Diplomanin Onemi Nedir?
-
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------susuzluk hiçbirşey diploma herşeydir
mesela ben proje çizerim elektrigin inini cinini bilirim iddea ediyorum mühendistende pratigimde bilgimde fazladır ama gel görki diploma yok 1200 lira maaşa talim ediyoruz
-----------------------------abi elektrikte öyle, tekniker 3 kata kadar binaların tesisatını yapabiliyor, 3 kat yukarısı için mühendislik lazım mesela. Titrin oluyor, +1000 lira maaşın oluyor. Ama bölüm farketmez üniversite insana öğrenme yetisi ve aşkı katar gel görki bir sikte öğretmez.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------genelleme yapmayı sevmem diploma önemlidir ve ya değildir demiyorum ama diplomayı önemsiz görenler genellikle diplomayı alamayanlardır.
-----------------------------
Okan BAYÜLGEN Türkiye'nin en önemli lisesinden Galatasaray Lisesinden mezun,
Üniversiteyi Fransada okudu,
Yeni kanalı On8'tvde cvlerini yada diplomalarını gönderenleri hayatta işe almıyor sosyal medya üzerinden işe alıyor en yaratıcı aktiviteyi yapanları topluyor.
Tezini hemen çürüttüm :F diplomaya bakmak bakanın zekasını gösterir -
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------vukuat bunu yazdı:
mesela ben proje çizerim elektrigin inini cinini bilirim iddea ediyorum mühendistende pratigimde bilgimde fazladır ama gel görki diploma yok 1200 lira maaşa talim ediyoruz
-----------------------------abi elektrikte öyle, tekniker 3 kata kadar binaların tesisatını yapabiliyor, 3 kat yukarısı için mühendislik lazım mesela. Titrin oluyor, +1000 lira maaşın oluyor. Ama bölüm farketmez üniversite insana öğrenme yetisi ve aşkı katar gel görki bir sikte öğretmez.
3.sınıf ensilatörlük alırsın 10kv ya kadar proje çizme yetkin olur 50 liraya proje çizersin her yıl odaya 300tl aydat ödersin el elde baş başta adın usta kalır işte. -
Ben mühendisten iyi iş yapıyorum , iyi geliştirdim kendimi , kalifiye elemanım ben falan...
Arkadaşlar elbette işini iyi yapmak çok güzel birşey. Eminim bazı(!) mühendislerden de çok daha bilgilisinizdir. Ama diploma kolay alınmıyor. Uğraşmayan , cırmalamayan bilmez. Misal benim üniversite öğrenimime harcadığım para en az 70.000 TL (ki devlet üniversitesinde okudum). Benim üniversitem az bilgi verip çok bilgi isteyen bir üniversiteydi. Neticede kendimi mesleğimde tam anlamıyla geliştiremedim ama kapı gibi diplomam var. 5 yıl uğraştım didindim bunu almak için.
Yükseköğrenim yapmayan yaşıtlarım ben okuma mücadelesi verirken kimisi fabrikaya ,kimisi sektöre girdi. İş kuranlar güzel paralar kazananlar da oldu. Hala da kazanıyorlar. Sektörün içinde oldukları için de biz diplomalılardan ilk etapta çok daha yüksek birikimlere sahip olmaları normaldir. Ben tahsilime harcadığım parayla 6 yıl önce kendime yazılım ofisi açsaydım şimdi çok farklı yerlerde olabilirdim. Ama bu çok çok daha iyi yerlere gelemeyeceğim anlamına gelmiyor.
Velhasıl kelam , meslek altın bilezikse diploma altın madenidir. İş öğrenmek kolaydır. Diploman varsa en kral işi 1 senede öğrenir hakkıyla yaparsın. O yüzden diplomalı odun da olacaksanız alın o diplomayı . -
Üniversite kültürü önemlidir hocam,
Özellikle bilişim sektöründe belli bi yerde kalırsın hep...
-
olaya iş açısından bakacak olursak tamam bir işi belki diploması olmayan adamda yapıyordur ama olay işte orada değil. bence mühendis olmuş diplomasını eline almış adam 4 5 yıl çalışarak almıştır o belgeyi. o belge onun süper biri olduğunu göstermez belki ama adamda o kafanın olduğunu görev verildiğinde yapabileceğini ve sorumluluk sahibi olduğunu göstermektedir. bence işte bu yüzden bu adam daha kolay iş bulur daha yüksek maaş alır
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Üniversite kültürü önemlidir hocam,
Özellikle bilişim sektöründe belli bi yerde kalırsın hep...
Evet.
Peki üniversite düzeyinde akademik eğitim veren yerler var. Buralardan diploma alırsak, şansımız nedir? Üniversite gibi aynı geçerliliğe sahip olmasada, olumlu sonuçları olur mu? -
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik
sağ taraftaki liste olan herşeyi biliyorsan
emt dersinde yardım edermisin hacı
-
peki mesela universite mezunu olayim ama o bolumden mezun olmayayim vede mezun oldugum lise o meslegin alani olsun.Mesela bilisim bolumu mezunuyum lisede ama universitede baska bir alani bitirdim ve bir kac tanede disardan kurs bitirdim.Bu bana bir arti saglamaz mi ?
Meslek liselerinde bir halt ogrenilmeden mezun olunabiliyor bunuda biliyorum :)
@Humanka
Diplomani sen heralde soyledigin gibi kapi degil cin seddi falan olarak goruyorsun universite onluklu profesorlerin atom parcaladigi bir yer degil.Ve meslek bilmek altinsa diploma altin madenidir lafinda hic mantikli degil.
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------vukuat bunu yazdı:
-----------------------------http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik
sağ taraftaki liste olan herşeyi biliyorsan
emt dersinde yardım edermisin hacı
-----------------------------maxwell'e bildiği herşeyi ben ögrettim:D gel bana sor:D