Diplomanin Onemi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Turkiyede hukuk adina ne varsa cigneyen Kenan evren'e doktora bile degil fahri hukuk profesorlugu unvani verildi , koca diktatore sade doktora vermek yakisik almaz diye dusunmus olmalilar :) Bir de isimlerin onunde Prof Dr gorursunuz oysa Prof olmak icin zaten doktora sarttir ,ikisini birden yazmanin hikmeti ne ? Turkiyeyi ingilizce dahi bilmeyen kisiler yonetmiyormu ? Ne basbakan nede cumhurbaskani ingilizce dahi bilmiyor.Diploma degil egitimdir onemli olan , her konuda,her meslek dalinda kendinizi gelistirin .Biz ulkece tahsili yetersiz kisilere daha once de yonetimleri devretmisizdir buna bir ornek daha vermek gerekirse ;50-60 doneminde Celal bayar cumhurbaskanligi yapmistir ama anayasamiza gore hani cumhurbaskani secilmek icin yuksekogretim yapmis olmak gerekiyordu ?Devlet reisleri bile tahsilsizken bunun acisini az mi cektik ?Turk devletini temsil edecek kiside tahsil ve kultur seviyesinin aranmasi en masum ve hakli bir tekliftir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Humanka
    Humanka's avatar
    Dişi

u235 bunu yazdı:
    -----------------------------

peki mesela universite mezunu olayim ama o bolumden mezun olmayayim vede mezun oldugum lise o meslegin alani olsun.Mesela bilisim bolumu mezunuyum lisede ama universitede baska bir alani bitirdim ve bir kac tanede disardan kurs bitirdim.Bu bana bir arti saglamaz mi ?

Meslek liselerinde bir halt ogrenilmeden mezun olunabiliyor bunuda biliyorum :)

@Humanka

Diplomani sen heralde soyledigin gibi kapi degil cin seddi falan olarak goruyorsun universite onluklu profesorlerin atom parcaladigi bir yer degil.Ve meslek bilmek altinsa diploma altin madenidir lafinda hic mantikli degil.

Diplomanın önemini soran ,henüz üniversite okumayan sensin.Bana üniversitenin nasıl bi yer olduğunu anlatacak son kişisin kısaca.Valla kusura bakma ama gerekçelerimi belirttim. Zaten üniversitede iyi bir eğitim verilmediğini de belirttim. Diplomasız biri daha kaliteli de iş yapsa büyük yerlerde çalışamaz. Çok yüksek maaşlar alamaz. Ama diploma yanında kendini geliştirirsen heryere de girersin , yüksek maaşlarda alırsın. Bu yüzden diploma altın madenidir gözümde. 

Sana tavsiyede bulunmaya çalışıyorum. Diploma alman faydalı olur demek istiyorum. Kişisel saplantılarını ve kusurlarını gözünde çok büyütmemeye çalış, sana kötü bişey söylememiştim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Humanka bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

peki mesela universite mezunu olayim ama o bolumden mezun olmayayim vede mezun oldugum lise o meslegin alani olsun.Mesela bilisim bolumu mezunuyum lisede ama universitede baska bir alani bitirdim ve bir kac tanede disardan kurs bitirdim.Bu bana bir arti saglamaz mi ?

@Humanka

Diplomani sen heralde soyledigin gibi kapi degil cin seddi falan olarak goruyorsun universite onluklu profesorlerin atom parcaladigi bir yer degil.Ve meslek bilmek altinsa diploma altin madenidir lafinda hic mantikli degil.

Diplomanın önemini soran ,henüz üniversite okumayan sensin.Bana üniversitenin nasıl bi yer olduğunu anlatacak son kişisin kısaca.Valla kusura bakma ama gerekçelerimi belirttim. Zaten üniversitede iyi bir eğitim verilmediğini de belirttim. Diplomasız biri daha kaliteli de iş yapsa büyük yerlerde çalışamaz. Çok yüksek maaşlar alamaz. Ama diploma yanında kendini geliştirirsen heryere de girersin , yüksek maaşlarda alırsın. Bu yüzden diploma altın madenidir gözümde. 

