Ey Türk Gençliği Uyan
-
DeadLyShadoW bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıDeadLyShadoW bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hiç kimsenin uyanacağı yok öyle derin uyutuldu ki bu millet din maskesi altında öyle güzel inandırıldı ki cahilliklere öyle güzel kılıflar bulundu ki
ne dersen ne yaparsan yap değişmeyecektir
Bana bir tane bilimde teknikte gelişmiş islamla yönetilen yada islam inancına sahip vatandaşı fazla olan bir ülke gösterin yok müslüman ülkeler cahil kalmaya birilerinin güdümüne girmeye mecburdur
Atatürk böyle olmaması için çabaladı etti ama 700 yıl padişahın 2 dudağından çıkan sözlerle hareket eden bir toplum koyun gibib güdülmeye alışkın bir toplum alışmıştı birilerinin onu dürtmesine çünkü öyle yaşamıştı
insanlara özgürlük demotrasi verdiler kaldıramadılarne yapacaklarının bilemediler istiyorlar ki dini yönetim gelsin birileri dürtsün öyle yönetsin alışmış gerçek islamı yaşasalar yine amenna ama yok
bir kaç arkadaş demiş ki insalara Atatürkçülük yok Atatürk devrimleri tam öğretilmedi vs yalan bu ülkede andımız bile özgürlük adı altında kaldırırlıyorsa neyi öğreteceksin
toplumda o kadar saf o kadar cahil çok ki yazıkhacı abi milleti cahillikle suçluyonda daha andımızda ne var onu anlamamışsın, adam diyor ki mesela ben Kürdüm neden Türküm diye and söylüyorum diyor. Ne diyecen bu adama ? Ha dersenki andımız dursun isteyen okumasın bu bir bakış açısı derim ama sen andımızın dayatılmasında bir behis görmüyosan o sıkıntı işte. Eğer bu söylediğimden sen Akplisin sen şöylesin Akp güzellemesi yapıyosun diyceksen siktir et yorum yazma daha, ben anlarım zaten
Andımız daki Türklük tanımı Irk bazında değil ki ırkı Türk kürt çerkez ne olursa olsun VAtandaşlık bağıyla bağlı herkesi ayrımcılık olmaması açısından Türk kabul edilmiştir Türk bu topraklarda yaşayan insaların adıdıe bir kimse Türk doğmadıysa zaten zorla kimse kimseyi Türkleştiremez
T. C Anayasası
MADDE 66- Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
evet akp sözcülüğü yapıyorsun nedenine gelince senin yazdığın bahanenein ve kılıfın aynısını tayyip de yaptı çünkü
Hala Türklük tanımını hem anayasaya hemde Atatürk'ün görüşme tanımladığı şekle göre değil de işinize geldiği gibi ırk bazından değerlendiriyorsunuz.
bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil almancılar var mesela ben almanyada doğup büyüsem işim ekmeğim ve kimliğim vatandaşlığım alman vatandaşlığı olsa ben almanım derim kökenim Türk olsada çünkü o topraklar sana ekmek yurt vermiş
bu bana gurur verir adamlar beni dışlamamaış kökenim Türk diye benide kendileri gibib kabul etmişler derim
Not: hiçbir ayrımcılığa uğramadan bu ülkede cumhurbaşkanı bile olup ekmeğini suyunu bu ülkeden karşılayıp doğup büyüyüp hatta Türk kökenlilerden bile fazla haka sahip olup sonra kakıp Sabahları Türk'üm doğruyum demek mi zor geliyorHiçde zor gelmiyor hocam aklım yettiğinden beri Türk olduğumla ben gurur duyuyorum. Senin tabirinle "işime geldiği gibi" davranmıyorum. Ama adam Türküm demek istemiyorum ırki bazda, kültür vs ne şekilde olursa olsun zorla mı dedirtcen ?
Ben Ülkücüyüm 12 yıldırda muhalifim senin gibi ucuz muhalefet etmedim birgün dahi... zorlan söyletiyosun adama bu mevzulara girmekten kaçınsamda.
