Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]
-
suç konuyu açanda biliyor tartışma çıkacağını inadına açıyor yazık.
-
yüz çevirmekten kasıt dinden çıkmak nisa suresi
dinini değiştiren kimseyi öldürünüz" (buhârî, cihâd 149, itisâm, 28, istitâbe, 2; ebû dâvud, hudûd 1; tirmizî, hudûd, 25; nesaî, tahrîm,14); "müslüman bir kimsenin kanı ancak üç şeyden birisi ile helal olur. zina eden dul, cana karşılık can ve cemaatten ayrılıp dinini terkeden kimse" (buhârî, diyât, 6; müslim, kasâme, 25, 26; ebu davud hudûd 1).
alın size hoşgörü.
din derslerinde bunları öğretmediler. o zorunlu derslerde göstermek istedikleri gibi gösterdiler bu dini bize
-
Din yönünden kendini eksik görmenin sebebi kardeş;
Ya ailen sana vakti zamaninda dinin görevlerini zorla sevdirtmeye çalışıp bunu görev haline getirtmiş kemal yaşa erince
bunaldığını anlayıp herşeyi bir kenara bırakmışsın.
Ya kendini doğru dine sahip bir insan olarak görmüyorsun.(seçim açısından)
Ya da herhangi bir gücün ilahın olmadığına kanaat getirmişsin yüreğinde,ettiğin duaların ve yalvarışların cevapsız kaldığını
anlayıp psikolojik olarak isyan edip kendini bulunduğun dinden uzaklaştırmışsın.
Eğer gerçekte Tanrı ya isyan ettiysen onun gücüne gidecek bir kusurda davranışta bulunduysan.Öncelikle inandığın dinin
yollarına ve methodlarına uygun olarak tövbede bulun.Hayatının içinde ki sıkıntıları ve karşına çıkan zorlukları sana
Tanrı nın özellikle verdiğini düşünme unut.Mutlaka herkesin hayatında inişler çıkışlar olacaktır.Sürekli olarak dini vazifelerini
yerine getirmekle kendini görevlendirip ruhunu bunaltma.Ama yüreğinden ve beyninden onun varlığınıda atma.Her sofrada
doyuşunda,her iyi güne gözlerini açışında ona şükranlarını bildir.İyi bir insan ol diyip çocukları bilgilendirir gibi seni
tembihlemiyeceğim.Hayatının içinde gerek din açısından gerek insanlar açısından kötülük yaptığın zaaflarına yenik düştüğün
anlar olacaktır.Önemli olan yüreğinden geçendir.Ben de vakti zamanında kendi dinim ile çelişkilere düştüm.Buna gerek çevrem
gerek yaşadığım coğrafya gerekse kendi zihnimde ki ikinci kişi sebep olmuştu.Yüreğimi dinlemeyi öğrendiğim günden beri
dinim ile ilgili bir sıkıntım yok.Bu tarz konularla ilgili konuşmak istersen özelden konuşabiliriz.Belki bir nebze yardımım dokunur.
Bu zihinde ki ikinci kişi nedir diyeceksin inan bana herkesin içinde bazen sohbet ettiği soru sorduğu birileri vardir :)
-
Din demek Den yani borç demektir. Allah'ın verdiği gücü ki bu güç var edici güçtür, ödeme gününde ki borcu temsil eder.
Mealler yalan yanlış çevrilerle dolu, düşük arapça bilgili, anlamlandırdığı şekliyle yazmışlardır. İyi arapça bilen bir islam tarihi profösörüyle çevirileri yapın ve arapçayı ondan öğrenin.
-
MADTAMER bunu yazdı
Din yönünden kendini eksik görmenin sebebi kardeş;
Ya ailen sana vakti zamaninda dinin görevlerini zorla sevdirtmeye çalışıp bunu görev haline getirtmiş kemal yaşa erince
Ya kendini doğru dine sahip bir insan olarak görmüyorsun.(seçim açısından)
Ya da herhangi bir gücün ilahın olmadığına kanaat getirmişsin yüreğinde,ettiğin duaların ve yalvarışların cevapsız kaldığını
anlayıp psikolojik olarak isyan edip kendini bulunduğun dinden uzaklaştırmışsın.
