Din Ve Peygamberlik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    yarına bu konuda olucam, yatmam gerkli, adam gibi tartışırız şu konuyu, adam gibi cümle kuramayacak kadar kafam basmıo şu anda

     

    giderken bir dizi soru sorim;

    allah ürettiği şeyin nasıl işliceğini bilmior mu?

    niye yamuk yapanları sonsuz azaba sokuo?

    //

    herşeyi geçtim neden insanlar farklı şartlarda sınav olmuyor? mesela ben 3 büyük din olmadığı zaman bir yaratcınınn var olduğuna inanır cennete giderdim(islamiteye göre) ama işmdi diorm gi bu evreni biri eviriyo çevirio ama bu allah deil, demek benim aynımdan daha önce doğsa cennetlik şimdi doğsa sonsuz cehennem, olmaz böyle şey hacı...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek

    ya ben işin peygamberlik değilde bildiginiz gibi amerikanın kendi kendine yaşaan milletleri cook gec karşılastı ıslam ile daha once adadan cıkamayan bu ınsanlardan yuzyıllarca ımansız gitti ve islamın sartlarının hıcbırını yerıne getıremedıklerı yanı sıra belkıde bılmedıklerı ıcın ıslama karsı gelecek en buyuk kufurlerde devam ettıler.sımdı bu adamların sucu neydi ki boyle bi yasam surduler biz bi islam medenıyetınde dogmusuz onlar ıse duyma ımkanına bıle sahıp olmadan olmus

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    musdawdaf bunu yazdı:
    -----------------------------

    ya ben işin peygamberlik değilde bildiginiz gibi amerikanın kendi kendine yaşaan milletleri cook gec karşılastı ıslam ile daha once adadan cıkamayan bu ınsanlardan yuzyıllarca ımansız gitti ve islamın sartlarının hıcbırını yerıne getıremedıklerı yanı sıra belkıde bılmedıklerı ıcın ıslama karsı gelecek en buyuk kufurlerde devam ettıler.sımdı bu adamların sucu neydi ki boyle bi yasam surduler biz bi islam medenıyetınde dogmusuz onlar ıse duyma ımkanına bıle sahıp olmadan olmus


    -----------------------------

    hoca onunda bi yolunu bulmuşlar. haberin yoksa yine cennetliksin :D sen en iyisi mal ayağına yat bakarsın tutar ;)


    İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2002
    Erkek

    ol bu konular çok derin ya.. iyi bilen biri açıklaması gerekir.. ama herşeyi bildiği ve herşeyin planlı olduğu kesin.. eğer bi insan peygamber oluosa vardır bi hikmeti..


    la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek

    Torpillimi? bakalım...

    Bir başka hadis-i şerifinde de Rasûl i Ekrem Efendimiz şöyle buyurmuştur:

    “Allah beni, dâima helâl babaların sulbünden, temiz anaların rahmine naklederek, sonunda babamla annemden ızhâr etti. Âdem’den, anne-babama gelinceye kadarki nesebim içinde nikâhsız birleşen olmamıştır”. (24) 

    "Efendim? Nasıl yani ? Diğer otuza yakın peygamberin aksine, Allah ve onun en kıymetli meleği Cebrail  ile herkonuda ahbabı gibi konuşabilen bizim peygamberimizdir.

     

