Ey Türk Gençliği Uyan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Hiç kimsenin uyanacağı yok öyle derin uyutuldu ki bu millet din maskesi altında öyle güzel inandırıldı ki cahilliklere öyle güzel kılıflar bulundu ki 
    ne dersen ne yaparsan yap değişmeyecektir

Bana bir tane bilimde teknikte gelişmiş islamla yönetilen yada islam inancına sahip vatandaşı fazla olan bir ülke gösterin yok müslüman ülkeler cahil kalmaya birilerinin güdümüne girmeye  mecburdur

Atatürk böyle olmaması için çabaladı etti ama 700 yıl padişahın 2 dudağından çıkan sözlerle hareket eden bir toplum koyun gibib güdülmeye alışkın bir toplum alışmıştı birilerinin onu dürtmesine çünkü öyle yaşamıştı 

insanlara özgürlük demotrasi verdiler kaldıramadılarne yapacaklarının bilemediler istiyorlar ki dini yönetim gelsin birileri dürtsün öyle yönetsin alışmış gerçek islamı yaşasalar yine amenna ama yok  

bir kaç arkadaş demiş ki insalara Atatürkçülük yok Atatürk devrimleri tam öğretilmedi vs  yalan bu ülkede andımız bile özgürlük adı altında kaldırırlıyorsa neyi öğreteceksin 

toplumda o kadar saf o kadar cahil çok ki yazık 

hacı abi milleti cahillikle suçluyonda daha andımızda ne var onu anlamamışsın, adam diyor ki mesela ben Kürdüm neden Türküm diye and söylüyorum diyor. Ne diyecen bu adama ? Ha dersenki andımız dursun isteyen okumasın bu bir bakış açısı derim ama sen andımızın dayatılmasında bir behis görmüyosan o sıkıntı işte. Eğer bu söylediğimden sen Akplisin sen şöylesin Akp güzellemesi yapıyosun diyceksen siktir et yorum yazma daha, ben anlarım zaten

Andımız daki Türklük tanımı Irk bazında değil ki ırkı Türk kürt çerkez ne olursa olsun VAtandaşlık bağıyla bağlı herkesi ayrımcılık olmaması açısından Türk kabul edilmiştir Türk bu topraklarda yaşayan insaların adıdıe bir kimse Türk doğmadıysa zaten zorla kimse kimseyi Türkleştiremez 

T. C Anayasası
    MADDE 66- Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

evet akp sözcülüğü yapıyorsun nedenine gelince senin yazdığın bahanenein ve kılıfın aynısını tayyip de yaptı çünkü 

Hala Türklük tanımını hem anayasaya hemde Atatürk'ün görüşme tanımladığı şekle göre değil de işinize geldiği gibi ırk bazından değerlendiriyorsunuz. 

bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil almancılar var mesela ben almanyada doğup büyüsem işim ekmeğim ve kimliğim vatandaşlığım alman vatandaşlığı olsa ben almanım derim kökenim Türk olsada çünkü o topraklar sana ekmek yurt vermiş 
    bu bana gurur verir adamlar beni dışlamamaış kökenim Türk diye benide kendileri gibib kabul etmişler derim

Not: hiçbir ayrımcılığa uğramadan bu ülkede cumhurbaşkanı bile olup ekmeğini suyunu bu ülkeden karşılayıp doğup büyüyüp hatta Türk kökenlilerden bile fazla haka sahip olup sonra kakıp Sabahları Türk'üm doğruyum demek mi zor geliyor 

Hiçde zor gelmiyor hocam aklım yettiğinden beri Türk olduğumla ben gurur duyuyorum. Senin tabirinle "işime geldiği gibi" davranmıyorum. Ama adam Türküm demek istemiyorum ırki bazda, kültür vs ne şekilde olursa olsun zorla mı dedirtcen ? 

Ben Ülkücüyüm 12 yıldırda muhalifim senin gibi ucuz muhalefet etmedim birgün dahi... zorlan söyletiyosun adama bu mevzulara girmekten kaçınsamda.

