folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

suç konuyu açanda biliyor tartışma çıkacağını inadına açıyor yazık.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

yüz çevirmekten kasıt dinden çıkmak  nisa suresi 

88. Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.

89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

dinini değiştiren kimseyi öldürünüz" (buhârî, cihâd 149, itisâm, 28, istitâbe, 2; ebû dâvud, hudûd 1; tirmizî, hudûd, 25; nesaî, tahrîm,14); "müslüman bir kimsenin kanı ancak üç şeyden birisi ile helal olur. zina eden dul, cana karşılık can ve cemaatten ayrılıp dinini terkeden kimse" (buhârî, diyât, 6; müslim, kasâme, 25, 26; ebu davud hudûd 1).

alın size hoşgörü.    

din derslerinde bunları öğretmediler. o zorunlu derslerde göstermek istedikleri gibi gösterdiler bu dini bize 

raul tarafından 01/Ara/12 02:49 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MADTAMER
    MADTAMER's avatar
    Erkek

Din yönünden kendini eksik görmenin sebebi kardeş;

Ya ailen sana vakti zamaninda dinin görevlerini zorla sevdirtmeye çalışıp bunu görev haline getirtmiş kemal yaşa erince

bunaldığını anlayıp herşeyi bir kenara bırakmışsın.

Ya  kendini doğru dine sahip bir insan olarak görmüyorsun.(seçim açısından)

Ya da herhangi bir gücün ilahın olmadığına kanaat getirmişsin yüreğinde,ettiğin duaların ve yalvarışların cevapsız kaldığını

anlayıp psikolojik olarak isyan edip kendini bulunduğun dinden uzaklaştırmışsın.

Eğer gerçekte Tanrı ya isyan ettiysen onun gücüne gidecek bir kusurda davranışta bulunduysan.Öncelikle inandığın dinin

yollarına ve methodlarına uygun olarak tövbede bulun.Hayatının içinde ki sıkıntıları ve karşına çıkan zorlukları sana

Tanrı nın özellikle verdiğini düşünme unut.Mutlaka herkesin hayatında inişler çıkışlar olacaktır.Sürekli olarak dini vazifelerini

yerine getirmekle kendini görevlendirip ruhunu bunaltma.Ama yüreğinden ve beyninden onun varlığınıda atma.Her sofrada

doyuşunda,her iyi güne gözlerini açışında ona şükranlarını bildir.İyi bir insan ol diyip çocukları bilgilendirir gibi seni

tembihlemiyeceğim.Hayatının içinde gerek din açısından gerek insanlar açısından kötülük yaptığın zaaflarına yenik düştüğün

anlar olacaktır.Önemli olan yüreğinden geçendir.Ben de vakti zamanında kendi dinim ile çelişkilere düştüm.Buna gerek çevrem

gerek yaşadığım coğrafya gerekse kendi zihnimde ki ikinci kişi sebep olmuştu.Yüreğimi dinlemeyi öğrendiğim günden beri 

dinim ile ilgili bir sıkıntım yok.Bu tarz konularla ilgili konuşmak istersen özelden konuşabiliriz.Belki bir nebze yardımım dokunur.

Bu zihinde ki ikinci kişi nedir diyeceksin inan bana herkesin içinde bazen  sohbet ettiği soru sorduğu birileri vardir :)

MADTAMER tarafından 01/Ara/12 03:02 tarihinde düzenlenmiştir

Ey TÜRK!Üstte mavi gök çökmedikçe,altta yağız yer yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kim bozabilir.Titre ve özüne dön.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Din demek Den yani borç demektir. Allah'ın verdiği gücü ki bu güç var edici güçtür, ödeme gününde ki borcu temsil eder.

Mealler yalan yanlış çevrilerle dolu, düşük arapça bilgili, anlamlandırdığı şekliyle yazmışlardır. İyi arapça bilen bir islam tarihi profösörüyle çevirileri yapın ve arapçayı ondan öğrenin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    MADTAMER bunu yazdı

Din yönünden kendini eksik görmenin sebebi kardeş;

Ya ailen sana vakti zamaninda dinin görevlerini zorla sevdirtmeye çalışıp bunu görev haline getirtmiş kemal yaşa erince

Ya  kendini doğru dine sahip bir insan olarak görmüyorsun.(seçim açısından)

Ya da herhangi bir gücün ilahın olmadığına kanaat getirmişsin yüreğinde,ettiğin duaların ve yalvarışların cevapsız kaldığını

anlayıp psikolojik olarak isyan edip kendini bulunduğun dinden uzaklaştırmışsın.

