folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]



Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    turunç memeler takva açısından önemlidir , limon portakal greyfurt , hem bu kadar c vitamini içerirken iken rabbinizin sizin için yarattığı nimetleri inkar mı edersiniz bre zındıklar ?

    xzxz tarafından 30/Kas/12 19:51 tarihinde düzenlenmiştir

    herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=JLazMje6dV4

    • esas olay 8:03 de başlıyor onu diyim de

       
    • hacı sonuçları bu diyorlar,aman diyim
       
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2010
    Erkek
    raul bunu yazdı

    bana yıllarca zorunlu din dersi verdirten , beynimi yıkayan , (benim için) koca bir yalanı mutlak doğruymuş gibi bana aşılamaya çalışan bu eğitim sistemine kafam girsin diyorum . laikliği küçücük beyinleri kendi inancınla devlet okullarında yıkamak zanneden anlayışa da kafam girsin . 

    peki hocam sana sadece din dersi mi zorunlu verildi? önce sorunu doğru sor sonra saldırganca tavır sergilemeye devam edersin. 

     

    Diğer arkadaşlara: okuyan araştıran her insan dinden mi uzaklaşıyor? Kendilerinden izin almadım onun için isimlerini paylaşmakta gerek duymuyorum. Nicklerini hatırladığım 5-6 arkadaş var tahribatta hatırlamadığım da var elbet onlar da okuyor onlarda araştırıyor onlar neden inanmaktan vazgeçmiyor?


    naber?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    xzxz bunu yazdı

    turunç memeler takva açısından önemlidir , limon portakal greyfurt , hem bu kadar c vitamini içerirken iken rabbinizin sizin için yarattığı nimetleri inkar mı edersiniz bre zındıklar ?

    ciddi soruyorum aga, turunç memeli hatun hiç okumadım, kim uydurmuş onu :|


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    Osuran_Boga bunu yazdı
    raul bunu yazdı

    bana yıllarca zorunlu din dersi verdirten , beynimi yıkayan , (benim için) koca bir yalanı mutlak doğruymuş gibi bana aşılamaya çalışan bu eğitim sistemine kafam girsin diyorum . laikliği küçücük beyinleri kendi inancınla devlet okullarında yıkamak zanneden anlayışa da kafam girsin . 

    peki hocam sana sadece din dersi mi zorunlu verildi? önce sorunu doğru sor sonra saldırganca tavır sergilemeye devam edersin. 

     

    Diğer arkadaşlara: okuyan araştıran her insan dinden mi uzaklaşıyor? Kendilerinden izin almadım onun için isimlerini paylaşmakta gerek duymuyorum. Nicklerini hatırladığım 5-6 arkadaş var tahribatta hatırlamadığım da var elbet onlar da okuyor onlarda araştırıyor onlar neden inanmaktan vazgeçmiyor?

    Bütün inançlarda şöyle bir genelleme var bunu çevrenizde de gözlemleyebilirsiniz, küçük yaşlarda pratikten kabul edipde kültür olarak alanlarda, teori sonradan oturuyor ve sorgunun yerini kabul alıyor ki tüm inançlarda esas budur; bu insanlar dinde kalıyor. Dini sonradan objektif olarak öğrenenler ise teoriden pratiğe gidecekleri için teori kısmında saçma bulup benimseyemedikleri kısımları sorgulamaya başladığında ve akıllarına yatmadığında dinden soğuyor ve başka arayışlara giriyorlar olay bu.

    Benim eşim musevi, ben böyle islam inancıyla deizm arasında gidip gelen biriyim, namaz kıldığımda müslüman sananlar oluyor, böyle konularda geyik yapınca ateist sananlar oluyor, yurtdışına hanımın yanına gittiğimde musevi sananlar oluyor bana sorarsan nesin diye şimdi ben bu inançta mantıklı olduğuna inandığım kadar mantıksız olduğuna da inandığım çok şey olduğunu söylerim.