Kaldı ki yukarıda özgürlükten bahsettim velev ki akpliyim saygı duymak sana zor demek ki... daha fazla tartışmayacağım zira bu yazdıklarından sonra bu tartışmayla birbimize bişey katamayız.
konuya verecek bir cevabın olmayınca konuyu saptırıp başka yerlere çekmeye başlamışsın saygı duyup duymamak ne klaka akp sözcüsüsün dedim kabul ediyorsan ediyorsun etmiyorsan etmiyorsundur. akp sözcüsü olmanla ilgili sana şahsi bir lafım oldu mu ?
Günümüz ülkücüleri akp nin yan kolu olmuş demekki
istiklal marşınıda okumasın andımızıda okumasın böyle saçma bir düşünce olamaz evet zorla diyecek diyecek ki bilecek atasını unutmayacak
ya biz ülkücülüğü yanlış biliyoruz yada bu ne çeşit birülkücülüktür Türklüğü kabul etmeyen ülkücülük bu ülkücülük değil ümmetçilik karıştırma
valla hocam 12 yıldır muhalifsen ben senin bu yazdıklarına bakınca asıl ben ortada dolu bir şey göremiyorum kusura bakma -
LhaNeT bunu yazdı
aslında olay çok basit
hatta bir kaç sorudan ibaret
diğer milletler nelerle uğraşıyor ? neleri geliştiriyor ?
biz neler ile uğraşıyoruz ? ne geliştirmişiz ?
cevap: sen 90 yıldır ilke ve inkilap aşkı yada nefreti ile uğraşmaktan bıkmamış, çıkan kargaşalarda taraf olmak ile oyalanırken
elin oğlu seni sömürmüş ve hala sömürmekte...Senin 100 yıl önce teşebbüsünde bulunduğun ve hala daha oturtamadığın devrimleri adamlar 500-600 yıl önce yaptılar. Bazı şeyler tecrübeye dayanıyor. Türkiye emekleyen bir bebek. Kendimize fazla değer yüklüyoruz, bütün problem burada. Yıllarca tek adamın himayesine alışmış, nesillerin torunlarıyız. Günümüzde halen daha o günlerin kültürel etkileri var ve hala daha nesilden nesle aktarılıyor. Demokrasi gibi bir sistem Türkiye gibi toplumlar için uygun değil, çünkü hamur buna uygun yoğurulmadı. Tarih boyunca darbelerle, çatışmalarla uğraşmamızın belki de en büyük sebeplerinden birisi bu. Komplo teorisyenlerine baksan her şeyi Avrupa, Amerika, İsrail yapıyor. Kimse biz neden böyleyiz demiyor, hep çuvaldığı başkasına batırmaktan hoşlanıyoruz.
Kafa rahat olmadıkça, kurulu bir düzenin olmadıkça o tip gelişmeler meydana gelmez. Senin bulunduğun toplumda bırakın uzay araştırmasın o kadar para yatırmaya ne gerek var, bana gelsinler ben o göktaşında ne var ne yok ben Kuran'dan anlatırım diyenler var. Daha acısı bu adamın kuyruğuna takılmış on binlerce insan var. Okullarında kapalı kapılar ardında biyoloji, fizik, kimya gibi dersler lüzumlu mu lüzumsuz mu bunlar tartışılıyor. Okullarına birinci sınıftan hatta anasınıfından itibaren dogmatik dini eğitim ekleniyor ve ders süreleri artırılıyor. Bugün neredeyse bir matematik, mantık dersiyle eşit saatte dini eğitim alıyorsun. Yakında sınıfların haremlik selamlık ayrılacak, insanların arasında cinsi özellikler daha bir tabu haline gelecek. Zaten ayıptır, haramdır vs. dene dene bastırılmış cinsellik tavan yapmış durumda. İnsanlar damacanalara halleniyor, otomobil egzosuna dayanıyor. Bunlar ön görü değil, birebir işleyen süreçler. Sen bu ortamda neyin biliminden, icadından söz ediyorsun ki? Senin şu anki bakanın biz ara eleman ülkesiyiz bizden kafalı adam çıkmaz diye düşünüyor. Senin teknoloji bakanın hala daha bundan bilmem kaç yıl önce internet getirdik büyük iş yaptık daha ne istiyorsunuz diye düşünüyor, güncel kavramlardan bir haber durumda. Ülken internet sansüründe dünyanın en kapalı komünist ülkeleriyle başa baş yarışıyor. Sen ne bekliyorsun ki? Eğer bahsettiğin gibi Avrupai gelişim gösterseydik şaşırılması gerekiyordu. Bence şu anki durum tam olarak olması gerektiği gibi, ne eksik ne de fazla.