Kaldı ki yukarıda özgürlükten bahsettim velev ki akpliyim saygı duymak sana zor demek ki... daha fazla tartışmayacağım zira bu yazdıklarından sonra bu tartışmayla birbimize bişey katamayız.

konuya verecek bir cevabın olmayınca konuyu saptırıp başka yerlere çekmeye başlamışsın saygı duyup duymamak ne klaka akp sözcüsüsün dedim kabul ediyorsan ediyorsun etmiyorsan etmiyorsundur. akp sözcüsü olmanla ilgili sana şahsi bir lafım oldu mu ?

Günümüz ülkücüleri akp nin yan kolu olmuş demekki 

istiklal marşınıda okumasın andımızıda okumasın   böyle saçma bir düşünce olamaz evet zorla diyecek diyecek ki bilecek atasını unutmayacak 
    ya biz ülkücülüğü yanlış biliyoruz yada bu ne çeşit birülkücülüktür Türklüğü kabul etmeyen ülkücülük bu ülkücülük değil ümmetçilik karıştırma

valla hocam 12 yıldır muhalifsen ben senin bu yazdıklarına bakınca asıl ben ortada dolu bir şey göremiyorum kusura bakma 

Türklüğü kabul etmeme anlıyosun işte... ben ne konuştum sen ne diyosun boş muhabbet, senden ülkücülük öğrenenin vay haline faşist olur çıkar.

cahillikten göremiyondur... akp den çektiği kadar senin gibilerden de çekiyor bu memleket...

neyse kardeş kal salıcakla daha bişey yazmayacam iletişim kuramıyoruz zira

benim kimseye ülkücülük öğretmek gibi bir derdim yok aksine ülkücüleri sevmem zaten  neyse 

bu ülkede yaşıyorsan bu ülkenin kurallarını uyup bu ülkeyi kuranlara bu ülkenin maneviyatına saygı duymak  bu ülkenin kanun ve yasalarına uymak zorunda herkes 

senin ya algı ya iletişimin problemin var o sebebpten hakketen senle anlaşamayız bende Atamızın bir süzünü buraya yazıyorum sanırırm en anlamlı söz budur 

Bu ülketarihte Türk'tü bugün de Türk'tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Vatan kurtariyonuz yine yana yana hayirli isler :D

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı
    LhaNeT bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    LhaNeT bunu yazdı

aslında olay çok basit
    hatta bir kaç sorudan ibaret

diğer milletler nelerle uğraşıyor ? neleri geliştiriyor ?
    biz neler ile uğraşıyoruz ? ne geliştirmişiz ?

cevap: sen 90 yıldır ilke ve inkilap aşkı yada nefreti ile uğraşmaktan bıkmamış, çıkan kargaşalarda taraf olmak ile oyalanırken
    elin oğlu seni sömürmüş ve hala sömürmekte...

Senin 100 yıl önce teşebbüsünde bulunduğun ve hala daha oturtamadığın devrimleri adamlar 500-600 yıl önce yaptılar. Bazı şeyler tecrübeye dayanıyor. Türkiye emekleyen bir bebek. Kendimize fazla değer yüklüyoruz, bütün problem burada. Yıllarca tek adamın himayesine alışmış, nesillerin torunlarıyız. Günümüzde halen daha o günlerin kültürel etkileri var ve hala daha nesilden nesle aktarılıyor. Demokrasi gibi bir sistem Türkiye gibi toplumlar için uygun değil, çünkü hamur buna uygun yoğurulmadı. Tarih boyunca darbelerle, çatışmalarla uğraşmamızın belki de en büyük sebeplerinden birisi bu. Komplo teorisyenlerine baksan her şeyi Avrupa, Amerika, İsrail yapıyor. Kimse biz neden böyleyiz demiyor, hep çuvaldığı başkasına batırmaktan hoşlanıyoruz.

Kafa rahat olmadıkça, kurulu bir düzenin olmadıkça o tip gelişmeler meydana gelmez. Senin bulunduğun toplumda bırakın uzay araştırmasın o kadar para yatırmaya ne gerek var, bana gelsinler ben o göktaşında ne var ne yok ben Kuran'dan anlatırım diyenler var. Daha acısı bu adamın kuyruğuna takılmış on binlerce insan var. Okullarında kapalı kapılar ardında biyoloji, fizik, kimya gibi dersler lüzumlu mu lüzumsuz mu bunlar tartışılıyor. Okullarına birinci sınıftan hatta anasınıfından itibaren dogmatik dini eğitim ekleniyor ve ders süreleri artırılıyor. Bugün neredeyse bir matematik, mantık dersiyle eşit saatte dini eğitim alıyorsun. Yakında sınıfların haremlik selamlık ayrılacak, insanların arasında cinsi özellikler daha bir tabu haline gelecek. Zaten ayıptır, haramdır vs. dene dene bastırılmış cinsellik tavan yapmış durumda. İnsanlar damacanalara halleniyor, otomobil egzosuna dayanıyor. Bunlar ön görü değil, birebir işleyen süreçler. Sen bu ortamda neyin biliminden, icadından söz ediyorsun ki? Senin şu anki bakanın biz ara eleman ülkesiyiz bizden kafalı adam çıkmaz diye düşünüyor. Senin teknoloji bakanın hala daha bundan bilmem kaç yıl önce internet getirdik büyük iş yaptık daha ne istiyorsunuz diye düşünüyor, güncel kavramlardan bir haber durumda. Ülken internet sansüründe dünyanın en kapalı komünist ülkeleriyle başa baş yarışıyor. Sen ne bekliyorsun ki? Eğer bahsettiğin gibi Avrupai gelişim gösterseydik şaşırılması gerekiyordu. Bence şu anki durum tam olarak olması gerektiği gibi, ne eksik ne de fazla. 

BismillahirRahmanirRahim
    Türkiye'deki sorunların hepsi İslam'ın bilinmemesi yada yanlış bilinmesi gibi durumlardan kaynaklanmaktadır

İslam'daki en önemli konu öğrenmeye yöneliktir ve Kuran'da her tür sorunun cevabı mutlaka vardır
    ama nasıl olsa Kuran'da yazıyor boşuna masraf edip bunu araştırmaya gerek yoktur diye bişey olmaz
    tam tersine 
    Kuran'da cevabı olan herhangi bir konuyu araştırmak inanmayan insanların kurtuluşu açısından yararlı olur
    çünkü
    Kuran'da yazan herşey gerçektir ve bu gerçeklerin yalanlanamayacağı ayetler ile sabittir.
    ben Allah'ın kitabının %100 doğru olduğuna inanıyorum, bu konuda hiç bir şüphem yok
    ve isteyen istediğini araştırabilmeli, düşünebilmeli ve yaşayabilmelidir
    müslümanın düşüncesi böyledir.

ama günümüzdeki insanların çoğu İslam'ın anlam ve önemini öğrenmeye üşendikleri için sorunların ardı arkası kesilmiyor
    bu cehalet ise hurafecilerin ve münafıkların işlerini kolaylaştırıyor
    öyle ki bir cahil şöyle diyor: "bazı Kuran ayetlerinin devri geçmiştir".
    Kuran'ın devri geçmez ve her müslüman bunu bilir
    ama cehaletin bu boyutlara ulaştığı bir ortamda insanlara doğruları anlatmak çok zor

Türkiye'de sistem günübirlik olarak işliyor
    geçmişten bugüne şahsi çıkarlar için her değer istismar edildi ve edilmekte
    hep birileri suçlanıyor ve kavga gürültü eksik olmuyor
    Biz dünyayı yöneten bir devlettik şuan ise sömürgeyiz, neden böyle oldu ?
    diye soru soran birinin anında geri kafalı ilan edildiği bir ülke burası..
    herkes cehaletinin mağduru

İslam'ın kuralları açıkça ortada olduğu halde 
    hocaya
    damacanaya hallenmenin günahı nedir ? diye soran birisi ya dalga geçiyor yada cehaletinin mağduru
    asıl düşünülmesi gereken ise bu tip makara sorular sorarak dalga geçen kişiler kimler ve hangi kesimden ?

kısaca
    Müslüman müslüman gibi
    Ateist ateist gibi
    başka inançları olan inandığı gibi
    yani insanların yaşam biçimi cehaletten arınmış olarak inançları doğrultusunda delikanlı gibi adam gibi olmadığı sürece sorunlar çözülmez

Bana suan Kuran'da tasvir edilen Islami yasayan bi ülke ya da toplum örnegi verirmisin?

Arkadasim cevap bekliyorum hala senden

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı
    LhaNeT bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    LhaNeT bunu yazdı

aslında olay çok basit
    hatta bir kaç sorudan ibaret

diğer milletler nelerle uğraşıyor ? neleri geliştiriyor ?
    biz neler ile uğraşıyoruz ? ne geliştirmişiz ?

cevap: sen 90 yıldır ilke ve inkilap aşkı yada nefreti ile uğraşmaktan bıkmamış, çıkan kargaşalarda taraf olmak ile oyalanırken
    elin oğlu seni sömürmüş ve hala sömürmekte...

Senin 100 yıl önce teşebbüsünde bulunduğun ve hala daha oturtamadığın devrimleri adamlar 500-600 yıl önce yaptılar. Bazı şeyler tecrübeye dayanıyor. Türkiye emekleyen bir bebek. Kendimize fazla değer yüklüyoruz, bütün problem burada. Yıllarca tek adamın himayesine alışmış, nesillerin torunlarıyız. Günümüzde halen daha o günlerin kültürel etkileri var ve hala daha nesilden nesle aktarılıyor. Demokrasi gibi bir sistem Türkiye gibi toplumlar için uygun değil, çünkü hamur buna uygun yoğurulmadı. Tarih boyunca darbelerle, çatışmalarla uğraşmamızın belki de en büyük sebeplerinden birisi bu. Komplo teorisyenlerine baksan her şeyi Avrupa, Amerika, İsrail yapıyor. Kimse biz neden böyleyiz demiyor, hep çuvaldığı başkasına batırmaktan hoşlanıyoruz.

Kafa rahat olmadıkça, kurulu bir düzenin olmadıkça o tip gelişmeler meydana gelmez. Senin bulunduğun toplumda bırakın uzay araştırmasın o kadar para yatırmaya ne gerek var, bana gelsinler ben o göktaşında ne var ne yok ben Kuran'dan anlatırım diyenler var. Daha acısı bu adamın kuyruğuna takılmış on binlerce insan var. Okullarında kapalı kapılar ardında biyoloji, fizik, kimya gibi dersler lüzumlu mu lüzumsuz mu bunlar tartışılıyor. Okullarına birinci sınıftan hatta anasınıfından itibaren dogmatik dini eğitim ekleniyor ve ders süreleri artırılıyor. Bugün neredeyse bir matematik, mantık dersiyle eşit saatte dini eğitim alıyorsun. Yakında sınıfların haremlik selamlık ayrılacak, insanların arasında cinsi özellikler daha bir tabu haline gelecek. Zaten ayıptır, haramdır vs. dene dene bastırılmış cinsellik tavan yapmış durumda. İnsanlar damacanalara halleniyor, otomobil egzosuna dayanıyor. Bunlar ön görü değil, birebir işleyen süreçler. Sen bu ortamda neyin biliminden, icadından söz ediyorsun ki? Senin şu anki bakanın biz ara eleman ülkesiyiz bizden kafalı adam çıkmaz diye düşünüyor. Senin teknoloji bakanın hala daha bundan bilmem kaç yıl önce internet getirdik büyük iş yaptık daha ne istiyorsunuz diye düşünüyor, güncel kavramlardan bir haber durumda. Ülken internet sansüründe dünyanın en kapalı komünist ülkeleriyle başa baş yarışıyor. Sen ne bekliyorsun ki? Eğer bahsettiğin gibi Avrupai gelişim gösterseydik şaşırılması gerekiyordu. Bence şu anki durum tam olarak olması gerektiği gibi, ne eksik ne de fazla. 

