folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dünya'nın En Demokratik Ülkesi Olsan Da Ayrımcılık Ve Adaletsizlik Yine De Birilerini Bulur

Dünya'nın En Demokratik Ülkesi Olsan Da Ayrımcılık Ve Adaletsizlik Yine De Birilerini Bulur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

17 Temmuz Eric Garner isimli zenci bir adam polisi sokakta sigara yüzünden Amerikan polisini adaletsizlikle suçlayarak protesto eder. Videonun son saniyesinde ne olduysa olur ve adamı tutuklamaya başlarlar. Bu sırada önce boğazına sarılıp, ardından kafasına bastıran polis abimiz nefesini keser ve Garner'ın kalp krizi geçirip ölmesine neden olur. Bu sırada Garner "I CAN'T BREATHE" der ancak polis abimiz ona rağmen bırakmaz adamın kafasını... 

http://www.youtube.com/watch?v=j1ka4oKu1jo

Bu olay sonucunda "I CAN'T BREATHE" bir slogan oldu ve dün New York sokaklarında protestolar sırasında kullanıldı. Benim kanaatim (youtube videosunun altındaki yorumlarda da görebilirsiniz...) Amerika'da halen bitmeyen bir ırkçılık var zencilere asla alışamayacak bir kesim. Amerika'da şu özgürlüğünüz zaten vardır: Irkçıysanız slogan atabilir, bunun hakkında web sitesi açabilir sistematik olarak mürid toplayabilirsiniz, silahlı videolarınızı dahi yayınlayabilirsiniz ne zaman ki suç işleyeceksiniz polis o zamana kadar hiç bir özgürlüğünüzü kısıtlayamaz. Bunun yanında bu zenci abimiz polisi protesto etme özgürlüğünü kullanırken bu muamele sonucu öldü. Dün polis abimiz Daniel Pantaleo şerefsizi (diyeceğim kusura bakmayın) suçsuz bulundu ve New York'da Ferguson hala sıcakken başka bir protesto daha başladı.

http://www.nytimes.com/2014/12/04/nyregion/i-cant-breathe-is-re-echoed-in-voices-of-fury-and-despair.html?_r=0

Not: Amerikan polisini protesto edemezsin derler Amerikaya gidenler... Bu durum sadece polis için geçerli değil. Yaklaşık 6 yıl önce bir haber okumuştum Ku Klux Klan ile bağlantılı olduğu düşünülen bir örgüt üyesi herif Boston'da bir zenciyi arabanın arkasına bağlayarak adamı sokaklarda öldürmüştü ve pişma olmadığını söylemişti. Mevzunun polis ya da vatandaş ayrımı olmaksızın özellikle zenciler ve müslümanlar söz konusu olunca adaletsizlik hemen her seferinde baş gösteriyor. Hatta Amerika'da yaşanan 1996 yılında gerçekleşen Okolohama Bombalama olayı (Deja Vu filmindeki senaryo ile örtüşebilir) sonrasında bombacının bir Amerikan milliyetçisi olmasına karşın, suçlu bulunana dek ABD'de müslümanlar hedef gösterilere aşağılandı. Dünyanın en demokratik ülkesinde bile ayrımcılık, ırkçılık ve adaletsizlik baş gösterebiliyor demek ki...

Not2: konuyu gizli yapmadım admin kardeşlerim gerekli olduğunu düşünülerse yapsınlar.

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

yani diyosunki tc devletinde polis seni şey etti diye itiraz edemezsin bak abede neler neler yapıyor :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

yani diyosunki tc devletinde polis seni şey etti diye itiraz edemezsin bak abede neler neler yapıyor :)

hiç alakası yok polis beni şey ederse benimde onu "şey etmem" lazım. Mevzuyu burdan mı anladın kardeş ?

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

hiç alakası yok polis beni şey ederse benimde onu "şey etmem" lazım. Mevzuyu burdan mı anladın kardeş ?

Genelde bu bakış açısıyla yazıyorlar ondan söyledim. Bu ülkede saray yapıldı ama israf diyorsun adam diyor ki ama bak şu ülkede daha pahalısı var diyor.

Polis saldırıyo diyosun ama bak abedede kafaya sıkıyor diyor.

Kısaca yanlış yanlış demiyozda ama onlarda yanlış yapıyoo deyip geçiyoz.

