Dünden Bugüne Hack Platformları Ve Türkiye‘De Hack.
-
oha konuya bak :D nasıl görmemişim,
vallahi konunun il ve son sayfalarını okudum fakat;
bence türkiye de hack falan yok.Kaliteli anlamda.İşini bilen adamlar var eywallah.Fakat o kadar.Döküman falan iğrenç.Hack denince akla hackerlık geliyor.Sadece bu dğeil, "kırma" olayı falan yok.
O işi çok iyi bilen adamlardan kaçı, windows yada linux server güvenliğinde uzmanlaşabilir ? kaçı hangi dillerde uzman ? yada hepsini geçtim , backtrack gibi bir işletim sistemindeki araçlardan kaçını kullanmayı biliyor ? onuda geçtim, kaç kişi ios nasıl kırılacağını anlatabilir ?
Neden sordum bunları ? çünkü hackerlık bizde ezber.Bence en güzel dönem 2009 lara (belki 2008) kadardı şimdi bitti.Eskiden vardı hack şu bu.Şimdi yok.
Adamlar biliyor ama anlatamyır.Çünkü ezber.Mantığını bilmiyorlar.Ordan burdan nasıl yapılır diye ezberlemişler.Ciscoyla hacklediklerini sanıyorlar, borland'ı adam sanıyorlar.
milw0rm dan bulunan exploitleri, googleda anahtar kelime yazıp, ordan aratarak exploit kullanıp forumları hacklemek, ardından zone-h kasmak bir hack yada hackerlık değildir benim gözümde.
Sistemi bilen adam hackerdır.Onunda hack meck gibi ego tatmini yapacak ne vakti vardır, nede hevesi.Daha yoğun işlerdedir.
Virüs yazanlar benim için hackerdır, sağlam güvenlikçiler vs... Kaç tane Türk virüs yazarı tanıyorsunuz ? Dünyanın mna koyan ? kaç tane adam tanıyorsunuz , kırma anlamında hack işlerini yapan ? kaç tane adam tanıyorsunuz ki backtrack dökümanı yazacak.Hadi onu geçtim işletim sistemindeki araçları sadece wireshark gibi sniffer olayının mantığını anlatan kaç adam var ?
---
Esas hackerlar bunlar değil, hack bunlar değil.Ezberci sistemin kurbanları.Benim için gerçek hackerlar enderunix te, belgelerde, pardus irc'larına girin orda, linux forumlarında...Yabancılarda.Bizdekiler mi ? hacker olmaya çalışan, internetini elinden aldıında dışarda bi bok olmayan, hatta 2 bilemeden 3 arkadaşı geçmeyen asosyal, kompleksli ve sorunlu ergenlerden ibaret.
Yada andropoz'a girmiş elemanlardan.
Türkiye'de hack diye birşey yok.Bilen adamlar var fakat bu bir olgu, kavram yada birlikte olan birşey değil.Yani forumlarda anlatılmıyor.Sadece biliyorlar.Fakat bunu dökümana yansıtacak adam yok.
Türkiyenin hali, bilişimde içler acısı.Gerçekten içler acısı.
-
Bu konuda Akıncıların olmaması beni şaşırttı.
-
Eredanne bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------(bkz:Cyber-Warrior)
-
@zumsuk,
dostum Türkiyede hackte ciddi boyutlarda ilerlemişti, zaten bir kaç sayfadır bunun örneklendirmesini yapıyorlar, ICANN olsun microsoft olsun, bunları başarmak bazılarının rüyalarında bile göremeyeceği şeylerdir. Senin sitem ettiğin konu hackerlık değil crackerlık, yani bir geohot'ımız neden yok diyorsun, doğru diyorsun neden yok? Çünki cracking işi biraz hobi gibi yani para gerektiriyor, düşün şimdi sen bilmem nerden kısıp para biriktiriyorsun bir ps3 alıyorsun evladiyelik gidiyor, adam gidiyo alıyo ps3 ü çekiçle giriyor(misal), yani adam sadece deneysel çalışmaları için bir ps3 alıyor, bu da para demek. Ezberde değil yani, cehennem deki döküman arşivi çok sağlamdı çok iyi hatırlıyorum ve ozaman subseven dökümları kadar C/C++ dökümanları da vardı, Soruyorum anlatmıyor diyorsun, bir sihirbaza numarasını sorsan sana direk anlatırmı ? Bazı açıklar, ciddi açıklar ciddi operasyonlar için saklı tutulur ve hiç bir şekilde public edilmezi bırak bir sırdır yani. Virüs yazarı olarak Zotob için "Marulcunun oğlu hacker" manşetini de unutmadım hala. Sen olayın linux cephesinden yakınmışsın, vardır illaki, mesela bizim forumda sandman a sor istediğini , çocuğun adını kernel koyacak adam o derece, hackini mackini bilmem ama sistem mühendisliği konusunda danış yani.
