Diplomanin Onemi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------

sandman bunu yazdı:

pcdoktor636 bunu yazdı:

sonuçta bill gates,steve jobs,mark zuckerberg,larry ellison vs vs bu insanların diploması yok,ama onların ürünlerini kullanıyoruz. 

Evet bu adamların diplomaları yok ama Bill Gates ve Mark Harvard üniversitesine gitmişler ve okurken şirketlerini kurunca okulu bırakmışlardır yani dünyanın en iyi okullarından birine giderken bakmışlara para kazanıyorlar bırakmışlar.

Larry Ellison okulu bırakmıştır ama kötü bir ögrenci olduğu için değil annesi ölünce depresyona girdiği için

evet hocam dediğiniz doğrudur. ancak sonuç olarak adamların diploması yok :) yani şuan ehliyet almak için lise diploması istiyorlar. adamlar senin galatasaray lisesinden terkim demene bakmıyorlar. iş hayatındada aynı durum olur diye düşündüm. mürid sonuçta diplomayı sormuş. ve sonuç olarakta diplomaları yok :D

Evet diplomaları yok ama büyük bir şirketede çalışan olarak girmediler şirketi kurdular.Ek olarak kurulum esnasında yanlarında olan ortakları ya da startup esnasındaki çalışanlar hep bu üniversiteden adamlardı

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

üniversitenin sana akademik bilgi dışında kattığı hayat tecrübesidir bağlantılardır, onları kenara koyarsak diplomanın işe yaradığı tek şey aynı işi yapıp daha fazla para almandır. tabi bu kural, senin yapacağın işi diploması olmayan birine yaptırıp az para vermek şeklinde de çalışabilir. aldığımız birçok duyuma göre de öyle çalışmaktadır.

tabi imza yetkisi diye de bi konu var ki onun senin sorduğun şeyle ilgisi yok.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:

sonuçta bill gates,steve jobs,mark zuckerberg,larry ellison vs vs bu insanların diploması yok,ama onların ürünlerini kullanıyoruz. 

sandman da söylemiş, bill gates gibi adamlar iş kurup bıraktı okulu. benim salı günü gireceğim son sınavdan sonra okul bitiyor. ama biri şimdi dese ki projelerin için sermaye sağladım hemen çıkıp gelmen lazım, 1 dakka düşünmem okulun bitmesine 2 gün varken bile bırakırım okulu.

hem bill gates, verdiği bi röportajda okulu bitirmiş olmayı dilediğini söylemiştir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Diplomasızda olabilir örnekleri genelde abd kökenlidir zira bırak diplomanı cinsiyetine veya abd ingilizcesini konuşabilirliğine bile bakmazlar. Sağdece işe bakarlar ama güzel ülkemde durum böyle değil. 2003 de mühendis olmadığım içln beni terkeden samsunlu kız arkadaşım vardı. öğretmendi kendisi. Türkiyede diplomasızlık 0-2 geriden başlamaktır, tavsiye etmem. Ayrıca birçok sektörde diploma demek imza yetkisi demektir. Mesela çok iyi inşaatcı olabilirsin ama projeni mühendis imzalamassa ruhsat alamassın. Yada doktor değilsen reçete yazamassın. Hemşirede olsan ve hastalık kolay anlaşılabilirde olsa farketmez, reçete yazamassın. Özetle diplomasızlığı aklından çıkar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

ben diplomali kimseyi yanimda calistirmadim.

ya alayli adami almisimdir yada sifirdan bir yerlere cikartmisimdir.

diplomaliyi aliyosun sanki ceo yapicaz adami yanimizda oyle bi tavirlar falan.

yok abi cekirdekten yetisme adam iyidir. isi yaparken erinmez.

diplomali adam monaco prensesi sanki... bir cogu kablo toplamaktan acizdi elleri kirlenicek diye.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Diploma bazı sektörlerde geçerli olabiliyor. Bilgisayar Mühendisleri, Sistem ve Ağ Uzmanları falan bunlar diplomalar ile alınır diye düşünmekteyim. Çünkü bu meslek alanlarında kendi bilgi ve birikiminiz ile diplomasız bir şekilde başvurduğunuzda geri çevirirler. 

Grafik & Web tasarım sektöründe ise bu durum çok değişik istisnalar olsa bile. Firmalar genellikle portfolyonuza ve çalışmalarınıza bakıyor. Diploma ikinci planda kalıyor. 

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

susuzluk hiçbirşey diploma herşeydir

mesela ben proje çizerim elektrigin inini cinini bilirim iddea ediyorum mühendistende pratigimde bilgimde fazladır ama gel görki diploma yok 1200 lira maaşa talim ediyoruz  

yunusozturk.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

vukuat bunu yazdı:

mesela ben proje çizerim elektrigin inini cinini bilirim iddea ediyorum mühendistende pratigimde bilgimde fazladır ama gel görki diploma yok 1200 lira maaşa talim ediyoruz  

benim arkadas ta autocadciydi 3 senede 3 daire aldi. teknik liseden mezundu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

scheitann bunu yazdı:

vukuat bunu yazdı:

Teknik lise diploması var ama. Ya da eğitim kurumların 200 saatlik eğitimlerine girip sertifika almıştır. 

ne diyon?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:

scheitann bunu yazdı:

vukuat bunu yazdı:

Teknik lise diploması var ama. Ya da eğitim kurumların 200 saatlik eğitimlerine girip sertifika almıştır. 

e bi de yil farki var. dedigim olayi 2001 - 2004 arasinda yapti.

su anda fiyatlar cok dusuk oldugu icin zaten o calismiyo.

sertifikasi falan yok bildigim...

Toplam Hit: 6527 Toplam Mesaj: 47