Öyle önyargıyla yazdım.

zeybekustasi tarafından 04/Ara/14 11:16 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Şunu ekleyim de ZeybekUstası gibi arkadaşlar mevzuyu siyasi yönde kullanmasın... Ben bunu bir haber olarak paylaştım. Zira ülkemde Amerika ile kıyaslanmayacak kadar kötü bir demokrasi anlayışı var. Ayrımcılığı, ırkçılığı ve adaletsizliği konuşmuyorum bile... Ben öz olarak şunu kastettim sen en demokratik olsan da "ideali" hiç bir zaman yaşayamayacaksın...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    DeadLyShadoW bunu yazdı

Şunu ekleyim de ZeybekUstası gibi arkadaşlar mevzuyu siyasi yönde kullanmasın... Ben bunu bir haber olarak paylaştım. Zira ülkemde Amerika ile kıyaslanmayacak kadar kötü bir demokrasi anlayışı var. Ayrımcılığı, ırkçılığı ve adaletsizliği konuşmuyorum bile... Ben öz olarak şunu kastettim sen en demokratik olsan da "ideali" hiç bir zaman yaşayamayacaksın...

Hocam ya abede özgür olsa gelişmiş olsa insan haklarına saygılı olsa,

Ortadoğuyu zehir zıkkım hale getirir miydi.

Abd nin yaptığı güçlü olup diğer ülkelerin başına başına vurmak.

Ben çok rahat bir ülke olduğunu sanmıyorum.

Belki özgür ülke norveç kanada filan olabilir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Genelde ep bu bakış açısıyla yazıyorlar ondan söyledim. Bu ülkede saray yapıldı ama israf diyorsun adam diyorki ama bak şu ülkede daha pahalı diyor.

Polis saldırıyo diyosun ama bak abedede kafaya sıkıyor diyor.

Kısaca yanlış yanlış demiyozda ama onlarda yanlış yapıyoo deyip geçiyoz.

Öyle önyargıca yazdım.

bir laf vardır Anadaoluda kardeşim "göte göt diyeceksin". Ben zaten farkındayım ülkemde olanların artık eleştirmeyi bıraktım çoğu zaman. (Zira cebinden 2 lira çıkmasın diye 10 km yol yürüyen adam sarayı savunuyor... Eğer bir partiye oy veriyorsan o hak yiyorsa onu sende eleştireceksin ki toparlasınlar değil mi ?  neyse mevzu kaymasın) ön yargılarını kır kardeşim, direk böyle bir yorum beklemiyordum o yüzden söyledim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Sen niye "zenci" diyosun adamlara ?

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    DeadLyShadoW bunu yazdı

Hocam ya abede özgür olsa gelişmiş olsa insan haklarına saygılı olsa,

Ortadoğuyu zehir zıkkım hale getirir miydi.

Abd nin yaptığı güçlü olup diğer ülkelerin başına başına vurmak.

Ben çok rahat bir ülke olduğunu sanmıyorum.

Belki özgür ülke norveç kanada filan olabilir.

Amerika'nın kendi ülkesinde yukarıda anlattığım kadar özgürsün... Demokrasi olarak dünyanın en gelişmiş ülkesi kıyas kabul etmez o kadar söyleyim. O kadar suç oranına rağmen hem de. Ben terör örgütüyüm misal anarşistim ben mürid toplayabiliri, propaganda yapabilirim, para toplayabilirim, web sitesi açabilirim, silah satın alabilirim vs. Ya da Abd'de Diyanet gibi bir kurum olmadığı için ben Hristiyan bir din adamıyım diyelim ki özgürlüğümün sınırı yok kilise dahi yaptırabilirim evimin arsasına

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Sen niye "zenci" diyosun adamlara ?

Bence bizim kültürümüzde zenci hakaret değil kardeşim aksine bizim zenci dediğimizde sıcak kanlılığı belirtiyoruz. Şimdi hakaret olan zenci kelimesinin bizim dilimizdeki karşılığı bir aşağılama ifadesi değil. Nigger, nigga gibi değil yani...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Bu adamın ölüm sebebi polisi protesto değil.Adam kaçak sigara satıyormuş başka eyaletlerden getirip.İtiraz ediyor satmıyorum falan diye ama yinede bu şekilde adam gözaltına alınmaz.

Ayrıca amerikada siyahlarda dururp dururken beyazı döver,beraber gezerlerken beyazlara sataşırlar,beyaz siyahilerin mahallesine girince toplaşır saldırırlar.Ama böyle şeyleri çok göstermezler tv de.

u235 tarafından 04/Ara/14 11:29 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6225 Toplam Mesaj: 53