Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]
-
Diyanet işlerinin ilmihali var, onu alabilrsin. Değerli hocların yazdığı bir ilmihaldir. Diyanet işleri eskisi gibi değil artık, yozlaşmış bir kafadan ziyade işin özüne bağlı kalarak yenilikçi bir hal aldılar.
Tasavvuf ile ilgili kitaplar okuyabilirsin. ilk başta ağırlardan başlarsan çabuk sıkılırsın.
Mesela Sinan Yağmur'un kitaplarını okuyabilirsin. Roman tarzında yazılmış kitaplardır. Hoş bir intiba bırakır sende.
-
@KrypT ta Said Nursi ağabeyimizin risalesi vardı hocam bir çıtlat sanada gönderir yapar bir güzellik
-
EnableTurk bunu yazdımizahi bunu yazdı
kardes yanlis anlama ama ne din olayidir burada anlamadim ki. imama gidip hack nasil yapilir diye soruyormusun?
yani burasi yeri mi allani seversen?
Benim psikolojime sahip birisi çıkar belki diye hoca.
okumadan ezberler ve uygularsan yaşarsın, inanmak da güzel bişey. ha okursun lan bu ne saçmaymış dersin o zaman da ateist olursun, namaz ve oruçtan gir belli bir disipline eriş sonra oku, o zaman saçma gelse de inancın tomurcuklanmış olacağından bırakmaz sürdürürsün, en azından mutlu ölürsün a.q.
-
sağ alt köşe bulut resmi.
-
Lotus bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıCenkSertoz bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
x
ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;
"
Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51) Bir diğer paradoksuma parmak bastın şu anda en çok merak ettiğim şey bu zaten uzun süredir sufileri ve aydınlanmayı araştıran biri olarak.
Aydınlandığını iddia eden Mevlana Yunus emre osho eckhart tolle hafız sufiler tasavvufcular,
Bunların hepsi sonunda şunu diyor,
Gerçek bütün dinlerin üstünde olan şeydir.
Bütün dinler aynı yolu gösterir.
Sürekli Allah ı hatırla demişse Hz Muhammed bu durmadan yürürken nefes alırken Sürekli Allah ı düşünün demek değildir Allah düşünceye indirgenemez o içinizdedir. Sürekli bir 'şey' düşünürseniz zaten kafayı yersiniz anlatmak istedikleri bu değil. Diyorlar.
Anlamayabilirsin dediklerimi.
Ona da şöyle diyorlar bunu anlayamassın düşünceye indirgeyemessin ancak Hissedebilirsin diyorlar.
Hep su üstüne çıkmayı biliyorlar yani (:
zeybekustasi tarafından 30/Kas/12 11:00 tarihinde düzenlenmiştir -
bana yıllarca zorunlu din dersi verdirten , beynimi yıkayan , (benim için) koca bir yalanı mutlak doğruymuş gibi bana aşılamaya çalışan bu eğitim sistemine kafam girsin diyorum . laikliği küçücük beyinleri kendi inancınla devlet okullarında yıkamak zanneden anlayışa da kafam girsin .
aranızdaki müslümanlara soruyorum biraz vicdan istiyorum dünyanın 6 da 1 i sadece sizin inandığınız dine inanıyor . durum böyleyken laik bir ülkede bu çağda doğmuş bir insana sünni islamı yıllarca mutlak doğruymuş gibi aşılamak karşıt hiçbir bilgiye ulaştırmamak muhalif en ufak bir fikri göstermemek doğru mudur ?
cebelitarıkta suların birbirine karışmaması ve bunun gibi birçok yalanı mucize gibi göstermek ne kadar haklı bir davranıştır ?
-
din sandığınız şey eğer yaşamınızda yeterince yer tutamıyorsa , yaşamınıza uygun değil demektir. Yeni bir din seçin ...
tanrı sandığınız kimse dualarınızı duymuyor ise dualarınızı duyacak bir tanrı bulun.
-
günde 100 defa allah yoksa camileri kim yapıyor diye düşün iyi gelir.
-
yahu adam din gerçek midir yalan mıdır , tanrı var mıdır yok mudur dememiş ki, bi konuda kendini eksik hissetmiş yardım istemiş ha doğru yer yanlış yer orasını bilemem :) ne kadar meraklı herkes kendi fikrini ucundan kıyısından empoze etmeye bi post atıp :D o kadar hobi haline geldiki bu , yarın bigün birisi C için konu açıcak C'ye söveceksiniz öyle bi dil yok öyle compiler mı olur hep yalan yanlış şeyler bunlar diye :)
hocam en kötüsünden 1-2 kaynak bile bulsan okudukça merak edip zaten kaynaktan kaynağa atlarsın seni tatmin edicek bişeyler bulursun. nerden başlıcam ben diye düşünmek kadar insanı yolundan alıkoyan bişey yok, karşına ilk çıkan kaynağa dal gitsin :) -
adama namaz hocası vs cd ler lazım, uploadçılar bakıversin bi zahmet. murşid falan vardı bir ara o da konusunda iyidir.