Google'dan Rahatsız Olmaya Başlayan Var Mı ?
-
Google dan bende çok rahatsız oluyorum ancak şuan elimizde farklı bir alternatif olmaması onları türkiyede tek güç haline getiriyor internette. Ciddi anlamda söylüyorum google servislerine rakip olarak yazılım yapmayı düşünen veya aklından geçirip siktir et diyen varsa tam zamanı. Ciddi anlamda son zamanlarda alternafi aramaya başladım. Aslında bir projem ve domainim var ancak kaliteli yazılımcılara ihtiyacım var. Sılanında dediği gibi. g.tüne güvenen şöyle gelsin ;)
-
bu konuyu gördükten sonra google hesabımı biraz kurcaladım ilk etapta bana gösterdikleri/farkedebildiğim bilgilerim :
tüm kişisel web geçmişimi (internette ne arattırdığıma kadar)
youtube da izlediğim videoların kayıtları
google maps te konumumu-latitute kullanımı ..
cep telefonuma kaydettiğim kişiler/numaraları,marketten indirdiğim uygulamalar
kimlerle bağlantı kurduğum ( googleplus,sosyal mecra )
gtalk konuşma kayıtları,e-mail geçmişi
sonuç çok şaşırttı beni .tek bir firma benim hakkımda benden fazla bilgi sahibi.
:| resmen fişlenmişim.
-
zumsuk Google' a diyor ki, benim sana loglaman için izin verdiğim A bilgisini, B platformunda kullanma. Yani diyor ki, tamam kişisel tercihlerim loglansın, varsın cep numaralarım da loglanabilir ama neden hepsini Google yapıyor, ortak bir tabanda birleşiyor bütün bunlar?
Şimdi bu şuna benziyor,
Pek bir bişeye benzemiyor açıkçası.
Sadece ayrı ayrı datacenterlarda olmasını istediğin logların, uyumlu bir şekilde senin yararın için senin bilgin dahilinde kullanabilmek üzere, birarada ilişkilendiriliyor. İşin teknik kısmından az çok anladığını düşünüyorum da, neden bebek gibi şikayet edip duruyorsun anlamıyorum. Ciddi anlamda burada gelip senin yazını okuyunca rahatsız oluyorum ben.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Of be arkadaş, kendinizi önemsiz hissedebilirsiniz ; hatta cam duvarlar olan evde yaşamakta zikinizde olmayabilir ; fakat benim zikimde.
Önemliyim .. Blog'un birine yorum yaptıımda, mail adresim kayıtlı ve kim olduğum gerekirse çıkacak olması beni rahatsız ediyor.
Dünya çapında aranan bir suçlu olduğumdan yada obama olduğumdan değil. İnsanların bazı gizlilik düşünceleri vardır. Benim gibi bir adam bile bazı konularda diken üstünde durabilir. Niye anlamak istemiyorsunuz ilginç.
Önemliyim amk. Çok önemliyim. Dünyanın en önemli insanlarından biriyim. Ve her türlü teknolojiyide kullanıcam. Tek istediğim ; bütün bilgilerin tekelleşmemesi. Budur mevzu. Kim nereye girmiş, hangi sitelere girmiş sıkıntı değil.
Bir şirket, bütün bilgilere sahip olmasın. Rahatsızlığım bu. Tabi loglanacak, tabi bilgiler kontrol edilecek. Fakat alan alan ayrılmalı. Arama motoru olan bir şirket telefondan, maps'e , maillerden sosyal arkadaşlara bütün bilgimizi elimizde tutmasın.
--
Bu gün siz google ürünü kullanıyorsunuz diye , telefonunuzda kayıtlı olduğum ad-soyad ve mail beni çıkartıyor. Üstelik ben google ürünü kullanmasam bile. wireless bilgilerimi logluyor. Üstelik google kullanmasam bile, google maps arabaları yapıyor, androidler, belki başkaları yapıyor.
