folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

kardes yanlis anlama ama ne din olayidir burada anlamadim ki. imama gidip hack nasil yapilir diye soruyormusun?

yani burasi yeri mi allani seversen?

İmam bilgisayardan teknolojiden anlamak zorund degil, ama anlayani da var. 

Hacker/yazilim-donanim müh. vs dinden anlamayabilir, uygulamayabilir, bilmeyebilir de, ama bilmek zorunda. 

kardeş müsadeniz olursa ibretlik bir paylaşım yapmak istiyorum.

imgim.com/6267incif1864791.jpg

bu da kalp gözü kapalı olanlara gelsin.

Epeyce yakisikliymissin usta, aldim ibreti koydum cebime. 

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

İlk adımı atmışsın. Daha sonra;

Dini sorgulama kısmına geçersin,
    Deist,
    Ateist,

gibi adımları izleyeceksin... Buyur sana güzel bir sayfa ;

http://www.facebook.com/karikateist?fref=ts

Bildiklerinin aslında bildiğin gibi olmadığını gösteren güzel paylaşımlar mevcut.

----

Ondan sana sana din olmadan herkesin suçu olacğaını faan söylerler... Sende beynimiz var dersin. HApishanelerdeki insanların %90+ sının bir dine inandığını söylersin.

Japonyanın bir tanrısı ve bir kitabı yok ama en sağlam kültüre sahip olan, en saygılı ülkelerden biri olduğunu söylersin. 

Sonra ? Sonra bakarsın ki, insanlar için denileni yapmak üzerinde mantık yürütmekten daha kolay ve sen sorguladığın için seni düşman ilan etmişler, sallamazsın. Sonra dersin ki bu herifler dine inanmasa, din korkusu olmasa ne hale düşerdi. İyiki varmış. Susarsın. 

Bir insanın aydınlanması, ancak zamanı geldiğinde olur. O yüzden sakin ol, akışına bırak. 

bu adam işi biliyor abi , şaka bir yana verdiği sayfa iyidir hakikaten son paylaşımlara hiç bakma birşey kalmadı boş boş şeyler paylaşıyorlar ama eski paylaşımlara göz atarsan çok güzel makaleler yazılar var , yazılarını gördüğüm kadarıyla çok sevdiğim shockman ağabeyde yukarda demişki   peki mucizeleri nasıl açıklayacaksın aslına bakarsan daha bu güne kadar kimsenin bir mucize yaşadığı yok sadece yalanlar var efenim musa denizi yarmış falan filan bu gün birisi bunu söylese deli dersiniz ama kitapta yazınca peygamber yapınca inancınızı sağlamlaştırıyor ben anlamıyor

bak ben ayk başkanıyım karikateistle ortak amaç peşindeyiz, seni de ayk çatısına alalım, bi istanbul yap bi iki gece takılırız içer sabaha akdar muhabbetleriz, sen de kurtulmuşlardan olursun, havuza kız atarsan havuzdaki kızlardan da yararlanabiliyorsun hem.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Deist,
    Ateist,

Bildiklerinin aslında bildiğin gibi olmadığını gösteren güzel paylaşımlar mevcut.

----

Ondan sana sana din olmadan herkesin suçu olacğaını faan söylerler... Sende beynimiz var dersin. HApishanelerdeki insanların %90+ sının bir dine inandığını söylersin.

Japonyanın bir tanrısı ve bir kitabı yok ama en sağlam kültüre sahip olan, en saygılı ülkelerden biri olduğunu söylersin. 

Sonra ? Sonra bakarsın ki, insanlar için denileni yapmak üzerinde mantık yürütmekten daha kolay ve sen sorguladığın için seni düşman ilan etmişler, sallamazsın. Sonra dersin ki bu herifler dine inanmasa, din korkusu olmasa ne hale düşerdi. İyiki varmış. Susarsın. 

Bir insanın aydınlanması, ancak zamanı geldiğinde olur. O yüzden sakin ol, akışına bırak. 

bu adam işi biliyor abi , şaka bir yana verdiği sayfa iyidir hakikaten son paylaşımlara hiç bakma birşey kalmadı boş boş şeyler paylaşıyorlar ama eski paylaşımlara göz atarsan çok güzel makaleler yazılar var , yazılarını gördüğüm kadarıyla çok sevdiğim shockman ağabeyde yukarda demişki   peki mucizeleri nasıl açıklayacaksın aslına bakarsan daha bu güne kadar kimsenin bir mucize yaşadığı yok sadece yalanlar var efenim musa denizi yarmış falan filan bu gün birisi bunu söylese deli dersiniz ama kitapta yazınca peygamber yapınca inancınızı sağlamlaştırıyor ben anlamıyor

Yok yok Sevgili @Lotus Hocam Ben Mucizeleri Tam Olarak Kastetmemiştim... Onlar Kitaplardadır.. Koca Evren Ve Yaradılışımızın Gizemlerinden Hücrelerimizin Kendi Kendini İnşa Etme Ustalığından Ve Manyetik Bir Güç Varmışçasına Her Yeri Kuşatan Döngüsel Düzenden Bahsetmiştim.

Bunların Rastlantısal Sonuçlara Bağlanması Yadırganacak Bir Durumdur.. Peki Bilimsel Olarak Bu Doğal Seyre Sahip Mucizeleri Nasıl İfade Edebiliriz....

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Deist,
    Ateist,

----

Yok yok Sevgili @Lotus Hocam Ben Mucizeleri Tam Olarak Kastetmemiştim... Onlar Kitaplardadır.. Koca Evren Ve Yaradılışımızın Gizemlerinden Hücrelerimizin Kendi Kendini İnşa Etme Ustalığından Ve Manyetik Bir Güç Varmışçasına Her Yeri Kuşatan Döngüsel Düzenden Bahsetmiştim.

Bunların Rastlantısal Sonuçlara Bağlanması Yadırganacak Bir Durumdur.. Peki Bilimsel Olarak Bu Doğal Seyre Sahip Mucizeleri Nasıl İfade Edebiliriz....

mucize açıklaması olmayan durumdur, doğada açıklanamayan çok az durum vardır bu konuların da islamla alakası yoktur, yakında da açıklanır zaten. Hücrenin kendini inşası falan açıklanmış şeyler bunlar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Deist,
    Ateist,

----

mucize açıklaması olmayan durumdur, doğada açıklanamayan çok az durum vardır bu konuların da islamla alakası yoktur, yakında da açıklanır zaten. Hücrenin kendini inşası falan açıklanmış şeyler bunlar

Bir Zekası Olmadığıda Açıklanmış Şeyler Arasında Varmıdır Acaba.?

Bir Zekası Yok Ve Doğru Düzlemde DNA Kodlarının Hükmettiği Haritasal Enlem Ve Boylamı, Matematiksel Altın Oranda Kullanarak, Bir İnsan Yada Bir Fil Yada Her Hangi Bir Canlıyı Oluşturuyor...

Bunun Açıklanabilir Henüz Bir Tarafı Yok Hocam. Evreleri Ve Şekillenme Biçimleri Açıklanmıştır Ama Bunu Nasıl Becerebildikleri Ve DNA Kodlarındaki Haritasal Bilgileri Nasıl İşledikleri Henüz Çözülmüş Bir Sır Değil.

DİPNOT: Konuyu İslam İle Bağdaştırmak Değil Amacım.. Sadece Her birimizim Muhatap Olduğu Kafa Kurcalayan Sorular Bunlar.

ShockMan tarafından 30/Kas/12 16:02 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

kardes yanlis anlama ama ne din olayidir burada anlamadim ki. imama gidip hack nasil yapilir diye soruyormusun?

yani burasi yeri mi allani seversen?

İmam bilgisayardan teknolojiden anlamak zorund degil, ama anlayani da var. 

Hacker/yazilim-donanim müh. vs dinden anlamayabilir, uygulamayabilir, bilmeyebilir de, ama bilmek zorunda. 

kardeş müsadeniz olursa ibretlik bir paylaşım yapmak istiyorum.

imgim.com/6267incif1864791.jpg

bu da kalp gözü kapalı olanlara gelsin.

