Diplomanin Onemi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Merhabalar.Simdi ole alanlar var ki diplomasiz kesinlikle olmuyor mesela tip,hukuk gibi.Ama peki turizm.bilisim sektoru,dil bilim gibi alanlarda durum nedir ?

Yani benim projelerim gelistirmis oldugum iyi projelerim olsun,referanslarim olsun,bildigim programlama diline hakim olayim yinede buyuk bir sirkete giremez miyim IT de ? Yada girsem bile maasim daha mi az olur yada kariyer alaninda yukselmem ? Yani ole ki uni mezunu olupda konusuna hic mi hic hakim olmayan bir suru insan var.

Benim staj yaptigim yerde matematik muhendisi olan 2 kisi vardi ama mesela ben rusca ogretmenligi gibi sozel bir alandan mezun olsam avantajim cok mu duser.

Saygilar Sevgiler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

bknz: etkikete para ödemek

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

senin bu alandaki bilgine bakıyor hocam diploma.

gerçekten sağlam elemansan,diplomalı birçok embesilden daha iyi iş yapıyorsan adam diploması var diye neden ona fazla para versinki?

başörtüyle üniversiteye giremediği için üniversiteden ayrılan biri vardı microsofttan gelen teklif üzerine orada çalışmaya başlayan. microsoft bu kişinin inancına baktımı? hayır. uzaya mekik yolladıda bu kişinin başörtüsüne takıldımı? hayır. diplomasına baktımı? hayır. yaptığı işe baktı kendisine yararlı gördü aldı.

yani google'ı,youtube'u,facebook'u senin kurmuş olman için önünde bir engel yok.

ha dersenki ben evde çalışmak açısından değilde microsoft google açısından bakıyorum,o zamanda durum farklı değil.

diploma tercih meselesi,işini iyi yaptıktan sonra hiç önemi olduğunu sanmıyorum.

birşey alırken onu üretenin diploması olup olmadığına değil,ürünün iyi olup olmadığına bakıyoruz.

sonuçta bill gates,steve jobs,mark zuckerberg,larry ellison vs vs bu insanların diploması yok,ama onların ürünlerini kullanıyoruz. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

genelleme yapmayı sevmem diploma önemlidir ve ya değildir demiyorum ama diplomayı önemsiz görenler genellikle diplomayı alamayanlardır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Öncelike şunu belirtmek isterim tecrübe > eğitim ama eğitim tecrübe kazanma yetenegini ciddi bir şekilde artırmaktadır.Eğitim not ortalaması vs ilk işe girerken önemlidir.

büyük firmalardan kastının ne olduğu çok önemli

Mesela ideasoft e-ticaret çözümleri konusunda büyük bir firmamıdır? evet.Peki orada çalışıcak birinin mühendislik diplomasına sahip olması benim bakış acıma göre gereksiz ama operasyonlar büyüdükce ortaya daha çok paralar konuldukca(mesela bir load balancer' 20.000 euro dedigimizde ucuzmuş diye tepki alıyorsanız) firmalar eğitime daha çok bakıyorlar 

Bununda iki sebebi var 

Birincisi sen ne kadar iyi olursan ol(en tepede ki adamlardan olmadıkca) her zaman sana denk ve diplomalı biri olucaktır bu bir gercek ve kabul etmek lazım

ikincisi Banka tecrübem olduğu için oradan örnek vericem bankalarda bir sorun çıktığı zaman yönetimden ya da denetleme kurulundan neden yetkin adam kullanmadınız diye ik'yı ya da yönetici birimi suclamalarından korkuyorlar.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Eğitimi araç görmek gerek, amaç değil.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

burada bazı durumlar söz konusu 

bazı şirketlerde (tabi büyük şirketlerden bahsediyorum vestel beko gibi)

öncelik senin bilgine bakıyorlar sonra etiketine bakıyorlar

mesala bilgisayar programcısı iş ilanlarına baktığında

programcının bilmesi gereken  şeyler ileri derecede matematik ve bir programlama dili

adam diyorki

c ve pascal dillerinden en az birini çok iyi derecede bilen mühendislik matematik veya fizik mezunu eleman alınacaktır

burada üniversitede ne okuduğunun çokta önemi yok vede adamın istediği matematik bilgisini yukarıda yazan bölümler dışında bir yerde öğrenmenin imkanı yok

birde sadece diplomada yeterli olmuyor büyük firmalarda

üniversite hayatında yaptığın sosyal akviteleride sorabiliyorlar

herhangibir öğrenci klübünde üye oldunmu yada bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü oldunmu

yada çeşitli eğitimlere katıldınmı

proje geliştirme

iletişim vb gibi eğitimler 

bunu ister kabul et ister etme ama

üniversite kültürü alıp almadığına bakıyor

çoğu firmada ise mühendis fetişi var

şöyle bir iş ilanı gördüğümü bile hatırlıyorum

üniversitelerin mühendislik fakültesinden (işletme muhasebe maliye elektrik elektronik makine bölümlerinden) mezun diyordu 

bunlar benim gözlemlediğim şeyler

yanlışta gözlemlemiş olabilirim  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------

sonuçta bill gates,steve jobs,mark zuckerberg,larry ellison vs vs bu insanların diploması yok,ama onların ürünlerini kullanıyoruz. 

Evet bu adamların diplomaları yok ama Bill Gates ve Mark Harvard üniversitesine gitmişler ve okurken şirketlerini kurunca okulu bırakmışlardır yani dünyanın en iyi okullarından birine giderken bakmışlara para kazanıyorlar bırakmışlar.

Larry Ellison okulu bırakmıştır ama kötü bir ögrenci olduğu için değil annesi ölünce depresyona girdiği için

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

HighElf bunu yazdı:

bknz: etkikete para ödemek

+ iştir > para >araba>karı>mezar>ondan sonra bibooka yaramaz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Kenidini kanıtlayabilmen için gerekli bir giriş kartı, bir bilettir hocam diploma. Bu bilet her ne kadar iyiyse, o kadar iyi yerlere girer ve kendini daha kolay kanıtlama şansı verirler sana. Gerisi de senin elinde ki eğer o biletin yok ve sen büyük bir yeteneksen, kendini içeri girmeden nasıl kanıtlarsın bilemeyeceğim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

pcdoktor636 bunu yazdı:

Evet bu adamların diplomaları yok ama Bill Gates ve Mark Harvard üniversitesine gitmişler ve okurken şirketlerini kurunca okulu bırakmışlardır yani dünyanın en iyi okullarından birine giderken bakmışlara para kazanıyorlar bırakmışlar.

Larry Ellison okulu bırakmıştır ama kötü bir ögrenci olduğu için değil annesi ölünce depresyona girdiği için

evet hocam dediğiniz doğrudur. ancak sonuç olarak adamların diploması yok :) yani şuan ehliyet almak için lise diploması istiyorlar. adamlar senin galatasaray lisesinden terkim demene bakmıyorlar. iş hayatındada aynı durum olur diye düşündüm. mürid sonuçta diplomayı sormuş. ve sonuç olarakta diplomaları yok :D

Toplam Hit: 6071 Toplam Mesaj: 47