Bundan rahatsız olmak çok anormal birşey mi ? gogole ürünü kullanmayanların bile hayatına tecavüz etmek durumu çok mu normal ki tecavüz kaçınılmazsa zevk al mantığındasınız.. hayret.
-----------------------------Bana da bu yönüyle ters geliyor.bilginin kontrol altına alınmaya çalışılması ya da tröstlerin elinde olması bizimle alakalı olup ama kulanımına karar veremediğin bir alan doğuyor.bilgi anlamında vikiler olabilir sözlüklerimiz olabilir.ama bu şekilde dünya yı kontrol edebilecek insanların elinde olması hoş değil.apple ın elinde olsa oda bunu yapar msn portalında olsa microsoft bunu yapar hepsi yapar.bunu ancak kanunlarla kontrol edebiliriz.o kanunlar sırasıyla amrika dan dünya ya yayılıyor.durum bizim açımızdan hoş değil görünen bu.
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk Google' a diyor ki, benim sana loglaman için izin verdiğim A bilgisini, B platformunda kullanma. Yani diyor ki, tamam kişisel tercihlerim loglansın, varsın cep numaralarım da loglanabilir ama neden hepsini Google yapıyor, ortak bir tabanda birleşiyor bütün bunlar?
Şimdi bu şuna benziyor,
Pek bir bişeye benzemiyor açıkçası.
Sadece ayrı ayrı datacenterlarda olmasını istediğin logların, uyumlu bir şekilde senin yararın için senin bilgin dahilinde kullanabilmek üzere, birarada ilişkilendiriliyor. İşin teknik kısmından az çok anladığını düşünüyorum da, neden bebek gibi şikayet edip duruyorsun anlamıyorum. Ciddi anlamda burada gelip senin yazını okuyunca rahatsız oluyorum ben.
-----------------------------Google ne kadar büyük olursa olsun, amerkan devleti , yahudi lobisi gibi olaylar var ..
Zaten facebook, google, apple, yahoo gibi şirket sahiplerinin (ve diğer büyükteknoloji şirketlerinin ; eminim oracle falan) yahudi olması konusuna hiçç girmiyorum bile.
Dediğim gibi benim rahatsaızlık duymam tartışılacak birşey yok. Sadece ben mi Google'dan rahatsızlık duyuyorum, yoksa benim gibi başkalarıda rahatsızlık duymaya başladı mı diye merak ettim.
-
Ben bu işe ilerde ünlü olursak Google bize şantaj yapacak tarafından değilde yeni projeler açısından yaklaşıyorum. Majel ile ilgili olduğuyla ilgili söylentiler var yeni gizlilik politikasının. Google gizliliğinizi garanti ediyor, önceden de ediyordu. Zaten Google gibi reklam gelirleri olan bir şirket için sizin bilgilerinizi başkalarına vermek akıllıca değil. Zaten adamlar rakip istemiyor ve bilgi çağında en değerli olan şey bilgi. Bunlar sayesinde Google tekelini koruyor, teknolojisini iyileştiriyor.
Herşeyden önce servislerini kullandığınız markaların bir şirket olduğunu unutmayın ve hiçbiri ile güvenli değilsiniz. Ama Google gibi bir devin yanlış hamle yapma lüksü yok. Anında tüm dünya öğrenir ve Google kendi marka değerini düşürecek işler yapmaz.
Majel'ın sizi daha iyi tanıması için sanırım yapılan yenilikler. Neler sever, nelerle ilgilenirsiniz. Nelere "+1" dersiniz. Eğer hava durumunu sorarsanız lokasyonunuzu bilmek ister Majel. 2012'nin son çeyreğinde daha belirgin olacaktır bu olaylar.
-
Google'in her bir bokta tekel olmasi benimde hosuma gitmiyor.
-
Google veya Facebook gibi devasa kullanıcı kitlesine hitap eden şirketlerin dataları neden kullandığı ve userlardan neden çok fazla data aldığıyla ilgili güzel bir yazı, henüz birazını okudum.
http://www.datamation.com/feature/why-google-and-facebook-want-to-know-everything-about-you-1.html