Diyarbakırın Astronomiye Katkısı
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------h2so4 bunu yazdı:
-----------------------------
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------şimdi diyarbakırlıyım zazayım memleketimi seviyorum o zaman ben pkk'lıyım :W
suan bu postu dağın zirvesinden 3g ile atıyorum :W
bende diyarbakırlıyım bende zazayım eğilden misin kreyzi?
-----------------------------yok dicle'liyim merkezde misin ?
-----------------------------yok hacı tarsustayım taşındık :D
-
Alın Diyarbakırın astronomiye katkısıymış bişey dedikmide banlanıyoruz... herşey ortada biz demiyoruz onlar dedirtiyor... A.P.Q +Kürdolar Style; )::::HABER::::
'Yola Gelin' yürüyüşü Diyarbakır'ı karıştırdı
04/08/2009 11:05
Öcalan posterleri açıldı, polise molotoflar atıldı
Canan ALTINTAŞ- Bayram BULUT- Cem EMİR- Muharrem KONTAZ
DİYARBAKIR - DTP'ye yakınlığıyla bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik yapılanmasının düzenlediği ‘Yola gelin’ yürüyüşünde olaylar çıktı. Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan ve yüzlerini puşu ile gizleyen bir grup gösterici, çevik kuvvet polisine molotoflu saldırıda bulundu. Polis, grubu dağıtmak için havaya ateş açıp, biber gazı ve tazyikli su kullandı. 1 polisin yaralandığı olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, DTP Genel Başkan Ahmet Türk ile yarın görüşmek üzere randevu vermesinin ardından Diyarbakır’da DTP’ye yakınlığıyla bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi, ‘Yola gelin’ yürüyüşü düzenlendi. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı ile bazı belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüş, saat 19.30 sıralarında DTP Bağlır İlçe binası önünden başladı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüş sırasında bazı grupların yüzlerini puşu ile gözledikleri görüldü. Yaklaşık 1.5 kilometre süren yürüyüş sırasında meşaleler yakılarak, ‘Biji serok Apo’, ‘Gençlik Apo’nun fedaisidir’, ‘İntikam’ şeklinde sloganlar atıldı.
Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde toplanan grup, burada anıt önünde Abdullah Öcalan’ın büyük boy posteri ile Kürtçe, ‘Ya önder Apoyla özgür bir yaşam, ya da hiç’, Türkçe, ‘1 Eylül gelecek TC hesap verecek’, ‘Ya önder Apo'yla özgür bir yaşam yada yaşamama ve yaşatmama’ yazılı dövizler taşıdı.
Anıt önünde yapılan basın açıklamasının ardından dağılanlar arasında yer alan yüzleri puşulu bir grup genç, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekibinin üzerine molotof kokteyli fırlattı. Ardından Gürsel Caddesi’ni çöp konteynırlar ile kapatan göstericileri dağıtmak için polis müdahale etti. Yaşanan arbedede polis, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açıp, biber gazı ve tazyikli su kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, buradan da güvenlik güçlerine taş atmayı sürdürünce kovalamaca yaşandı.
Çok sayıda panzer ve polis, ara sokaklara dağılarak göstericilere müdahale ederken, patlamayan bazı molotof şişeleri polis müdürleri tarafından toplandı. Çıkan olaylarda 1 polis memuru hafif şekilde yaralanırken, 11 kişi gözaltına alındı.
MOLOTOF KOKTEYLLERİ BULUNDU
Diyarbakır’da çıkan olayların ardından polis, olaylara karışanları yakalamak için geniş çaplı operasyonlarını sürdürüyor. Polis, kovalamaca sırasında bir sırt çantası içinde atılmaya hazır çok sayıda molotof kokteyli ele geçirdi. Kentte olaylar yatışırken, gözaltına alınan 11 kişinin sorgulanmasına başlandı. Yetkililer, yeni gözaltıların olabileceğini belirtti. (dha) -
Yürü be kardeşim (:
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Alın Diyarbakırın astronomiye katkısıymış bişey dedikmide banlanıyoruz... herşey ortada biz demiyoruz onlar dedirtiyor... A.P.Q +Kürdolar Style; )::::HABER::::------------------------------
Hoca Allah aşkına bi sie ya forumu karıştırmaktan başka bişeye yaramıyorsun ha bu konudan apoya kürtlere nasıl geliyorsun anlamadım ya artık şu topicleri bi tarafınızdan değil de doğru dürüst bi tarafından anlayın ya ayıp be ayıp ya
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Alın Diyarbakırın astronomiye katkısıymış bişey dedikmide banlanıyoruz... herşey ortada biz demiyoruz onlar dedirtiyor... A.P.Q +Kürdolar Style; )::::HABER::::------------------------------
Hoca Allah aşkına bi sie ya forumu karıştırmaktan başka bişeye yaramıyorsun ha bu konudan apoya kürtlere nasıl geliyorsun anlamadım ya artık şu topicleri bi tarafınızdan değil de doğru dürüst bi tarafından anlayın ya ayıp be ayıp ya