    Şakk-ı sadr hâdisesi iki defâ vukû bulmuştur. Birincisi, Peygamber efendimiz küçük yaşta ve süt annesi Halîme Hâtun'un yanında iken, ikincisi Mîrâca çıkarken. Kur'ân-ı kerîmde meâlen; "(Habîbim) göğsünü (kalbini) senin için (açıp da) genişletmedik mi?" buyruldu. (İnşirâh sûresi: 1) Muhammed aleyhisselâm, süt annesinin yanında bulunduğu sırada çocuklarla birlikte iken, Cebrâil aleyhisselâm gelip, onu arkası üstü yatırdı. Göğsünü açıp kalbini yardı. Kalbinden bir parça et çıkarıp attı ve; "Senin vücûdunda şeytânın nasîbi bu idi. Çıkarıp attık. Ey Allahü teâlânın habîbi (sevgilisi), seni vesveseden ve şeytânın hîlesinden emîn ettik" dedi. Sonra bir leğen içerisinde zemzem suyu ile kalbini yıkadı ve göğsünü kapatıp ayağa kaldırdı. Bu hâli gören çocuklar koşup durumu Halîme Hâtun'a haber verdiler. Yanına geldiklerinde ayağa kalkmış ve benzi sararmış vaziyette idi. Eshâb-ı kirâmdan Enes bin Mâlik (r.anh) "Ben Resûlullah'ın göğsünde bu yarılmanın izini gördüm" demiştir. İkinci Şakk-ı Sadr ise, Mîrâc gecesi vukû bulmuştur. Bu gece, Cebrâil aleyhisselâm gelip Resûlullah'ın mübârek göğsünü yardı.Zemzem suyu ile yıkadıktan sonra, içi hikmet ve îmân dolu altın bir leğen getirdi. Resûlullah'ın mübârek kalbine boşalttı ve göğsünü kapattı. Peygamber efendimiz hadîs-i şerîfte şöyle buyurdu: "Cebrâil gelip göğsümü yardı. Zemzem suyu ile yıkadıktan sonra, içi hikmet ve îmân dolu altın bir tas getirip göğsümü boşalttı, sonra kapattı." Bu hadîs-i şerîf, Sahîh-i Buhârî ve Müslim'de zikredilmiştir. Yine bu iki kitabda Enes bin Mâlik'ten şöyle rivâyet edilmiştir. Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki: "İşte şuradan şurama kadar yâni boğazın altındaki çukurdan göğüste kıl biten yere kadar yardı. Kalbimi çıkardı, içi îmân dolu altın bir tas getirdi. Kalbimi yıkadı sonra da iç organlarımı yıkadı. Sonra kapattı." (Senâullah-ı Pânî Pûtî, Abdülhâk-ı Dehlevî)

    Eşleri islamda 4 eş emredilmiş yanlız o peygamber.

    1-Hz. Hatice (r); 2-Hz. Sevde binti Zem’a (r); 3-Hz. Aişe (r); 4-Hz. Hafsa binti Ömer (r); 5-Hz. Zeynep binti Huzeyme (r); 6-Hz. Zeyneb binti Cahş (r); 7-Hz. Ümmü Seleme (r); 8-Hz. Ümmü Habîbe (Remle binti Ebî Süfyan) (r); 9-Hz. Cüveyriye binti Hâris (r); 10-Hz. Safiyye binti Huyey (r); 11Hz. Mâriyetü’l-Kıbtiyye (Ümmü İbrahim) (r); 12-Meymûne binti Hâris (r)

     

    Özellikle incelenmesi gerekmektedir. Eşlerin maddi ve sosyal statusu (güzellik yaş) , soyları...Bir örnek..

    Cahş Kızı Hz. Zeynep.
    Hz. Peygamber'in öz halasının güzelliği ve mağrurluğu ile ünlü kızı ve 7.eşidir. Arabistan'da azat edilen köleler haksızlığa uğratılıyordu. İşte bu kötü geleneği silmek ve onların da diğer insanlarla eşit olduğunu göstermek için Allah'ın Resul'ü; azat olmuş kölesi ve hukuken evlât edindiği kâmil insan Zeyd'i hala kızı Zeynep ile evlendirdi. Ancak eşler anlaşamıyor ve uyumsuzlukları devam ediyordu. Hz. Peygamber'in karşı çıkmasına rağmen Zeyd evliliği sona erdirdi. Hz. Zeynep bu olaylara çok üzülmüştü. Bir müddet sonra da Hz. Peygamber'e Zeynep ile evlenmesi için vahiy yoluyla emir geldi. Ahzâb 33/37 : Hani sen Allah'ın nimetlendirdiği senin de lütufta bulunduğun kişiye (eşini yanında tut Allah'tan kork) diyordun ama Allah'ın açıklayacağı bir şeyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysa ki kendisinden korkmana Allah daha lâyıktır. Zeyd o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde mü minler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah' ın emri yerine getirilmiştir. Böylece hem Zeynep korunma altına alınarak onun mutsuzluğuna son verilmiş ve hem de Arap geleneğine göre : Evlâtlığın boşadığı kadını onun babalığı alamaz. adeti sona ermişti.

     

    Aslında bağımsız kaynaklardan araştırdığım kadarı ile Azad ettigi üvey oğlu ve zeynep in gecinememesinin tek sorumlusu kendisidir. Oğlu ve zeynep evlendikten sonra her akşam evlerine gitmiş ve Mekkede dedikodu alabildiğine coşmuş bunun üzerine üvey oğlu bizati kendisi ben boşanayım sen al demiştir. Bunu islam yazarlarıda inkar etmemektedir..İyi araştırın.

