Diplomanin Onemi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

diplomasına göre değişir bu durum

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kknd
    kknd's avatar
    Erkek

herkesin mesajinin sentezi degil mi aslinda bu konu..hepiniz haklisiniz bakis aciniza gore, konumunuza gore. kimi benim diplomam yok ama daha yetenekliyim diyor, ama yetenek her sorunu cozmuyor. cozebilseydi sporcularin antrenorlere ihtiyaclari kalmazdi. herkes ayni sebepten oturu diploma almiyor. en ideali o bilim dalini sevmek tabii ki ama iste aile, cevre baskisi, gelecek kaygisi gibi bir suru etken var.. ama hep gozumuzden kacirdigimiz noktalar var. universite bilim ve kultur yuvasidir/olmalidir! kariyerde elbetteki karsindaki sen ne yaptin diye sorucak sana, elindekini gostericeksin..ya diploma ya tecrube. yani diploma bu isin baslangic noktasi..ama yine de diplomasiz olur mu olur tabii niye olmasin, kendini yetistirmene, ispat etmene bakar. tabii bu cok daha zor, zahmetlidir. ulkemizdeki asil sorun hem insanimiz da hem okullarimiz da standart cok dusuk, yani ortalalamamiz dusuk. universite demek gelenek demektir.. kok demektir. henuz aktif siyasetteki politikacilarin ismini kurulali 3, 4 yil olmus okula vermek degil. arkadas demis ya diplomasina bagli.. malesef eger iyi bir universite ve bolum degilse hakikaten degmeyebilir.. bence uzmanlasamamak konusuda benzer ogeler tasiyor..http://www.tahribat.com/Forum-Turklerin-Muzmin-Yarasi-Uzmanlas-A-Mamak-160627/

tabii bunlar hep makro konular, bir devletin egitim sistemini olusturup, 30-40 yil sonra sonuclarini degerlendirmesi gereken.. kisisel olarak okuyun derim, diploma alin degil. diploma da alirsaniz ne mutlu size.. sahislarin bireysel kurtulusu, umarim ulkemizin de kurtulusu olur..

not: steve jobs, univ diplomasi almamistir, ancak bircok dersi disardan takip etmis, sinif arkadaslarinin odasinda yerde yatmistir(parasizlik), sadece istedigim konulari universitede ogrendim bu sayede der.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

yurtdışında olan şeyleri ne yazıonuz lan yıllardır steve jobs almamış diploma yok google kuranlar almamış diploma... KArdeşim adamlar riske girmiş kazanmışlar bizde anca bakar söleriz varsa öle bi imkanınız buyrun yapın tutan mı var ? siz delirdinizmi demiyorum ama   bu ülkede DAYIN varsa diploma lazım olmaz oda taşak sağlam olması lazım yoksa alacan aga. benden tavsiye ister uyun ister uymayın bazen 1 diploma kapıyı aralayabilir. gerisi size kalmış

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ArmadA bunu yazdı:
    -----------------------------

yurtdışında olan şeyleri ne yazıonuz lan yıllardır steve jobs almamış diploma yok google kuranlar almamış diploma... KArdeşim adamlar riske girmiş kazanmışlar bizde anca bakar söleriz varsa öle bi imkanınız buyrun yapın tutan mı var ? siz delirdinizmi demiyorum ama   bu ülkede DAYIN varsa diploma lazım olmaz oda taşak sağlam olması lazım yoksa alacan aga. benden tavsiye ister uyun ister uymayın bazen 1 diploma kapıyı aralayabilir. gerisi size kalmış

-----------------------------

evet o dayi olayi yada network olayida cok onemli.Dayisi olmayanin sosyal iliskileri iyi olmasi lazim en azindan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Bünyesinde "diplomasız" insan çalıştırmanın firma klasını sarsacağını düşündüğü için, işini iyi yapanı değil, diploması olup işi çat-pat yapmaya çalışanları tercih eden firmalar çoğunlukta, özellikle yazılım sektöründe.

O derece.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Bir çok yorumu okudum. Amma sallayanlar var. İşini çok iyi gerisini salla felan. Yalan hocam onlar. Çok büyük bir bilgisayar firmasında çalışıyorum. Hatta Dünyanın en büyük bilgisayar firmasının Türkiye bölümünde. Orada diploman yoksa (işin p.çi ol) yukarı katlara çıkamıyorsun. Tanıdıklarım var, adam orada 4 sene çalışıyor. Mühendisinden daha bilgili, hala olduğu yerde duruyor. Büyük firmalar diplomasız işçileri, adı üstünde işçi niyetine kullanır. Çünkü prestij meselesi. He diplomam yok ama işi süper biliyorum diye böbürlenme. Diploması olupta işi çok iyi bilen de dolu piyasa. Firma senin hangi işi nasıl yaptığını nerden bilsin. Deneme tahtasımı. Öncelikleri var bunun ilki diploma. Diploması olanı alır işine yaramazsa kovar.

Toplam Hit: 6528 Toplam Mesaj: 47