Din Ve Peygamberlik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2009
    Erkek

    hz.muhammed (sav) vefat etmeden önce allah onun ömrünü uzatma teklifini sunmuş. fakat peygamberimiz bunu kabul etmemiş .. bu bize yapılsa hangi birimiz reddederiz.. uhud savaşında dişi kırılıyo,dogmadan babasını kaybediyo,doğduktan sonra annesini ,sonra dedesini,amcasını sırayla buna kim isyan etmez ama o etmedi onu bizden farklı kılanda buydu.. kader kısmıda allah bizim ne yapacagımızı bilir ve onu yazar kadere ama herşey iradededir ateist arkadaşların oldukları gibi her bebek inançlı doğar fakat aklı erdikten sonra istedigi yöne gider..


    Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek

    soru yanlış zaten, ona bakarsan.. allah yaratıklarının hepsini eşit yaratması gerekirken, meleklerin önümüzde diz çökmesini emrediyo..

    ve..

    degre:  Mucize dediğimiz olaylar henüz bilimsel olarak zerre kadar kanıtlanmadı.. ama olay şu die düşünüorum.. 2 bin yıl önce insanlar güneşin doğup batmasını.. tanrıların kavgası, şimşek çakmasınıda zeus un kızgınlığı olarak söylüolardı.. bu doğa üstüydü ozaman onlara göre.. ama zamanla bilim geliştikçe doğa üstü değil doğal şeyler olduğu meydana çıktı.. bugünde bu tip konular var ( evrenin yapısı vs gibi ) zamanla buda çözülücektir ve doğa üstü değil doğal olarak gelicektir..

     

    emre_gs: Yaradan tabikii, kimin ne yapıcağını biliyo. ama kader okadarda basit bi çizgi değil... her karar verme aşamasında ( bi yol ayrımına düştüm şunumu yapsam bunumu yapsam denir ya ) iki tane yol. açılır, bitanesinin sonucu bimlemnereye dierinin sonucu bimlemnereye varıcaktır.. bu yollar binlerce on binlerce kadar oluşur hayat boyunca, ... ve tanrı bütün yolların nereye varıcağını tabiki biliyordur..sen hangisini seçersen seç, hür irade...


    işte özgür irade ve kaderin ahenkle dans ettiği noktada burda başlıyo zaten..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    din açısından baktığımızda söylenenlere göre(ne kadar doğru bilinmez..) hz. muhammed, hiçbir kötü düşünce olmaması, iyi niyeti öteki insanlardan farklı kıldı yani bu özelliği onu özelleştirdi hatta hz. hatice olayı var hz. muhammed öncesi elemanları az para kazandırırken(çalıp çırptıklarından dolayı) hz. muhammed ile çalmadığı için çok para kazandırdı ve hatta bu iyi niyetinden güvenilir(emin) sıfatı aldı her neyse bunlar bilinen şeyler..

    yassun bunu yazdı:
    -----------------------------

    hz.muhammed (sav) vefat etmeden önce allah onun ömrünü uzatma teklifini sunmuş. fakat peygamberimiz bunu kabul etmemiş .. bu bize yapılsa hangi birimiz reddederiz.. uhud savaşında dişi kırılıyo,dogmadan babasını kaybediyo,doğduktan sonra annesini ,sonra dedesini,amcasını sırayla buna kim isyan etmez ama o etmedi onu bizden farklı kılanda buydu.. kader kısmıda allah bizim ne yapacagımızı bilir ve onu yazar kadere ama herşey iradededir ateist arkadaşların oldukları gibi her bebek inançlı doğar fakat aklı erdikten sonra istedigi yöne gider..


    -----------------------------

    şimdi yassun senim yorumunda hz. muhammed doğmadan önce peygambermiş görünüyor. ve okuyan kişide şunu soruyor bizede görünseydi, ya da bizimlede konuşsa bizde şüphe duymadan inanırız ya da inancımız daha çok artmış olur?? ayrıca "her bebek inançlı doğar" buna katılmıyorum. bir yahudi bir müslüman çocuğu olsaydı müslüman olurdu aklı erdikten sonra müslüman olmaya devam eder veya diğer dinleri tercih eder belki deist,agnostik olur belki de ateist. yani yeni doğmuş bir bebek bulunduğu ortama göre ayak uydurur "körle yatan şaşı kalkar" olayı ateist bir ailenin bebeği ateist olur. aklı erdiğide bu değişebilir.


    ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    ölünce sorarsın niye böyle diye :)


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    lan ne boş adamsın ya.


    We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Temmuz/2008
    Erkek

    CEO bunu yazdı:
    -----------------------------

    olivetti bunu yazdı:
    -----------------------------

    CEO bunu yazdı:
    -----------------------------

    hacı bence din konusunda yeteri kadar bilili değilsen öyle derinlere inip çok fazla sorgulama yoksa elindekinden de olursun..:)


    -----------------------------

    bilen biri niye sorgulama gereği duysun?:)) araştırma ile inancı daha daha artar veya zayıflar..


    -----------------------------

    hacı biraz felsefe yapmış gibi olcak ama islamiyet öyle bir dindir ki bilgili ve imanlı adam sorgularsa imanı artar, bilgisiz ve imanı zayıf adam sorgularsa imanı azalır..


    -----------------------------

    Ceo arkadaşımızın dediğine katılıyorum şimdiye kadar böle konulardan konuşurken benim dinde tek başıma göremediğim bazı cevapları konuşma sırasında cevap olarak alıyorum ve bu benim düşünce sistemimi katkıda bulunuyor. Yani bilgili ve imanlı adam sorgularsa imanı artar, bilgisiz ve imanı zayıf adam sorgularsa imanı azalır. Bu böledir. Din konusunda da zayıf olduğumu zannetmiyorum ama düşünce alışverişi bence iyi oluyor.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek

    http://video.google.com/videoplay?docid=-7820609461033241987#

     

    ilk bölümde dinle ilgili olaylar war.eger dikkatlice izlerseniz pek cok sorunun yanıtını bulabilirsiniz..


    Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek

    Her kulun yaptığı işlerden dolayı hesaba çekileceği gibi Peygamberler'de hesaba çekilecek. Yani efendime söyleyeyim o peygamber olarak doğdu onun mekanı doğmadan evvel Tanrı tarafandın belirlenmiş biz niye takva sahibi bireyler olarak yaratılmadık demek çok saçma birşey. Allah zaten kim ilerde hangi amellerde bulunacak hangi yollara sapacak biliyor. Peygamberlerede üstün fazilet ve ahlak sahibi oldukları için nebilik görevi veriliyor. Peygamberlerinde hesaba çekileceğini söyledim. Örneğin Buhari kaynaklı sahih hadislerden birinde Hz İsa (a.s) hangi suallerle Allah tarafından yargılanacağı anlatılır. Kendinle birlikte annenle beni 3 ilah edinin diye sen mi söyledin, senmi beni tanrı edinin diye hristiyanlara emir verdin. Hz İsa bunun doğru olmadığını kendisinin Allahın yalnızca kulu ve elçisi olduğunu tebliğ ettiğini söyleyecek vs vs.. 

    Yani Peygamberler dahil her nefis yaptığının yapmadıklarının hesabını verecek..


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dots
    Dots's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2009
    Erkek

    İlk olarak dünya hayatı zaten adaletsizlik üzerine kurulu. Hayatın temeli bu. Bu hayatın bir parçası olup bu böyle olunca

    adaletsizlik olmaz mı demek biraz tuhaf olur.

    Yaratıcı'nın herşeyi bilip bilmemesi konusuna ise matrix filminden bir alıntı yaparak katkıda bulunmak istiyorum.

    İzleyenler bilir. Kahin denen bir vatandaş var filmde. Herşeyi olmadan önce biliyor bu vatandaş. İşte bir sahnede esas

    oğlan Neo'ya "şeker yer misin?" diye soruyor. O da "Cevabımı zaten biliyorsan ben nasıl tercih yapmış olacam ki?" der. Kahin de karşılık olarak "Buraya seçim yapmaya gelmedin. Sen seçimini zaten yaptın. Burda bu seçimi niye yaptığını

    anlamak için bulunuyorsun" der. Bu herşeyin önceden bilinmesi olayına verilmiş en çarpıcı cevaplardan birisi. Hayatın bir

    seyri var ve senin bu seyr içinde alacağın tutum doğduğun an zaten belirlenmiş oluyor. Ya bir nevi sen bu hayatı

    yaşamak için değil şahitlik etmek için burdasın.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2010
    Erkek

    Benim görüşümde insanlığa mesaj vericekse bunu ayırıcalıklı diğer insanlardan farklı biriyle göndermek istemesidir.Diğer insanlarla aynı olan birini kim dikkate alırdıki yani.Bunun içinde peygamberlere bazı ayrıcalık demiyelimde özellik vermiştir..Benim görüşüm bu ;)


    profesyonel kahveci?
Toplam Hit: 15518 Toplam Mesaj: 120