Sana tavsiyede bulunmaya çalışıyorum. Diploma alman faydalı olur demek istiyorum. Kişisel saplantılarını ve kusurlarını gözünde çok büyütmemeye çalış, sana kötü bişey söylememiştim.

yoo universite okuyorum okumadigimi kim soledi ? Bak tek yorumda saplantili ve kusurlu oldugumu anladin psikoloji falan okumus olmalisin :)

Ben mesleki bilginin diplomanin onunde oldugun savunuyorum.Yazdigin yorumda da orasi ters dustu bunu elestirdim sadece.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

İyi bir üniversitenin diplomasına sahip olursan kurumsal ve büyük şirketlerde çalışırsın. Buda sana 3000 tl başlangıç + yılda 16 maaş + yıl sonu primleri + özel sağlık sigortası + iş yerinde sex + tüm gün borsa takip etme + işin olmadığında kafana göre çıkıp gitmek olarak geri döner |:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Humanka bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

@Humanka

@ u235

bunuda sakın unutma

üniversite iş bulma kursu değildir 

üniversite sana seçtiğin branşta 

altın madeninden daha değerli olan bilgiyi 

ve diğer bilgilerede nasıl ulaşacağını verir

diploma ise sahip olduğun bilginin tescillenmesidir

diplomanı ister çerçeveletip duvara asarsın

ister rulo yapıp götüne sokarsın

üniversiteden mezun olduktan sonra 

eline verilenle oynamak yerine

kafana sokulanla ilgilen 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

iş güç olaylarına ben de yeni atılıyorum hala okulu bitirebilmiş değilim.. senelerdir diplomam yok kim işe alsınki diye dövünür dururdum ama olay farklıymış.. bi konuda bilgin yeterliyse ve o iş yerinin o bilgiyi bilen birine ihtiyacı varsa peşinde koşuyorlar.. hatta çevre işlerden gel bırak bizle çalış diyenler bile oluyor ki başıma geldi kendimi bi halt sanıcam yakında ondan korkuyorum.. üstelik okuduğum okulla uzaktan yakından alakası olmayan işler..

Velhasılı kelam sigorta yok, prim yok, maaş zamanında ödenmiyor.. yani diploma şart dövünmeye devam ediyorum. Bu sebeple okuyacaksın, diplomanı alacaksın, okuduğun okul üzerine bir bilgi birikimi yaparak iş arayacaksın en sağlamından şaşmamak lazım.

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

@ u235

bunuda sakın unutma

üniversite iş bulma kursu değildir 

üniversite sana seçtiğin branşta 

altın madeninden daha değerli olan bilgiyi 

ve diğer bilgilerede nasıl ulaşacağını verir

diploma ise sahip olduğun bilginin tescillenmesidir

diplomanı ister çerçeveletip duvara asarsın

ister rulo yapıp götüne sokarsın

üniversiteden mezun olduktan sonra 

eline verilenle oynamak yerine

kafana sokulanla ilgilen 

hak verdim arkadaşa üniversitede zorla kafamıza sokulmak istenen ama bizim inat edip kafamıza sokmadıgımız o bilgiler var ya su an dolarlarla ve saatlerle satılıyor bize aklımı sikeyim kır dizini dinle hocayı karı kız alemi neyine a.g deyip duruyorum hiç bir ögrenim boş degil sonucta bedava almıyorsun yada yatarak kafa yoruyor ac kalıyorsun o nedenle buna degsinde alın egitimizi sorun sorularınızı bedava egitim lan

siemens bugun 5 günde 2 şer saat egitimi 4 binliraya satıyor üniversitede bu parayla 1 dönem atlatırdık

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

türkiye de diploma mantığı : "al bu diplomayı dür bük a... a... sok o.ç dur." 

çok net. 

tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    darkman33
    darkman33's avatar
    Erkek

sen ne kadar bir işin ustası ol devlet illaki diploma ister..

örnek bir insan 10 yıl bilgisayar bakım onarım işi yapan biri okulda okuyandan  daha çok tecrübe kazanır..

ama devletın verdiği işleri yapamaz neden çunku kağıt üzerinde hiç bir bilgisi yok ama diploması olan adamdan çok çok daha iyi bilsede..

bu soyledığım her sektör için gecerlıdır

DİPLOMALI ADAM HER ZAMAN DAHA AVANTAJLIDIR...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

devlet haricinde kimsenin diplomaya baktığına, bakacağına inanmıyorum.

özel sektörde diploma sadece o diploma olmadan işi yapamıyosan o yüzden geçerlidir. örn. inş müh. imzası olmadan inşaata başlayamaman veya şirketlerde beyannameleri illaki mali müşavir sıfatında birinin vermesi gibi.

bu tür istisnalar dışında herşey işi öğrenmeye, bilmeye, tecrübeye bakıyor.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
Toplam Hit: 6548 Toplam Mesaj: 47