folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder GDO'lu Ürün Listesi Açıldı

GDO'lu Ürün Listesi Açıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Dostum götünü şirketlere emanet edecek kadar saf olmamak nedir?

Herhangi bir elektronik alet kullanıyor musun? Zibilyon çeşit komplo teorisi var elektronik alet, radyasyon, zihin kontrolü vb.

Aşı oluyor musun? Dünyada anti-vaccination movement var yine bir çeşit komplo teorisi. Neymiş aşıların parası aynı şirketlere gidiyormuş, çocukları bilerek otistik yapıyorlarmş felan haorhaohroa. Amk bizim çocuk gerizekalı oldu diyemiyorda. Neyse...

Bankalarla çalışıyor musun? Hüküme vergi veriyor musun?

Bütün bu komplo teorilerini yiyor musun yani? Önceki linkte paylaştığım 10 yıllık araştırmayı aç oku abi. Aç bilimsel makaleleri araştır, populist internet sitelerinden değil. Sonra otur tartış izzmarit'le mesela.

Bir de bu insanlar neden böyle diyor diye düşündün mü hiç? Yani mesela benm ne çıkarım var GDO'dan? Ben manyak mıyım kendimi zehirleyeyim? Hoş manyağımda kendimi zehirlemek istesem gidip 2 ton domates yiyeceğime daha efektif yöntemler var.

Arada bir bu tarz hareketler çıkıyor piyasaya. Ya hiç bilimsel temeli olmadan, ya da 100 küsür yayının içinden birinin bir paragrafını alarak. Ya Allah belamı versin bir yazıda adamın cite yaptığı paragraf makalenin giriş kısmında "şu şekilde iddialar var" tarzı bir cümle. :D

Neredeyse tüm bilimsel makalelerin Abstract'larına ulaşabilirsiniz. Gidin google'e scholar'a yazın arayın okuyun mesela. hetteröhöttörö.com'la kalmayın yani.

krypt tarafından 05/Haz/14 09:45 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Dostum götünü şirketlere emanet edecek kadar saf olmamak nedir?

Herhangi bir elektronik alet kullanıyor musun? Zibilyon çeşit komplo teorisi var elektronik alet, radyasyon, zihin kontrolü vb.

Aşı oluyor musun? Dünyada anti-vaccination movement var yine bir çeşit komplo teorisi. Neymiş aşıların parası aynı şirketlere gidiyormuş, çocukları bilerek otistik yapıyorlarmş felan haorhaohroa. Amk bizim çocuk gerizekalı oldu diyemiyorda. Neyse...

Bankalarla çalışıyor musun? Hüküme vergi veriyor musun?

Bütün bu komplo teorilerini yiyor musun yani? Önceki linkte paylaştığım 10 yıllık araştırmayı aç oku abi. Aç bilimsel makaleleri araştır, populist internet sitelerinden değil. Sonra otur tartış izzmarit'le mesela.

Bir de bu insanlar neden böyle diyor diye düşündün mü hiç? Yani mesela benm ne çıkarım var GDO'dan? Ben manyak mıyım kendimi zehirleyeyim? Hoş manyağımda kendimi zehirlemek istesem gidip 2 ton domates yiyeceğime daha efektif yöntemler var.

Arada bir bu tarz hareketler çıkıyor piyasaya. Ya hiç bilimsel temeli olmadan, ya da 100 küsür yayının içinden birinin bir paragrafını alarak. Ya Allah belamı versin bir yazıda adamın cite yaptığı paragraf makalenin giriş kısmında "şu şekilde iddialar var" tarzı bir cümle. :D

Neredeyse tüm bilimsel makalelerin Abstract'larına ulaşabilirsiniz. Gidin google'e scholar'a yazın arayın okuyun mesela. hetteröhöttörö.com'la kalmayın yani.

Boğazımıza kadar global şirketlerin kararlarına bağlı hayatlarımızı sürdürüyoruz. Tüm dünya şirketlerin çıkarları doğrultusunda dönüyor. Sen bunları illuminati komplocularından yeni duyduğun için komplo olarak görebilirsin, ama marksist okul şirketler oligarşisini ikiyüz yıldan beri bilimsel olarak anlatıyor. Bu komplo değil bu fizik kuralları gibi gerçek. Şirketler Dünyayı yönetir ve tek amaçları daha faz kâr'dır. Başka hiçbirşey umrunda değildir. Meclisler, yöneticiler, seçimler hepsi yalan. Ha ben bunun ne kadar dışındayım? Dedim ya boğazımıza kadar içindeyiz. Bankada kariyer yapmayı planlayan standart bir bireyim. Ama elimden geldiğince insanların zihninde farklılık yaratmaya çalışıyorum. Kendi hayatımda ise bu dönüşüme elimden geldiğince karşı koymaya çalışıyorum. Battı balık yan gider, zaten batmışız batacağımız kadar diyerek gıdamızıda bunlara bırakmak hiç mantıklı gelmiyor.

Düşünsene 10 yıl boyunca kısır tohumları çok ucuzdan tüm dünyaya satmışsın. Artık beslenmek isteyen ülke seninle anlaşmak zorunda. Fiyatı istediğin kadar arttır. yada kafanmı attı kes ihracatı. bir yılda bütün ülke açlıktan kırılsın. Bunun nesi komplo? Bunun nesi güzel??? Belki bu günü kurtarırsın ama ya peki yarınlar? ya gelecek? Ha dersenki "yok onlar insaflıdır yapmaz öyle şeyler :)" ozaman benimde söyleyecek sözüm kalmaz.

