folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Bakılabilecek Kuş Cinsleri Neler?

Evde Bakılabilecek Kuş Cinsleri Neler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Forpus

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Şimdiye kadar çok fazla kuş besledim ancak kafeste durup  resime bakargibi değil,genelde ürettim.

Hint bülbülü,muhabbet,sevda ve cennet papağanı.Hepsinden yavru aldım ve bir hayvan beslemeni tavsiye ediyorum.

Ancak önermeden önce senin istediğin ne? birtane alıp dostmu olucaksın yoksa çift alıp üreticekmisin?Bence asla tek alma neden dersen yazık günah el kadar kafeste ömürmü geçer yanlız.Ama yanlız alıcam dersen eğer sultan papağanı al,yavru.yada cennet papağanı al,bunları kedi köpek gibi yetiştirebilirsin,hele hele sultan papağanı,benim arkadaşımda sarı birtane vardı elimi uzatıyordum o kendi kendini okşuyordu kafasını sürte sürte.Isırma hiç ama hiç olmuyordu yeterki kavramak isteme.

Çift alırsan ki bence en iyisi.

Hint bülbülleri çok kolay ürerler,evde besleyeceğin için yılın herzamanıda yavru almak mumkun olucak yavruları ucuza gider 10 tl den satarsan iyi.Birkerede ortalama 4 verirler ama yorulurlarsa 2 ye de düşer.Küçücük bir kafes yeter,erkeğin keçi kıllarını nasılda yuva yapıp dişiye beğendirmeye çalıştığını izlersin.Gürültücüdürler diyebilirim eğer sabahları erken kalkmıyorsan, DÜD DÜT BÜT BİTBÜD diye öter yani muhabbet kuşu gibi tecavuze uğruyorcasanına çığırmaz.

Muhabbet bilidiğin muhabbet kuşu işte  eş buldunmu fabrika olurlar ama eş bulmak önemli ama aslında okadarda zor değildir en yaramaz ve hareketli kuşu almak püf noktadır erkekte.

Cennet ve sevda papağanı  dişi mi erkekmi olduğunu anlarsan olur onlarda pekte  bu yakışıklı değil ben buna vermem yoktur.Ama kısabir anektot paylaşayım. Ben cennet ve sevda kırma yaptım, adam dediki enfazla 3 belllki 4 ama o olmaz dedi yumurta sayısı için,ben aldım besliyorum felan neyse bunların ıkısıde yuvadan çıkmıyo,birgün yumurtaları bir saydım 7 tane adama dedim inanmad, dişiyi bana sat dedi bende hangibisi bilmiyorum diyince yuvanın içinde duran dedi (erkek dışarda beklermiş) bende ikiside içinde diyince ikisininde  dişi olduğunu ve boş yumurtladıklarını anladım.Hasili böyle böyle 3 tane kuş değiştirdim, 4. de denk getirdim.

Ama sen ogşamak istiyorsun,benim bi tanıdığımın paşa diye cennet papağanı vardı eşi olduğu halde yanımıza gelip okşadırdı çok akıllıdırlar.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

Bu hayvanlarin psikolojisi bozulmuyormu acaba depresyona falan giriyorlardir belkide. Ucabilen bir hayvanin kücücük bir kafesin icinde  yillarca ömrünü gecirmesi pekde mutlu degillerdir diye düsündürüyor insana. 

paduwan tarafından 23/Oca/14 15:40 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    Yavru cennet satan, bakamıyorum verecek yer arıyorum diyen arkas varmı

Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

kuşu eve almaya gerek yok dışarıda da kendine bakabilir zaten. teşekkürler.

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lacuradeamore
    lacuradeamore's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    lacuradeamore bunu yazdı

Hocalar bendede bi muhabbet kuşu var erkek balkonda bulduk alısması bıraz zaman aldı aynanın karsından ınmıyor yanına dişi alsak kıskanma

huyları varmıdır.

çok hoş sormuşsun :)

erkek çok zor alıştı diyorsun alışmama sebebide o ayna.

muhabbet kuşu adından da belli olacağı gibi muhabbet etmek ister.

şimdi bakmış aynada kendi gibi bir kuş, tabi onun kendi olduğnu bilmiyor, başka bir kuş zannediyor. arkadaşım var diye sizi o yüzden anladığım kadarıyla pek sallamamış.

aynı şey dişi aldığındada olacak dişiyle muhabbet ettiğinden sizden uzaklaşacak.

Ama çok eğitimli bir kuşa dişi alsan bile genelde dişide onunla hareket ettiğinden oda size alışmış oluyordu

ama bu kuş tam alışmadığından biraz zorluk çekersiniz. ama iyi tarafından bakın yavrularını istediğiniz gibi yetiştirirsiniz.

kısmanma olayına gelince evet kıskanç bir kuştur ama dişiye yaklaşınca üzerinize atlamıyor horoz gibi.

yavru konusunda çok fenalardır. eğer yumurtasını veya yavrusuna dokunduğunuzu görürlerse o yavruyu öldürür yumurtaları kırarlar.

zaten bir kere yumurta kırmış kuş daha yavruda yapmaz.

Haha Ozman sağlam bi yaptırım uygulamak lazım :) tşkrler bilgiler için Müdür petshopa felanmı götürsek

@bloom Müdür petshopa mı götürsek ki acep :D vay arkdas kendımıze bulamayoz şimdi pezvnklkmı yapcaz :D

Ben veremden öldüm Belki ölmezdim Sıkıntım olmasa Paradan yana.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Sanalcaptan bunu yazdı

Forpus

Ya bu! Gülümsüyor!

Hocam buna bi kız arkadaş bulalım yavrularını birer birer yemek istiyorum!

sigara değil, balık olan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stabilo
    stabilo's avatar
    Erkek
    Sanalcaptan bunu yazdı

Forpus

enee ne kadar güzel bişey lan bu :D

vanity is definitely my favorite sin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    ValentinoRossi bunu yazdı
    güvercin beslenemez mi peki?

evde beslenmez.

onu dışarda uçurman lazım. bahçeli evin olacak onun için. yada sarayda yaşarsanda olur. kafes kuşu değiller

Ben evde besliyorum. 

cidden ilk defa duyuyorum.. şöyle yapanlar oluyordu. dubleks evi var  üst katı taras sadece onun için ayırıp besliyor.

ama muhabbet kuşu gibi evde?

nasıl oluyor o iş

5. Kattayız, ön balkondaydı önceden, şimdi arkayı kapattık anaç moding on eskiden çok oyuna sokup veriyorduk şimdi aranan insan modu yetiştir ver olduk :))

Bizim hayvanların geçmişi vardı balkona inemiyor ne yavruları ne kendileri zaten o yüzden balkonu güzel olanlara veriyoruz içimizde kalmasın :D

Foto çekince koyarım bir gün.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkrp
    mkrp's avatar
    Erkek

ya benim hint bülbüleri daha dün bir anda ikisi birden öldü konuyu görünce üzüldüm gene bak neden ölmüş olabilir hiç bir şeyleride yoktu birden öldüler. 

İnsanlar kahramanları oynuyorlar; çünkü korkaklar. Azizleri oynuyorlar; çünkü kötü ruhlular. Suikastçıyı oynuyorlar; çünkü yanıbaşlarındaki komşularını öldürmek için yanıp tutuşuyorlar. İnsanlar oynuyorlar ; çünkü doğuştan yalancılar!!!
Toplam Hit: 19007 Toplam Mesaj: 86