GDO'lu Ürün Listesi Açıldı
-
O bu değilde adamlar ne güzel şeylerle ilgileniyorlar bilim kurgu filmlerinde ki gibi, Amaç virüs direncini kırmak, çekirdeksiz halde oluşturmak verim artışı sağlamak, böceklere karşı direnç sağlamak filan aklıma eskiden kullandığım imzam geldi,
Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir, -
bladex38 bunu yazdı
powereds by yazısını kaldırırsan daha kurulsal durur çok itici geliyor şuan bu yazı bana :)
Kaldırdım :) -
kafkafkaf bunu yazdıizzmarit bunu yazdıMuqi bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
İnsülini de yazsanıza mesela. Milyonlarca diyabet hastasının istediğini yiyip içmesini, ölmemesini kör olmamasını sağlayan insülin de genleri iyileştirilmiş bakteriler tarafından üretiliyor ve bu şekilde herkesin ulaşabileceği kadar bol ve uygun fiyatta oluyor.
GDO çok kötü çok pis bişi çünkü. Hem insanlığı hem doğayı yok ediyor falan mesela.
Siteniz hayırlı olsun. Allah akıl fikir versin.
kızmışsın lakin bunun yerine karşı tezlerini yazsaydın daha iyi olurdu, zararsız mı? diyorsun ve neden, bilimsel kaynaklarun neler vs gibi,
sonuçta epey düşünülüp uğraşılmış görünüyor site hakkında, karşı çıktığın kısmı hangi yönü?
Siteye karşı çıkmadım, aksine domain çok iyi, logoyu sevdim, anasayfa sadece text yerine çok daha güzel yapılabilir, ürün sınıflandırılması güzel. http://gdolistesi.com/genetigi-degistirilmis-organizmalar-listesi/ burda başlık fontu olmamış bir tek gözümü tırmaladı. İyi hit alacak bir site tartışmasız. Bi de forum kurulursa çok iyi olabilir.
Bilgilendirme amacına karşı çıkmıyorum. İçindeki iddialar, gdoya karşı savaş açalım tavrına karşı çıkıyorum. "Çünkü hem insanlığı hem de dünyayı yavaş yavaş yokeden bu gıdalar, her yere yayılıyor…" bu ne mesela şimdi :D
Daha önce başka konularda yüz kere söylediğim şeyi tekrarlayayım. Bir şeyin yokluğu kanıtlanmaz. Zararın yokluğu, varlığın yokluğu vb. Popper>Yanlışlanabilirlik. Yani "zararsız olduğunu bilimsel olarak kanıtla" cümlesi kurmak totolojik çelişki. Kaldı ki sitenin anasayfasını gözönüne aldığımızda ortada karşı tez yazılacak bir tez yok.
Tez yaratılamamasının sebebinin GDO'lu yiyeceğimsilerin üzerinde, üretici firma dışında deney yapmanın yasak olması olabilir mi?
Adamlar kesinlikle deney ve araştırmalara izin vermiyor sonrada güven bekliyor.
Daha çok ürün vermesi için tümör DNAsıyla birleştirilmiş yiyeceğin zarar vemeyeceğini söylemek çok cesurca olmaz mı? Hem ayrıca zarar vermediği ispatlansa bile tarımı tek amacı kâr olan birkaç şirketin eline bırakmak ne kadar mantıklı?
Geleneksel tarım ile dünyada doyurulamayacak insan yok. Ayrıca tarımın SÜREKLİLİĞİ içinde bu şart. GDO ve modern yöntemlerin devam etmesi dünya nüfusunun geleceğini birkaç şirketin eline vermektir. Ama dediğin gibi yakıt, ilaç gibi durumlar için "ucuz" sonuçlar alabiliriz (tabiki yine monopolleşme yaratmadan).
Ama şahsen ben GDO'yu şeytanın elindeki kezzapa benzetiyorum. Onu güzel şeyler için kullanacağını savunmak kulağa çok çocukça geliyor...
Bu ne demek açıklar mısın? Bana da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok çocukça geliyor.
-
bu konu bu yüzyıl için çok önemli, çünkü bu yüzyılda gıda terörü başladı.. ancak bir çok insan bilincinde değil, bunu masumane hatta genetikle oynanarak daha iyi ürünler oraya çıkacağını düşünüyor oysa işin arkaplanında neler döndüğünü bilmiyor..
kafkafkaf arkadaş güzel bir noktaya değinmiş, bir kaç şirkete bırakılmayacak kadar önemli demiş.. dünyada en büyük tohum ihracatçısı Monsanto, bildiğim kadarıyla kendi yan kuruluşlarıyla birlikte dünya daki tohumların %90 ının lisansını elinde bulunduruyor ve bir çok ülkedeki çiftçiler sertifikalı tohumlar almak zorunda kalıyor. Bu kanun türkiyede de var maalesef. İnsanlar kendi tohumlarını kullanarak bir şeyler yetiştirip satamaz, kanunen yasak.. Sertifikalı tohum nedir? Bu adamlar sadece bu işten para mı kazanıyor? (syngenta, cargill, kWS, DuPont, bayer, basf gibi firmalar mesela) yoksa daha tehlikeli bir şeyler mi dönüyor.. mesela yediğiniz domatesin üreme işlevi yok, o halde bu domates artık başka bir şey.. üreme yetisini kaybetmiş bir şeyi yemenin insan sağlığına ne gibi etkisi var kim araştırıyor? ve bu araştırmalar ne kadar nesnel?