BismillahirRahmanirRahim
    Türkiye'deki sorunların hepsi İslam'ın bilinmemesi yada yanlış bilinmesi gibi durumlardan kaynaklanmaktadır

İslam'daki en önemli konu öğrenmeye yöneliktir ve Kuran'da her tür sorunun cevabı mutlaka vardır
    ama nasıl olsa Kuran'da yazıyor boşuna masraf edip bunu araştırmaya gerek yoktur diye bişey olmaz
    tam tersine 
    Kuran'da cevabı olan herhangi bir konuyu araştırmak inanmayan insanların kurtuluşu açısından yararlı olur
    çünkü
    Kuran'da yazan herşey gerçektir ve bu gerçeklerin yalanlanamayacağı ayetler ile sabittir.
    ben Allah'ın kitabının %100 doğru olduğuna inanıyorum, bu konuda hiç bir şüphem yok
    ve isteyen istediğini araştırabilmeli, düşünebilmeli ve yaşayabilmelidir
    müslümanın düşüncesi böyledir.

ama günümüzdeki insanların çoğu İslam'ın anlam ve önemini öğrenmeye üşendikleri için sorunların ardı arkası kesilmiyor
    bu cehalet ise hurafecilerin ve münafıkların işlerini kolaylaştırıyor
    öyle ki bir cahil şöyle diyor: "bazı Kuran ayetlerinin devri geçmiştir".
    Kuran'ın devri geçmez ve her müslüman bunu bilir
    ama cehaletin bu boyutlara ulaştığı bir ortamda insanlara doğruları anlatmak çok zor

Türkiye'de sistem günübirlik olarak işliyor
    geçmişten bugüne şahsi çıkarlar için her değer istismar edildi ve edilmekte
    hep birileri suçlanıyor ve kavga gürültü eksik olmuyor
    Biz dünyayı yöneten bir devlettik şuan ise sömürgeyiz, neden böyle oldu ?
    diye soru soran birinin anında geri kafalı ilan edildiği bir ülke burası..
    herkes cehaletinin mağduru

İslam'ın kuralları açıkça ortada olduğu halde 
    hocaya
    damacanaya hallenmenin günahı nedir ? diye soran birisi ya dalga geçiyor yada cehaletinin mağduru
    asıl düşünülmesi gereken ise bu tip makara sorular sorarak dalga geçen kişiler kimler ve hangi kesimden ?

kısaca
    Müslüman müslüman gibi
    Ateist ateist gibi
    başka inançları olan inandığı gibi
    yani insanların yaşam biçimi cehaletten arınmış olarak inançları doğrultusunda delikanlı gibi adam gibi olmadığı sürece sorunlar çözülmez

Bana suan Kuran'da tasvir edilen Islami yasayan bi ülke ya da toplum örnegi verirmisin?

kusura bakmayın internete anca girebildim
    gerçek anlamda İslam'ı yaşayan bir ülke yok, sorunda bu zaten :)
    ama insanlar (özellikle müslümanlar) teker teker gerçek anlamda inançlarına göre yaşamaya başlarsa yavaş yavaş sorunlar düzelir
    anlatmak istediğim bu idi
    şuan iran yada arabistan v.s gibi islam kuralları ile yönetildiği söylenen devletlerin hiç birisi gerçek anlamda islam ile alakalı yönetimler değil

