folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Google'dan Rahatsız Olmaya Başlayan Var Mı ?

Google'dan Rahatsız Olmaya Başlayan Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Belirli bir güç için, bazı şeyler tekele geçmeli, otokontrol sağlanmalı hatta diktatörlük yapılmalı. Fakat google bunu fazlasıyla aşmaya başladı.

Adamlar kendi belgesellerinde kullanıcılar ile ilgili her türlü istatistik toplamaya çalıştıklarını söyledi. Siteleri geçtim, barlar (explorer ve safaride) , chrome, android vs.. ile boku çıktı işin.

Safari'nin güvenlik prosedürlerini aşmış ve sonradan geri çekerek özür dilemiş. Explorerda da aynı şeyi yapmıştı. Dahası chrome tam anlamıyla açık kaynak değil. Chromium ile bazı kodlarını açtı fakat tam açılmadı. Downthemall geliştiricisi 

http://www.downthemall.net/latest/no-google-chrome-support/

burda belirttiği gibi sınırlı kütüphaneler ve açık kaynaklı olmayışını göstererek chrome için geliştirmeyi red etmiş.

-----

Bu adamlar olanı mükemmelleştirmekte harika. Mühendislik dehası. Fakat işin bokunu çıkarttılar. Amerikan filmlerindeki çılgın komplo teorisyeni olmak istemiyorum fakat ;

Tarayıcı ile nerelere girdiğimizi, g+ ve gmail ile kimlerle mailleştiğimizi, andorid ile nerde, kaç dakika kalmışız, kimlerle buluşmuşuz vs.. herşeyi logluyor. Zaten kendileride söylüyor bol bol.

Bu iş ürkütücü duruma geldi. Chrome ile (bar senkronizasyonu vs..) rahattım. Fakat ciddi biçimde rahasız etmeye başladı. MAc üstünde saçmalamayada başlayınca, firefox ve safari kullanımına geri dönmeye başladım. Webkit'ten vazgeçemiyorum. O yüzden safari. Fakat firefox ta sağlam.

Chrome'u sadece site tasarımları ve developer eklentileri için ; kodlamada kullanıcam. Mide bulandırıcı, rahatsızlık verici bir seviyeye geldi.

Amerikadaki wireless loglamalarından falan bahsetmiyorum bile. Üstelik devlet kaç dava ile bilgilere girmiş açıklamıyorlar. Bütün baskılara rağmen. Hangi bilgilere kimler ulaştığı bile değil. Sadece kaç tane dava sonuçlanıp, bilgilere ulaşıldığı 1-2 gibi numara. Açıklamıyorlar.

Çoookk rahatsız edici hale geldi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

evet işin bokunu çıkarttılar bende yahoo ya geçmeyi düşünüyodum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

olması gereken birşey. Bal tutan parmak yalar hesabı.. adamların hakkı bence loglamak. aynı sistem senn elinde olsa loglamazmıydın? ben loglardım. 

NesTo | same shit diffirent asshole
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

aynen burnumuzun dibindeydi içimize kadar girdi sadece bu sanal alem logu olayınıda aştı android ile nelerimiz loglandı ve adımıza açılmış bi klasöre atıl ve atılmaya devam ediyor Allah bilir. Ayrıca benm şiddetle rahatsız olduğum başka bir Google serviside Streetview olayı bildiğin mahramiyete saygısızlık ve tecavüzdür bu Türkiye yasalarına göre ama adamlar hiç bişey tınlamıyorlar çünkü tekeller başka alternatifleri yok. 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dtex
    dtex's avatar
    Erkek

Google da her şirket gibi para hırsıyla hareket ediyor. yeni gizlilik politikasını okuduğumda fazla bi değişiklik bulamadım sadece bazı hesapları entegre ederek kulanıcı için faydalı olabilecek birseyler yapacaklar. Youtube örneğinde olduğu gibi. Kısaca para hırsı yüzünden ve reklam alanlarını genişletmek için böyle birsey yaptığını düşünüyorum. Çok büyütülecek birşey değil gibi gözüküyor.Google'un bilgilerimizi sattığı gerçeği varsa o zaman sakat tabi :) 

Hack The Planet !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:
    -----------------------------

olması gereken birşey. Bal tutan parmak yalar hesabı.. adamların hakkı bence loglamak. aynı sistem senn elinde olsa loglamazmıydın? ben loglardım. 

hocam loglamak var loglamak var.

Adamlar istatistik tutuyor. Eminim şu an isteseler ; benim ayro26 hesabına bakıp ; dünyada bana en çok kim benziyor direkt çıkartabilirler.

Girdiğim siteler, internette geçirdiğim süre, aramalarım, seks sitelerinde bile kaç dakika kaldığım... Herşey belli. Android'im yok allahtan. Oda olsa, nerde kaç dakika takılmışım, kimle takılmışım, kime ne mesaj yazmışım herşeyi loglayacaklar.

Fazlasıyla rahatsız verici durum. Bende sitelerde ip, useragent ve aktiviteleri logluyorum. Fakat bokunu çıkartmamak lazım. Sadece sitede yapılanları logluyorum. Gerçek hayatımız loglanıyor google ile.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

google + android telefon + facebook = 7/24 kendi ellerinle istibarat sağlıyorsun adamlara, bir kapitalizm başka ne ister.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

böyle olucagı belliydi ya ve kaçışında yok. hadi google hesabı kullanmıyorsun chrome kullanmıyorsun. yinede gezdigin sitelerle adsense var,google analytcs,page speed var vs.. her türlü takip altına giriyorsun :D  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

google + android telefon + facebook = 7/24 kendi ellerinle istibarat sağlıyorsun adamlara, bir kapitalizm başka ne ister.

bizim insanımız böle istiyo. birinden 1 ayd uğraşıp öğrenemeyeceğin şeyi, facebook ta bi video resim paylaş öğreniyorsun :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Ne varsa Bill babada var siz yine hotmail+bing+explorer yada firefox'tan vazgeçmeyin :)

O çamur attığınız adam bi daha gelmez dünyaya kıymetini bilin 

Si vis pacem para bellum.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

Ne varsa Bill babada var siz yine hotmail+bing+explorer yada firefox'tan vazgeçmeyin :)

O çamur attığınız adam bi daha gelmez dünyaya kıymetini bilin 

alexa sıralaması nasıl yapılıyor sanıyorsun ?  :D  

Toplam Hit: 10802 Toplam Mesaj: 89