Eğer gerçekte Tanrı ya isyan ettiysen onun gücüne gidecek bir kusurda davranışta bulunduysan.Öncelikle inandığın dinin

yollarına ve methodlarına uygun olarak tövbede bulun.Hayatının içinde ki sıkıntıları ve karşına çıkan zorlukları sana

Tanrı nın özellikle verdiğini düşünme unut.Mutlaka herkesin hayatında inişler çıkışlar olacaktır.Sürekli olarak dini vazifelerini

yerine getirmekle kendini görevlendirip ruhunu bunaltma.Ama yüreğinden ve beyninden onun varlığınıda atma.Her sofrada

doyuşunda,her iyi güne gözlerini açışında ona şükranlarını bildir.İyi bir insan ol diyip çocukları bilgilendirir gibi seni

tembihlemiyeceğim.Hayatının içinde gerek din açısından gerek insanlar açısından kötülük yaptığın zaaflarına yenik düştüğün

anlar olacaktır.Önemli olan yüreğinden geçendir.Ben de vakti zamanında kendi dinim ile çelişkilere düştüm.Buna gerek çevrem

gerek yaşadığım coğrafya gerekse kendi zihnimde ki ikinci kişi sebep olmuştu.Yüreğimi dinlemeyi öğrendiğim günden beri 

dinim ile ilgili bir sıkıntım yok.Bu tarz konularla ilgili konuşmak istersen özelden konuşabiliriz.Belki bir nebze yardımım dokunur.

Bu zihinde ki ikinci kişi nedir diyeceksin inan bana herkesin içinde bazen  sohbet ettiği soru sorduğu birileri vardir :)

hepsi var :(

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şu yobaz arkadaşlar din konusunda kanıt diye kurandan ayet vermenin circular reference mantık hatası oluşturduğunu hiçbir zaman anlayamadılar.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    necroshine bunu yazdı

dİN Zenginlere göre değilmi yani?!?!?!

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    Turania bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.

Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.

Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.

(:

Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?

Evet düşünmeleri pek normal bişey.

Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.

Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'

İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

diyor eckhart tolle.

ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

ya ne cahil adamlar var arkadaş düşündükçe çıldırcak gibi oluyorum. 

SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI BAZI EŞŞEKLER VAR ALIYOR BİR AYETİ BAK DİYOR BÖYLE DEMİŞ BU YANLIŞ BİLMEMNE.

bir ayeti okurken o ayetin anlamını kavramanın en iyi yolu onun neyden sonra indirildiğini neden öyle söylendiğni anlamaktır.

BU ÖRNEKTEKİ AYETİ ÇOK DUYDUM HEP DİYORLAR İSLAM IRKÇILIK YAPIYOR DÜŞMAN GÖSTERİYOR HEDEF GÖSTERİYOR VESAİRE.

Gel gelelim işin aslına bu ayetten önce hristiyanlarla yahudiler müslümanları tuzağa düşürüyor kayıplar veriliyor vesaire. onun üzerine bu ayet iniyor. biraz bilinçlenelim okuyalım düşünelim LÜTFEN.

UNUTMAYIN Kİ KURAN DAN DİYE GÖKTEN DÜŞME BİR KİTAP DEĞİLDİR. UZUN ZAMAN ZARFINDA YAVAŞ YAVAŞ İNDİRİLEN VE İNDİRİLİRKEN İSLAMIN YAŞADIĞI OLAYLARA ŞAHİT OLAN BİR KİTAPTIR.

hocam senın yazdıgın bu mantıga göre o zaman ebedi kitap olma geçerliligini yitirir .. ayetler zaman dilimlerine göre çürür ve bu kitap geçerliiligini yitirir eger senın dedigin gibi o zamanın şartlarına göre bu ayet indirlimiş se haksızmıyım

haksızsın hocam böyle örnekler olduğu gibi ebedi özelliği de vardır. her ayet aynı nitelikte değildir ebedi bir kitap olmasına rağmen içinde bulunduğu dönemi de elbette ki değerlendirmesi normal.

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
Toplam Hit: 9585 Toplam Mesaj: 89