Osmanlı dünyada eşi benzeri olmayacak kadar güçlü bir devletti ama zamanla bozguncular türedi ve halk bu bozgunculara uyarak bozulmaya başladı, sonra düşman geldi işgalci kimliği ile kapıya dayandı
    o dönemde dedelerimizin çektiği eziyetler şuan hayal ettiğimizden çok daha fazla olduğu kesin
    türlü zorluklar ile düşmanı def ettik ama daha sonra içimizden yeni düşmanlar türetildi
    90 yıldır ülke genelinde bitmek tükenmek bilmeyen hesaplaşmalar kavgalar v.s bize kim olduğumuzu unutturdu

sonuç: siyaset hile, ticaret hile, konuşulan sözler yalan, dostluk yok, bereket yok, düşünmek yasak v.s v.s
    vatandaşın değer verdiği ve dava edindiği görüşler birilerinin şahsi çıkarlarına hizmet amacı olarak kullanılmaya devam etmekte
    islama göre yaşamaya çalışıyorum diyen vatandaşlara arap milliyetcisi ümmetçi v.s gibi lakaplar takılıyor
    atatürkü seviyorum diyen vatandaşa putperest dinsiz v.s gibi lakaplar takılıyor
    yanlış olan tartışılır, herkes kendince doğru olanı söyler ama kimse kimsenin şahsi görüşüne karışmasın ki birlik olalım 
    ama nerede :)

edit: bu ülkede vatandaşların net olarak bilmediği tek konu sadece islam değildir
    tarih ve tarihi kişiler (atatürk dahil) net olarak bilinmiyor ve tanınmıyor
    herşey çarpıtılmış ve bilinmeyenlerin sonucu olarak ortaya çıkan eksiklikler kavga gürültüye yarıyor
    kavga gürültü olan yerde gelişim kelimesinden bahsetmek neredeyse imkansız halde
    durumların böyle olduğu bir ortama birilerinin hizmetçilerini yerleştirip kendi çıkarına göre sistem kurması o kahpe düşmanlarımız için çok kolay oluyor

LhaNeT tarafından 11/Ara/14 01:42 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

edit: bu ülkede vatandaşların net olarak bilmediği tek konu sadece islam değildir
    tarih ve tarihi kişiler (atatürk dahil) net olarak bilinmiyor ve tanınmıyor
    herşey çarpıtılmış ve bilinmeyenlerin sonucu olarak ortaya çıkan eksiklikler kavga gürültüye yarıyor
    kavga gürültü olan yerde gelişim kelimesinden bahsetmek neredeyse imkansız halde
    durumların böyle olduğu bir ortama birilerinin hizmetçilerini yerleştirip kendi çıkarına göre sistem kurması o kahpe düşmanlarımız için çok kolay oluyor

Meselenin aslı budur; Yeri ve zamanı geldiğinde islam, yeri ve zamanı geldiğinde Atatürkçülük (yeni adıyla Kemalizm) ve hatta yeri ve zamanı geldiğinde herşey çıkar doğrultusunda çarpıtılır ve posasına kadar kullanılır. İşin sonunda İslam islam olmaktan, Kemalizm Kemalizm olmaktan çıkar. Zamanında Atatürkçülük kisvesi altında öyle şeyler yapıldı ve öyle eziyetler çektirildiki, bugün yaşananlara çanak tutanlar o dönemin yetkilileridir. Her şey çok çabuk unutuluyor bu ülkede diyenler, bu ülkenin gerçeklerinden habersizdir.

Konu başlığına bak, bu doğrultuda video hazırlayan vatandaş bile ateist bilmemkim. Zamanında da her camii nin karşısına Atatürk heykeli dikmek prim yapıyordu. 1950 ile 80 arasında çok büyük hatalar yapıldı, bugün ödenen bunların bedeli olmakla birlikte çok daha büyük hatalar halinde tezahür ediyor. Bakalım bu hataların bedeli olarak neler göreceğiz. Bunların gitmesi, yok olması artık ciddi ciddi yakındır. Ancak unutmayın bu ülke, kendisine yarardan çok zararı dokunmuş tüm yöneticilerini önce affeder, sonra onlara Topkapı taraflarında anıt mezar yapar. Her geçtiğimde beddua etmeyi, lanet etmeyi adet edinmişimdir, benim gibi düşünenler günde 10 saniyelerini ayırsınlar yav, inanmayanlarda ayırsınlar, Ya tutarsa!

