı şekilde chpde biterdi bunu kimse anlamak istemiyor. Evet baykal bir çok yönden eksik hatalı olabilir ama tayyip erdoğanınkiler yanında devede sinek kalır.İyi kötü bu zamana kadar chpyi ayakta tuttu misyonu bitmişti bu şekilde vedası baykal düşmanlarının ekmeğine yağ sürdü...
Bahsettiğin konuların çoğuna cevap veririm ama sonra baykal savunucusu olmak istemiorum. Ben bişeyin peşinde deilim baykalın gitmesine karşıyım filanda demedim sadece kaset üzerinden konuştum konuyu başka yerlere çekmişsin neyse siyaset tartışmak istemiorum çünkü bizim ülkemizde kimse hiçbirşey bilmior ama herkes o kadar çok bilior ki.. hepimiz futbol hocasıyız,en iyi siyasetçiyiz herşeyin en iyisiyiz sözde ama hiçkimse bir icraat birşey yok... çoğu kişi laflarım sana deil tabiki daha haberi görmeden okumadn detayını bilmeden kendi zihniyeti doğrultusunda saldırıya geçiyor..
Bu ülkede adam gibi birileri evet yok bu doğru ama bir kaç kişi varsada bunlar chpnin içinde ben sadece bunu diyebilirm gandi kemal vs. yoksa 2tane kapatılmış partininde lideri konumndaki kişi cumhurbaşkanımız,değişerek geliştim yalanı altında yapmadığı şey kalmayan başbakanımız,kendi çıkarları kendi menfaatleri kendi akranlarına sağladıkları rantlarla tavan yapmış bir hukümetimiz ve bunun altına sığınan sözde dindar olan bir dünya insanımız var... tıpkı atatürkçüyüm laiklik adı altında din imandan uzak çıkarına konuşan insanların olduğu gibi... saygı konusunda da orta yolu hiçbir zaman bulamadığımızdan başımızdaki liderler bizi dürtmeye bizde kendimizi yemeye devam edeceğiz...
-
NmC bunu yazdı:
olivetti bunu yazdı:
gerçek olsa ne olur kime ne? tecavüz mü var ortada?
-----------------------------Alan memnun satan memnun diyosun da..
Hadi işin dini boyutunu falan attım kenara (Baykal son zamanlarda din üzerinden güzel muhabbet çeviriyo ona ithafen söyledim) işin etik boyutunu da mı normal görüyosun hocam? Eğer olaylar orada yazıldığı gibi ise, baykal evli bir adam, karısını aldatıyor, bunu başka bir milletvekili ile yapıyor, ve bu millet vekili'ni de baykalın koynuna kocası sokuyor.
Bu kadar genişlik de fazla değil mi hocam?
-----------------------------yahu dininden boyutundan başlatma şimdi o olay ailevi olay bizleri ilgilendirmez ama bu olay gerçekse bile hükümetin ve diğer partilerin bunun üzerinden ne güzel siyaset yaptığını ortaya çıkarıyor.. farklı bir odadan yatak odasına ucuyor vidyo kimse demiyor mu bunun gerçekliğine nasıl inanayım nerden bilem yatak odasına gittiklerini? neymiş efenim kocası vermiş kucağına ... vidyoda ses var mı ki inanıyorsunuz bunlara? parça parça görüntüler mevcut..
bu arada olaylara dini boyutundan bakman güzel birde hükümete, akp'nin yaptıklarınada dini boyutundan bakabilsen keşke..
**
bu arada deniz baykal'ı bende sevmem umarımda geri dönmez.. 15 yıl yetmez mi..
-
gokcan
Şartlar ne olursa olsun bir parti temel çizgisinden çıkmışsa o partiden hayır gelmez. Karaçarşaflıya rozet takıldı mı? Takıldı. Bitmiştir. Atatürk'ün ilkelerine göre hareket ettiğini iddia eden bir parti inkilapçılık ilkesine aykırı hareket ederek böyle bir davranış içerisine giremez. Aynı şekilde diğer partilerde öyle. Mhp Türklüğe karşı olanlara uyguladığı katı tutumundan vazgeçerse, Akp muhafazakarlıktan çıkarsa, Dsp halkçılığı bırakırsa, doğru ya da yanlış çizgide olsun o partiler artık amacını yitirmiş demektir. Partileri parti yapan tutundukları siyasi görüşlerdir. Siz bunu esnetmeye kalkarsanız yarın herşeyi yaparsınız.
persian
Birgün elbet Baykal gidecek. Baykal'ın ölümüyle sonlacak. Artık parti içinden birilerinin kendini hazırlaması ve Chp'yi sırtlanacak konuma gelmesi lazım. Anketlere baktığımızda Kılıçdaroğlu büyük farkla önde gözüküyor. Başarılı olur, başarısız olur bilinmez. Ayrıca lider vasfı yok diyorlar. Bunu da görmeden bilemeyiz. Fakat şu varki şu zamanda Kılıçdaroğlu iyi tutuyor ve derhal ona oynanmalı. Partinin oyları ancak bu şekilde arttırılır. Kılıçdaroğlu gelmeyecekse Baykal'ın gitmesinin de bir anlamı yok zaten. Daha fazla bu işin uzamadan başarılı bir propaganda eşliğinde parti yenilenmeli. Yoksa bu haliyle Baykal dönse dahi parti içinden de büyük oranda destekleyenini kaybetti. En fazla zarar verir. Artık bu iş kapandı.