folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

gecen tv de birini aldı zabıta 2 saatte 180 lira toplamış mk. kimimiz nerdeyse 2-3-4 gün belki daha fazla çalışıyor şu paraya.

bunu diyorum ama bende dilenciye para veririm işin gerçeği. ne biliyim. arabada sürekli bozukluk taşırım görünce veririm.

ama özellikle, su satan, mendil satanlardan alırım. dilenmeyip 50 kurusa ekmek kazanan adamdır adam.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Orta yaşlara vermiyorum, gitsin çalışsın. Küçük çocuklara da veremiyorum, itin biri çocukları döve döve paralarını alacak diye.

Bi yaşlı teyzelere, amcalara falan veriyorum onlar da zaten dilenmiyor genelde, peçete falan satıyor.

pcdoktor636 tarafından 04/Tem/14 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=Z3TAl73Iv54

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

vermeyin abicim çok para kazanıyor bunlar, gerçekten ihtiyacı olan adam kolay kolay dilenmez, gururuna yediremez bunlar meslek edinmiş

yolda abi bişey sorabilir miyim diyene yapıştırın soramazsın diye çünkü para isteyecek, yol param yok diyene siktiri çekin çünkü hergün orda o adam, oğlum ameliyat olacak diyeni sallamayın dilenmeyle toplanmaz o para

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Siktirsinler çoğuda suriyeli terörist zaten çalışsınlar 

vicdanın rahat olsun gönül rahatlığıyla götüne tekme vur alışırlarsa baş edemezsin 

çoğu düzenbaz zaten

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

eskiden dilenmeyi açtır diyerek haklı buluyor ve çok veriyordum. özellikle annem çok hassastır kendinde yoksa bizden alırdı.

ama şimdi belediyecilik gelişti. açım dediğin an;

kömürünü erzagını kıyafetini herşeyini temin ediyor üstelik yemekte veriyorlar çok yaşlıysan.

bu durumda hala dileniyorsan bu artık ticaret demektir. şimdi hiçbir dilenciye vermiyorum.

fakat otobüs duraklarında tepside iğne, çakmak gibi birşeyler satanlar oluyor onlardan alıyorum.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

fakat otobüs duraklarında tepside iğne, çakmak gibi birşeyler satanlar oluyor onlardan alıyorum.

onlar çoğunlukla dilencilik olarakta yapmıyor bu işi zaten iş olarak yapıyorlar. 

Bikeresinde sakat bir çocuk selpak satmaya çalıştı parasını verdim selpak sende kalsın dedim uzaklaşırken oda topallayarak arkamdan geldi dilenci değilim ben dedi selpağı verdi bana, ulan ne utandırmıştı beni eşşek herif

bi kerede başka birinden selpak alayım dedim parasını verdim selpağı alırken -abi o benim sermayem alma- dedi bende paramı geri aldım gittim :D

o gün bu gün selpakları marketten alıyorum kafam rahat ediyo en azından :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    cemnet bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

onlar çoğunlukla dilencilik olarakta yapmıyor bu işi zaten iş olarak yapıyorlar. 

Bikeresinde sakat bir çocuk selpak satmaya çalıştı parasını verdim selpak sende kalsın dedim uzaklaşırken oda topallayarak arkamdan geldi dilenci değilim ben dedi selpağı verdi bana, ulan ne utandırmıştı beni eşşek herif

bi kerede başka birinden selpak alayım dedim parasını verdim selpağı alırken -abi o benim sermayem alma- dedi bende paramı geri aldım gittim :D

o gün bu gün selpakları marketten alıyorum kafam rahat ediyo en azından :)

dilenci olarak görmüyorum zaten. yardımı bu şekilde yapıyorum demek istedim. haklısın. çocuk acı söylemiş.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

Hocam sen dilenciye ne niyetle veriyorsan o niyet seni bulur merak etme , Allah rızası için yapılan iyilikten sana şer gelir mi hiç ? İsterse dünyanın en zengini olsun ver , sen Allah için veriyorsun .Unutma  sadaka rızkı çoğaltır..

İbrahim a.s & cebrail a.s
    Sadaka ile ilgi Hadisler

....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Dün arkadaşla yürüyoruz yolda yaşlı bi amca geldi yanımıza oğlum 2 lira varsa versene evim uzakta yürüyemiyorum otobüse binicem dedi adam zor ayakta duruyor zor konuşuyor çıkardım verdim 2 lira 2 adım attım arkamdan gelen adamada aynısını diyo 5 dk izledim her gelene aynısını diyo sanırsın abd'ye gidecek a.g. 

Adam nerden baksan 60-70 yaşında yaşlı olmasa yemin ediyorum döve döve geri alacaktım paramı dua etsin yaşlıydı.

Al işte 2 saatlik hasılatı; http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/200489/iki-saatte-120-lira-toplayan-dilenci

Toplam Hit: 7267 Toplam Mesaj: 65