Dünyanın En Gizemli 10 Nesnesi
-
ben hep eskilerin teknolojisinin bizden önde olduğuna inanmışımdır zaten. sonra bi felaket yada nebiliyim 2012deki gibi bi başa dönme döngüsü içinde olduğumuzu düşünüyorum. zira teknolojileri baş döndürücü.
-
Piri Reis'in haritası en ilginci gerçekten.. Adam Kuzey Amerika ve Güney Amerika'yı bulmuş hadi onu geçtim okyanus altından birleştiğini görmüş. İlk duyduumda vay amk dedim..
-
bence olay eski insanları küçümsememizden kaynaklanıyor eminim hepsinin bir tekniği vardırki yapılmış
http://www.lascaux.culture.fr/#/fr/
bide bu sitedeki fransada bulunan 25 milyon yıllık mağaraya bi bakın bazı resimler on numara bugün bile çoğu insan öle şeyler
çizemez heralde
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Kristal kuru kafa
Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala anlaşılamayan kuru kafanın altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor. Bu teknolojinin bugün bile mümkün olmadığı söyleniyor.
Uzaylılar için iniş pisti
Peru’nun Pampa sahilindeki 450 kilometrekarelik alan üzerine çizili motifler, M.O. 300 üe M.S. 600 arasındaki dönemi kapsayan hayvan ve bitki şekillerini resmediyor. Nazca medeniyeti tarafından yapıldığı düşünülen bu garip motiflerin, uzaylılar için bir iniş pisti vazifesi gördüğü öne sürülüyor.
Kayaya gömülü çekiç
Tahta sap ve demir tokmaktan oluşan bu çekiç, 1936′da Teksas’ta 400-500 milyon yıllık bir kayanın içine gömülü olarak bulundu. Modern bir aletin tarih öncesi bir kaya kütlesinin içine nasıl girdiği bir yana, çekiçte kullanılan demirin günümüz demirlerinden bile saf olması bilim adamlarını hayrete düşürdü.
-----------------------------sondaki zaten bomba. en ustteki kuru kafa ise national geo da acıklandı. mayaların bulundugu mekana koyulmus. yani o zaman yapılmamıs bu kafatası. digeri ise eger nacza ise onuda cozduler hocu.
-
Daha önce sadece yazı olarak verilmişti. Ama resimli olması daha ayrıntılı ve gizemli..
-
Sonuncu çok acayipmiş lan :|
-
g2k bunu yazdı:
Kayaya gömülü çekiç
Tahta sap ve demir tokmaktan oluşan bu çekiç, 1936′da Teksas’ta 400-500 milyon yıllık bir kayanın içine gömülü olarak bulundu. Modern bir aletin tarih öncesi bir kaya kütlesinin içine nasıl girdiği bir yana, çekiçte kullanılan demirin günümüz demirlerinden bile saf olması bilim adamlarını hayrete düşürdü.
yok artık lebron james... en basiti bu ama ben bundan şüphelendim. çekiç bulunmuş olabilir de bu resimdeki bildiğimiz nalburda satılan çekiç :)
sallama gibi geldi bana bazıları. kaynak var mı kaynak?
bu kafatası da indiana jones'un son filmini hatırlattı. filmi burdan mı esinlenmişler acaba?
-----------------------------eve indiana filminde o kafatasından esinlenmişler , çekice gelince tipine bakmak önemli değil önemli olan karbon testi ile kaç yıllık olduğunun bulunması :D
-
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------evet sonuncu çok güzel gerçekten bıçak bile girmiyormuş :) 360 metre zikzak birde yapan iyi mimarmış :P
-
BuZuL bunu yazdı:
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------evet sonuncu çok güzel gerçekten bıçak bile girmiyormuş :) 360 metre zikzak birde yapan iyi mimarmış :P
-----------------------------o taşların arasına bıçak girmemesinin nedeni kayalar ozamandan beri büyüyor olması
-
Mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır.