Ey Türk Gençliği Uyan
-
Mr_Dark bunu yazdıersn bunu yazdı
Siktir edin beyler
Polonya ya vize kalmış gidip iş kurup para kazanmaya bakın: ) Ben araştırıyorum sizede tavsiye ederim.Bize hala vize var. biz polonyaya vize uygulamicaz artık.
hay amk avrupasından bizim potansiyelmizi birtek ruslar bi ukraynalılar gördü rahat rahat gidip gelebiliyor insanımız(gerçi savaş çıktı)
-
Belki alakasız ama, oldukça uzun zamandır ilk kez bu kadar güzel bir konuya denk geldim. Yani kimse banlanmamış, kimse kimseye şahsi yanıt vermemiş/küfür etmemiş.
Herkese çok teşekkürler. -
böyle videoları, yazıları falan görünce hazırlayana "çokta şey yapma ya" diyesim geliyor :D
-
Para el değiştirdi medyadan özel sektöre belediyelerden bilmem nereye kadar. yapıcak bişey kalmadı malesef.bişelerin düzeleceği ümidi zerre yok.
ReyiZ tarafından 09/Ara/14 02:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Şu okuma yazmadan aciz, anasinin babasinin ogrettikleriyle kendilerini alim zannedip Cunhuriyete Atatürk'e hakaret eden sakallilara ayar oluyorum. Şunu anlayamiyorlar. Evet Atatürk bana gore ateistti. Ama dini inanç konusunda herkes bilirki dindar değildi. dönemin şartlarında ülkenin muasır medeniyet seviyesine çıkması için bu sahte İslamcı ufurukculerden arınması gerekiyordu. O da mecburen bunu yaptı. "Ha krunun yanında yanan yaşlar da oldu maalesef"
mfatihbodur tarafından 09/Ara/14 02:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Eski türkiyede müslümanlara zulmedilirdi, şerefiyle çalışan fakir kalırdı
yeni türkiyede müslüman olduğunu sananlar zulmediyor, şerefiyle çalışan aç kalıyor
edit : eski türkiye daha iyiydi ya insanlar hırsızlığı ayıplardı, hırsızlık utanç verici birşeydi
mataramasuko tarafından 09/Ara/14 02:54 tarihinde düzenlenmiştir -
söylenecek çok şey varda *iklemiyor millet bunları
gülüp geçiyor millet bunlara artık
gavurların bunlarla dalga geçtiği kadar var
her çıkışın bir inişi var
kimseyi o koltuktada sonsuza kadar oturtmaz big brother ve tayfası
bak hükümetten düştükleri gün kıyametleri olacak
acırsak *iksinler... -
zalimadam bunu yazdıplA bunu yazdızalimadam bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdızalimadam bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
hep aynı şey " eskiden sikiliyorduk " . "eskiden sikilmediğimizi" söyleyen mi var bu ülkede amk? evet "eskiden sikiliyorduk".Ama şimdi eskiyi unutturacak dozda sikiyorlar . Tek fark , senin farkında olamaman. Biz acı hissediyoruz , sen hissetmiyorsun.Acaba neden neden?
en son nezaman sikildin ? neden canın yanıyor ? biri kolundan tutup cemmatin içine götürüp vucuduna mum mu damlattı?
@ekreci : eskiden yokmuşki şimdikilere seviniyoruz müdür. bunadan normal ne var.
tayyip gelmeseydide eski türkiyedemi yaşasaydık ? daha iyi olacaktı de kendimi camadam aşşaı atacam. cidden eski türkiyeyi beğenen varmı ?
cevap vermiş olmak için cevap verme bundan sonra, lütfen.
bak arkadaş
biz Türkiye'nin halinin eskidende kötü olduğunu, insanların "sikildiğini" ama şimdi "sikilmekten öte işler yapıldığını" anlatmaya çalışıyoruz.Kurbağanın ılık suda olduğunu ve bu suyun ısısının git gide arttırıldığını haykıyoruz.Sen ise bi 10-20 sene öncesine bakıp şimdiki Türkiye ile değerlendiriyosun.Zenginlerin daha zengin , orta kısım ile fakir kısmın daha da fakirleştiğini görmüyor daha doğrusu öğrenmek istemiyosun.Sınavda ortaya çıkan şifre skandalını, kpss rezilliğini (ve bilmediklerimizi) , her yıl sınavlarda barajı aşamayanların sayısının artmasını, intihar , boşanma , tecavüz , hırsızlık olaylarının %bilmem kaç bin artmasını , TürkTelekom un zararına verilmesi gibi bir çok fabrikanın bu şekilde yabancılara verilmesini , siyasi olarak hiç bahsetmenin anlamı yok , PKK nın geldiği durumu... aslında ülkenin hiçte iyi yolda olmadığını çünkü bunların ülkenin yönetimiyle alakalı olduğunu söylüyoruz.
Sen hepsini geçip , kendi ailenin durumuna ve yöneten kişinin senin duygularına hitap edip etmemesine bakıyorsun.1 ve 2 true döndüğü zaman "tayyip erdoğan peygamberdir" "kefenimizi giydik geldik " gibi tipler çıkıyo ortaya , sendede 2 nin true döndüğü kesin,1 i bilmiyorum.Nerden nereye geldim amk d:
ha bana kalırsa herşeyi siktir et , vatandaşına , vatandaşı küfür dahi etse , "lan bana ..." "hadi ananına al git ..." gibi cümleler kuran bi "insan"ın Başbakan olması , başlı başına utanç verici , üzücü bi durumdur.Bakış açısı işte.Sen birşeyini görüp, tüm yanlışlarını görmezden geliyosun.Genelleme yapıyosun bi anlamda.
Bak birazdan genellemenin ağababasını yapıcam :D Profiline girdim ,
"ayetel kürsi" "reallifecam" "cam4" en son da "bedelli askerlik" le ilgili yorumlarına baktım.Bildiğin :
oldum.
Yorumunu hatırlayalım:" olm bedelli askerlik sizin zararınıza.
içinize alıp ne güzel pembe tezkere ile kurtuluyordunuz.
şimdi hem 18k ödeyeceksniz bankadan kredi çekip, hemde pemde krediciler diye ortalıkta dolanacaksınız mk.
etek giyin bari mk. "
Genelleme :
Evet , bedelli askerlik oğlanların işi.
Bedelli askerliği çıkarmak oğlanların işi.
Bedelli askerliği çıkaranlara oy vermekte oğlanların işi. -
CanKirca bunu yazdı
Belki alakasız ama, oldukça uzun zamandır ilk kez bu kadar güzel bir konuya denk geldim. Yani kimse banlanmamış, kimse kimseye şahsi yanıt vermemiş/küfür etmemiş.
Herkese çok teşekkürler.Yavaş yavaş hocam. İnsanlarımız hala tartışma ile kavga arasındaki ince çizgiyi geçmeden duramıyor. Parayı götürenler başkaları birbirine giren biziz. Türkiyede siyaset Atatürk'ün ölümü sonrasında tabiri caizse orospu çocuklarının eline düştü. Belki nadir iyi adamlar gelmiştir. Onlarda nasıl geldi bilmiyorum.
Yanlız zalimadam hocam güzel yazmışsın eline sağlık ama değinmek istediğim noktalar var. İyi birkaç birşey ortaya çıkıyor diye kötü bir insanı eleştirmek yanlış bir davranış mı? Şuan RTE ye ve tayfasına kötünün iyisi diyerek kabullenen büyük bir kitle var. Elimizde bu var napalım diyen bir kitle. Bende diyorum ki gelin adam gibi iyisini kötüsünü konuşalım. Eleştirelim. Elimizdeki siyasetçileri iyiye çevirmek bizim elimizde halkın. Ya gerçekten iyi bir siyasetçi gelir yada elimizdekiler daha iyi hale gelir. Kötünün iyisi diyerek sineye çekersen o adam daha da kötü olabilir. Evet geçmişte başörtülü diye okullara alınmayan devlet dairelerine girilmeyen bir kesim vardı ve şuan özgürlükleri ellerinde. İçtenlikle söylüyorum herhangi bir inanca sahip olmadığım halde başörtüsü konusunda birçok arkadaşımla beraber bende birşeyler yapmaya çalıştım. Destek oldum, onlarla beraber omuz omuza mücadele ettim. Özgürlük alındı. Aradan kısa bir süre geçti. Orta halde yaşayan ama götünden mini etek eksik olmayan bir sürü aile (Mahallemizdeki örnektir) başörtüsü takmaya başladı. Evleri arabaları oldu.
Türkiyede siyasetçilerde herzaman intikam hırsı vardır. Yerelden genele hepsinde. Yerelde belediyeyi alan parti kendi partisinden olmayanları kovar. Kendi adamlarını alır. Gerçekten başımıza gelecek adamın bize hizmet edeceğini düşünerek değil sadece kendi çıkarımız için bize yakın olana oy veriyoruz. Eğerki hizmetine bakarak oy verecek olsak bu ülkede oy kullanan seçmen oranı %20 zor bulunur.
İnsanların inancını yaşamalarına karşı değiliz. Sadece inanç özgürlüğü arkasına saklanarak insanlara zulmeden iktidara karşıyız. Eğer özgürlükleri getirirken diğer kesime zarar vermeyi kafasına koymasaydı şuan kimse burda tartışıyor olmazdı. İnsanlarda hala şöyle bir anlayış var. CHP başa gelsinde anamız bacımız çıplak mı dolaşsın. Ulan iktidar size soyun demiyor. Giyin de demiyor. Ama insanlarda böyle bir kafa yapısı var. Bunu diyen adamda çok yaşlı birisi değil 20-25 yaşındaki bir insan.
Küfürsüz bir taştışma ilerlediği için yorum atan müridlere teşekkür ederim. Umarım bu şekilde devam eder.zalimadam hocam cümlelerinde dikkat çeken bazı argo kelimeler var küfürleşmeye gitmemesi için konunun biraz daha sakin yazabilirsen sevinirim. Örn. "Götünüze ne girdi" demezsen :D Birde insanları kışkırtacak cümlelerden kaçınırsan. Gece kulubünden çıkıpta kimse gezi parkına dur sağı solu taşlıyım diye gitmedi. Provoke eden grubun pankartlarını ve taşıdıkları düşünce yapısını hepimiz gördük. Orada gerçekten özgürlüğü ve doğru bildiği gerçeği savunan, kimseye zararı olmayan ama polis şiddetine maruz kalan binlerce insanımız vardı. Birkaç kanı bozuk yüzünden tüm o insanlara iftira etmen hoş değil.
Uzun bir yazı oldu okuyan olursa ne ala okumayan olursada canı sağolsun. Kısaca herkes işine gelen neyse onu savunur.
Kimse sikmeyeceği eşşeğe saman vermez.
-
CanKirca bunu yazdı
Herkese çok teşekkürler.aynen bu tartışma ortamında benim de dikkatime ve hoşuma giden o oldu hocam. istenince oluyor demekki. sözler sertleşse de seviye gayet stabil.