Edebiyat'ın Rezilliği
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
SpArK bunu yazdı:
Abi siz hiç Freud u duydunuz mu, okunuz mu yahu ? Hocanız size onun görüşlerini ve düşüncelerini anlatmaya çalışmış tahmin ettiğim kadarıyla, tabi üniversite olmadığından biraz ağır ve değişik gelmiştir sizlere düşünceleri.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud
-----------------------------elbette biliyoruz dostum. ve bircok insanda bilir. egitim bilimleri dersini görmüs gecirmis formasyon tamamlamis bir cok ögretmen bu konuyu bilir. ayrica freud davranis bilimci oldugundan dolayı bazı olaylara seksüel yaklasımda bulunmustur. farklı farklı yaklasımlari olup bazı zamanlar savundugu felsefik durumlarda sürekli bir degiskenlik olmustur. freud davranis ve psikoloji biliminin babasi derler lakin zamaninda cok tepki görmüstür. dislanmistir. insanlari aclik, tuvalte ihtiyaci, cinsellij gibi zorunlu ihtiyaclar cercevesinde yorumlamasindan kaynaklanir. daha sonra bu durum cinsel kimlikleri baz alarak davranis ve düsünce bilimini sarsmaya calismistir. insanlarin her davranisini cinsellikle bagdastırmaya baslamistir. bu durumda zaten dislanmis uzun süre ismi konusulmamistir bilim dünyasinda. ileri ki zamanda yani bu zamanimiza yakın dönemde freud un davranis bilimi diger savundugu tezlerden tirpanlanarak derslerde okutulmaya baslanmistir.
-----------------------------freud ile edebiyatın alakası yok ama freud felsefe ile ilgili bişey
-
Programmer
bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
SpArK bunu yazdı:
Abi siz hiç Freud u duydunuz mu, okunuz mu yahu ? Hocanız size onun görüşlerini ve düşüncelerini anlatmaya çalışmış tahmin ettiğim kadarıyla, tabi üniversite olmadığından biraz ağır ve değişik gelmiştir sizlere düşünceleri.
-----------------------------elbette biliyoruz dostum. ve bircok insanda bilir. egitim bilimleri dersini görmüs gecirmis formasyon tamamlamis bir cok ögretmen bu konuyu bilir. ayrica freud davranis bilimci oldugundan dolayı bazı olaylara seksüel yaklasımda bulunmustur. farklı farklı yaklasımlari olup bazı zamanlar savundugu felsefik durumlarda sürekli bir degiskenlik olmustur. freud davranis ve psikoloji biliminin babasi derler lakin zamaninda cok tepki görmüstür. dislanmistir. insanlari aclik, tuvalte ihtiyaci, cinsellij gibi zorunlu ihtiyaclar cercevesinde yorumlamasindan kaynaklanir. daha sonra bu durum cinsel kimlikleri baz alarak davranis ve düsünce bilimini sarsmaya calismistir. insanlarin her davranisini cinsellikle bagdastırmaya baslamistir. bu durumda zaten dislanmis uzun süre ismi konusulmamistir bilim dünyasinda. ileri ki zamanda yani bu zamanimiza yakın dönemde freud un davranis bilimi diger savundugu tezlerden tirpanlanarak derslerde okutulmaya baslanmistir.
-----------------------------freud ile edebiyatın alakası yok ama freud felsefe ile ilgili bişey
-----------------------------Hocanız size Freud anlatmaya çalışmış :) Biraz felsefe yapmak istemiş, çok mu ?Edit : Ayrıca Freud'u biliyorsan, hele ki okumuşsan, böyle ilginç karşılaman, hocanı sapık diye itham etmen filan ilgiç gerçekten...
-
SpArK bunu yazdı:
Programmer bunu yazdı:
TheRaBBiT bunu yazdı:
Hocam sapık falan demişsiniz ya ben size ne diyim. Hiç mi görmediniz la daha önce. Mantıksız falan ama kafadan atmalık bir olay yok.
-----------------------------nedir peki bu ? söyle
-----------------------------Biliyorum eminim ağır gelmiştir, herkese ilk başta olduğu gibi, fakat Freud okusaydı böyle düşünmezdin. Hani ister çok iğrenip nefret et, istersen katıl görüşlerine, ama Freud okumanı tavsiye ederim. Hocanızda size ağır gelmeyeceğini düşünerek, biraz anlatmak istemiş, Edebiyat dersinde anlatması pek iyi olmamış ama, olsun, üniversiteden önce görüş bilmek iyidir :)
-----------------------------hocam freud ne türde yazmış peki söylermisn edebiyatla alakası var mı
-
kendi anasına öyle mi yapmış
yada bi sor babası hiç yanaşmış mı buna
-
Yazık bize.
-
sorunda burada zaten edebiyat akımını felsefik akıma göre yorumlamak cok mantiksiz. artı freud un edebiyat icin yazmıs oldugu veya ortaya koymus oldugu tez varsa bilemem.
-
cagatay09 bunu yazdı:
sorunda burada zaten edebiyat akımını felsefik akıma göre yorumlamak cok mantiksiz. artı freud un edebiyat icin yazmıs oldugu veya ortaya koymus oldugu tez varsa bilemem.
-----------------------------tamamda hoca neden naturalizm realizm gibi şeyleri anlatırken bunu anlatmaya başlasın olay o
-
Programmer bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------tamamda hoca neden naturalizm realizm gibi şeyleri anlatırken bunu anlatmaya başlasın olay o
-----------------------------dostum hocanız fazla freud okumuş hepsi bu, yorma kafanı
-
edit.
EDEBİYAT nedir ? ( Merak etme MSDN den almadım, türkçe wikipedia dan aldım)
Edebiyat ya da yazın, yazarın düşünce ve duygularını, okuyanın estetik bir tat almasını sağlamak amacıyla yazılmış ya da böyle bir amaç gütmese de biçimsel olarak bu düzeye ulaşmış yazılı yapıtların tümüne verilen isimdir.
Ayrıca Freud sadece senin bildiğin gibi felsefeci değil, aslında NÖROLOG tur, hatta edebiyatçı bile diyebilrim.
Edebiyat ile psikodinamik ve psikiyatrik olarak en ciddi ilgilenen bilim adamı hiç kuşkusuz Freud’dur. Freud’un bilinçaltı ile buna bağlı olarak geliştirdiği cinsel baskılama ve dışavurum kuramları, ilk olarak bizzat Freud tarafından edebiyata uygulanmıştır. Freud’un, teorilerini geliştirirken, Antik Yunan Edebiyatı ve mitolojilerinden gereğinden fazla yararlandığı da bilinen bir gerçektir.
Bu arada ben kim oluyorum da konuşuyorum ? Ben sadece okumayı da seven, bir yazılım mühendisiğim. Bu konuları yetkinlikle konuşabilecek, edebiyatçı, sosyolog, felsefeci vb değilim. Fakat ben de Freud okudum, hatta katılmadım görüşlerine çoğu zaman, ama buradaki cehalete karşı yazmak istedim...
Programmer,
http://www.psikolojikdanisma.net/psikanaliz_edebiyat.htm
http://www.cafrande.org/?p=845
http://www.idefix.com/kitap/sanat-ve-edebiyat-sigmund-freud/tanim.asp?sid=IQC9EVCGXV8EMLXOPIYG
oku diyeceğim ama, bilemiyorum okur musun ?
-
bu edebiyatın değil edebiyatçının rezilliği