     

     

    vede yalan en büyük yalanlardan birisi ise OKUMA bilmediği ile ilgili yalandır veya günümüze gelene kadar mezhepler tarafından çarpıtılmasıdır.

    Çok kücük yaşlarda dedesi ve amcası ile uzun seyahetlere cıktıgı bilinmekte ve bu seyahetlerinde hali hazırda araplar ile birleşik bir hayat yaşayan  yahudi kavimlerinden bir çok şey öğrendiği bizzat bir yahudi hahamından tevratı ve ibraniceyi iyi bir şekilde öğrendiği bilinmektedir hatta bu olay Nurcular tarafından hazırlanmış bir sözüm ona Eğitim videosundada geçmektedir. 

    Bu olay Niçin önemlidir? Çünkü batı ve museviler kuranı Tevratın bir kopyası olarak görmektedirler. İsteyene makaleleri veririm.

     

    Konu çok uzayacak torpillimidir denmiş bunun gibi binlerce örnek vardır..

     

    İşin kısası Din gereklimi ? dünyada bu kadar hiç bir şeyi sorgulamadan inanan insanları oyalayacak başka bir şey uydurulana kadar EVET.

     

    Görüşler benimdir katılır katılmazsınız inanada inanmayanada saygım var. Yalnız bu konu bu kadar yüzeysel tartışılmamalı insanlar incinir kırılır bir insana sorgusuz sualsiz inandığı şeyin bir masal olduğunu söylemek  en büyük hakaret bence..Bunun yolu ve yöntemi hakaret değildir.

     

    Saygılar...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2008
    Erkek

    Aklına bişi takıldıysa  ilmihalleri ,tefsirleri ,  alimlerin yorumlarını Oku bugüne kadar bu forumda dinle ilgili bir konudan sonuç alındığına ben rastlamadım ki sende  biliyorsundur. Bakın ben de düşünüyorum  demeye çalışyorlarmış  gibi geliyor bu konular artık. Senin düşündüklerin daha önce binlerce kişi tarafından da  düşünüldü süpheye götürdü insanları farklı bişey düşünmüş gibi  acılan konular yapmacık  duruyor...

    Herşeyden Önce . ' İKRA '


    Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    benim sorularıma cevap verin saat 7 de burda olacağım

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    benim sorularıma cevap verin saat 7 de burda olacağım


    -----------------------------

    Verilen cevapları kabullenmeyecek başka bi kulp takacaksın :|

    yaratıcıyı sadist olarak tanımlayan arkadaşlar var 

    bunu oyun gibi düşünürseniz daha kolay olur belki zira kafanız fazlasını almaz

    kurallar açık sen yaratılıyorsun özgür iraden var seçimler senin istediğini yapabilirsin

    kutsal kitaplar hadisler alimlerin anlattıkları filan hepsi belli sen ya o yoldan gidersin

    yada orası hepsi tatava diyip dalgana bakarsın 

    ama sonra kalkıp beni o yarattı kaderimi biliyordu sonra niye sorguluyor dersen o zaman zaten senin amacın doğru bulmak değildir.

    konuyu açan arkadaşın sorusunun cevabı zaten bariz bir şekilde açık dindar aileden geldiği için Peygamber Efendimizin

    hayatını filan iyi biliyordur. o karşılıksız bir şekilde hiç islamdan haberi bile yokken dürüst biriydi. Herkese iyi davranırdı

    yalan hile yapmazdı yani zaten tertemiz bir insandı. bunlara baktığımız zaman o dönemde o Peygamber olmasında kim olsun 

    yani Yaratıcı Peygamber gönderirken 'bu ucuyor bu denizi yarıyor' gibi özellikler aramıyor zaten bunları sırf inanmayanlara göstermek

    için veriyor. 


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    behemoth
    behemoth's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek

    salak lan bu adam o kullanamadıgın beyni yönetebilesin die irade die bi güç verio kimsenin cehnenneme gidicem die bişiyi yok ii bi insan olup gereklilikleri yaparsan zaten mükafatını alırsın peygamberlerde bunu en iyi yapan insanlar senden tek farkı daha zeki olması :D


    we are just living to die.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    konu uzadıkça saçmalayan sayısı artıyor :D


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 15526 Toplam Mesaj: 120