folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Diyarbakırın Astronomiye Katkısı

Diyarbakırın Astronomiye Katkısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

koyun hepsinin götüne gitsin abicim...bu ülkede adam gibi yaşamak istiyorsanız kimse aşırıya kaçmadan istediğini yapacak...he ben devlet kurcam derse de  şüşşşşş demesini biliriz...yani birbirinizi kırmayın varsa özel bi problem özelde halledin abilerim ablalarım :D  

shockman hocamın banlanış sebebi ni ben tam olarak kavrayamadım neyse verilen karara saygı duymak lasım....

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    bu diyarbakırdan çıkan bilim adamı da diğerleri gibi Osmanlıdan kalma Kürt-Ermeni veya da Rumdur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    diyarbakırın karpuzu iyidir evet.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    ricin bunu yazdı:
    -----------------------------

koyun hepsinin götüne gitsin abicim...bu ülkede adam gibi yaşamak istiyorsanız kimse aşırıya kaçmadan istediğini yapacak...he ben devlet kurcam derse de  şüşşşşş demesini biliriz...yani birbirinizi kırmayın varsa özel bi problem özelde halledin abilerim ablalarım :D  

shockman hocamın banlanış sebebi ni ben tam olarak kavrayamadım neyse verilen karara saygı duymak lasım....

Bnlanış sebebini banlayan kişi daha iyi blir ama kendi fikrimi söyleyeyim. adam sözde benim üzerimden TSK'ya sövme, belli bir ırkı, daha doğrusu melez bir ırkı savunma, normal tartışma kurallarının dışında art niyetli hareket ettiğini düşünüyorum.

Diyarbakır benim için sadece bir şehir olmaktan öteye gidemez. O da ülkemin sınırlarında olduğu için..

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    ricin bunu yazdı:

Shockman kaşınmış adminlerde kaşımış...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

arkadaşlarım diyarbakırı övenler senin dediğin camiyi ben iyi bilirim o resimde gösterdiğin taşın mermeri afyon şekeri denen mermer diyarbakırda öyle mermer yok dışarıdan geldiği belli ve ayrıca her şeyi kendinize maletme eger olmuşsa kaynak göstererek yap o gösterdiğin arapça sayfaları okudunmu konuşuyon anlamadan o durgun arapça içinde ne yazıldığını ben okudum ona göre buraya yazı yazdım senin o eserin sahibi kim biliyormusun içinde yazıyor geri zekalı kendinizi birşeymi sanıyon sen götür o eseri diyarbakırda okuyan bile çıkmaz kaynagını bilmediğin eserin burda bunu felan bulmuş diye yazma bak o yazıyı okuyan bilir senin ne komik hale düştüğünü esrin içinde yazıyor ibni sina diye senin anlattıgın konu ile alakası yok burda bi konu açtıgında önce araştır sonra yaz daha öncede bu eserin konusu açıldı kimseyide hakir görme o eserde astronomi ile ilgisi yok resim başka eser içeriği başka burda şu memleket bu memleket diye ayırmıyorum eseri okuttur sonra buaray koy ben okudum senin anlattığınla alaksı yok seni desteklemek içinde yazı yazan sırf sana yalakalık yapıyor git eseri okuttur sonra dogruyu gör diyarbakırdan çıkmışsada oarası türk toprağı değilmi izmiri başka memleketi karıştırma ben dogruları yazarım senin yaşın kadar benim okumuşluğum var senin koydugun eser istanbul büyük kütüpanede kayıtlı mail at sor

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Erkek
    Hiç unutmam bizim mahallede ben ufakken bi metin amca vardı.Apartmandada kürler vardı onlara hep küt derdi her hareketlerine söylenirdi.Durduk yere apartmandan çıkan çocuğa tokat bastığınada şahit oldum.Ama aynı zamanda onu camiden çıkarken kalp krizi geçirirdiğinde anbulansı arayıp ortalığı aya kaldıran adamın kürt olduğuna da şahit oldum...vesselam

Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    abdullahozcan bunu yazdı:

arkadaşlarım diyarbakırı övenler senin dediğin camiyi ben iyi bilirim o resimde gösterdiğin taşın mermeri afyon şekeri denen mermer diyarbakırda öyle mermer yok dışarıdan geldiği belli ve ayrıca her şeyi kendinize maletme eger olmuşsa kaynak göstererek yap o gösterdiğin arapça sayfaları okudunmu konuşuyon anlamadan o durgun arapça içinde ne yazıldığını ben okudum ona göre buraya yazı yazdım senin o eserin sahibi kim biliyormusun içinde yazıyor geri zekalı kendinizi birşeymi sanıyon sen götür o eseri diyarbakırda okuyan bile çıkmaz kaynagını bilmediğin eserin burda bunu felan bulmuş diye yazma bak o yazıyı okuyan bilir senin ne komik hale düştüğünü esrin içinde yazıyor ibni sina diye senin anlattıgın konu ile alakası yok burda bi konu açtıgında önce araştır sonra yaz daha öncede bu eserin konusu açıldı kimseyide hakir görme o eserde astronomi ile ilgisi yok resim başka eser içeriği başka burda şu memleket bu memleket diye ayırmıyorum eseri okuttur sonra buaray koy ben okudum senin anlattığınla alaksı yok seni desteklemek içinde yazı yazan sırf sana yalakalık yapıyor git eseri okuttur sonra dogruyu gör diyarbakırdan çıkmışsada oarası türk toprağı değilmi izmiri başka memleketi karıştırma ben dogruları yazarım senin yaşın kadar benim okumuşluğum var senin koydugun eser istanbul büyük kütüpanede kayıtlı mail at sor

Gerizekalı sensin 1.

