folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Hocam bizim burda sanayide transportır gelir içinden karılar iner ,akşam yine almaya gelir servis :D

birine verdin mi b.ku yedin haberleşiyorlar şunda var diye sonra 10 dk da bir gelir vermedin mi bi de hakaret eder ,, dilenci dükkana girer herkes

birbirini gösterir patron şu diye döner durur basar küfrü çıkar :D

..Morali hep bozuk olan insan..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

bizim orda teyzenin biri çömelip peçete satıyor önce fiyatını soruyorum 1 tl diyor alıyorum... bazen 5 lira diyor bozuk 1, 2 lira ne varsa bu fiyata olmazmı diyorum alıyorum kimi zaman kalem oluyor vs. vs. direk dilenene vermiyorum...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    baba3232 bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...

Hocam insanlar bazı düşünceleri hala atamadılar ülkemizde.Kafa yapısı değişmiyor aynı yani bundan 100 yıl sonrada aynı şeylerin yapılacağını düşünüyorum.Safsatalara çok inanıyoruz :)

metafizik şeyler günümüzde bu kadar aşikarken hala görmediğime inanmam mantığındasınız.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

devamlı gelen bir dilenci var mübalağasız 15 senedir büroya haftada bir gelir ama bi kere dahi bürodan para almışlığı yok. azmine hayranım bunların. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...

hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.

eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.

şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı,  ne de temiz kalpli.

çocuklar bile masumiyetini yitirdi.

yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,

arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))

şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4

Hz. Hızır ilgili çok şey okudum. Yani onun devri felan olmaz bence, her an görülebilir.

Ancak şunu diyebiliriz devirle ilgili olarak, insanların eskisi kadar imanları kuvvetli değil, o yüzden de pek gören eden olmayabilir.

Ayrıca şöyle de bişi var, daha önce denenmiş ve görenler olmuş;

Kim ki, 40 gün ara vermeden sabah namazını Bursa Ulu Cami’de cemaatle eda eder, muhakkak Hazreti Hızır ile karşılaşır.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocam insanlar bazı düşünceleri hala atamadılar ülkemizde.Kafa yapısı değişmiyor aynı yani bundan 100 yıl sonrada aynı şeylerin yapılacağını düşünüyorum.Safsatalara çok inanıyoruz :)

metafizik şeyler günümüzde bu kadar aşikarken hala görmediğime inanmam mantığındasınız.

Görmediğime inanmam mantığını nerden çıkardın anlamadım.Öncelikle inançsız bir insan değilim onu söyliyim.Benim söylemimdeki amaç insanların bu tür şeyleri düşünerek iş yapması ve herşeyi bu tür olaylara bağlayarak davranması.Olmayan şeylere bile o kadar inanıyoruzki genel anlamda bana saçma geliyor.Şöyle bir örnek vererek bitireyim;

İnanma insanların samimiyetine,Menfaat hissi ile gelirler vecde
    Eğer vaad etmeseydi cenneti,Allah'a bile etmezlerdi secde..
    Mehmet Akif Ersoy

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Bu Hazreti Hızır hikayesinden dilenciler iyi ekmek yiyiyor. Yaşlanınca bırakıcan boy kadar sakal, beyaz beyaz gezicen. Evini üstüne yapanlar, arabasını satanlar bile çıkar.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.

eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.

şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı,  ne de temiz kalpli.

çocuklar bile masumiyetini yitirdi.

yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,

arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))

şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4

Hz. Hızır ilgili çok şey okudum. Yani onun devri felan olmaz bence, her an görülebilir.

Ancak şunu diyebiliriz devirle ilgili olarak, insanların eskisi kadar imanları kuvvetli değil, o yüzden de pek gören eden olmayabilir.

Ayrıca şöyle de bişi var, daha önce denenmiş ve görenler olmuş;

Kim ki, 40 gün ara vermeden sabah namazını Bursa Ulu Cami’de cemaatle eda eder, muhakkak Hazreti Hızır ile karşılaşır.

Hocam desene o zaman o caminin imamı Hz. Hızır'ın kankası? Direk baatıla giriyor ya böyle şeyler.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

arap ya da kürtse siktir et , suriyeli ise değnekle kovala . insan ırkından bir dilenciyse yazıktır belki versen bi iki kuruş iyi olur 

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

devlet diye bir kurum var ve ondan büyük değilsin hocam. oraya havale et.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Toplam Hit: 7269 Toplam Mesaj: 65