EYT Konusu Meclise Geliyor, Varmı EYT Li Olanlar?
-
rappermcs bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdı
EYT çıktığı taktirde 1999 öncesi sigorta girişi olan bir vatandaş 40 yaşında emekli mi olacak şimdi?
teknik olarak minimum 43
hangi şartlarda 43 de emekli olabiliyoruz @LynXMaSTeR hocam?
Örnek bir hesaplama nasıl yapabilirim. Bu arada ben de EYT yim :)
hocam 99 senesi öncesi sigorta deniliyor, teknik olarak çalışman için 18 yaşında olman lazım, 25 yıl hizmet ekleyince 43 oluyor.
ancak bazı özel durumlarda 16 yaşında sigorta girişi olanlar olabiliyor vs, onlardan faydalanabiliyor mu bilmiyorum.
-
LynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdı
EYT çıktığı taktirde 1999 öncesi sigorta girişi olan bir vatandaş 40 yaşında emekli mi olacak şimdi?
teknik olarak minimum 43
hocam 99 senesi öncesi sigorta deniliyor, teknik olarak çalışman için 18 yaşında olman lazım, 25 yıl hizmet ekleyince 43 oluyor.
ancak bazı özel durumlarda 16 yaşında sigorta girişi olanlar olabiliyor vs, onlardan faydalanabiliyor mu bilmiyorum.
Staj sigortasi 16 yas hep , saymayacaklar onu.
-
Konuya tam vakıf değilim ama şunu yapsalar daha güzel olmaz mı 50 yaş ve 5500 prim günü emekliliğe sebep sayılsın.
Tek tip olması daha mantıklı. Şuan 33 yaşındayım ve bana 2052 de emekli olabileceksin diyorlar ama maaş için değil tabi emekli istersem olacağım
ama maaş alamayacağım. Maaş almam için de 65 yaşını doldurmam gerekiyor. Bu şimdi olacak iş mi. 65 yaş nedir ya.
-
Konuya tam vakıf değilim ama şunu yapsalar daha güzel olmaz mı 50 yaş ve 5500 prim günü emekliliğe sebep sayılsın.
Tek tip olması daha mantıklı. Şuan 33 yaşındayım ve bana 2052 de emekli olabileceksin diyorlar ama maaş için değil tabi emekli istersem olacağım
ama maaş alamayacağım. Maaş almam için de 65 yaşını doldurmam gerekiyor. Bu şimdi olacak iş mi. 65 yaş nedir ya.
Heleki bu stres, hava kirliligi, su kirliligi , sahte gıdalar sekerli tuketim, fastfood kullanimi alip basini gitmisken, deniz urunlerinde yuksek civa ve yuksek mikro plastik alip gitmisken, kimse emeklilik hayali kurmasin bence onumuzdeki 20-30 yil ölümcül hastaliklarda patlama yasanacak.
korkarabatak tarafından 13/Eki/22 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
1996 işe giriş evrakımla bekliyorum yasayı :)
eşimin işe girişi 1999 kasım ayı. 2 ay ile eyt kaçıyor.
bugrahan45 tarafından 13/Eki/22 16:59 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdı
teknik olarak minimum 43
heh işte o benim :) 18 yaşında sigortam oldu bu mevzudan önce 1999 öncesi.
Budurumda ben 43 de emekli olabiliyor muyum?
43 de emekli olursam kahve kahve gezicem ben emekliyim diye:) sonra da çıkarın telefonu diycem yaşlılara bakalım ne diycekler bunun videosunu yayınlamazsam :)
rappermcs tarafından 13/Eki/22 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdırappermcs bunu yazdı
teknik olarak minimum 43
heh işte o benim :) 18 yaşında sigortam oldu bu mevzudan önce 1999 öncesi.
Budurumda ben 43 de emekli olabiliyor muyum?
43 de emekli olursam kahve kahve gezicem ben emekliyim diye:) sonra da çıkarın telefonu diycem yaşlılara bakalım ne diycekler bunun videosunu yayınlamazsam :)
napıcan dayı g.tüne mi sokacan demesinler sonra :D
-
HolyOne bunu yazdı
Önümüzdeki ay konu meclise geliyor.
Eğer hakkaten şu yasayı kaldırmaya niyetleri varsa bilgi paylaşımı yapalım
Ama bu sene de geçen seneki gibi şerefsizlik yapıp umutlarımızla oynarlarsa şimdiden ülke çapında çeşitli eylemler için örgütlenelim
Bilmeyenler için anlatayım Eylül 99 önce ilk Primi ödenenler EYT li oluyor ve bugüne kadar çalıştıysa emekli olması mümkün.
1 Eylül 1999 sigorta girişim var. 23 yıl ve 6.400 gün olmuşum. Yasa 8 Eylül'de çıktı. 8 günle EYT statüsüne giriyorum ama çıkacak yasadan pek ümitli değilim.
-
haberlerde şöyle bişi diyordu bir kaç ay kalan varsa askerlik borçlanmasıyla olabilir felan diye
-
shia bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Önümüzdeki ay konu meclise geliyor.
Eğer hakkaten şu yasayı kaldırmaya niyetleri varsa bilgi paylaşımı yapalım
Ama bu sene de geçen seneki gibi şerefsizlik yapıp umutlarımızla oynarlarsa şimdiden ülke çapında çeşitli eylemler için örgütlenelim
Bilmeyenler için anlatayım Eylül 99 önce ilk Primi ödenenler EYT li oluyor ve bugüne kadar çalıştıysa emekli olması mümkün.
1 Eylül 1999 sigorta girişim var. 23 yıl ve 6.400 gün olmuşum. Yasa 8 Eylül'de çıktı. 8 günle EYT statüsüne giriyorum ama çıkacak yasadan pek ümitli değilim.
hocam günle kaçırıyor olabilirsin. 8 eylül de en az 10 günlük sigortalı olma şartı var sanırım. İstersen detaylı araştır biraz