Peki neden çabalıyorum yada neden çabalamak gerek? Amaç uzun yaşam değil, amaç kaliteli bir yaşam, amaç çocuğuma yaşanabilir bir dünya bırakmak, yaşadığımdan keyif almak. Demin pazardan geldim. Antalyanın göbeğinde domateze 1TL verdim ve yediğim şey kesinlikle domatez değil. Plastik gibi kokusuz, çekirdeksiz iğrenç birşey. Salatalık keza öyle. Halbuki heryaz gittiğim trabzonda anneanemin çocukluğundan beri aynı soydan yetiştirdiği salatalığı ortadan ikiye kırdığımda yemin ederimki kokusunu öteki odadan alıp geliyorlardı. Dışarı çıkarak yemyeşil dağlara bakıp nefes aldığında, nefes almaktan keyif alıyorsun. 10km dağa tırmanıyorsun ama vücut banamısın demiyor, yorulduğunu hissetmiyorsun. İşte özlemini duyduğum yaşamak istediğim dünya böyle bir yer. 

Aman yanlış anlaşılmasın Teknolojiye karşı değilim. GDO'yada tam anlamıyla karşı olmadığımı defalarca kere söyledim. Dahası bazı noktalarda çok işe yarayacağıda malum. Ama bunlar kontrollü olmalı kardeşim. En azından gıda için kontrol ve yedek plan şart. Aşıya karşı çıkan adam mantıklı bir sebep sunamaz. Dahası aşı üzerinde isteyen her üniversite yada bağımsız laboratuvar deney yapabilir, yapıyor. İlaç şirketleri bir ilacın tekel haklarına sadece 20 yıllık bir süreçte sahipler sonrasında o insanlığın ortak malı oluyor. İşte bu gibi standartlar GDO'yada getirilirse ne alâ. İşte bu yüzden aşı karşıtlığıyla bunu karşılaştırmak alakasız duruyor. 

Birşeyide düzeltmem gerek sanırım. Benim uzmanlık alanım genetik değil. Bu yüzden genetikçi adamla tartışmam, tartışamam. Çünkü bir genetik uzmanıyla tartışabilecek bilgi birikimim yok. Ancak: beyin fırtınası oluşturmak isterim. Bu hem bana hem karşımdakine hemde 3. şahıslara yarar sağlar. Genetikçiye sorarım, karşı görüşleri dile getiririm, İşin felsefesine girer onun düşünüş şeklini farklılaştırmak, bakış açısını genişletmek isterim. Bildiklerimide sunarım. Bu yüzden benim dediğim doğrudur demiyorum. "Şüphe edin. Herşeyi olduğu gibi kabul etmeyin." diyorum.

Ayrıca 10 yıllık araştırma diye verdiğin kaynak 2001-2010 dönemindeki GMO üzerine teknolojik gelişmeleri yazıyor. İçeriğinde herhangi gdo'nun insana uzun dönemli etkilerini araştıran deney yada araştırma bulamadım?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek

Forum fikri çok mantıklı geldi, forum da ekleyeceğim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

fazla ilimsel olmuş hiç bana hitap etmiyo, sitede 1 saat geçirdim ama nasıl kullanıp, nasıl dikkat etmem gerek anlamadım hiç :(

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Yapılabilecek bir şey yok dostum. Nasıl günümüzde kapitalizmi asla yenemeyeceklerse, bu teknolojilerin önüne de geçemeyecekler. Çünkü mükemmeller. Kendine bilmem kaç dönüm tarla alıp ekip biçerek kendi organik tarımını yap madem hocam ne diyeyim.

Ayrıca nasıl bulamadın? İkinci bölüm komple bahsettiğiniz konuyla ilgili. Sen direkt "Bu adam hormonlu domates yedi çükü düştü." gibi bir araştırma istiyorsan o iş yaş hocam. Çünkü gerçekten negatif bir etkisi olsa bile bunun doğrudan gözleminin mümkün olacağını sanmıyorum. Örneğin sigaranın akciğer kanserine sebep olduğunun kanıtlanamadığını biliyor muydun? :D Bir korrelasyon var ancak korrelasyon nedenselliğe işaret etmez. 100lerce deneği yıllarca gözlemsen bile ortaya çıkan herhangi bir negatif etkinin doğrudan gdo'dan kaynaklandığını bilemezsin. O yüzden bu yaklaşım çok temelsiz olur. Ee adamlar da doğal olarak daha uygun bir yaklaşımı tercih ediyorlar. Organizmaların genleri modifiye edildikten sonra biyokimyalarında meydana gelen değişiklikleri gözleyip konsüme edildiğinde olumsuzluklara sebep olabilecek potansiyel etkenlere bakıyorlar. Şimdiye kadar da ne bir toksik materyal, ne bir mutajen, ne de herhangi başka abzürd şey buldular. Dolayısıyla genel kanı gdo ürünlerin, normal ürünlerden daha zararlı olmadığı yönünde.

GDO karşıtlarının öne sürdükleri genelde pestisit, insektisit veya herbisitlerle ilgili çalışmalar ya da doğrudan GDO ile ilgisi bulunmayan çalışmalar. Adam GDO'ya sıkılmış herbisiti insan kanında buldum demiş, millet bundan yola çıkıp GDO zararlı diyor mesela.

Neyse, sonuç olarak bunu durduramazlar malesef.

while (1<2)
Toplam Hit: 6203 Toplam Mesaj: 46