-
Genel seçimler yaklaştıkça bu tür videolar yine ve yeniden internette dönmeye başlar.. Geçiniz efendim bunları, bugün yaşı 30un üzerinde olan aklı başında herkes yakın geçmişte neler olduğunu biliyor.. Kimsenin anti-akp, anti-chp oyunu oynamasına gerek yok..
elcondor tarafından 09/Ara/14 20:38 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdıRETRET bunu yazdıDeadLyShadoW bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hiç kimsenin uyanacağı yok öyle derin uyutuldu ki bu millet din maskesi altında öyle güzel inandırıldı ki cahilliklere öyle güzel kılıflar bulundu ki
ne dersen ne yaparsan yap değişmeyecektir
Bana bir tane bilimde teknikte gelişmiş islamla yönetilen yada islam inancına sahip vatandaşı fazla olan bir ülke gösterin yok müslüman ülkeler cahil kalmaya birilerinin güdümüne girmeye mecburdur
Atatürk böyle olmaması için çabaladı etti ama 700 yıl padişahın 2 dudağından çıkan sözlerle hareket eden bir toplum koyun gibib güdülmeye alışkın bir toplum alışmıştı birilerinin onu dürtmesine çünkü öyle yaşamıştı
insanlara özgürlük demotrasi verdiler kaldıramadılarne yapacaklarının bilemediler istiyorlar ki dini yönetim gelsin birileri dürtsün öyle yönetsin alışmış gerçek islamı yaşasalar yine amenna ama yok
bir kaç arkadaş demiş ki insalara Atatürkçülük yok Atatürk devrimleri tam öğretilmedi vs yalan bu ülkede andımız bile özgürlük adı altında kaldırırlıyorsa neyi öğreteceksin
toplumda o kadar saf o kadar cahil çok ki yazıkhacı abi milleti cahillikle suçluyonda daha andımızda ne var onu anlamamışsın, adam diyor ki mesela ben Kürdüm neden Türküm diye and söylüyorum diyor. Ne diyecen bu adama ? Ha dersenki andımız dursun isteyen okumasın bu bir bakış açısı derim ama sen andımızın dayatılmasında bir behis görmüyosan o sıkıntı işte. Eğer bu söylediğimden sen Akplisin sen şöylesin Akp güzellemesi yapıyosun diyceksen siktir et yorum yazma daha, ben anlarım zaten
Aslına bakarsan hiç birimiz Türk değiliz. Irksal bir Türklük yok, Çatısal bir Türklük var. İnanç, etnik temel, kültür farkı olmaksızın bütün vatandaşları ortaklık paydasında topladığımız tek şey Türklük. Türk olman için orta asyadan gelmen gerekmiyor, türkçe konuşman ve ne mutlu türküm diyene demen yeterli. Türk olmak için özel bir eğitimden sınavlardan belli bir zümreden gelmen de gerekmiyor, ülkenin ortak çıkarları için hareket etmen dil birliğini, toprak bütünlüğünü korumaya yönelik hareket etmen yeterli. Etnik bazda bir ayrıştırma yaparsak Anadoludan 4 farklı dil konuşan 10 devlet çıkarabiliriz. Peki bunun kime faydası olur? Düşünmek gerek...
