folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Bugün öğlen birtane geldi, kucağında çocuğu dileniyordu.

İçeriden ramazan paketi verdim kabul etmeyip arkasını dönüp gitti.

Ben hayattımda bukadar gurur sahibi bir dilenci görmedim..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

dükkanım falan yok da yolda gelip açıp diyenlere yemek ısmarlamayı teklif ediyorum. daha kabul eden görmedim. sözde karınları aç hatta günlerdir hiçbirşey yememişler ama 15 liralık yemek yerine 50 kuruş parayı istiyorlar.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı

Hocalar zaten normalde metafizik işler , erenler evliyalar ile işim olmaz. Ancak çevremde 4-5 kişi var bu tarz Hızır diyebileceğimiz işleri yaşayan. 3-4 yaşımı hatırlıyorum , taa o zamandan anlatırlardı bana nasıl yardım ettiğini falan.Annemin dedesinden yemek mi istemiş yaşlı bi adam.Kendi yediğinden ikram etmiş tarlada. Ondan sonra o sene hiç almadığımız kadar ürün aldık , 4-5 sene ekmesek yine yeterdi diye anlattı annemin dedesi mesela .Annem de hiç geri çevirmezdi dilencileri. Hatta bana verdirirdi bişeyler ondan kaldım bu ikilemde. Zaten o yaşlarda dua öğrettiler bana okumayı öğretmek yerine. Televizyondaki haberlerin alt yazılarını okuta okuta söktüm okumayı. O yaşta duayla işim ne oalcak lüzumsuzluk işte neyse.

Bakalım kovmayı deneyeceğim bir daha gelen olursa. Olmadı kapıya asarım dilenci giremez falan diye

Z-CHAN mısın lan şerefsizim sende bişiler seziyorum ama hayırlısı

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...

Şeyhim onu bırak bi logo istiyolar şirket için, adam senelerce kullanacak onu 100 lira civarı fiyat çekiyorum çok geliyor, len bi dilencinin günlük kazancının yarısı bile değil anasını satayım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    HolyOne bunu yazdı

hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.

eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.

şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı,  ne de temiz kalpli.

çocuklar bile masumiyetini yitirdi.

yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,

arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))

şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Para isteyene paspas veriyoruz, kova ve su veriyoruz temizle helalinden 30 lira diyoruz, paspasda su da öyle kalıyor. Kucağında çocukla gelenler ayrı terane, getir çocuğu bakayım dedim birisine baktım çocuk uyuyor uyandır dedim uyandıramadı çocuğu, senin mi bu dedim kaçtı gitti, ne içirdiyse çocuğa gözünü açamadı çocuk. para vermek iyilik yapmak değildir, iş verebiliyorsanız verin. en azından camını yerlerini temizlet öyle ver vereceksen 10 lirasını, bak nasıl kaçıp gidecek...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    DevilKingtr bunu yazdı
    tustanbakanadam bunu yazdı

Hocalar zaten normalde metafizik işler , erenler evliyalar ile işim olmaz. Ancak çevremde 4-5 kişi var bu tarz Hızır diyebileceğimiz işleri yaşayan. 3-4 yaşımı hatırlıyorum , taa o zamandan anlatırlardı bana nasıl yardım ettiğini falan.Annemin dedesinden yemek mi istemiş yaşlı bi adam.Kendi yediğinden ikram etmiş tarlada. Ondan sonra o sene hiç almadığımız kadar ürün aldık , 4-5 sene ekmesek yine yeterdi diye anlattı annemin dedesi mesela .Annem de hiç geri çevirmezdi dilencileri. Hatta bana verdirirdi bişeyler ondan kaldım bu ikilemde. Zaten o yaşlarda dua öğrettiler bana okumayı öğretmek yerine. Televizyondaki haberlerin alt yazılarını okuta okuta söktüm okumayı. O yaşta duayla işim ne oalcak lüzumsuzluk işte neyse.

Bakalım kovmayı deneyeceğim bir daha gelen olursa. Olmadı kapıya asarım dilenci giremez falan diye

Z-CHAN mısın lan şerefsizim sende bişiler seziyorum ama hayırlısı

bi z-chan derler bi etroot derler hadi hayırlısı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Palavradan dilenen insanlar yüzünden , gerçekten ihtiyacı olanlar da arada kaynıyo , hiç birine kuruş para vermiyorum , öylesi varki taşı sıksa suyunu çıkarır derece tembelliğe vurup dileniyo.
    Bide şu suriyeliler çıktı başımıza 2-3 yaşındaki veletler sokak ortasında çevirip para istiyo vermeyincede atara bağlıyorlar hemen :) sanki bizi dövecek :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam insanlar bazı düşünceleri hala atamadılar ülkemizde.Kafa yapısı değişmiyor aynı yani bundan 100 yıl sonrada aynı şeylerin yapılacağını düşünüyorum.Safsatalara çok inanıyoruz :)

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
Toplam Hit: 7273 Toplam Mesaj: 65