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

bu ülke hiç olmadığı kadar özgür bir ülke haline geldi beyler.

benim gördüğüm sadece kapalı insanlara özgürlük getirildi ve bu zorunuza gidiyor.

kara çarşamba yıllarını ben çok çektim. o yıllardan sonra şimdiki gençliğin bu bolluk içinde oturduğu yerden video paylaşması bana komik geliyor.

yıllarca kemalizim diye fotoğraf poster ve heykellerle geçnçerlin beynine işlendi zaten. artık ileri bakmanız gerekiyor.

kemalizim ahmetizim diye ayırım yapmayı bırakında geleceğinizi rahat bir şeklde hazrılamanın keyfini sürün.

eskiden bu imkanlar hiç yoktu. yani o dönemlerde gece kulubunden çıkıp gezi parkına gidip özgürlük diye sağı solu taşlıyamazdınız.

polis kıçınıza jop sokar sağcılar sokakta tayyibe küfür eden kızları maçapapazı gibi yere vururdu. 

uzun saçlı küpeli ergenlerinde taşaklarından damar keser ebedii kısır bırakırlardı.

şimdi öyle birşey kalmadı .çıplağı kapalısı istediğini yapıyor götünüz kalkmasın.

Simdi, ozgurluk dusunceyle baslar. Sen kendin dusundugunu soyluye biliyormusun. (Lutfen yanlis anlasilmasin bir ornek olarak koyuyorum)

Turkiye'de kac kisi cikip facebookta, veya televizyonda cikip, korkmadan endise etmeden, ben Tayyip Erdoganin serefsiz bir adam olduguna inaniyorum diyebilir? Tayyip 5 para etmeyen namussuzun teki diye izinli yuruyus yapabilir?

Bak yapildiginda ne oldu, kafalarina mermi sikildi.

Ozgur olan ulkede her bir vatandas cikip cumhur baskani hakkina istedigini acikca soyleye bilir. Durum dobra dobra tartisilir ve acik defter olarak bir sorun varsa cozulur. Demokrasi budur zaten. 

Turkiye'de bir bolluk yok, teknolojinin gelismesiyle butun dunya da bir standart artisi var. Afrikadaki adamin elindede akilli telefon var, ki wsj'i oku dunyaya kapali diktatorlukle iskence ceken ulke Kuzey Kore'de akilli telefon ve internet kullanisi cok buyuk artista. 

Eger bir ulkenin refagini kiyasliyacaksan gecmisle kiyaslama, cevresindeki ulkelerle kiyasla. Turkiye nufus olarak 18. hayat sitandardi olarak 62. sirada. Azerbeycanla hemen hemen ayni seviyeye geriledik. 

1930 yilinda Turkiye'nin kisi basina dusan gdp'si ($1900) Ispanya ile ayni seviyedeken simdi, ispanyanin kisi pasina gdp'si Turkiye'nin 3 kati. (kaynak https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CCwQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.ggdc.net%2Fmaddison%2FHistorical_Statistics%2Fhorizontal-file_02-2010.xls&ei=XzWJVK-UOsyuogTgnYGABA&usg=AFQjCNFFKKZ1UysTOutlY4NsZF9qwdu2Hg&sig2=5BOYHzBNxwmj83B8EHjkCg&bvm=bv.81456516,d.cGU&cad=rja)

Bu konu hakkinda sayfalarca yazi yazilir, her ulke ilerlerken malesef Turkiye'nin sadece dis etkenler yuzunden ilerlmesi ve iceride gerilemesi cok kotu bir sey. 

Toplam Hit: 12020 Toplam Mesaj: 87