Epeyce yakisikliymissin usta, aldim ibreti koydum cebime. 

ben bunu diyorum bak iste. her isi ehline soracaksin.

imam boyle bir resim upload etmezdi ornegin. dalga da gecmezdi. ya da gitse dini bir forumda sorsa bu soruyu, bekledigi cevaplari alirdi.

dikkatini cekerim konunun yarisi dalga, geyik, girgir. 

All I need is a possibility.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Mucize konusunda ;

Bundan uzun süre önce ; birisi  çıkıp dünya yuvarlak demiş. Onu öldürmüşler. Sonra bşakaları dedi öldürdüler. Sonuç ? Şimdi herkes yuvarlak olduğuna inanıyor.

Bilim şu an için bazı şeyleri açıklayamıyor olabilir. Bilimin en güzel kısmı budur zaten ; eğer birşey açıklanıyor ve yanlış olduğu bulunuyorsa bilim bunu kabul eder. Big bang'den önce ne vardı ? Nasıl oluştu ? Neler oldu ? Bunu bulmak için CERN deneyini gerçekleştiriyorlar. Mucizelerin bir çoğu yakında çözülecektir.

50 sene içinde big bang olayını açıklanacağını düşünüyorum. Eski zamanda uydu flaan yoktu, dünya nasıldı bilemiyorlardı. Teknoloji yeterli değildi. Şimdi yeterli hale geldi ve açıklandı. Teorilerle çıkılan yolda ; pratiklerle doğrulandı ve kanıtlandı

--

Yobazların dediğinin aksine ateizm tanrı yok demek. Tanrının olduğuna dair kanıt yok der. Yobazlarda bunun üzerine etrafına bak der. Ateistler de etrafında olup bitenleri bilimsel olarak anlatır. Yobazlarda işte bunu Allah yaptı der. Sonrasında olay iyice karmaşıklaşır.

bu bir seçim meselesidir. Ne olursa olsun şunu unutmamak gerek ; haritalar, insanlara ait kavramlar sadece beyinde vardır. Zihinsel olarak insanları ayırt ediyor ve sırf inanmadığı yada aynı ırka ait olmadığı için onlardan nefret ediyoruz.

Bu bilimin yada herhangi bir inancın hiçbir yerinde yazmaz. O yüzden etrafınıza salyalar saçarak küfür ederken dikkatli olun. Hem inancınıza ters düşüyorsunuz hemde insanlığınızı kaybediyorsunuz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hapymy707
    hapymy707's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.

Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.

Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.

(:

Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?

Evet düşünmeleri pek normal bişey.

Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.

Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'

İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

diyor eckhart tolle.

ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)          

kuran-ı kerim öyle demiyor aptal hayvan. öbür dünyada bu sözlerini yedirticek HZ.ALLAH  sana .git peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem) in    hayat hikayesinden bazı bölümleri oku onlara kötü mü davranırmış.                         

yorum yoh
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

[url=http://postimage.org/image/7sag5h7lz/][img]http://s15.postimage.org/7sag5h7lz/Yeni_Bit_E_lem_Resmi.jpg[/img][/url]

Beyler kim o abaza çıksın ortaya =D 

glaurung tarafından 30/Kas/12 16:25 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    hapymy707 bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.

Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.

Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.

(:

Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?

Evet düşünmeleri pek normal bişey.

Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.

Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'

İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

diyor eckhart tolle.

ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)          

kuran-ı kerim öyle demiyor aptal hayvan. öbür dünyada bu sözlerini yedirticek HZ.ALLAH  sana .git peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem) in    hayat hikayesinden bazı bölümleri oku onlara kötü mü davranırmış.                         

yazacağın yazıyı alıntının dışına yazmayı öğrende bir her neyse onun dışında kurandan direk alıntı yaptım güzelim haa birde ben okudum sizin peygamberin hayatını epey bi cinsi münasebetle geçmiş ömrü başka birşey bulamadım ki birde aptal hayvan demişsin bana ımm güzel gel gelelim senin inanca göre benide allah yaratmadı mı nedir bu öfke bide bide sen çok sinirli öfkeli bir abiye benziyorsun cebit'e gelsenee :D

Toplam Hit: 10251 Toplam Mesaj: 89