    Kısmen müslüman diye bir şey olmaz diyorlar yani ya komple kabul edecen yada etmeyecen, e böyle diyince ben müslüman olamıyorum. Ateizmde de öyle ya inanırsın ya inanmazsın, deizmde de din yok, yani bir matematik sistem var tamam ama nasıl bir yapıyla oluşmuş mimarı kim orda çok ayrı noktalar var.

    Dolayısıyla siktir edin bu mevzuları, inanan inanır inanmayan inanmaz.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2005
    Erkek

    İnsanoğlu hata yapar o konuda sıkıntın olmasın, Allahın merhametine güven ve tevbe edip yeniden başla. Her "daha sonra başlarım" lafı şeytandandır bil inadına bir adım at Allaha oda sana yardımcı olur kardeşim.. Kuran-ı kerim  oku günde 1 sayfada olsa. 2-3 günde birde olsa ve gelen vesveselere karşı ipin kopma noktasını geçene kadar dayan.. Unutma hiçbir günah Allahın merhametinden büyük değil ve o gençken ibadet eden kullarını sever. (Dua edin bize hocam).


    Hayallerim ve Kendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    8 sayfa post kasmışınız ben bu konuyu ilk okuduğumdan beri, adama tavsiye veren mesajlar toplamların 10da biri :D tebrik ederim :)

    hocam ne istediğine karar verdin mi? neyiz nerdeyiz kimiz lan biz diyosan al tüm kutsal kitapları önüne sırayla oku. benim inancım belli ama bu ara zayıfladı diyorsan al Kuran-ı Kerim'i oku. Burdan sana şöyle böyle diye anlatılanlarla zaten bi eyre varamazsın :d


    .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2010
    Erkek

    Madem öle bi takıntın var, kalk hemen namazını kılmaya başla. Başka bişi yapamazsın...


    opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek
    Turania bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

    Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

    Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.

    Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

    Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.

    Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

    Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.

     

    (:

     

     

    Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?

    Evet düşünmeleri pek normal bişey.

    Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.

    Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

    Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'

    İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

    diyor eckhart tolle.

     

    ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;

    "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

    ya ne cahil adamlar var arkadaş düşündükçe çıldırcak gibi oluyorum. 

     

    SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI BAZI EŞŞEKLER VAR ALIYOR BİR AYETİ BAK DİYOR BÖYLE DEMİŞ BU YANLIŞ BİLMEMNE.

    bir ayeti okurken o ayetin anlamını kavramanın en iyi yolu onun neyden sonra indirildiğini neden öyle söylendiğni anlamaktır.

     

    BU ÖRNEKTEKİ AYETİ ÇOK DUYDUM HEP DİYORLAR İSLAM IRKÇILIK YAPIYOR DÜŞMAN GÖSTERİYOR HEDEF GÖSTERİYOR VESAİRE.

    Gel gelelim işin aslına bu ayetten önce hristiyanlarla yahudiler müslümanları tuzağa düşürüyor kayıplar veriliyor vesaire. onun üzerine bu ayet iniyor. biraz bilinçlenelim okuyalım düşünelim LÜTFEN.

     

    UNUTMAYIN Kİ KURAN DAN DİYE GÖKTEN DÜŞME BİR KİTAP DEĞİLDİR. UZUN ZAMAN ZARFINDA YAVAŞ YAVAŞ İNDİRİLEN VE İNDİRİLİRKEN İSLAMIN YAŞADIĞI OLAYLARA ŞAHİT OLAN BİR KİTAPTIR.

    hocam senın yazdıgın bu mantıga göre o zaman ebedi kitap olma geçerliligini yitirir .. ayetler zaman dilimlerine göre çürür ve bu kitap geçerliiligini yitirir eger senın dedigin gibi o zamanın şartlarına göre bu ayet indirlimiş se haksızmıyım


    İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    Gayben & Alanen, ne kadar dalgaya alan varsa alaynın aklına turp suyu sıkayım, başta HolyOne'da olsa hani ciddi konuda alay ban sebebiydi ?

    Bırakın arkadaşlar bu işleri ya.


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 10258 Toplam Mesaj: 89