Eğer gerçekte Tanrı ya isyan ettiysen onun gücüne gidecek bir kusurda davranışta bulunduysan.Öncelikle inandığın dinin
yollarına ve methodlarına uygun olarak tövbede bulun.Hayatının içinde ki sıkıntıları ve karşına çıkan zorlukları sana
Tanrı nın özellikle verdiğini düşünme unut.Mutlaka herkesin hayatında inişler çıkışlar olacaktır.Sürekli olarak dini vazifelerini
yerine getirmekle kendini görevlendirip ruhunu bunaltma.Ama yüreğinden ve beyninden onun varlığınıda atma.Her sofrada
doyuşunda,her iyi güne gözlerini açışında ona şükranlarını bildir.İyi bir insan ol diyip çocukları bilgilendirir gibi seni
tembihlemiyeceğim.Hayatının içinde gerek din açısından gerek insanlar açısından kötülük yaptığın zaaflarına yenik düştüğün
anlar olacaktır.Önemli olan yüreğinden geçendir.Ben de vakti zamanında kendi dinim ile çelişkilere düştüm.Buna gerek çevrem
gerek yaşadığım coğrafya gerekse kendi zihnimde ki ikinci kişi sebep olmuştu.Yüreğimi dinlemeyi öğrendiğim günden beri
dinim ile ilgili bir sıkıntım yok.Bu tarz konularla ilgili konuşmak istersen özelden konuşabiliriz.Belki bir nebze yardımım dokunur.
Bu zihinde ki ikinci kişi nedir diyeceksin inan bana herkesin içinde bazen sohbet ettiği soru sorduğu birileri vardir :)
hepsi var :(
-
Şu yobaz arkadaşlar din konusunda kanıt diye kurandan ayet vermenin circular reference mantık hatası oluşturduğunu hiçbir zaman anlayamadılar.
-
necroshine bunu yazdı
dİN Zenginlere göre değilmi yani?!?!?!
-
blmrt bunu yazdıTurania bunu yazdıLotus bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıCenkSertoz bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda
Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.
Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların gördüklerin sana bunları söyletiyorken.
Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.
Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.
Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.
(:
Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?
Evet düşünmeleri pek normal bişey.
Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.
Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.
Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'
İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz
diyor eckhart tolle.
ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;
"
Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51) ya ne cahil adamlar var arkadaş düşündükçe çıldırcak gibi oluyorum.
SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI BAZI EŞŞEKLER VAR ALIYOR BİR AYETİ BAK DİYOR BÖYLE DEMİŞ BU YANLIŞ BİLMEMNE.
bir ayeti okurken o ayetin anlamını kavramanın en iyi yolu onun neyden sonra indirildiğini neden öyle söylendiğni anlamaktır.
BU ÖRNEKTEKİ AYETİ ÇOK DUYDUM HEP DİYORLAR İSLAM IRKÇILIK YAPIYOR DÜŞMAN GÖSTERİYOR HEDEF GÖSTERİYOR VESAİRE.
Gel gelelim işin aslına bu ayetten önce hristiyanlarla yahudiler müslümanları tuzağa düşürüyor kayıplar veriliyor vesaire. onun üzerine bu ayet iniyor. biraz bilinçlenelim okuyalım düşünelim LÜTFEN.
UNUTMAYIN Kİ KURAN DAN DİYE GÖKTEN DÜŞME BİR KİTAP DEĞİLDİR. UZUN ZAMAN ZARFINDA YAVAŞ YAVAŞ İNDİRİLEN VE İNDİRİLİRKEN İSLAMIN YAŞADIĞI OLAYLARA ŞAHİT OLAN BİR KİTAPTIR.
hocam senın yazdıgın bu mantıga göre o zaman ebedi kitap olma geçerliligini yitirir .. ayetler zaman dilimlerine göre çürür ve bu kitap geçerliiligini yitirir eger senın dedigin gibi o zamanın şartlarına göre bu ayet indirlimiş se haksızmıyım
haksızsın hocam böyle örnekler olduğu gibi ebedi özelliği de vardır. her ayet aynı nitelikte değildir ebedi bir kitap olmasına rağmen içinde bulunduğu dönemi de elbette ki değerlendirmesi normal.