Diyarbakırda türkçe okumayı doğru dürüst bilmediği halde arapça okuyabilen bir çok adam var 2.

O taş bazalt taştır. Diyarbakır kalesi de caminin bir çok yeride o taştan yapılmıştır ve o taş sönmüş volkanik dağ olan karacadağ'dan çıkmıştır 3. Sana kalsa bu taşta aslında senin memleketinden diyarbakıra getirilmiştir :)) Diyarbakırda mermer ne arar (?); Diyarbakır'ın hani ve erganide üretilen mermerleri yurtdışına ihrac edilmekte şu anda. Türkiyenin en zengin rezervlerindendir.

Yedirebilse camiiyide ankaradan diyarbakıra getirmişler diyecek. Varsay ki getirildi ms 200 den beri o orda. Daha islam yokken yahudilere ait bir ibadet yeriyken bile orda o camii :) Artık oranın sayılır bence.

Verdiğim makaleyi okumadığından eminim. Okusan orada bahsedilenler hakkında konuşurdun. 4.

Arapça okumayı bilmiyorum diye benim yalan attığımı söyleyeceksin. Arapça bilmiyorum ama mal değilim. Verdiğim eserin istanbul kütüphanesinde kayıtlı olduğunu yazımda belirtmiştim zaten.

Verdiğim arapça sayfaların astronomiyle alakası ilgisi yokmuş? Verdiğim sayfaların 1.sindeki şekili mal olsa insan yorumlar. Muhtemelen dünyayı temsil eden geoid bir şekil.

Ya sen astronomi nedir onu bilmiyorsun. Ya da diyarbakıra bok atayımda ne olursa olsun diyorsun :))

2. sayfadaki çemberin türkçe açıklaması verdiğim türkçe kaynakta yer alıyor bak:

Bu arapça: http://bilinmeyendiyarbekir.com/bilim_clip_image002_0000.jpg

Bu Türkçe: http://bilinmeyendiyarbekir.com/bilim_clip_image009.jpg

Ayrıca makalede yazıyordu ama sen okumamışsın ya sana burdan vereyim. Belki okursun:

"Bunlara ilave olarak Şeyh Abdurrahmana ait kütüphanesindeki yüzlerce el yazma kitap Aktepeli’nin sahip olduğu bilgi birikimini gösterir niteliktedir. Aktepeli ile ilgili her türlü bilgiyi Aktepeli’nin yatırını inşa eden ve şu anda da yatırın ve ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını kendi imkanları ile karşılayan Aktepe Köyü ikametgahlı Şeyhin torunu Şafii Işık tarafından temin edilinebilinmektedir.( Mehmet Işık)" O kadar okuyan bi adamsın ya git bunları da oku :D Okuyan adammış. Daha makaleyi okumamış oysa :D Puhuahhahaaaa :D

Bi de kürtler öyle böyle diyenler içinde ben kürt değilim :) Bunu da bildirim yani :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek

diyarbakırlılar terörist değildir hacılar terörist pkkdır diyarbakır gibi cennet bir memleketin adını çıkaranda pkk ve köpekleridir bence herkesin görmesi gereken bir yer diyarbakır

edit: aynı zamanda bütün kürtlerde pkklı deildir lafınızı bilinde konuşun

astronomi konusu türk-kürt tartışmasına döndü

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    h2so4 bunu yazdı:

diyarbakırlılar terörist değildir hacılar terörist pkkdır diyarbakır gibi cennet bir memleketin adını çıkaranda pkk ve köpekleridir bence herkesin görmesi gereken bir yer diyarbakır

edit: aynı zamanda bütün kürtlerde pkklı deildir lafınızı bilinde konuşun

astronomi konusu türk-kürt tartışmasına döndü

Hacım kürt değilim ama kürt olsam böyle kürtleri aşağılayan adamların yüzünden pkklı olurdum her halde :)

Pkk bunların yüzünden var aslında. Biraz mantıklı düşünseler ya neyse (: İlla konuya kulp takıyorlar. Mevzu diyarbakır diye. Başlık aksaray başka yer olsa bu kadar uzamayacak.

Resmen astronomi içerikli sayfalar vermişim. Bunun astronomiyle alakası yok diyo adam :) Mevzu diyarbakır ya astronomi değildir tabii olsa olsa ibnelik anatomisi olur :)

Artık bu konuya mesajda yazmam ben.

Toplam Hit: 12740 Toplam Mesaj: 62