Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi
-
Hocam bizim burda sanayide transportır gelir içinden karılar iner ,akşam yine almaya gelir servis :D
birine verdin mi b.ku yedin haberleşiyorlar şunda var diye sonra 10 dk da bir gelir vermedin mi bi de hakaret eder ,, dilenci dükkana girer herkes
birbirini gösterir patron şu diye döner durur basar küfrü çıkar :D
-
bizim orda teyzenin biri çömelip peçete satıyor önce fiyatını soruyorum 1 tl diyor alıyorum... bazen 5 lira diyor bozuk 1, 2 lira ne varsa bu fiyata olmazmı diyorum alıyorum kimi zaman kalem oluyor vs. vs. direk dilenene vermiyorum...
-
baba3232 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...
Hocam insanlar bazı düşünceleri hala atamadılar ülkemizde.Kafa yapısı değişmiyor aynı yani bundan 100 yıl sonrada aynı şeylerin yapılacağını düşünüyorum.Safsatalara çok inanıyoruz :)
metafizik şeyler günümüzde bu kadar aşikarken hala görmediğime inanmam mantığındasınız.
-
devamlı gelen bir dilenci var mübalağasız 15 senedir büroya haftada bir gelir ama bi kere dahi bürodan para almışlığı yok. azmine hayranım bunların.
-
futurist bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...
hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.
eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.
şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı, ne de temiz kalpli.
çocuklar bile masumiyetini yitirdi.
yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,
arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))
şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4
Hz. Hızır ilgili çok şey okudum. Yani onun devri felan olmaz bence, her an görülebilir.
Ancak şunu diyebiliriz devirle ilgili olarak, insanların eskisi kadar imanları kuvvetli değil, o yüzden de pek gören eden olmayabilir.
Ayrıca şöyle de bişi var, daha önce denenmiş ve görenler olmuş;
Kim ki, 40 gün ara vermeden sabah namazını Bursa Ulu Cami’de cemaatle eda eder, muhakkak Hazreti Hızır ile karşılaşır.
-
tustanbakanadam bunu yazdıbaba3232 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam insanlar bazı düşünceleri hala atamadılar ülkemizde.Kafa yapısı değişmiyor aynı yani bundan 100 yıl sonrada aynı şeylerin yapılacağını düşünüyorum.Safsatalara çok inanıyoruz :)
metafizik şeyler günümüzde bu kadar aşikarken hala görmediğime inanmam mantığındasınız.
Görmediğime inanmam mantığını nerden çıkardın anlamadım.Öncelikle inançsız bir insan değilim onu söyliyim.Benim söylemimdeki amaç insanların bu tür şeyleri düşünerek iş yapması ve herşeyi bu tür olaylara bağlayarak davranması.Olmayan şeylere bile o kadar inanıyoruzki genel anlamda bana saçma geliyor.Şöyle bir örnek vererek bitireyim;
İnanma insanların samimiyetine,Menfaat hissi ile gelirler vecde Eğer vaad etmeseydi cenneti,Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy -
Bu Hazreti Hızır hikayesinden dilenciler iyi ekmek yiyiyor. Yaşlanınca bırakıcan boy kadar sakal, beyaz beyaz gezicen. Evini üstüne yapanlar, arabasını satanlar bile çıkar.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıfuturist bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.
eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.
şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı, ne de temiz kalpli.
çocuklar bile masumiyetini yitirdi.
yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,
arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))
şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4
Hz. Hızır ilgili çok şey okudum. Yani onun devri felan olmaz bence, her an görülebilir.
Ancak şunu diyebiliriz devirle ilgili olarak, insanların eskisi kadar imanları kuvvetli değil, o yüzden de pek gören eden olmayabilir.
Ayrıca şöyle de bişi var, daha önce denenmiş ve görenler olmuş;
Kim ki, 40 gün ara vermeden sabah namazını Bursa Ulu Cami’de cemaatle eda eder, muhakkak Hazreti Hızır ile karşılaşır.
Hocam desene o zaman o caminin imamı Hz. Hızır'ın kankası? Direk baatıla giriyor ya böyle şeyler.
-
arap ya da kürtse siktir et , suriyeli ise değnekle kovala . insan ırkından bir dilenciyse yazıktır belki versen bi iki kuruş iyi olur
-
devlet diye bir kurum var ve ondan büyük değilsin hocam. oraya havale et.