folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder GDO'lu Ürün Listesi Açıldı

GDO'lu Ürün Listesi Açıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Dostum bilimsel fikir birliği gdo ürünlerin normal ürünlerden daha zararlı olmadığı yönünde.Çok uzun zamandır da böyle. Bu anti-aşı hareketi gibi acayip hareketler ve komplo teorileri zaman zaman çıkar böyle.

Örneğin konu hakkında 10 yıllık bir çalışma;

http://ec.europa.eu/research/biosociety/pdf/a_decade_of_eu-funded_gmo_research.pdf

krypt tarafından 04/Haz/14 17:12 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@by_Tet, hocam üreme yetisini kaybetmiş bir tohumdan yetişen domatesi yemenin insan vücuduna bir etkisi olmadığını mı düşünüyorsun? insanı bilgisayar ile mi karşılaştırıyorsun? overclock u yanlış yaptığın takdirde parçalar bozulur bir daha da kullanamazsın. tohumlarda üreme kısımlarının olmamasının iki sebebi var

1- o firmadan her  yıl tohum alman, kendi tohumunu üretememen

2- o bitkideki bozukluğun senin genetiğini etkilemesi. son zamanlarda bulunan bir şeydir ki, gıda insan karakterini belirleyen etmenlerden biridir. o yüzden bunun silah olarak kullanılması gayet tabiidir. kısırlığın yaygınlaşmasının sebeplerini araştır.. bu konuda bir sürü araştırmacı var onları okuyabilrsin.. 

Bence bukadar basit değildir hocam ya. Yani şuan şurada tartışmak saçma olur. Basit mantıkların ötesine gidemeyiz.

Yine de cevap vermek gerekirse neden hep kötü tarafından bakıyorsun? Bi mısır düşün. Besin değeri daha yüksek ve daha doyurucu. Glikoz miktarı artırılmış. Daha kokay pişiyor ama erimiyor. Glikoz (karbonhidratlar) glikoliz tepkimesinde daha hızlı ve daha kolay pürivata dönüştüğü için hem doyurucu oluyor hem de kilo almıyorsun. 

Bunu da aynı özelliklere sahip başka gıdalardan alıyorsun. Pirinçten patatesten vsvs diğer üstün özellikleri olan (nispeten) tek üründe birleştiriyorsun. Pirinç yeyince etkilenmiyorsan yeni ürünü yeyince d ie etkilenmiyorsun. Ortada kimyasal bir olay (biyolojik reaksiyonlar da kimyasaldır ama kimyasal derken fosfor tepkimeleri gibi tam anlamıyla zararlı tepkimelerden bahsediyorum) yok. Olmadığı için de zararlı olması mümkün değil. Bunu bugün tam anlamıyla genetik mühendisliği yapamıyor. Ama yakında yapacaktır.

Gdo tam anlamıyla zararlıdır demek çok yanlış. Lütfen gdoyu ddtyle karıştırmayalım. Bu tarımsal ilaç değil. Bu kimyasal reaksiyon değil. Bu gen nakli. Bu bir ameliyat böyle düşünelim.

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

elbette bu işler basit değil o yüzden bu işlerin içinde büyük güçler söz konusu.. düşün ki bir devlet zorla sertifkalı tohum almak zorundasın diye dayatıyorsa, ailenden atandan kalan tohumları kullanmana izin vermiyorsa ve yaptığın taktirde ürünlerini yakıyor ve sana para/hapis cezası veriyorsa o işler o kadar masum değil.. bunların kontrolü doğru dürüst yapılmıyor. yani ilk mesajımda yazdım test grubu sadece sağlıklı ve belirli bir yaştaki hatta cinsiyetteki insanı kapsıyor diğerleri test edilmiyor ve bugün piyasada bir çok bu şekilde ürün var.. yediğin artık mısır değil başka bir şey oluyor. bunun insana etkisini anında göremiyorsun ama dediğim gibi gıda senin karakterini belirleyen bir şeydir. bu konuda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim. teorik olarak güzel geliyor, işte hastalıktan arınmış, daha verimli ürün üretilmesi v.s. ama iş öyle değil.. ben o kadar temiz olduğunu düşünmüyorum.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Bence genetik ile büyük bir bilim doğdu. Medelin eşsiz çalışmaları (biraz bilim hilesi de bulunsa) ve ardı sıra gelen çalışmalar. Bunu geliştirmek öğrenmek insanların en büyük hakkıydı ve öyle yaptı. Artık yeni birşeyi de yapmalıyız bence. Bu bilgileri kullanmak yönetmek hükmetmek. 

Neden filmlerdeki gibi insanları klonlayıp bir yer altında saklayıp lazım olunca malzeme gibi kullanıp işimiz bitince onları atalım ki? Hayır genetiği böyle kullanmayabiliriz. Bıçağı katil kullanırsa adam öldürür anneler kullanırsa harika yemekler yapar değilmi? Aynen bu şekilde. Mesela kumaş gibi deri üretildiğini düşünün bu mükemmel bişey değil mii?