-----------------------------,yuh hiç bişey demiyorum apoya kürtlere nasıl getiriyormuşum haberin gözünle oku g.le deil :S
-
Saftirik herif haberin konuyla ne alakası var bin 800lü yıllarda pkk yada apo mu yaşıyordu batırmasanız böyle konuları olmaz di mi
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------,yuh hiç bişey demiyorum apoya kürtlere nasıl getiriyormuşum haberin gözünle oku g.le deil :S
-----------------------------ulan mal bizde biliyoruz demek isterdim ama işte kurallar ban felan
biz bunları görüyoruz en azından bu tarz konular açılıyor ki bizi hepten onlar gibi bilmesinler diye ama
boşuna tabi beyni senin gibi yıkanmış veletcikler yüzünden hep öyle kalacak kaçınız kürtlere sallamadan önce
hükümete sallamadınız sanki bunu dtp tek mi yapıor akp basında yok mu dıştan kontrol edilmiyo mu :W
beyni ile düşünmeyen bizden deildir diye bosuna dememişler sen kaç kez uyarıldın bu konuda 50 kez benle
tartıştın grup msn'de konuştuk kanka ayağı yaptın hala aynı bok ama ben pes ettim açıkcası
kimseye ben kürdüm ama pkk'lı deilim demiyorum karşımdaki adamsa zaten beni tanımaya çalışır anlar
genelleme yaparak demek istediğimi anlarsın
-
abdullahozcan bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlarım diyarbakırı övenler senin dediğin camiyi ben iyi bilirim o resimde gösterdiğin taşın mermeri afyon şekeri denen mermer diyarbakırda öyle mermer yok .
-------------------------------------
ya kardeş cahilliğinden diyecem. mermer kenti diyarbakırı ne yaptın. tarlalar bile taşlarla dolu hiç gitmedin demi. o camiyi hepinizin görmesini çok isterim.
-
camideki taşı bir bilene sor konuyu başka yere çekmeyelim kendi agzınla bazalt diyen arkadaş senin karacadağdan çıkan taşlar delikli volkanik tüflü diyarbakır surlarında kullanılan taşlardır diyarbakırdan çıkan mermer sana rengini söyleyim liceden çıkan kırmızı erganiden çıkan yeşil daha sen memleketinden çıkan taşın mermer oldugunu bilmiyon bazalt diyon googleye yaz bazalt diye ne göreceksin sonra geliyon burda ahkam kesiyon ben camide bulnan taşın özelliğini söylüyom o taş dışardan gelme sen onu aralı olsa ne olur olmasa ne olur buraya bıraktıgın kaynagı sagdan soldan kulak dolması anlatılanları burda astronomi diye anlatma hangi astronomi kitabında var biliyorsan buraya koy insanlar inansın yoksa sıkma hikayelere karnımız tok bu sözlerimi başka türlü yorumlama ben seni dogru olanı yapmana yöneltiyom başka yerde komik duruma düşersin ben seni gibi talebelere ders veriyom önce büyüklerinle konuşmanı ögren ben diyarbakıda 7 yıl egitim verdim oraları iyi bilirim bana diyarbakırı annattırma ben memleketi kötülemem felan şıhın kitabında bu yazıyorla olmaz akedemik olun diyarbakırda her taraf şıh şeyh ne eserinden bahsediyon hangi üniversitede akedemik bana onu söyle senin koyduğun eserin içinde yazıyor kime ait oldugunu akutmadan buraya koyuyon sonra konuyu başka yere çekiyon biz sana dogru olanı koy eger gerçek olsa bilgiye saygı duyarım. konuyuda burda kapatalım
-
shadowans bunu yazdı:
ricin bunu yazdı:
-----------------------------koyun hepsinin götüne gitsin abicim...bu ülkede adam gibi yaşamak istiyorsanız kimse aşırıya kaçmadan istediğini yapacak...he ben devlet kurcam derse de şüşşşşş demesini biliriz...yani birbirinizi kırmayın varsa özel bi problem özelde halledin abilerim ablalarım :D
shockman hocamın banlanış sebebi ni ben tam olarak kavrayamadım neyse verilen karara saygı duymak lasım....
-----------------------------Bnlanış sebebini banlayan kişi daha iyi blir ama kendi fikrimi söyleyeyim. adam sözde benim üzerimden TSK'ya sövme, belli bir ırkı, daha doğrusu melez bir ırkı savunma, normal tartışma kurallarının dışında art niyetli hareket ettiğini düşünüyorum.
Diyarbakır benim için sadece bir şehir olmaktan öteye gidemez. O da ülkemin sınırlarında olduğu için..
-----------------------------ne bilim yaf hacım ne zamandır takip edemiyorum formu...shockman hocamın öle biri olduğunu sanmıyorum onu savunmak gibi bir derdimde yok aslında çünki bu hayatta savunduğum bazı degerlerin içi hep boş çıktı...neyse...yanlız tek canımı sıkan muhabbeti bi ara cin peri üzerine konuşurken Atatürk ile ilgili 1-2 şey sölemişti biraz ocanımı sıkmıştı...başkada bişi yok yani...demek ii tanıyamamışız bende bi açıklama bekliyorum.....