en basitinden who denilen dünya sağlık örgütü sadece belirli bir grupta bu testleri yapıyor. örneğin "sağlıklı, orta yaşta erkekler ve kadınlar", peki bunların yaşlılarda hastalarda çocuklarda hamilelerde etkisi nedir.. ve dünya sağlık örgütü ne kadar güvenilir, bu şirketlerle bir bağları olabilir mi?
bir sürü soru işareti var.. bizim devletimiz bilinçsiz maalesef, bunları düşünemiyor göremiyor, bir çok devlette de böyle.. gıdayı büyük bir terör hareketi olarak görüyorum. artık her yerde yapay ürünler var. buradaki markette 30-40 cm boyutlarında salatalar, plastiğe benzeyen sarı,kırmızı ve yeşil renkli biberler,hilal şeklinde oluşturulmuş domatesler v.s. mevcut.. tavuklar zaten başka bir şey.. tavuğu pişiriyorsun 20 dk da tavuk hazır.. hiç köy tavuğu yediniz mi, onlar neden 2 saatte pişiyor.. bu tavuklar civciv iken 2 haftada bu kadar büyüme nasıl gerçekleştirilebiliyor ve önünüze konabiliyor.. yığınla şey var..
açtığın site için tebrik ederim ama yeterli değil gibi, daha çok kitleye ulaşmak gerekiyor ve de sitenin tasarımını biraz daha iyileştirmek lazım diye düşünüyorum.
umarım mücadlenizden vazgeçmezsiniz..
kolay gelsin
-
GDO'lardan göreceğinizi sandığınız zarardan önce zibilyon çeşit pestisit, insektisit falan var ya. Hepsinden kurtulalım derseniz bir kilo domatese 250 lira falan bayılınca aklıma sıçaydım demeyin :D
İnandığınız şeyi savunmanız çok şeker falan ama o iş yaş hocam.
krypt tarafından 04/Haz/14 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
GDO' lu ürün kullanan markaları ve ürünlerini de listelemenizi istiyoruz
-
ya bu mikroprganizmalardaki halkasal dna ne işe yarıyor. plazmid mi nedir?
RitmFarbRacourci tarafından 04/Haz/14 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Gdonun zararlı olduğunu düşünmüyorum. Zararları vardır olabilir ama savaş açılacak bir konu değil bence. Gdoyu iyi anlamak gerekir. Genetiği değiştirilmiş organizmalar deyip aa bak oynanmış bu oynanmış ıııy demek çok saçma geliyor. Bu bir bilim bu büyük uğraşlar emekler gerektiren bilgi gerektiren birşey. Bugün sınava giren 2milyon insanın içinde yaklaşık 20-30binimiz genetikle ilgileniyor ona hayranlık duyuyor.
Şöyle düşünün zamanında overclock yapardık. Cpu ram vs hızlansın diye. Neden? Var olandan daha çok verim almak için. Veya telefona custom rom atmak gibi düşünün.
Sırf içindeki glikoz miktarı artırıldı diye mısır taneleri nasıl zararlı olabilir? Gdo budur. Sizin karşı çıktığınız ise koruyucu maddeler kimyasallar. İkisi arasında fark çok büyük.
Tekrar deyim gdo zararlı olabilir. Ama her ne olursa olsun desteklenmesi geliştirilmesi gereken bir bilimdir.
-
@by_Tet, hocam üreme yetisini kaybetmiş bir tohumdan yetişen domatesi yemenin insan vücuduna bir etkisi olmadığını mı düşünüyorsun? insanı bilgisayar ile mi karşılaştırıyorsun? overclock u yanlış yaptığın takdirde parçalar bozulur bir daha da kullanamazsın. tohumlarda üreme kısımlarının olmamasının iki sebebi var
1- o firmadan her yıl tohum alman, kendi tohumunu üretememen
2- o bitkideki bozukluğun senin genetiğini etkilemesi. son zamanlarda bulunan bir şeydir ki, gıda insan karakterini belirleyen etmenlerden biridir. o yüzden bunun silah olarak kullanılması gayet tabiidir. kısırlığın yaygınlaşmasının sebeplerini araştır.. bu konuda bir sürü araştırmacı var onları okuyabilrsin..
-
gdo yu insanlara daha iyi tanıtmak ve ön yargılarını kırmak adına iyi düşünülmüş bir site.
geleceğimiz açısından önemine daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum
maserati tarafından 04/Haz/14 17:11 tarihinde düzenlenmiştir