Gdo da bu bilimin alt kategorisidir. Daha üstün meyve sebzeler daha lezzetli ve emek gerektirmeyen meyve sebzeler. Aynı litre su aynı miktar toprağı kullanarak bir mısır üretmek imkansız değil. Bunu gdo sunuyor bize.

Sadece bu da değil bir kayin ağacı 81 kişinin oksijenini karşılıyor ama 100 yıl sonra. Bir kavaksa 10 yılda büyür olgunluğuna erişir. Kayin ile kavağı birleştirirsek 10 yılda nekadar temiz bir havasahamız olur hayal edin. 

Gdo desteklenmeli ve geliştirilmeli hatta gdo değil genetik bilimi gelişmeli

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bilimi bu şekilde ele alman güzel ama ben sana var olan işleyişten bahsediyorum.. bunlar hepsi tek-el den kontrol ediliyor. doğru dürüst kontrolleri yapılmadan sürülüyor piyasaya.. isviçre gibi bir ülkede bile bu tarz ürün çok. ve buradaki zenginler-bilinçililer bio damgası olan ürünlerden alıyorlar, bilinçsizler ve az parası olanlar (benim gibi) gdo lu ürün alır..

ve şimdi markete alışverişe gidiyorum gdo lu ürün almaya... 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    hocu o ddt de vaktiyle iyi amaçlarla kullanılmış akabinde gebeliklerde sonuç olumsuz çıkmış. aynen yumurta meselesi vardı bi arada, kolestrol yükseltiyor yemeyin diye, şimdilerdede canan karatay çıkmış; bol bol yiyin diyor. hoş lab.da yada insan hayvan denekleri üzerinde çalışma yapmışmı bilmiyorum. kötüleyenlerde, tekelleşme üzerinden gidiyor, uzun vadede insan üzerindeki etkileri mesele.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Yanıtını okumadan yazmıştım onları. Benim son mesajına cevabım şu olur aslında yukarda da belirttim: bıçakla katillere alet edevat sağlayacağız demek yerine bu riski göze alıp bıçağı geliştirmek zorundayız. Böyle düşün. Amerika kazanacak özel güçler kazanacak diye karşı çıkmak bence en büyük sorunlarımızdan biri. Türkiye varını yoğunu buna yatırsa bence kesinlikle ama kesinlikle çok daha güçlü sağlıklı uzun ömürlü insanlar oluruz. Ekonomimiz de güçlenir. En basit deri kumaşı örneğimi düşün. Bunlar uçuk şeyler değil hayaller değil hocam. Gerçekler. Şuan diğer bilimler nispeten gelişimini tamamlamışken biyoloji hala emekliyor bari bunu kaçırmayalım

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    kafkafkaf bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    Muqi bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Bu ne demek açıklar mısın? Bana da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok çocukça geliyor.

Yanlış MC'ye diss atın dostum, çoğu insan GDO'nun ne olduğunu bilmezken ben biopunk rpglerde transhumanizme karşı savaşıyordum :D

Önce bir sakinleş, eğer ki GDO'lu ürünler üreten bir firman yoksa ve bu kadar cellallenme.

O kadar yazıdan sadece o gözüne "tümör DNA'sı" batmışsa diğerlerini kabul ediyorsan sorun yok demektir, tartışmayı kapatabiliriz. Ama konuyu birazolsun araştırmış birisiysen ne demek istediğimi anlamış olmalısın. Tümördeki kontrolsüz üremeye sebep olan gen mutasyonunu kontrol altına alarak(en azından sanarak) yiyeceklerde bunu sağlama. Ne kadar su verirsen o kadar büyüyen "Jack'in fasulyeleri"ni yaratma çabasından bahsettim. İtü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Boğaziçi yüksek lisanslı bir arkadaşımın bizzat araştırdığı, yapmaya çalıştığı bir projeden bahsediyorum...

Eğer bilgi sahibi olduğuma ikna olduysan lütfen yazının asıl önemli gördüğüm diğer kısımlarını eleştir.

-----

Arkadaşlar önemli olan şey ortaya çıkan ürünün insan sağlığına olan etkilerinin incelenmesi gerekliliğidir. Ancak GDO lisans sahipleri bu inceleme ve araştırmalara onay vermiyor. Onay alınmadan kimsede üzerinde araştırma yapamıyor. Yani marketten princi alıp yiyebilirsin ama mikroskobunda inceleyemezsin deniliyor. Biraz düşünün neden?

Mısırın glikojeninin arttırılması için yapılan çalışmaların sadece glikojeni arttırdığını nereden biliyorsunuz? Doğal olan şeyler bile insanı zehirleyebilirken, kansere sebep olabilirken. Deneyimlenmemiş ne idüğü belirsiz şeyleri tüketmek sizi rahatsız etmiyormu? Böceklerin bile yemediği, kedime verdiğimde koşarak kaçtığı şeyi vücudunuza alırken hiçmi duraksamıyorsunuz?