-
Hackhell den bahsedip te wardom u es deçmek akla mantığa sığmaz, ilk hack siteleri spy yi cehennemi gösterip kurtadam ve wardom u esgeçmekte olmaz.
Her ne kadar sonları vasat olsada bu siteler türk hack ve bilişim tarihine adını ilk yazdıranlardır, hackhell i kuranlar wardom dan kopan bir kısım şahıslardır.
-
hothackers çok sağlam bir siteydi jix, arnis.pkk sitelerinin alayını bertaraf etmişlerdi.ama sonra siteleri bir anda kapandı o gün bugün yoklar
-
Hehe... Gercekten yazdıklarını zevkle okudum ve aslında yaşadığım veya o anki düşüncelerimin tamamı biranda gözümün önünden geçti... Gercekten dedğin gibi o zamanlar yani biyosec in olduğu zamanlar türkiyenin hack ve security alanında gercekten çok fazla yol almasını sağladığı zamanlardı... Çünkü su zamandaki gençliğin tamamı o takımın yayınlamış olduğu dökümanlar, videolar sayesinde kendilerini geliştirdiler belki 0 day seyler buldular veya daha fazla büyük işler yaptılar desek gercekten bu abartı olmaz.. Çünki o zamanki oluşum ve insanların düşünceleri suanda hiçkimsede yok..
Aslında belki o başarının tamamı bizim o zamanki düşünce yapımızdan kaynaklanıyor olabilir.. Çünki o biosecurity dediğimiz takımın tamamı gercek hayatta birbirini tanıyan ve deli dolu insanlar topluluğuydu.. Herkez bir konuyu en iyi şekilde biliyor, inceliyor, üzerine gidiyor ve bildiklerini kesinlikle saklamıyor herkez birbirine aktarıyor anlatıyordu.. ve zaten bundan dolayı kısa zamanda çok güzel sonuclar da alındı o zaman ki yapılan bazı şeyler sadece bizde kaldı :) Yani eminim şuanda hala onları kimse biyo takımı haricinde kimse bilmiyor :)
Ama ne yalan söyliyeyim şuanda o takımın çoğuyla görüşüyorum ama gercekten o zamanı özlüyorum.. :)
-
r10aldinho bunu yazdı:
Eredanne bunu yazdı:
-----------------------------(bkz:Cyber-Warrior)
-----------------------------burdaki çoğu isim zaten tim olarak yazılmış cw direk bir topluluk. akıncılar bir tim.
-
Türkiye'de hack platformu denildiğinde hepsinin içerisinde bir şekilde bulundum.
hackerboyz
hothackers
netdeface
tahribat
jawnax
cehennem şeklindedir. CW'nin jawnax'ı hacklemeesinde sadece "turkticaret.net 'te olan" domain'i hacklenmiştir. CW bir bok değildir. CW'nin sahipleri, yöneticilerinin hepsinin adresleri gün ve gün hareketlerinin fotoğrafları; sevgilileri herşeyi elimde var. Ama bunlar şuan gereksiz şeyler. Bunların tek yükselişi medya'dır. Bugün Facebook'u, twitter'ı yerden göğe sığdıramayan..
http://www.cyber-warrior.org/forum/cwye-bulasanlarin-sonu-jawnax-3kez-hacked_227021,0.cwx adresinde sundukları sözde parola grubu; içeriden bir mod'a verdikleri para ile sisteme keylogger çakılmasıyla olmuştur.
Jawnax'ın bende bulunan domain'ine defalarca yoklama çekmişler pek birşey elde edememişlerdir.
Biz birçok operasyonumuzda farklı lokasyonlarda hacker'lığın tüm yöntemleri ile birçok siteyi indirmiştik. Sadece google aramasında "hack" yazınca çıkıyor diye hackturkiye'yi vb. siteleri hacklemiştik. Sunucularımız çoğu kez kendimize ait durumda idi. Bugün CW'yi açık port var mı diye taratan arkadaşlara UDP'leri de taratmasını tavsiye ederim. CW'yi hacklemek abartılacak kadar büyük bir mesele de değildir.
jawnax'ın biraz web arşivine bakarsanız CW'nin ne olduğunu anlarsınız : http://wayback.archive.org/web/20070715000000*/http://jawnax.org
-
Benim Hatırladıklarım :)) Beyaz_Hacker Turan-team Masterhack falan cw falan onlarda tabiki var birde imhatimi sonra isko :D turkhackteam falan bunun dışında aklımda kalan birşeyler yok