@RETRET hocam gayet güzel açıklamışsın ben senin kadar sakin olamıyorum bu konuda. Çünkü karşındaki adama bu inandırılmış körükörüne maval okuyan bir kitle var karşında..
Silahlanın a.q. başa ne diyeyim.
-
uyanmaz bu türk genliği
atatürk hitabesinde ne yazdıysa bir bir gerçek oldu olmaya devam ediyor
ileri görüşlülük bu olsa gerek -
beyler devletin torna tasviye tezgahlarını savunmayın. andımız ne ise bugun dayatılacak osmanlıca da odur, bebelere din dersi de odur.
benim çocuğumun her sabah varlığını başka bir şeylere armağan etmesini istemiyorum. edecekse de bu kendi belirlediği değerler olacak her sabah zorla okutulan şeyler değil. ha keza din dersinin dayatılmasını da istemiyorum yine kendi tercihidir ileride kendisi belirler. eğitim dediğiniz şey bizim gibi sikko ülkelerde tam bir tezgah. sen çocuğun beyin gelişimini, el ayak koordinasyonunu, problem çözümüne yönelik şeylere teşvik edeceğine vay efendim din vay andımız. bu tarz konuları belirlerken lokomotifimiz ideolojiler değil de bilim olsa hepsi daha güzel olacak. hiç uyumamış dolayısıyla uyanmasına gerek duymadığımız bir türk gençliği yetiştirebileceğiz.
-
nerde öyle özgürlük amk
amerikada bile adam elini göğsüne götürüp hayatım amerikaya feda olsun diyor
sen şurda ne zorluklara kazanılmış vatan toprağı için emek verilmiş birşeyler yazılmış
ne olur varlığım türk varlığına armağan olsun desen ilkokuldayken
üstelik şuanda ülkede türklük adına hiçbirşey bırakılmamış haldeyken
birde üstüne bunları söylüyorsunuz -
AllahinOglu bunu yazdı
nerde öyle özgürlük amk
amerikada bile adam elini göğsüne götürüp hayatım amerikaya feda olsun diyor
sen şurda ne zorluklara kazanılmış vatan toprağı için emek verilmiş birşeyler yazılmış
ne olur varlığım türk varlığına armağan olsun desen ilkokuldayken
üstelik şuanda ülkede türklük adına hiçbirşey bırakılmamış haldeyken
birde üstüne bunları söylüyorsunuzbak adı üstünde bu bir özgürlük. laf çarpıcam derken kendi kendini ele vermişsin. o özgürlüğü bir şekilde kısıtlamak lazım değil mi? ama amerika ama başka ülke farketmez. ayrıca merak ettim ilkokul çağındaki çocuklara amerikaya canım feda dedirttiklerini bir örnekle gösterirsen sevinirim.
ben zaten derim varlığım armağan olsun diye de, mesele el kadar bebeye dedirtmek. ben şimdi yurtdışında ekmek yiyen biri olsam, çocuğumun her sabah varlığım bilmem ne ülkesine armağan olsun demesini hoş karşılamam. meseleye ille türklük açısından bakmayın
-
Mobildeydim cevap yazmak için pc ye geçtim.
ZALİMADAM sen geçen bedelli askerlik konusunda bedelli askerliğe karşı çıkmıyor muydun şöyle kötü böyle kötü insanlar askerliğini yapmalı falan atıp tutuyordun şimdi gelmişsin burda bedelli askerlik çıkarıyorlar travestiler için eğitim veriyorlar şöyle iyi yapıyorlar böyle iyi yapıyorlar falan diyorsun.
TUTARSIZSIN.
Bir de bazı arkadaşlar kullanmış şu atasözlerini bunları kim Türkçeye kazandırdıysa ben onun ... İğrendiğim atasözleridir bunlar
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
Her koyun kendi bacağından asılır.
-
iyiki bunların zamanında ilkokulda değildik atatürküde tanıyamayacaktık