Ben illaki zararlıdır demiyorum ARAŞTIRILMALI diyorum.

Öteki yandan toprağa ve tohuma yönelik çok büyük tehtidler var. Bu tehtidlerin baş aktörleri modern tarım uygulamaları ve modern tohumculuk anlayışıdır. Bakın doğada her tez bir anti tezi ile ortaha çıkar. Her zehirin bir panzehiri bulunur. Ama modern tarım bunu yok ediyor. İlaçlar, tek tip ekim, bozulan ekosistem... çok büyük bir şiddetle insan oğluna geri çarpıyor, çarpacak.

Üçüncü perdeyi ise şirketlere çocuğunuzun geleceğini emanet etme oluşturuyor.

Bakın insanoğlu mö.3000 yılından bugüne kadar geleneksel tarım ile beslendi. 4 buzul çağını sadece doğanın ona sunduklarıyla aştı. Ama bu gün biz doğaya sırtımızı dönmeye ve onu ekarte etmeye çalışıyoruz. Elbet birgün bunu başaracağızda ama o güne kadar bir denek hayvanı olmayı reddetiyorum. Bu gün toprakları verimli kullanarak sağlıklı ve ucuz beslenebiliriz. Aksini iddia edenler kesesini daha fazla doldurmaya çabalayan şirketlerdir. Ha şeker yada çikolota yiyemeyiz belki ama yediğimiz yemekler gerçek yiyeceklerden oluşur ve kaliteli bir yaşamımız olur...

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

asıl saçma olan firma ürününe "gdo lu değildir" ibaresini yazamaması.Yanılıyormuyum

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

@unbalanced

Yine İsrail'den, siyonist güçlerin bizi mahvetmeye çalışmasından girmişsin :D Neyse ki "organik" saçmalığına girecek paran yokmuş da aynı zarardaki şeyi alırken en azından kazıklanmıyorsun :D

@kafkafkaf

Ben de moleküler biyoloji ve genetikçiyim hocam :D odtü. itü'deki arkadaşlarına da başarı ve sabır diliyorum, bizim bölüm insan işi değil. Velhasıl, sana laflar hazırladıxmnsössdf

1) İyi bir şey yaparsan, patentini alırsın. Genin patenti alınıyor. Patenti alınan diğer her şey gibi, satın alıp kullanabilirsin ama üretmeye kalkarsan yamulturlar. Bkz. CocaCola formulü, ilaçların HEPSİ, teknolojik araç gereçlerin birçoğu, kapalı kaynak kodlu her şey, yeni teknoloji zımbırtıların HEPSİ. Site açsanız biri bir paragraf yazıyı cp yapsa ağlarsınız çaldılar diye, adamlar GEN yapıyor :D doğal olarak patentliyor ve inceletmiyor.

2) Milattan önceki toprak ana. Aynı sayıda mı insan var? Doğanın mına koyduk çok afedersin, GDO ile mi koyduk acaba? Kaç bin yıllık rezaletimizin izi var doğada. Atom bombalarından, karbon ayakizinden, zirai saçmalamalardan, kontrolsüz antibiyotik kullanımından, denizden kum çıkarıp ÜLKE inşa etmelerden falan hep GDO sorumlu evet.

3) Herbisit, insektisit, pestisit, hormon, koruyucu ile gdoyu komple karıştırıp çorba yapıyorsunuz. Ayıp oluyor :D

4) Zaten araştırılıyor. Ama internette dogamizasahipcikalim.info gibi sitelerdeki işsizlerin yine benzer sitelerden buldukları saçmalıkları tarayıp "nasıl da araştırdım, saatlerce araştırdım yıh yıh" diye derledikleri saçmalıkları okuyup, hepsini güzel güzel yutup "vay arkadaş neler dönüyormuş yea" demenin adı araştırma olmuyor. Araştırmanın yeri laboratuar. O da zaten yapılıyor, rahat. (edit: konu sahibinin sitesi için kurulmuş bir cümle değil kesinlikle, senin şahsına kurulmuş bir cümle de değil, bizim gebere gebere sayfa sayfa hidrojen hidrojen öğrendiğimiz şeylerin ana başlıklarına en iyi ihtimalle vikipediden bakınıp çok araştırma yaptığını, çok bilgili olduğunu iddia eden, kafasına göre atıp tutan insanları hedef alan bir cümledir)

@ağustosböceği

Plazmid, yatay gen transferi diye bir şeyin (üreme amaçlı olmadan iki canlının gen paylaşımı yapması) bir elementidir, bir genetik materyal parçası ya da bu parçayı taşıyan canlının ismidir. Genellikle virüsler ve bakteriler kendi aralarında öyle takılır. Biri birine bir konuda direnç verir, biri öbürüne kapsül verir belki falan.

izzmarit tarafından 05/Haz/14 01:06 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 6199 Toplam Mesaj: 46